free download 78 travel guides written by experts

De 3 ori mai repede decat cu pensula: pistoalele de vopsit de la Bosch

Pistoalele de vopsit PFS de la BOSCH sunt uşor de manevrat, permiţând o acoperire completă, uniformă, rapidă şi ducând la o  economie de până la 15% a cantităţii de vopsea folosită. Mai mult, noile PFS de la Bosch conferă rezultate profesionale de trei ori mai repede  decât dacă s-ar întrebuinţa o pensulă tradiţională. Pe lângă vopsit, sistemele de pulverizare PFS de la Bosch pot fi utilizate şi la împrăştierea pesticidelor pentru plante.  

Datorită tehnologiei “Spray Control”, pistoale de vopsit de la Bosch consumă cu până la 15 % mai puţină vopsea. Noua tehnologie funcţionează pe baza unui sistem de joasă presiune, astfel încât, aerul introdus de turbină reduce formarea vaporilor de vopsea, iar jetul de aer grăbeşte uscarea acesteia. Acest lucru îngăduie aplicarea celui de-al doilea strat de culoare  imediat peste primul şi împiedică curgerea acesteia. Mai mult, utilizatorul poate regla cantitatea de vopsea pulverizată cu ajutorul rozetei de pe pistolul de pulverizare, oferindu-i-se astfel un control direct.

Pistoalele de pulverizare sunt uşor de folosit şi curăţat, permiţând o aplicare profesională încă de la prima utilizare, chiar şi de către începători. Duza de vopsea reglabilă este creată în trei trepte, înlesnind stropire orizontală, verticală şi punctiformă a suprafeţelor. Toate componentele necesare pentru direcţionarea vopselei sunt montate după principiul SDS, care îngăduie schimbarea uşoară a vopselei şi o curăţare rapidă. Mai mult, pulverizatoarele PFS de la Bosch pot fi aşezate în ’’poziţie de parcare’’, acest sistem fiind special conceput pentru a împiedica orice scăpări de vopsea în pauzele de lucru. Pistoalele de vopsit sunt uşor de curăţat, prin simpla pulverizare în mod repetat a diluanţilor – apă sau solvent – până când lichidul rezultat este fără urme de vopsea.

O altă caracteristică a pistoalelor de vopsit de la Bosch este zgomotul redus, comparativ cu sistemele de pulverizare fără aer.

Bosch oferă sistemul de pulverizare în 3 versiuni: PFS 55, PFS 65 şi PFS 105 E.

PFS 55 este special conceput pentru proiectele de mică anvergură. Reglarea fără trepte a debitului de vopsea pentru o utilizare adaptată la structura materialului se poate face cu ajutorul dispozitivului integrat de reglare.

PFS 65 este special conceput pentru lucrările de dimensiuni medii, fiind foarte uşor de transportat. Greutatea mică a unităţii de bază, precum şi furtunul flexibil permit o utilizare uşoară, chiar şi din poziţii dificile de lucru. La final, furtunul poate fi depozitat cu uşurinţă în unitatea de bază.

PFS 105 E este un sistem de pulverizare dedicat proiectelor de mare anvergură, fiind un sistem mobil, flexibil şi dispunând de reglare electronică fără trepte a debitului de aer pentru ajustarea dispersării vopselei şi a vitezei de aplicare a acesteia. Cu ajutorul pistolului de pulverizare şi a furtunului lung de peste trei metri se pot realiza lucrări de mare anvergură. Unitatea de bază cu roţi are un sistem special conceput pentru a permite depozitarea furtunului. Cantitatea de vopsea pulverizată poate fi reglată în patru trepte datorită rotiţei de pe pistolul de pulverizare.

Materialele cu o vâscozitate slabă precum lacurile de protecţie pentru lemn, lazurile de lemn, baiţurile, vopselele pe bază de ulei sau pesticidele se utilizează nediluate. Lacurile pe baza de răşini sintetice sau pe bază de apă trebuie diluate în procent de cel puţin 10% până când, prin pulverizare, se obţine o vopsire uniformă. Rezervoarele pentru vopsea sunt disponibile având volume între 600 şi 800 de mililitri.

Bucuresti, 14.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *