free download 78 travel guides written by experts

Dan Puric lanseaza “Suflet romanesc” la Libraria Dalles

Librăria Dalles găzduiește miercuri, 18 decembrie, de la ora 13.00, lansarea celui mai nou titlu semnat de Dan Puric: “Suflet românesc”. Toți cei care își doresc să îl întâlnească pe Dan Puric și să îl asculte vorbind despre biografia fiintei românești sunt așteptați miercuri la Librăria Dalles, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr 18, în incinta Sălii Dalles.

Dan Puric, persoalitate marcantă a culturii românesti contemporane s-a impus nu doar ca actor și regizor de excepție ci și ca om al cetății, ca român, ca intelectual. Suflet românesc este cea de-a patra carte a regizorului și actorului Dan Puric și poate fi considerată o parabolă a reconfigurării spirituale a unei generații, care, pentru a crește, trebuie să se uite spre trecut și nu spre viitor.

Cum e noua carte a lui Dan Puric?

Este literatură autentică, un mod radical de a spune “Nu!”, confuziei dintre aparență și valoare, dintre idee și idealuri. Nu există nicio urmă de profetism sau de violență, în paginile acestei cărți, ci o blândețe caldă, arhaică în modul de adresare și în compoziția textelor.

Cartea este scrisă cu durere și bucurie, iar o parte dintre motivele cunoscute, și din scrierile anterioare, sunt reluate în altă notă, una mai gravă, într-un enunț nou, metaforic.

Se poate afirma că, scriitura acestei cărți reprezintă o modalitate de exercitare sinceră a unei misiuni civice. Este ca o mărturisire care se exprimă cu luminozitate, printr-un demers literar susținut de coordonate clare: a cugeta, a plăsmui, a simți și a presimți devenirea dar, și criza spirituală și culturală a neamului românesc.

Autorul nu oferă soluții ci încearcă să redescopere dimensiunile contemporane ale spiritualității românești. Cartea confirmă adevăruri la care nu vrem să ne gândim și realități pe care nu vrem să le acceptăm.

Bucuresti, 17.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *