free download 78 travel guides written by experts

Consortiul format din BRD-Groupe Société Générale si Banca Comerciala Romana finanteaza

dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Henri Coanda – Otopeni

Consorţiul bancar format din BRD-Groupe Société Générale, în calitate de Aranjor, Creditor, Agent şi Agent de Garanţii şi Banca Comercială Română, în calitate de Aranjor şi Creditor, a semnat un contract de împrumut în valoare de 100 milioane EUR cu Compania Națională "Aeroporturi Bucureşti" – S.A., pentru finanţarea "Fazei III" a proiectului de dezvoltare şi modernizare a Aeroportului Internaţional Henri Coandă – Otopeni. Acest contract a fost atribuit prin procedură de licitaţie deschisă organizată de către C.N. Aeroporturi Bucureşti S.A. în octombrie 2010.

Proiectul de investiţii are o valoare estimată la 150 milioane EUR, finanţarea bancară în sumă totală de 100 milioane EUR fiind acordată pe o perioadă de 10 ani. Cele două bănci ale consorţiului au contribuit, în calitate de creditori direcţi în această structură, cu suma de 50 milioane EUR fiecare.

Proiectul este legat de angajamentul asumat de România cu privire la aderarea la spaţiul Schengen prin implementarea standardelor Schengen adecvate domeniului aeroportuar, precum şi de evoluţia pozitivă a traficului de pasageri având ca ţintă creşterea capacităţii de operare la 6 milioane de pasageri/an concomitent cu creşterea semnificativă a nivelului serviciilor.

Compania Națională "Aeroporturi Bucureşti" – S.A este cea mai importantă poartă aeriană a ţării, infiinţată în anul 2010 prin fuziunea între Compania Naţională Aeroportul Internațional Henri Coandă Bucureşti și Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu şi permite dezvoltarea coordonată a infrastructurilor aeroportuare astfel încât să răspundă eficient strategiilor pe termen mediu şi lung în domeniul aeronautic.

Banca Comercială Română şi BRD – Groupe Société Générale reprezintă primele două bănci din sistemul bancar românesc atât din punctul de vedere al activelor, cât şi din cel al numărului de clienţi şi al reţelelor de unităţi pe care le operează. Finanţarea acestui proiect marchează implicarea şi angajamentul celor două bănci în susţinerea proiectelor majore din domeniul infrastructurii şi lucrărilor publice.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate şi investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare.

BRD – Groupe Société Générale face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. BRD desfăşoară în România activităţi de bancă universală (retail, corporate & investment banking, pieţe financiare şi de capital) precum şi activităţi specializate prin filialele sale de corporate finance, leasing financiar şi operaţional, credite de consum, fonduri de pensii şi asigurări de viaţă. BRD este deţinătoarea titlurilor de „Cea mai bună bancă din România” acordate în anii 2008, 2009 şi 2010 de prestigioasele reviste financiare internaţionale The Banker şi Global Finance şi a fost desemnată în anul 2010 „Banca Anului în Corporate Banking” de revista „Piaţa Financiară”

Asistenţa juridică a celor două bănci a fost asigurată de cabinetul internaţional de avocatură Gide Loyrette Nouel, prezent în România din anul 1998 şi implicat în tranzacţii importante în domeniile fuziuni şi achiziţii şi financiar-bancar asistând printre cei mai reprezentativi investitori de pe piaţa românească.

Bucuresti, 27.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *