free download 78 travel guides written by experts

Dezvaluiri Sergiu Nicolaescu, la InTrecerea anilor (TVR 1)

Sâmbătă, 15 ianuarie, ora 21.10

ÎnTrecerea anilor

Mircea Radu are din nou pregătite momente emoţionante pentru telespectatorii emisiunii ÎnTrecerea anilor: britanicii Christie şi italianul Tony Dallara vă reamintesc hituri celebre ale anilor ’50 şi ’70, perioade care intră în competiţia din 15 ianuarie. Actriţa, compozitoarea şi interpreta de muzică uşoară Corina Chiriac, gimnastul Dan Grecu, canoistul Leon Rotman, actorul şi regizorul Sergiu Nicolaescu, interpretul Cornel Constantiniu, clownul Siminică vă dau întâlnire la cea de-a opta ediţie a ÎnTrecerii anilor. Momentele de remember pentru îndrăgitele Ioana Radu şi Maria Lătăreţu sunt suţinute, la această ediţie, de Cristina Gheorghiu şi Maria Buză.

Britanicii de la Christie, trupă formată la sfârşitul anilor ‘60, lansau în 1970 hitul „Yellow River”, care a ocupat primul loc în topurile din Marea Britanie şi din alte 26 de ţări. O altă piesă de succes a fost „San Bernadino”, ce a dominat topurile din Germania şi Marea Britanie. Ambele melodii pot fi ascultate în interpretarea celor de la Christie la ÎnTrecerea anilor din 15 ianuarie. „Primul lucru care îmi vine în minte atunci când mă gândesc la anii ’70 sunt patofii înalţi cu platformă, pantalonii mulaţi şi foarte ciudaţi, pe care acum nu i-aş mai purta!”, mărturiseşte solistul. Cea mai mare distracţie a lui era când pleca în turnee unde, îşi aminteşte, erau îmbinate lucrurile pe care le adora cel mai mult: muzica şi foarte multe fete!

Tony Dallara este pseudonimul lui Antonio Lardera. În 1959 a devenit faimos cu piesa „Come Prima”, melodie pe care o va interpreta şi la ÎnTrecerea anilor, alături de o altă piesă cunoscută, „Ti diro”. Tony Dallara a mărturisit că anii ’50 sunt cei mai frumoşi ani pentru că atunci şi-a lansat melodiile, dar şi din punctul de vedere al atitudinii femeilor de pe atunci. „Pe vremea aceea, fetele erau mult mai feminine şi aveau foarte multă demnitate, nu se lăsau uşor… Era foarte dificil să ai şi o singură femeie, dar mai multe… Acum totul este foarte uşor şi posibil!" declară Tony Dallara.

Întrebat de Mircea Radu de ce a intrat în politică, mai ales că întreaga lui carieră de actor şi regizor, a fost una de real succes, Sergiu Nicolaescu a răspuns că Revoluţia l-a împins la asta. „Îmi pare rău, acum privind înapoi, că am intrat în politică!”, mărturiseşte regizorul. Recunoaşte că s-a distrat până în momentul în care s-a dedicat în totalitate filmului, pe care l-a tratat cu imensă pasiune şi seriozitate. În timpul facultăţii dansa pe băncile clasei, considerându-se un mare amator de dansuri pe atunci. Tot la ÎnTrecerea anilor, Sergiu Nicolaescu face o altă dezvăluire incendiară, atunci când Mircea Radu îl întreabă dacă este adevărat că o actriţă, pentru a obţine un rol, trebuia să treacă mai întâi prin trei paturi: al regizorului, al producătorului şi al actorului din rolul principal…

Maria Buză asigură, la ediţia din 15 ianuarie, un cover după o melodie a Mariei Lătăreţu şi a afirmat că adoră muzica anilor ’50. Atunci, după părerea ei, au apărut marii artişti din muzică, dar şi din lumea filmului. „Este o similaritate între Maria Lătăreţu şi mine, nu numai prin faptul că poartă acelaşi nume, dar şi prin faptul că fiecare dintre noi s-a căsătorit cu un violonist!”, spune Maria Buză. Ea a mărturisit că îşi mai doreşte un singur lucru: să sfârşească la fel ca şi ea: adică pe scenă!

Leon Rotman a venit la ÎnTrecerea anilor cu pagaia care i-a adus medalia de la Roma. Încă visează să mai practice sportul acesta, ba chiar să-i învingă pe cei tineri. În perioada aceea se angajase ca strungar, iar timpul liber însemna tot muncă pentru el, exceptând ziua de sâmbată. Atunci mergea la o sala de dans, un fel de discotecă, unde petrecea până dimineaţa dansând fără oprire tango.

În anii ’70, Corina Chiriac avea 18 ani şi organiza petreceri, alungându-şi părinţii în vizită la alţi părinţi, având astfel casa la dispoziţie pentru party. Înainte de petreceri, făcea platouri cu mâncare; toată lumea adoră lichiorul de ou făcut de ea. Un lucru pe care şi-l mai aminteşte din acea perioadă este că adora să poarte balerini.

Clownului Siminică i-ar plăcea să retrăiască anii ’70 datorită spectacolelor pe care le susţinea în Praga şi nu numai. A dezvăluit că a fost foarte greu să fii "Siminică", dar i-a plăcut. Îşi aduce aminte că, într-unul din spectacolele de pe atunci, interpreta un personaj turc, iar în timpul actului, fiind bătut pe umăr, s-a întors, descoperind stupefiat că cel care îl bătea era, de fapt, un urs! Altă întâmplare hazlie: în timpul unui spectacol, un cimpanzeu a sărit în cârca lui, lovindu-l foarte puternic. Spectatorii au crezut că este o luptă fictivă între el şi cimpanzeu, lucru care a făcut ca publicul să savureze din plin acest „moment de umor autentic".

Bucuresti, 13.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *