Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cum e mai simplu si mai ieftin pentru a trimite bani in Romania?

Romanii plecati sa munceasca in strainatate, cauta cele mai avantajoase solutii pentru a trimite bani familiilor ramase in tara. De fapt, scopul celor mai multi romani plecati din tara este acela de a-si putea sustine financiar familiile. Serviciul de transfer de bani online este asigurat in Europa si in tarile unde exista comunitati mari de romani, de banci sau de companii specializate. Important este ca persoana care realizeaza transferul de bani sa identifice solutia optima intr-o varietate de optiuni!

In cele ce urmeaza ne indreptam atentia catre serviciile de transfer international de bani asigurate de RIA Money Transfer si TransferGo.

RIA Money Transfer
Compania Ria Financial Services este detinuta in intregime de Euronet World Wide Inc, o companie specializata in transferul electronic de numerar, situata pe locul trei in lume in acest domeniu, din punct de vedere al marimii.
RIA Money Transfer presupune un sistem de transferuri rapide ce poate fi realizat din 130 de tari, in dolari SUA si Euro. In ce anume consta acest serviciu? Persoana care trimite bani trebuie sa selecteze valuta de expediere si plata la momentul expedierii transferului, care se poate realiza pe baza unui act de identitate si, atunci cand este nevoie, de documente care sa justifice suma de bani.

Procedura este simpla! Pe langa actul de identitate, persoana care trimite banii va trebui sa comunice numele si prenumele beneficiarului, tara si orasul de destinatie, suma si valuta transferului. In momentul efectuarii transferului se va atribui un numar de control format din 11 caractere alfanumerice sau 11 cifre, care trebuie sa fie cunoscut doar de cel care trimite banii si de catre beneficiar.

La randul sau, beneficiarul va trebui sa se prezinte la sediul unei institutii bancare partenere din Romania (CEC Bank, agentiile proprii Smith&Smith SRL sau cele aflate in unitatile BCR, sau la Romanian International Bank), sa prezinte un act de identitate si sa cunoasca numarul de control, numele si prenumele persoanei care a trimis banii, tara din care s-a realizat transferul, suma si valuta acestuia.
In ceea ce priveste comisioanele practicate de Ria Financial Services, operatorul ne informeaza ca acestea sunt foarte atractive si ca, in conditiile in care se realizeaza in USD si beneficiarul ii va primi in aceaesi valuta, persoana care trimite banii nu pierde la schimb valutar.

TransferGo

Compania cu sediul central in Londra, TransferGo, asigura serviciul de transfer international de bani direct in contul bancar, ieftin si sigur. TransferGo se detaseaza de alte companii similare prin faptul ca opereaza exclusiv digital si percepe comisioane foarte mici. De astfel, comisioanele practicate de Transfer Go, pentru serviciul international de transfer de bani, sunt cele mai mici de pe piata romaneasca (99p/9lei/99eurocenti).

In comparatie cu RIA Money Transfer, Transfer Go are o politica mult mai transparenta in ceea ce priveste comisioanele (substantial mai mici la ei), insa timpul in care beneficiarul isi poate ridica banii este cu cateva ore mai mare: prin TransferGo beneficiarul isi primeste banii in maxim 24 de ore lucratoare, iar prin RIA Money Transfer in 5-10 minute.

TransferGo ofera un serviciu de transfer international de bani foarte usor de realizat, facil chiar si celor mai putin prietenosi cu ceea ce presupune Internetul. Site-ul companiei este structurat in asa fel incat chiar si novicii sa inteleaga ceea ce au de facut: initial se va realiza un cont, ca mai apoi sa se furnizeze informatiile solicitate cu privire la persoana careia ii sunt destinati banii, ca, in final, banii sa fie trimisi in contul Transfer Go din tara expeditorului. Beneficiarul isi va putea ridica banii din contul bancar, indiferent de banca la care il are.

Serviciul Transfer Go poate fi realizat in 33 de tari (potrivit hartii de mai jos). Avand in vedere ca este o Institutie de Plata Autorizata licentiata, reglementata de FCA (Financial Conduct Authority) si supervizata de HMRC (Her Majesty’s Revenue and Customs), sunt oferite aceleasi standarde de securitate ca orice banca comerciala.

transfergo
Sursa: https://www.transfergo.com/ro

Indiferent de institutia pe care o alegeti pentru a trimite bani in Romania, se impune o intrebare pertinenta: Cati bani ajung de fapt acasa?

transfergo

Bucuresti, 24.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *