free download 78 travel guides written by experts

DENT ESTET: “Cresterea cu 30% a numarului de turisti straini in Romania

va impulsiona piaţa locală a serviciilor de turism dentar în 2008”

Potrivit specialiştilor DENT ESTET, piaţa est-europeană de stomatologie a devenit foarte atractivă pentru expaţi, pe fondul costurilor reduse ale ofertelor de tratamente dentare, al accesului la lucrări stomatologice complexe realizate în timp scurt, dar şi ale punctelor turistice din regiune. Potrivit unui studiu de cercetare efectuat la nivel global de revahealth.com şi citat de DENT ESTET, gradul mediu de satisfacţie a persoanelor care au optat pentru programele de turism dentar a atins 84%, pacienţii economisind, în medie, 4.800 de euro, adică 60% din costul unui tratament stomatologic solicitat în ţara de provenienţă. Peste 95% dintre respondenţi au ales aceste programe datorită costurilor scăzute, factorul de decizie în alegerea clinicii fiind dat de calitatea standardelor profesionale, tehnologiile de ultimă oră folosite şi a posibilităţii de rezolvare a problemele dentare într-un timp mult mai scurt. Unul dintre cei mai importanţi factori, după părerea specialiştilor DENT ESTET, în acest sens, este acordarea unei importanţe maxime pentru siguranţa pacienţilor, prin utilizarea sterilizatoarelor în cadrul clinicilor conform standardelor de management al calităţii.

„Piaţa regională este tot mai atractivă pentru persoanele din Vestul Europei sau Statele Unite, datorită componentei win-win care se stabileşte între pacienţii străini şi clinica aleasă pentru intervenţiile stomatologice. De exemplu, în România sunt preţuri de două sau chiar trei ori mai mici faţă de regiunea vest-europeană, tratamentele fiind la aceleaşi standarde de calitate cu cele din clinicile din Statele Unite sau Europa de Vest. De asemenea, perioada pe care pacientul trebuie să o aloce pentru astfel de intervenţii este mult mai scurtă. Astfel, estimăm că pacienţii expaţi vor reprezenta 25% din totalul numărului de persoane care vor solicita serviciile clinicii anul acesta”, declară Dr. Oana Taban, Managing Partner DENT ESTET.

În ceea ce priveşte piaţa locală de profil, creşterea cu 30% a numărului de turişti străini în România, estimată pentru 2008, comparativ cu 2007, de către Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, îi determină pe reprezentanţii DENT ESTET să se aştepte la rezultate optimiste cu privire la evoluţia pieţei locale a serviciilor de turism dentar. Interesul agenţiilor internaţionale de turism pentru piaţa serviciilor dentare din România a crescut, DENT ESTET stabilind deja un număr de parteneriate cu acestea pentru programul de turism dentar desfăşurat în cadrul reţelei de clinici.

“Turismul dentar a apărut recent şi în România, după modelul pieţelor învecinate precum Ungaria şi Polonia. Competitivitatea preţurilor tratamentelor dentare este dată în principal de costul încă scăzut, comparativ cu vestul Europei, al manoperei, tehnica şi materialele fiind însă identice cu cele din afara ţării”, adaugă Dr. Oana Taban.

În Europa, costurile pentru efectuarea unui tratament dentar sunt cu 30%-70% mai mici, comparativ cu alte continente. Conform specialiştilor DENT ESTET, piaţa serviciilor de stomatologie din Europa de Est a devenit foarte atractivă pentru expaţi pe fondul costurilor reduse ale ofertelor de tratamente dentare, a posibilităţii de a comprima lucrări dentare complexe într-un timp mult mai scurt decât în cazul ţărilor vest europene şi a posibilităţii de a stabili programări imediat. Reprezentanţii DENT ESTET declară că veniturile obţinute prin programul ExPat, lansat anul trecut, au contribuit cu 20% la totalul cifrei de afaceri a reţelei de clinici în 2007. 

Alături de alte servicii de stomatologie, şi programele de turism dentar implică respectarea cerinţelor impuse de Uniunea Europeană. Pe lângă gradul înalt de pregătire a medicilor, printre beneficiile cele mai apreciate de către pacienţii străini se află, capacitatea medicilor români de a comunica în limba lor, durata mult mai scurtă a unor tratamente dentare complexe, care pot fi rezolvate în 7 – 10 zile, comparativ cu 6 – 7 luni în ţări ca Marea Britanie, dotarea clinicii cu aparatură de ultimă oră şi garanţia calităţii pe care o primesc pentru lucrările efectuate, conform cu standardele internaţionale şi certificarea ISO.

DENT ESTET a înregistrat în 2007 o cifră de afaceri în valoare de aproximativ 3.2 milioane RON, în creştere cu 78% faţă de 2006. Reţeaua de clinici îşi propune o creştere a business-ului cu 35%, la 4.2 milioane RON, în 2008.

Bucuresti, 11.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *