free download 78 travel guides written by experts

Dincolo de Vid si Plin

Editura Herald

Sunt multe invataturile ce ne-ar putea ajuta pe toti in viata de zi cu zi. Unele vin din alte culturi decat a noastra. Invataturile ce ne pot ajuta sa ajungem mai departe de grijile zilnice sunt de interes pentru multi.

"Cartea de fata cuprinde doctrinele fondatorilor (patriarhilor) celor cinci scoli Chan (Zen), traduse dupa cele mai vechi texte descoperite pe teritoriul Chinei. Aceste invataturi nepretuite si-au extins treptat influenta in tot Extremul Orient, dainuind de peste un mileniu si jumatate." Aceasta este o parte din textul pe care il puteti citi pe coperta patru a cartii. Spune multe si totusi spune putine. Dar triaza cititorii – pentru ca daca sunteti in cautarea unei lecturi usoare nu ati nimerit bine.

Dincolo de Vid si Plin este o carte pentru cei deschisi la minte, pentru cei ce vor sa afle mai multe despre Zen si sunt interesati de directiile de gandire. Veti regasi in carte multe povesti din care se extrag invataminte; veti regasi invataminte si veti putea decide ce puteti ingloba din toate cele invatate de aici. Tineti insa minte ca intelepciunea nu se transmite fidel prin cuvinte – ci este ceva ce se transmite de la minte la minte. "Ceea ce este cunoscut sub numele de "Scoala Invataturii" reprezinta instuirea cu ajutorul predicilor date de Budha spre iluminarea discipolilor sai." (p.5) Si da, citind cartea veti afla de ce se numesteDincolo de Vid si Plin.

V-am facut curiosi? In acest caz va invitam sa cititi aceasta lucrare si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *