free download 78 travel guides written by experts

“Concurs de Scenarii HBO

Concursul Naţional de Scenarii HBO se află deja la cea de-a VI-a ediţie şi este realizat tot în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania, continuând colaborarea începută în 2005.

Juriul care va citi si selecta scenariile câştigătoare este alcătuit din următorii membri:

  • Cristina Corciovescu – Critic de film
  • Andrei Creţulescu – Senior Writer / Producer HBO/Critic de film
  • Mihai Chirilov –Director TIFF/Critic de film
  • Cristian Mungiu – Regizor
  • Dragoş Bucurenci– Scriitor

 Vă reamintim că se vor acorda următoarele premii:

  • “Premiul HBO pentru scenariu de lung metraj”, în valoare de 2000 USD. În cazul în care scenariul are mai mulţi autori, valoarea premiului se va împărţi în mod egal între aceştia.
  • "Premiul HBO pentru scenariu de scurt metraj”, în valoare de 1000 USD. În cazul mai multor autori, se aplică regula de la Premiul de mai sus.
  • Premiul HBO “3 zile la TIFF” : pentru cei 6 finalişti HBO şi TIFF au pregătit în acest an o surpriză: 3 zile de festival al căror cost va fi acoperit integral (pe lângă cazare şi transport  acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile, cu condiţia ca finaliştii să se afle pe teritoriul României – detalii despre aceste evenimente puteţi gasi pe site-ul  www.tiff.ro , începand cu data de 25 mai 2006.)

Atentie!!! Anul acesta avem un proiect special!

Scenariile finaliste pot fi publicate în format electronic pe binecunoscutul site  www.liternet.ro. La înscrierea scenariilor, participanţii sunt rugaţi să-şi dea acordul  cu privire la publicarea scenariilor pe www.liternet.ro, descărcând  "Pre-Contractul de editare" de la adresa //liternet.ro/concurs_scenarii.php şi trimiţându-l semnat în plicul cu datele personale,  împreună cu scenariul.

Participarea la concurs nu este condiţionată de acest acord, dar eventuala publicare măreşte sansele scenariului de a ajunge în atenţia unui regizor.

La Editura LiterNet au publicat scenarii Cristian Mungiu, Nae Caranfil, LucianPintilie, Lia Bugnar si Vali Florescu. Filmul de mediu-metraj "Canton" (scenariul Cristian Mungiu, regia Constantin Popescu) a fost realizat datorită publicării scenariului pe LiterNet."

Amintim că data limită de înscriere în concurs este 15 aprilie 2006, data poştei.

Pentru mai multe detalii accesaţi www.hbo.ro si www.tiff.ro.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *