metalshow

Craciun la TVR Cultural

Din programul de Crăciun la TVR Cultural vă recomandăm:

Miercuri 24 decembrie, ora 17.35

Ave Maria (AVE MARIA – VAN DIENSTMAAGD DES HEREN TOT KONINGIN VAN DE HEMEL – Olanda, 2006)

Realizator: Nouchka van Brakel

Maria din Nazaret este unul dintre cele mai cunoscute personaje feminine din istoria omenirii. Când realizatoarea atee Nouchka van Brakel a văzut un tablou al Mariei, reprezentând Bunavestire, ea a fost izbită de expresia mai degrabă rezervată a Fecioarei. În loc să exprime fericirea expresia Ei era neîncrezătoare. Aceasta a fascinat-o pe Nouchka van Brakel, şi astfel a ajuns să facă acest documentar, pe de o parte despre această mitică şi iubită femeie care a devenit Regina Cerurilor şi pe de alta despre adoratorii Săi. Ce sentimente îi animă pe adoratorii Mariei ? Călătorii în Turcia, Polonia, Spania şi Olanda ridică parţial vălul de mister…O căutare fascinantă.

Miercuri 24 decembrie, ora 19.00

Spectacol de operă: Trei mari stele la Viena: Anna Netrebko, Placido Domingo şi Rolando Villazon

Concert susţinut la Palatul Schonbrun în 27 iunie 2008. În program pagini celebre de : Verdi, Ponchielli, Massenet, Richard Strauss, Lehar, Delibes, Johann Strauss, Arditi, Tosti, etc. Îşi dau concursul Orchestra Simfonică Radio din Viena, dirijor Bertrand de Billy.

Miercuri 24 decembrie, ora 21.30

Colinde din Ardeal

În seara din Ajun nu puteţi rata o colecţie minunată a unora din cele mai frumoase colinde din România: cele din zona Ardealului.

Joi 25 decembrie, ora 10.15

Circul Baobab (CIRCUS BAOBAB: LES TAMBOURS SAUTEURS -Franţa, 2005)

În dimineaţa de Craciun vă invităm să urmăriţi un spectacol inedit de circ aerian. Spectacolul este realizat de o companie ai cărei membri provin din Centrul Naţional de Acrobatică al Guineei.

Joi 25 decembrie, ora 11.15

Balet : Spărgătorul de nuci (THE NUTCRACKER – Marea Britanie, 2001)

Regia: Ross MacGibbon, Roger M. Sherman
Cu: Alina Cojocaru, Anthony Dowell, Ivan Putrov, Miyako Yoshida

Nu trebuie ratat Spărgătorul de nuci al lui Piotr Ilici Ceaikovski consacrat, de-a lungul anilor, drept baletul predilect de Crăciun.

Acţiunea se petrece în seara de Ajun, când maestrul păpuşar Drossellmeyer vine să aducă jucării copiilor strânşi în jurul bradului împodobit. Fetiţa gazdelor, Clara, primeşte cu această ocazie o păpuşă de care se îndrăgosteşte pe loc: Spărgătorul de Nuci. Noaptea, după ce toţi ai casei merg la culcare, Clara vine să-şi regăsească jucăria iubită; transformat în prinţ, Spărgătorul de Nuci îşi conduce tânăra stăpână într-o călătorie fantastică prin Ţara Zăpezii şi prin Ţara Dulciurilor, unde cei doi sunt întâmpinaţi de Zâna Zahărului şi de prinţul acesteia.

Producţia semnată pentru Royal Opera House de către Sir Peter Wright se bucură de o distribuţie prestigioasă, în fruntea căreia se află Alina Cojocaru, prim-solistă a Baletului Regal londonez.

Joi 25 decembrie, ora 15.00

Vedetele cântă colinde (THE STARS SING SONGS FOR CHRISTMAS – Germania)

În această după+masă unele dintre cele mai mari nume din opera contemporană vă vor uimi cu cântecele lor de Crăciun. Vor fi prezenţi şi cei trei mari tenori, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo şi José Carreras.

Joi 25 decembrie, ora 17.05

Azur (BLUE SKIES – SUA, 1946)

Regia: Stuart Heisler
Cu: Bing Crosby, Fred Astaire, Joan Caulfield

Nu rataţi această minunată comedie muzicală. Dansatorul Jed Potter priveşte înapoi spre vremea când era îndrăgostit de Mary, colega sa de scenă, care la rândul ei îl iubea nebuneşte pe nestatornicul Johnny. Dar, aşa cum numai într-un film muzical se poate întâmpla, componenţii acestui simpatic triunghi amoros îşi consumă pasiunile şi geloziile pe note şi în paşi de dans.

Filmul a fost de două ori nominalizat la Oscar-1947, pentru cea mai bună muzică şi cel mai bun cântec original.

Joi 25 decembrie, ora 19.00

Concertele TVR Cultural : STAGIUNEA TINERILOR MUZICIENI.

Cu: Irina Vasilescu şi Felix Totolici

De la lume adunate şi-napoi la lume date: concert de colinde şi vechi cântece româneşti susţinut de Ansamblul „Anton Pann”. Dirijor Constantin Răuileanu.

Joi 25 decembrie, ora 20.00, partea I şi 23.00, partea a II-a

Concert Adamo la circul Regal din Bruxelles (ADAMO AU CIRQUE ROYAL DE BRUXELLES – Franţa, 2005)

Cu aerul său de etern tânăr timid şi puţin desuet, Adamo, acest belgian de origine siciliană este o veritabilă vedetă a cântecului francez.

De la debutul său în anii 60, el a vândut 90 de milioane de albume în toată lumea. Dacă Franţa îl priveşte uneori puţin cu bunăvoinţă, Japonia îl adulează pe acest reprezentant al unui anume cântec clasic şi romantic.

Joi 25 decembrie, ora 21.00

Noapte bună şi noroc (GOOD NIGHT AND GOOD LUCK – SUA, 2005)

Regia: George Clooney
Cu: Jeff Daniels, David Strathairn, Alex Borstein, George Clooney

SUA, începutul anilor ’50: reporterul CBS Edward R. Murrow şi producătorul Fred Friendley decid să ia atitudine împotriva „vânătorii de vrăjitoare” iniţiate de senatorul de Wisconsin Joseph McCarthy. Asumându-şi toate riscurile, cei doi oameni de televiziune îl demască pe McCarthy ca aflându-se la originea unor zvonuri şi temeri total nefondate, în numele contracarării unor aşa-zise activităţi anti-americane, şi contribuie în acest fel la căderea unuia dintre cei mai controversaţi oameni politici din istoria Statelor Unite.

Filmul a obţinut 5 premii la Festivalul de la Veneţia-2006 (premiul FIPRESCI, premiul pentru scenariu, pentru cel mai bun film, cel mai bun actor – David Strathairn, premiul Human Rights Film Network Award), 6 nominalizări la premiile Oscar-2006, 6 nominalizări la premiile BAFTA-2006, 4 nominalizări la premiile Globul de Aur-2006.

Vineri 26 decembrie, ora 9.30

Balonul roşu (LE BALLON ROUGE – Franţa, 1956

Regia: Albert Lamorisse
Cu: Pascal Lamorisse, Georges Sellier, Vladimir Popov

Un film deja clasic. Un balon roşu, care pare însufleţit, urmăreşte un băieţel pe străzile Parisului.

Filmul a primit premiul Palme d’Or pentru scurt-metraj, Festivalul de la Cannes-1956, premiul Oscar-1957, pentru cel mai bun scenariu şi premiul Special BAFTA-1957, pentru scurt-metraj.

Vineri 26 decembrie, ora 11.15

Gala de dans de la Praga.

Lăsaţivă fermecaţi de o gală de dans cu totul şi cu totul specială unde participă prim-dansatori de la Opera de Stat din Berlin, Baletul National Danez, Baletul National din Marsilia, Balsoi Balet si Opera Nationala din Bordeaux. Repertoriul este bazat pe piese clasice si moderne, de la Petipa la Balanchine si Jose Limon.

Vineri 26 decembrie, ora 17.05

Vals imperial (THE EMPEROR WALTZ – SUA, 1948)

Regia: Billy Wilder
Cu: Bing Crosby, Joan Fontaine, Ronald Culver

Film muzical. Austria, în preajma Primului Război Mondial. Virgil H. Smith e un comerciant din New Jersey, sosit cu afaceri în Austria, în compania lui Buttons, simpaticul său fox terrier. Intenţia lui Virgil e de a-i vinde un gramofon împăratului Franz Josef însuşi, pentru a impune astfel produsul pe piaţa austriacă. El o întâlneşte pe contesa Johanna Augusta Franziska von Stoltzenberg-Stolzenberg, de care se îndrăgosteşte iremediabil, în ciuda faptului că relaţia lor nu e privită cu ochi buni de suveran.

A primit două nominalizări la premiile Oscar-1949, pentru costume şi muzică.

Vineri 26 decembrie, ora 20.00, partea I şi 23.00, partea a II-a

Lara Fabian în concert (LARA FABIAN – Franţa, 2006)

În această seară Lara Fabian vă va încânta cu vocea ei specială. Artista belgiană, a devenit una dintre divele anilor 90 după ce s-a mutat la Quebec. O voce puternică, un repertoriu romantic şi popular, interpreta a ajuns în vârfurile topurilor.

Vineri 26 decembrie, ora 21.00

Julia (BEING JULIA – SUA, 2004)

Regia: István Szabó
Cu: Annette Bening, Michael Gambon, Jeremy Irons

Dramă, adaptarea cinematografică a romanului „Theatre” al lui W. Somerset Maughm. Londra anilor ’30: Julia Lambert, o celebră actriţă de teatru, începe să se simtă ameninţată de concurenţa noii generaţii. În acelaşi timp, viaţa ei de familie traversează o perioadă de instabilitate, mai ales de la apariţia lui Tom, un tânăr şi înfocat admirator… şi nu numai. Din păcate, junele amant nu doreşte decât să profite de relaţie pentru a lansa cariera unei actriţe începătoare.

Premiul Globul de Aur-2005, pentru cea mai bună actriţă (Annette Bening);

Nominalizare la premiul Oscar-2005, pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Annette Bening)

Bucuresti, 09.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *