free download 78 travel guides written by experts

Cramele Recas tinteste segmentul HoReCa

Cramele Recaş a lansat La Putere, cel mai nou vin al companiei, destinat în exclusivitate segmentului HoReCa

În cadrul  Salonului Internaţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice Vinvest 2006, desfăşurat în perioda 17 – 19 martie 2006, la Timişoara, Cramele Recaş, cel mai cunoscut producător de vinuri din regiunea Banat, a lansat pe piaţă un produs premium. Este vorba despre vinul La Putere, un produs ce vizează un public ţintă elitist. Produsul va putea fi găsit doar în reţeaua de hoteluri, restaurante şi firme de catering (HoReCa).

Gama La Putere cuprinde următoarele soiuri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră, Fetească Regală, Riesling, Sauvignon Blanc.

Aromele de piper verde şi de ardei iute se regăsesc în vinul Cabernet Sauvignon, din soiul “Rege” al vinurilor roşii. Culoarea roşie purpurie denotă un vin încă foarte tânăr, dar cu mult potenţial de dezvoltare în sticlă. Gustul este surprinzător de matur, cu o catifelare deosebită, dar şi cu puterea specifică vinurilor mari, având o complexitate dată de nuanţa de vanilie specifică păstrării în barric american de 225 L.

Vinul Merlot din gama La Putere, caracterizat de aromele de prune, coacăze negre şi nuanţe de zmeură, este un vin tânăr dar generos, puternic dar fin şi plin de savoarea fructelor negre, taninurile calde lăsând un final lung şi catifelat.

Vinul Fetească Neagră face parte din prima recoltă produsă la Cramele Recaş a celui mai apreciat soi tradiţional românesc. Vinul reprezintă o abordare modernă, cu un buchet de fructe roşii, o culoare violetă, fiind un vin foarte tânăr, dar care poate fi băut cu plăcere. Feteacă Neagră are o corpolenţă medie şi rafinată, cu note de mirodenii specifice soiului, o nuanţă de stejar dată de păstrarea în butoaie de stejar românesc.

Fetească Regală din gama La Putere, impresionează prin explozia de fructe caracteristică acestui vin. Arome de flori de câmp, caise, citrice, se regăsesc în acest vin, fiind un exemplu ieşit din comun al celui mai renumit soi de vin alb autohton. Gustul este copleşit de fructuozitate, sprijinit de o aciditate fermă şi generoasă, şi o complexitate dată de fermentarea scurtă în barric nou de stejar de 225 L din România.

Nuanţele de pere, lămâiţă şi kiwi domină vinul Riesling din gama La Putere, fiind completate de un gust cu o puritate de fructe rar întâlnită şi o corpolenţă neobişnuită.

Sauvignon Blanc este caracterizat de notele de agrişe şi fân proaspăt. Tânăr, dar cu mult potenţial de dezvoltare în sticlă, este un vin foarte vioi, cu gust de struguri proaspeţi şi fructe citrice, având aciditate puternică, dar echilibrată şi un final lung.

Preţul de vânzare şi modalitatea pe care Cramele Recaş a ales-o pentru distribuţie sunt datorate publicului ţintă, unul peste medie. Se poate spune asta pentru că vinul va putea fi găsit la un preţ cuprins între 60 şi 100 RON. La Putere a fost lansat în primă fază pe piaţa daneză, una pretenţioasă în materie de vinuri, dar care l-a primit foarte bine.

“La Putere este un vin aparte, destinat publicului consumator de vinuri nobile, de calitate. Succesul înregistrat pe piaţa daneză ne-a încurajat să ne axăm pe acest segment elitist – HoReCa, urmând ca printr-o serie de studii de marketare să lărgim, dacă este cazul, zonele de desfacere în România” a declarat Domnul Philip Cox, Director Comercial Cramele Recaş.

În momentul de faţă, Cramele Recaş se află în plină dezvoltare, compania înregistrând în anul 2005 o creştere a valorii vânzărilor de 56%, reprezentând 6.4 milioane euro.
Pentru anul 2006, Cramele Recaş preconizează o creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%.

Proiectele Recaş pentru anul 2006 includ continuarea procesului de investiţii, în valoare de 1.5 milioane euro, în modernizarea cramei, în activitatea de marketing, logistică, precum şi în plantaţia de viţă de vie.

Despre Cramele Recaş
CRAMELE RECAŞ dispune de unul dintre cele mai moderne complexe de vinificaţie din ţară, dotat cu utilaje de ultimă generaţie şi cu un spaţiu de producţie şi depozitare de circa 10 milioane de litri de vin. Datorită deosebitelor condiţii climaterice din regiune şi nivelului tehnologic ridicat, Cramele Recaş este cel mai mare exportator de vin îmbuteliat din ţară şi se numără printre primii trei exportatori de vin îmbuteliat şi vin vrac din România, acest fapt fiind o încununare a unei tradiţii atestate documentar de peste 600 de ani.
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *