Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cum functioneaza panourile solare fotovoltaice?

Celule solare ale panourilor solare fotovoltaice

Celulele solare sau celulele fotovoltaice reprezinta elementul de baza al panourilor solare fotovoltaice. Acestea sunt fabricate din siliciu amestecat cu alte elemente. Siliciul pur poate transporta opt electroni, dar transporta numai patru in stare naturala. Siliciul pur este combinat cu alte elemente pentru a crea o sarcina pozitiva sau negativa. Fosforul contine cinci electroni.

Cand siliciul este combinat cu fosfor, de exemplu, patru electroni de transfera la atomul de siliciu, lasand un electron liber, creand astfel o siliciu incarcat negativ / material fosforic. Acest material perceput negativ este folosit pe o parte a unei celule solare. Pentru a crea energie electrica, un alt cristal de siliciu incarcat pozitiv trebuie sa fie creat. Acest lucru este de obicei realizat prin combinarea borului, care are doar trei electroni, creand astfel un bor incarcat pozitiv / material siliciu.

casa panouri fotovoltaice

Celulele solare ale panourilor fotovoltaice sunt create intercaland un conductor intre placile de siliciu incarcate pozitiv si negativ. Fotonii inlatura electronul extra de pe placa incarcata negativ. Acest electron este atras spre placa incarcata pozitiv, dar este capturat de conductorul dintre cele doua placi. Acesti electroni capturati reprezinta energie electrica.

Matrice de celule ale panourilor solare fotovoltaice

Panourile solare fotovoltaice sunt realizate prin legarea mai multor celule solare in serie. Energia electrica colectata de catre fiecare celula este concentrata in productia de energie electrica a panoului solar fotovoltaic. Pentru a produce mai putina sau mai multa energie electrica panourilor solare fotovoltaice li se pot adauga sau inlatura celule solare. Pentru aplicatii care necesita mai multa electricitate, o serie de panouri fotovoltaice pot fi conectate impreuna pentru a oferi o putere mai mare.

Inversiunea sau stocarea

Puterea generata de panouri este curent continuu. Acesta este bun pentru stocarea in baterii electrice. Multe instalatii de panouri solare fotovoltaice stocheaza toata sau o parte din puterea pentru a o utiliza ulterior din baterii. Cu toate acestea, pentru ca puterea sa fie utila in cele mai multe situatii de uz casnic sau industrial, energia trebuie sa fie convertita in curent alternativ. Conversia curentului continuu in curent alternativ se realizeaza printr-un invertor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *