creative night talks

Dragoș Bucurenci a lansat cartea „Despre curajul de a ne lăsa văzuți”

Dragoș Bucurenci, prezentatorul Supraviețuitorul, vorbește Despre curajul de a ne lăsa văzuți în noua sa carte, pe care a lansat-o joi seară, în București.

Așa cum descrie chiar Dragoș cartea nou apărută, aceasta este o pledoarie pentru vulnerabilitate, exemplificată prin mai multe exerciții de auto-dezvăluire.

„În decembrie anul trecut mă gândeam ce mi-aș dori să fac în noul an și notam așa: să îmi dovedesc că pot să cresc un câine, să revin în televiziune și să scriu o carte. Privind astăzi în urmă la anul care a trecut, nu cred că mi-aș fi putut dori un câine mai frumos și mai bun decât Oscar, nu cred că mi-aș fi putut dori o experiență de televiziune mai intensă decât Supraviețuitorul, și nu cred că mi-aș fi putut dori o editură mai frumoasă decât Curtea Veche Publishing.

În ultimii ani, m-am răspândit prin mai multe zări și mi s-a părut că am ajuns să fiu cunoscut de oameni doar în niște fațete ale mele și mi-am dorit ca oamenii să mă poată cunoaște prin această carte în întregul meu, așa cum sunt eu: cu întrebările mele, cu reflecțiile mele, cu îndoielile și mai ales cu slăbiciunile mele.

Pentru că eu cred că vulnerabilitatea, și anume curajul de a te deschide în fața cuiva, stă la baza tuturor relațiilor care ne împlinesc sufletește.”, a spus Dragoș Bucurenci despre noua carte lansată joi seară.

Textele cuprinse în cartea „Despre curajul de a ne lăsa văzuți” reprezintă o selecție atentă a articolelor publicate în diverse publicații din România și a discursurilor de pe scena conferințelor TEDx la care a participat Dragoș. Unele dintre acestea au fost rescrise și dezvoltate, iar autorul a adăugat și texte noi, care susțin și potențează ideea de la baza cărții.

Volumul „Despre curajul de a ne lăsa văzuți” este disponibil pe www.curteaveche.ro și în librăriile din București și din țară.

Credit foto Andrei Musat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *