free download 78 travel guides written by experts

Dialog cu IMM-urile la SolePAD Suceava

Agora Media a organizat vineri, 15 mai 2009, prima ediţie SolePAD (Soluţii Eficiente pentru Afaceri Durabile) la Suceava. Conferinţa s-a adresat reprezentanţilor mediul de afaceri din judeţele Suceava şi Botoşani şi a avut loc în sala de conferinţe Hora a Hotelului Continental din Suceava.

Agenda SolePAD Suceava a fost deschisă de Ovidiu Seceleanu, ESS SPO Manager în cadrul HP, cu prezentarea „Soluţii de virtualizare HP pentru IMM”. În contextul economic actual, virtualizarea este una dintre soluţiile susţinute de HP pe piaţă ca metodă de reducere a costurilor asociate IT-ului, prin consolidarea activităţii pe mai puţine servere. Microsoft şi HP oferă un ecosistem complet de virtualizare, bazat pe servere HP Proliant sau BladeSystem, dispozitive de stocare HP StorageWorks şi tehnologia de virtualizare Microsoft Hyper-V. Ovidiu Seceleanu a vorbit şi despre HP Financial Services, firma de leasing care oferă soluţii de finanţare prin credite pe 5 ani fără dobândă pe perioada de criză, pentru achiziţionarea de echipamente sau software HP sau non-HP. Suma minimă este de 100.000 USD pe an.

Începând cu 1 ianuarie 2008, Romtelecom a dezvoltat o nouă structură comercială dedicată IMM-urilor şi Microîntreprinderilor. Uţă, Manager Regional Vânzări în cadrul Romtelecom, a prezentat la SolePAD pachetele integrate de „Soluţii de comunicaţii” concepute de Romtelecom pentru a ajuta IMM-urile în reducere costurilor: VoceNet Office – o linie telefonică fixă şi conexiune Internet, la un preţ începând cu 14 euro; Complete Office – două linii telefonice, ClickNet şi Dolce Variety Special; Basic Office – două linii telefonice, ClickNet, Dolce Variety Special şi până la şase abonamente Cosmote; Voce Internaţional Nelimitat în 3/10 ţări; ClickNet şi IT Manager, un pachet integrat de acces la Internet şi echipamente software şi hardware. Toate pachetele beneficiază de discount-uri şi de garanţia Romtelecom privind calitatea serviciilor de voce prin acorduri SLA.

Obiectivul Dell este de a transforma PC-urile, serverele şi dispozitivele de stocare costisitoare, complexe şi greu de utilizat, în soluţii uşor de cumpărat, de administrat şi de utilizat, prin strategia denumită „Simplificarea IT-ului”. Pornind de la această strategie, Şerban Zirnovan, Enterprise Business Manager, Bulgaria & Romania, Dell Emerging Markets EMEA (EM-EMEA), a prezentat o serie de soluţii IT pentru condiţii economice dificile, bazate pe virtualizare. Dell oferă în prezent servere şi produse de stocare optimizate pentru virtualizare, susţinute de pachetul personalizabil de servicii Dell ProSupport, ce oferă opţiuni flexibile privind nivelul serviciilor şi suport pentru soluţii complete – servicii de suport de la distanţă, hardware Dell şi software de virtualizare.

Geo Grozav, Dealer Manager Romania, BenQ Austria GmbH, a prezentat la SolePAD „Soluţii de business profesionale pentru proiecţia imaginilor”, constând în gama de proiectoare BenQ SP. Principalele beneficii asociate proiectoarelor profesionale Benq sunt luminozitatea foarte mare, rată de contrast ridicată, silenţiozitate, durată mare de viaţă a lămpilor, protecţie împotriva prafului prin tehnologia DLP, ce elimină necesitatea filtrelor, şi, nu în ultimul rând, un foarte bun raport preţ-calitate. În cadrul prezentării, Geo Grozav a amintit şi modelul Joybee G1, un mini-proiector de dimensiunea palmei cu port USB integrat.

Cele două prezentări din finalul conferinţei au fost dedicate informaţiilor despre finanţări şi fonduri nerambursabile pentru IMM-uri. Carmen Fediuc, Programe Centrul de Informare, Consiliere şi Instruire Suceava – reprezentanţa OTIMMC Bacău, a vorbit despre „Finanţări naţionale şi instrumente structurale pentru IMM-uri”, punând accent pe cele cinci programe naţionale cu finanţare de la bugetul de stat care au fost deschise pe 12 mai, precum şi pe Programul START pentru tinerii antreprenori, ce urmează a fi lansat la sfârşitul acestei luni. O altă componentă a prezentării a vizat operaţiunile de finanţare dedicate IMM-urilor din cadrul Axei I a Programului POS-CCE.

Theodor Preduţoiu, Consilier Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale din cadrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a trecut în revistă fondurile nerambursabile pentru proiecte IT dedicate IMM-urilor, din cadrul Axei III a Programului POS-CCE : Operaţiunea 3.1.1 – conectare la Internet broadband, cu finanţare pentru licenţe, website, semnătură electronică, nume domeniu, echipamente TIC şi consultanţă; Operaţiunea 331 – aplicaţii IT&C integrate de management al afacerii şi Operaţiunea 332 – implementarea de soluţii de comerţ electronic, cu finanţare pentru aplicaţii informatice, licenţe, instruire, echipamente TIC şi alte mijloace fixe asociate echipamentelor.

SolePAD Suceava a fost promovat cu sprijinul partenerilor media IT TRENDS, Agora News, Crai Nou, Calendar Evenimente, Media Look, PRwave Directory şi PRwave. Alţi parteneri: BSA (Business Software Alliance) şi Byblos.

Următoarele ediţii SolePAD vor avea loc pe 10 iunie la Timişoara, respectiv 11 iunie la Arad. Locaţia şi programul evenimentelor vor fi disponibile în curând la adresa www.solepad.ro

Bucuresti, 18.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *