Kinodiseea

Cum arata un film verde. De la Odyssey, pentru DaKINO

Noua campanie a festivalului DaKINO, editia din acest an, are o poveste simpla: Dan Chisu a venit la noi si ne-a intrebat daca vrem sa facem creatia pentru DaKINO, iar noi am acceptat. De ce?

Credem in film si, mai ales, credem ca DaKINO a adus cu fiecare editie productii interesante si mesaje puternice, bine ancorate in realitate. Tema “verde” de anul acesta din cadrul festivalului ni s-a potrivit manusa. Asa ca am creat o campanie care sa aminteasca cat de mult rau face poluarea, care poate afecta inclusiv industria cinematografica.

“Plecand de la aceasta realitate, am incercat sa ne imaginam cum ar putea afecta lumea filmului. Asa ca in executii am luat doua categorii de filme usor de recunoscut – cele cu supereroi si romance-urile vechi – si am aratat cum gunoaiele si noxele pot face ca aceste filme sa devina ridicole. DaKINO nu este o organizatie din domeniul eco, dar e preocupata de mediu. Si noi la fel. Si credem ca avem puterea sa schimbam situatia”, spune Anca Baciu, Copywriter Odyssey.

Echipa Odyssey: Dan Panaitescu, Anca Baciu, Valentin Suciu (Creatie); Ilinca Apetrei, Gloria Tanase (Client Service); Luana Bocai (Strategie).

Din partea Fundatiei DaKINO s‑a implicat in realizarea acestui proiect L*EQUIPE.

Nu in ultimul rand, casele de productie Tandem si Smart Film au fost alaturi de noi si ne-au sprijinit pentru realizarea celor doua spoturi TV ale campaniei.

Ediţia cu numărul al XIX–lea a festivalului DaKINO va avea loc intre 27 si 29 noiembrie si se va desfasura la Cinema Scala.

Odyssey este o agentie full service care se exprima in toate mediile si pretuieste autenticitatea si excelenta in comunicare. Printre clientii agentiei se numara RBS Romania, Rompetrol, Pernod Ricard (Absolut), Prodvinalco, Danone Romania, HAT Romania, Fundatia Dinu Patriciu, Class Living, KRKA, Vodafone, Alka, Sodexo.

Fundaţia DaKINO a fost infiintata in anul 1991 de catre Dan Chisu, presedinte al Fundatiei. Principalul proiect al Fundatiei este organizarea Festivalului International de Film al Bucurestiului, DaKINO. Este cel mai vechi Festival de Film din Romania si a ajuns anul acesta la cea de a XIX-a editie, fiind cel dintai Festival de Scurtmetraj din Europa de Est.

Bucuresti, 24.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *