free download 78 travel guides written by experts

Declaratie Alexandru Lazescu legata de incidentele din fata TVR, din 8 noiembrie

Televiziunea Română regretă incidentele din seara zilei de 8 noiembrie 2011, când mai mulţi activişti ecologişti au fost ridicaţi de jandarmi în timpul unui flash-mob organizat în faţa Televiziunii Române. Considerăm că dreptul la liberă exprimare este unul dintre fundamentele democraţiei. Pentru noi, ca televiziune publică, el este şi unul dintre instrumentele profesionale principale. Limitarea lui, prin intervenţia forţelor de ordine, într-un context care nu prezenta pericol la adresa ordinii publice, este îngrijorătoare. 

Televiziunea Română nu a solicitat intervenţia trupelor de ordine împotriva acţiunii activiştilor ecologişti. Jandarmii din dispozitivul de protecţie al TVR nu au participat la intervenţia colegilor lor.

Respectăm dreptul la opinie al oricărui cetăţean, chiar şi atunci când aceasta ne este defavorabilă. În sprijinul deschiderii pe care TVR o practică, al apropierii de public pe care o promovăm, am lansat reprezentanţilor unor organizaţii de mediu, inclusiv cei prezenţi în faţa TVR în 8 noiembrie, o invitaţie la dialog. Dorim astfel să clarificăm principala lor plângere, cea legată de tratamentul acordat de TVR subiectului exploatării miniere de la Roşia Montană.

Credem cu tărie că dialogul este singura cale prin care astfel de probleme se pot rezolva cu respectarea interesului public.

Alexandru Lăzescu
Preşedinte-Director General TVR

Bucuresti, 11.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *