free download 78 travel guides written by experts

Condamnarea la moarte, din nou legiferata in Romania

Parlamentul a votat ieri intoarcerea Romaniei in epoca de piatra, prin legiferarea uciderii in masa a cainilor fara stapan – cea mai ineficienta metoda aplicata vreodata in lume.

Modificarile Ordonantei 155/2001, adoptate ieri cu o majoritate stransa in Camera Deputatilor, dispun solutii care se anuleaza reciproc, precum sterilizarea si eutanasierea, care vor duce la o abordare neunitara a problemei la nivel national si, implicit, la perpetuarea ei.

Studiile de specialitate au demonstrat pana acum ca eutanasierea nu este doar cea mai ineficienta, ci si cea mai costisitoare metoda de gestionare a cainilor fara stapan. Dovada stau si zecile de milioane de euro cheltuite inutil ani de-a randul de autoritatile romane pentru uciderea cainilor. Rezultatul din prezent: acelasi numar de caini pe strazi si bani publici aruncati pe fereastra.

Organizatiile pentru protectia animalelor din Romania si din strainatate anunta lansarea unei miscari fara precedent impotriva masurilor ineficiente, imorale si incoerente prevazute de aceasta lege. Miscarii i se alatura numeroase personalitati, artisti, sportivi, oameni de cultura, dar si cetatenii care isi doresc rezolvarea reala a problemei cainilor fara stapan.

Promulgarea legii in forma actuala va crea un grav prejudiciu de imagine Romaniei, cu efecte imediate precum boicotarea produselor romanesti in strainatate, descurajarea turismului in tara noastra si publicitate negativa in presa internationala. Organizatiile internationale pentru protectia animalelor pregatesc deja marsuri de protest in fata ambasadelor Romaniei din mai multe tari, precum Germania, Austria si Elvetia.

Avertizam ca aceasta lege va avea efecte distructive asupra societatii romanesti in toate aspectele sale, de la dezbinarea cetatenilor si incurajarea violentei si pana la inducerea ideii ca uciderea poate reprezenta o solutie pentru rezolvarea unei probleme.

„Este o nebunie sa faci acelasi acelasi lucru de mai multe ori si sa astepti rezultate diferite”, Albert Einstein.

Bucuresti, 23.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *