free download 78 travel guides written by experts

Cum sa spui adio

Katherine Taylor
Editura Leda
Review by Rudi

Romanul „Cum sa spui adio” de Katherine Taylor a aparut de curand la editura Leda in cadrul colectiei „Love & Life”.

Volumul „Cum sa spui adio” este cartea de debut a autoarei. Katherine Taylor traieste in prezent la Los Angeles. A mai publicat povestiri si eseuri in diverse reviste si a fost distinsa pentru scrierile sale cu Pushcart Prize si McGinnis-Ritchie Award pentru literatura.

„Aveam obiceiul sa ascult la celalalt telefon convorbirile celorlalti […].” (p. 7)

Atat de abrupt de direct intram in actiunea romanului si ne transpunem de la primele cuvinte in pielea celei care este personajul principal – Katherine.

Este povestea vietii unei femei din orasul – provincial – Fresco, urmarita inca din vremea adolescentei cu planuri marete. Apoi vedem cum o pregateste viata din internatul unei scoli de pe Coasta de Est pentru agitatia din Manhattan.

„Mi se parea ca gasirea unei slujbe iesea din discutie din start. Specializarea pe teatru nu imi daduse nicio calificare si nu imi oferise absolut nicio pregatire. […] Singurul lucru pe care eram apta sa il fac era sa stau singura intr-o camera, sa inventez povesti, sa recit pasaje si sa citesc carti.” (p. 96)

Viata se scurge printre barbati nepotriviti, dar cu vino-n-coace, petreceri de fite, desi adesea buzunarele ii erau goale, slujbe nepotrivite si anoste sau lipsa lor, asa-zisi prieteni care intra si ies din viata ei, mai multe incercari de a trai stabil undeva, cu cineva. Iar acestea sunt doar cateva dintre cele ce ii compun viata si de la care Katherine va trebui totusi dat sa-si ia adio.

„Am tot incercat sa ajung sa am o aventura de o noapte cu unul dintre prietenii lui Poppa. Intr-o noapte, cand Delia mi-a spus ca ar fi cazul sa «devin mai tarfulita» inainte sa ajung prea pudica, am reusit sa il sarut pe Lucas, un ziarist englez care era in trecere prin New York dupa ce petrecuse sase luni in Pakistan, de unde transmitea stiri ingrijoratoare. Nu am reusit sa mai sarut pe nimeni altcineva tot restul verii si am schimbat zilnic e-mailuri cu Lucas timp de un an.” (p. 253)

Sper ca am trezit curiozitatea celor care vor sa cunoasca in detaliu viata Kathetinei.

Daca vreti sa urmariti filmul vietii ei, tineretea zbuciumata cand totul pare ca ii apartine, viata vijelioasa dintr-o metropola, povestile ei de dragoste, sfarsituri si noi inceputuri de viata citeste„Cum sa spui adio” de Katherine Taylor.

Va invitam sa cititi acest roman si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *