free download 78 travel guides written by experts

Creati aripioare de ingeri pentru copii

Pas cu pas

Sărbătoriţi Halloween-ul, pe 31 octombrie, într-un mod angelic, creând aripioare de îngeri pentru copiii dumneavoastră, pe care le vor purta la petrecerile organizate cu această ocazie sau atunci când merg din casă în casă, după cum este obiceiul. Copiii obişnuiesc să meargă din casă în casă cerând dulciuri sau fac o farsă celor care nu doresc să le dea dulciuri. Halloween-ul îşi are originea în Irlanda şi se sărbătoreşte în prezent peste tot în lume cu tot felul de activităţi precum ritualurile cu fantome, focuri în aer liber, petreceri cu costume şi măşti, ritualurile caselor bântuite, decorarea bostanilor şi citirea unor poveşti sau vizionarea unor filme de groază.

MATERIALE NECESARE
· Pistol de lipit Dremel 930
· baghete transparente de lipit de 7 mm

Alte accesorii
· O cutie de carton mare, de greutate medie
· 10 pachete de pene albe de marabu (20 în fiecare pachet)
· 8 pachete de pene de pasăre (12 pe pacher)
· 2 pachete de pene albe pentru lucru manual
· 3 m de finisaj alb marabu
· 2 bucăţi x 50 cm lungime de bandă elastică de 5 mm lăţime
· Suport de tăiere
· Riglă de oţel
· Ac cu ochi mare
· Pensulă
· 2 x cleme crocodil

GRAD DE DIFICULTATE 2 (minim)

PASUL 1

Măriţi modelul de mai jos şi imprimaţi-l la dimensiunea de 172%, în aşa fel, încât aripa să măsoare aproximativ 38 cm lăţime la cel mai lat punct. Apoi creaţi un strat dublu de carton, împăturind cutia de carton, pe una dintre muchiile existente şi aşezaţi marginea dreaptă a modelului pe cută. Desenaţi circumferinţa modelului. Apoi, aplicaţi cartonul pe un suport de tăiere şi tăiaţi forma pe linia marcată, simultan, prin ambele straturi. Tăiaţi şanţuri de 1 cm lăţime în poziţiile marcate pentru elastic. Cel mai bine este să lucraţi cu carton alb, decupat dintr-o cutie de carton albă.

PASUL 2

Deschideţi aripile şi aşezaţi-le pe jos, în aşa fel încât să creeze mai degrabă forma unui munte ^ decât cea a unei văi v. Utilizaţi un ac, pentru a trece una dintre părţile de elastic printr-un orificiu şi apoi prin orificiul opus de pe cealaltă aripă. Înnodaţi capetele, pentru a le asigura temporar. Repetaţi operaţiunea, pentru cea de-a doua aripă. Nodurile temporare pot fi desfăcute, atunci când aripile sunt complete, pentru a le adapta la înălţimea copilului.

PASUL 3

Pentru a finisa marginea de carton cu pene, utilizaţi pistolul de lipit Dremel 930 de înaltă temperatură, cu o baghetă de lipit de 7 mm transparentă, pentru a lipi banda de finisaj marabu de-a lungul circumferinţei, prelucrând fiecare secţiune pe bucăţi mici.

PASUL 4

Aşezaţi aripile jos, cu elasticul îndoit în sus. Aşezaţi modelul în partea superioară a uneia dintre aripi şi folosiţi clema crocodil, pentru a fixa modelul pe aripă, potrivind marginile. Întoarceţi aripile. Utilizând extensia modelului ca şi reper, şi imaginându-vă aranjamentul penelor pe aripa unei păsări, utilizaţi pistolul de lipit Dremel 930 şi o baghetă de lipit de 7 mm, transparentă, pentru a lipi penele de pasăre, care încep de la marginea inferioară a aripii, pentru a completa vârful aripii. Începând de la vârf, şi continuând în sus, lipiţi penele pe aripă, cu suprafaţa superioară a penelor în sus, suprapunându-le, în aşa fel încât să fie orientate în jos, către vârful aripii. Acoperiţi aproximativ trei sferturi din aripă cu pene. Această parte este opusă spatelui copilului.

PASUL 5

Acoperiţi partea superioară a aripii cu pene pentru lucrul manual, utilizând pistolul de lipit Dremel 930 şi o baghetă de lipit de 7 mm, transparentă, lipind penele cu faţa în sus, dar orientate în jos, în aşa fel încât să se suprapună cu penele de pasăre. Lucraţi în sus, către vârful aripii, până ce partea pufoasă a penelor pentru lucru manual se îmbină cu finisajul marabu de pe marginea superioară.

PASUL 6

Întoarceţi aripa şi îndepărtaţi modelul. Această parte va fi situată către spatele copilului, şi reprezintă latura de jos a aripilor. Începând de la penele de pasăre, lipiţi câteva în poziţie, aşezându-le în aşa fel, încât să depăşească marginea inferioară a cartonului şi să se asorteze cu cele de pe spate. Acoperiţi aproximativ jumătate din aripă cu pene de pasăre.

PASUL 7

Acoperiţi partea rămasă din aripă cu pene de marabu, pentru un efect pufos, moale, similar cu cel al părţii inferioare a aripii unei păsări. Utilizaţi pistolul de lipit Dremel 930 şi baghetele de lipit de 7 mm, transparente, pentru a lipi penele de pe partea din spate, orientate în jos şi suprapunându-se cu penele de pasăre. Lipiţi în continuare în sus, până la vârful aripii, ascunzând trunchiurile fine ale penelor marabu, care sunt cele mai apropiate de marginea superioară, în interiorul finisajelor marabu. Repetaţi întregul proces pe partea superioară a aripii, încercând să imitaţi aranjarea penelor naturale pe aripi, pentru a obţine o pereche de aripi cât mai convingătoare. Apoi, încercaţi aripile pe un copil, şi reglaţi banda elastică, pentru a obţine o aşezare cât mai corectă.

PASUL 8

Modelul de aripă de înger. INDICAŢIE: La dimensiunea A4, modelul trebuie mărit cu 172% pentru a ajunge la dimensiunea corectă pentru un copil.

Bucuresti, 03.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *