free download 78 travel guides written by experts

Doua lung metraje castigatoare ale Concursului National de Scenarii HBO & TIFF castiga la CNC

Două lung metraje câştigătoare ale Concursului Naţional de Scenarii iniţiat de HBO România şi organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania, câştigă la concursul de proiecte de debut lung metraj ficţiune al Centrului Naţional al Cinematografiei

Scenariile “Câinele Japonez” de Ioan Antoci si „Acasă La Tata”, scris de Mimi Brănescu, câştigă alături de alte 3 scenarii la recenta sesiune a concursului realizat de Centrul Naţional al Cinematografiei. Cele două lung metraje câştigătoare menţionate mai sus sunt câştigătoare ale Concursului Naţional de Scenarii iniţiat de HBO România şi organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ediţiile 2008 şi 2009.

„Câinele Japonez”, a fost câştigătorul categoriei de lung metraj al ediţiei din 2008 a Concursului Naţional de Scenarii iniţiat de HBO România şi organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania. În „Câinele Japonez” un bătrân rămas fără soţie şi casă, încearcă să-şi (re)încropească un soi de viaţă, dar, între tot mai evidenta disoluţie a satului şi o sfâşietoare vizită „din trecut", reconstrucţia cu pricina nu e deloc simplă.

„Acasă La Tata”, autor Mimi Brănescu, a câştigat în 2009 Concursul Naţional de Scenarii iniţiat de HBO România şi organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania, la categoria lung metraj. În „Acasă La Tata”, un bărbat revine la casa părintească din satul natal dar reîntâlnirea cu tatăl său şi cu prietenii din tinereţe este departe de a-i aduce confortul sufletesc de care are nevoie.

Bucuresti, 19.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *