free download 78 travel guides written by experts

DHL lanseaza editia a 5-a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor

• Startul se va da sâmbătă, 21 iunie 2014, la Poiana Brașov
• Peste 1.000 de participanți sunt așteptați la start, la proba de maraton sau la ștafetă
• Taxele de participare vor fi donate Organizației Salvați Copiii România pentru programul “Educație și Informare împotriva consumului de droguri”

DHL Express România, cu sprijinul Direcției pentru Sport a Județului Brașov, va organiza pe 21 iunie, la Poiana Brașov, cea de-a cincea ediție a Maratonului DHL Ștafeta Carpaților. Evenimentul este dedicat alergătorilor profesioniști, companiilor din România și publicului larg, scopul maratonului fiind, ca în fiecare an, strângerea de fonduri ce vor fi donate unei organizații caritabile. Anul acesta DHL va susține proiectul “Educație și Informare împotriva consumului de droguri”, al Organizației Salvați Copiii România.

“Maratonul DHL Ștafeta Carpaților este deja un clasic al competițiilor din România, un eveniment cu tradiție, iar mulți alergători cu experiență au avut prima alergare oficială în cadrul acestui maraton. De asemena, Maratonul DHL a fost primul eveniment de acest gen organizat în România. Sunt foarte încântat să anunț reluarea oficială a evenimentului și sper ca înscrierile să fie pe măsura entuziasmului meu și al alergătorilor din România” a declarat Daniel Kearvell – Managing Director DHL Express România.

Am avut privilegiul să fiu alături de organizatorii Maratonului DHL încă de la prima sa ediție și nu pot decât să mă bucur nespus că putem continua împreuna acest proiect caritabil care, prin intermediul Organizației Salvați Copiii, vine în sprijinul promovării sportului în rândul tinerilor, educându-i pentru o viață sănătoasă” a declarat Violeta Beclea-Szekely, fostă campioană olimpică la atletism.

“Colaborarea dintre DHL și Salvați Copiii este una de bun augur, pe care o salut. Fondurile strânse din participarea la maraton vor fi investite în programul dedicat sănătății tinerilor și informării lor împotriva consumului de droguri. În acest an, Salvați Copiii își propune să informeze peste 8000 de elevi și studenți din 120 de școli din București și alte 12 județe, printre care și Brașov, despre efectele dezastruoase ale drogurilor asupra tinerilor” a declarat Andi Moisescu, Preşedinte Salvați Copiii.

“Tinerii români sunt ambiţioşi, motivaţi, isteţi, dedicaţi. Pe de altă parte, aceiași tineri sunt mereu expuși tentațiilor, influențelor, în căutarea propriului drum. Avem o responsabilitate față de ei – aceea de a le călăuzi parcursul, de a le ușura alegerile, de a împărtăși din experiența noastră. Tinerii sunt garanția viitorului nostru, iar acest viitor trebuie să fie unul sănătos și armonios. Ca fost sportiv de performanță, înteleg și încerc să promovez valorile și beneficiile sportului în genere, și ale rugbyului în mod special. De aceea, Federația Română de Rugby sprijină cu mândrie evenimentul Maratonul DHL Ștafeta Carpaților” a declarat Alin Petrache, Președintele Federației Române de Rugby.

“Mi-am propus ca o echipă de tineri să alerge în numele Fundației Prețuiește Viața la maratonul DHL Ștafeta Carpaților, pentru a susține demersul unei alte organizații umanitare căreia îi respect eforturile, Salvați Copiii. Am ales să susțin acest maraton și pentru că știu că fondurile vor sprijini un proiect atât de necesar pentru tinerii noștri și familiile lor, care nu știu de cele mai multe ori cum să reacționeze în fața unei probleme – tentație a vremurilor noastre: consumul de droguri” a declarat Andreea Marin.“Mi-am propus ca o echipă de tineri să alerge în numele Fundației Prețuiește Viața la maratonul DHL Ștafeta Carpaților, pentru a susține demersul unei alte organizații umanitare căreia îi respect eforturile, Salvați Copiii. Am ales să susțin acest maraton și pentru că știu că fondurile vor sprijini un proiect atât de necesar pentru tinerii noștri și familiile lor, care nu știu de cele mai multe ori cum să reacționeze în fața unei probleme – tentație a vremurilor noastre: consumul de droguri” a declarat Andreea Marin.mi-am propus ca o echipa de tineri sa alerge in numele Fundatiei Pretuieste Viata la urmatorul maraton DHL Stafeta Carpatilor, pentru a sustine demersul unei alte organizatii umanitare careia ii respect eforturile, “Salvati Copiii”. Am ales sa sustin acest maraton si pentru ca stiu ca fondurile vor sprijini un proiect atat de necesar pentru tinerii nostri si familiile lor, care nu stiu de cele mai multe ori cum sa reactioneze in fata unei probleme – tentatie a vremurilor noastre: consumul de droguri.

“Mi-am propus ca o echipă de tineri să alerge în numele Fundației Prețuiește Viața la maratonul DHL Ștafeta Carpaților, pentru a susține demersul unei alte organizații umanitare căreia îi respect eforturile, Salvați Copiii. Am ales să susțin acest maraton și pentru că știu că fondurile vor sprijini un proiect atât de necesar pentru tinerii noștri și familiile lor, care nu știu de cele mai multe ori cum să reacționeze în fața unei probleme – tentație a vremurilor noastre: consumul de droguri” a declarat Andreea Marin.mi-am propus ca o echipa de tineri sa alerge in numele Fundatiei Pretuieste Viata la urmatorul maraton DHL Stafeta Carpatilor, pentru a sustine demersul unei alte organizatii umanitare careia ii respect eforturile, “Salvati Copiii”. Am ales sa sustin acest maraton si pentru ca stiu ca fondurile vor sprijini un proiect atat de necesar pentru tinerii nostri si familiile lor, care nu stiu de cele mai multe ori cum sa reactioneze in fata unei probleme – tentatie a vremurilor noastre: consumul de droguri.

Ediția din acest an a maratonului se va desfășura pe traseul tradițional Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov, formele alternative de participare fiind echipe – ștafetă (6 persoane x 7 km fiecare, masculin, feminin sau mixt) sau individual. Participanții individuali pot alege să concureze la semimaraton (21 km) sau la maraton, pe distanța de 42,195 km. Vârsta minimă de participare este de 14 ani pentru membrii echipelor și 18 ani pentru cei care concurează individual. Pentru alergătorii sub 18 ani participarea este gratuită.

Pentru înscrierea în competiție, toți cei interesați sunt invitați să acceseze site-ul www.maratondhl.ro până la data de 6 iunie pentru completarea formularului de înscriere.

Taxa de participare este de 115 lei /membru de echipa – pentru companii și 90 lei /participant – pentru persoane fizice.

În edițiile anterioare, Maratonul DHL a strâns, an de an, fonduri care au fost utilizate pentru proiecte caritabile, de la achiziționarea primului aparat de tipărit Braille, destinat persoanelor cu deficiențe senzoriale, până la îmbunătățirea condițiilor de spitalizare în saloanele pentru copii din cadrul Institutului de Oncologie București sau oferirea unui tratament profesionist într-un centru de salină din București pentru copiii care suferă de astm.

Mulțumiri speciale partenerilor din acest an: Direcția pentru Sport a Județului Brașov, Federația Română de Rugby, Ro Club Maraton, Radio Zu, World Class, EasyPlast.

Bucuresti, 02.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *