Shadow

A doua editie Worldwide Institutions Academy

Worldwide Institutions Academy este proiectul care facilitează aprofundarea cunoștințelor relațiilor internaționale, prin spectrul instituțiilor economice internaționale. În ciuda faptului că, la prima vedere, acest subiect poate părea lipsit de relevanță, instituțiile internaționale iau decizii care afectează atât statele din lumea întreagă, cât și populația țărilor respective. Organizația Națiunilor Unite nu ar fi mai mult decât un nume frumos cu un ideal utopic, dacă țările membre nu i-ar acorda legitimitatea și puterea de a acționa. Fie că este vorba despre un stat al unei țări sau o organizație internațională, aceste entități își pot îndeplini scopul atâta timp cât indivizii pe care îi servesc și îi protejează, le recunosc funcția sau autoritatea. Anul acesta am ales să discutăm despre instituțiile economice internaționale și rolul lor în dinamica relațiilor internaționale.

Prima instituție aleasă este Banca Mondială. Are 189 de țări membre, reprezentând un parteneriat unic la nivel global, fiind formată din 5 instituții care au ca scop reducerea sărăciei în țările în curs de dezvoltare și îmbunătățirea calității vieții. Aceasta lucrează în fiecare sector de dezvoltare și oferă o gamă largă de produse financiare și asistență tehnică, ajutând țările membre să aplice soluții inovative pentru problemele apărute în cale.

Worldwide Institutions Academy,

Cea de-a doua instituție selectată este Organizația Mondială de Comerț. Reprezintă un forum al guvernelor, destinat să negocieze tratate de comerț. Este un loc ce facilitează rezolvarea disputelor de comerț internaționale folosind un set de reguli implementat de comun acord de către toți membri săi. Toate deciziile importante sunt luate de către membri într-un mod colectiv fie prin miniștri sau ambasadori.

Înscrierile pe bază de formular sunt deschise de pe data de 16 aprilie până pe data de 27 aprilie. Aceasta reprezintă prima etapă a procesului de înscriere, urmând interviurile individuale. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 5 zile (9-13 mai), în București. Participanții vor beneficia de traininguri și workshop-uri din partea invitaților, precum și de un cadru practic în care își vor putea pune în aplicare noile cunoștințe pe care le-au dobândit.

Pentru mai multe detalii despre proiect și program accesați pagina de Facebook https://www.facebook.com/WIAproject/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *