free download 78 travel guides written by experts

A aparut calendarul evenimentelor din Maramures

La începutul lunii martie a acestui an, a fost publicat Calendarul pe 2006 al evenimentelor din Maramureş. Ajuns la a doua ediţie, calendarul a fost pregătit de către Programul de Dezvoltare a Microîntreprinderilor, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (EDS) finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cooperare cu Consiliul Judeţean Maramureş. Publicaţia cuprinde informaţii cu privire la data şi locul de desfăşurare a evenimentelor, o scurtă descriere a acestora, date de contact ale organizatorilor, precum şi ilustraţii menite să înfăţişeze esenţa Maramureşului turistic.  

Editat atât în limba română, cât şi în limba engleză, calendarul îşi doreşte să promoveze imaginea Maramureşului în ţară şi în străinătate, mediatizând evenimentele cultural-folclorice de interes turistic. De asemenea, pe spatele calendarului există o hartă a judeţului Maramureş, cu localităţile în care au loc evenimentele prezentate. 

„Ca să înţelegeţi ceva din ritmul acestui colţ de ţară, trebuie să îl cunoaşteţi în vreme de sărbătoare, atunci cât oamenii, pământul şi obiceiurile se prind în joc, dând contur Maramureşului”. După această invitaţie lansată pe prima pagină, cititorii vor face cunoştinţă cu lumea obiceiurilor, a tradiţiilor şi a evenimentelor specific maramureşene. Calendarele vor fi distribuite gratuit către agenţiile de turism, asociaţiile şi instituţiile interesate să promoveze  Maramureşul turistic.

EDS este un program de cinci ani destinat dezvoltării şi întăririi întreprinderilor micro, mici şi mijlocii (MIMM) în România şi îmbunătăţirii mediului economic şi de afaceri în general – cu finanţare din partea USAID. Programul este administrat de către Consorţiul CHF, organizaţia coordonatoare fiind CHF International, asistată de Citizens Development Corps şi Booz Allen Hamilton. Unul dintre obiectivele acestui program este promovarea României ca destinaţie turistică. Prin sprijinul acordat turismului, CHF şi partenerii săi vor ajuta la pregătirea României pentru a beneficia de avantajele integrării în UE şi pentru a face faţă pe pieţele comunitare şi internaţionale.
 
CHF International România este reprezentanţa naţională a CHF International, organizaţie americană privată, non-profit, de dezvoltare internaţională, având proiecte în 35 de ţări din întreaga lume. Din 1994, CHF Internaţional România a implementat programe orientate spre dezvoltarea economică a comunităţilor, printr-un model unic de combinare a accesului la credite cu asistenţa directă pentru microîntreprinderi şi IMM, colaborarea cu peste 45 de asociaţii de afaceri şi asociaţii de proprietari, realizarea de parteneriate public-private şi reformă legislativă.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *