free download 78 travel guides written by experts

Contract de finanțare pentru managementul deșeurilor în județul Maramureș, semnat de ministrul delegat Rovana Plumb

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb a semnat, astăzi, contractul de finanțare în valoare totală eligibilă de 28 milioane euro, pentru faza a doua a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș”.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, vizează continuarea lucrărilor începute prin POS Mediu 2007 – 2013.

mfe-logo
Finalizarea investițiilor va conduce la dezvoltarea infrastructurii în județul Maramureș, care înseamnă inclusiv închiderea depozitelor neconforme – lucru pe care țara noastră și l-a asumat prin Tratatul de Aderare în domeniul managementului deșeurilor.

Concomitent cu deschiderea unui depozit de deșeuri conform normelor europene, vor fi închise sau reabilitate 6 depozite de deșeuri neconforme din județ, vor fi construite 4 stații de transfer și două de sortare dar și două centre de colectare deșeuri voluminoase.

„Printr-un astfel de proiect sprijinim comunitățile locale să aibă acces la servicii integrate de management al deșeurilor la standarde europene. Susținerea acestui tip de investiții ajută România să-și îndeplinească obligațiile asumate privind gestionarea corectă a deșeurilor”, a afirmat ministrul delegat Rovana Plumb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *