Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Cum poți mânca ciocolată fără să te îngrași? Explicațiile nutriționistului Gianluca Mech

Gianluca Mech - Glicemic Friendly

Ciocolata se numără printre cele mai populare dulciuri. Toată lumea o adoră, desi poate afecta silueta, dar și sănătatea, consumată în exces.

Nutriționistul Gianluca Mech dezvăluie ce opțiuni avem pentru a ne bucura de acest desert, dar fără consecințe nadorite.

Gianluca Mech - Glicemic Friendly
Gianluca Mech

Ciocolata neagră

„Care ar putea fi cel mai simplu înlocuitor pentru ciocolată? Ciocolata însăși, bineînțeles. Spre deosebire de variantele cu lapte sau diverse arome, ciocolata neagră reprezintă fără doar și poate o opțiune mai sănătoasă. În primul rând, conține mai puțin zahăr. În plus, flavonoidele pe care ciocolata neagră le conține ajută celulele din corp să funcționeze mai eficient. E important să alegem variantele care conțin cel puțin 70% cacao pură și să o consumăm în cantități mici. Ciocolata neagră este un antioxidant foarte bun”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Pudra de cacao

„La fel ca ciocolata neagră, pudra de cacao are un gust delicios și este bogată în vitamine și minerale. Spre exemplu, fier și magneziu, care îmbunătățesc funcționarea celulelor roșii din sânge. Mă refer aici bineînțeles la pudra de cacao pură, neîndulcită. Varianta neprocesată are de obicei o culoare ceva mai deschisă și un gust intens fructat”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Roșcove

„Pudra de roșcove seamănă foarte bine cu cea de cacao. Are totuși o textură și un gust diferit, mai blând. Conține foarte puține calorii și nu conține cofeină. Poate fi folosită ca înlocuitor de cacao în diferite deserturi și creme fără zahăr”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Boabe de cacao

„Pe piață se găsesc boabe de cacao ecologice. Ele pot fi consumate ca atare sau amestecate cu iaurt, miere, etc. Ele ajută la sănătatea inimii și sistemului cardiovascular, suprimă apetitul și protejează organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi”, dezvăluie nutriționistul Gianluca Mech.

Gustări sănătoase fără zahăr

Nutriționistul italian Gianluca Mech a lansat linia de produse „Glicemic Friendly” ce face parte din gama Dietei Tisanoreica. Acestea sunt gustări și dulciuri delicioase special concepute pentru cei care vor să slăbească ori să își mențină silueta, pentru diabetici sau pentru cei ce țin o dietă ketogenică.

„Am aplicat rețeta Glicemic Friendly pentru multe tipuri de alimente care, îmi mod normal, ar fi pline de zahăr și nu ar fi indicte celor cu diabet sau care vor să slăbească. Așadar, avem cornuri, biscuiți cu diferite arome, brioșe, praline, mini fursecuri, alune învelite în ciocolată, și multe altele, fără conservanți sau înlocuitori novici ai zahărului”, explică Gianluca Mech.

Nutriționistul Gianluca Mech deține secretul acestei diete, un secret păstrat de multe generații în familia sa. Produsele sunt disponibile și în România, pe www.gianlucamech.com.ro

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști. La nivel internațional, sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Gianluca a lansat în trecut două campanii importante împotriva obezității. Campanii care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.