free download 78 travel guides written by experts

Concert de jazz “Garlea Cvintet” din Iasi (5 aprilie)

Invitaţi din Iasi pe scena Teatrului Mignon, grupul Gârlea Cvintet (nominalizat la “Gala Premiilor de Jazz 2013”, iar anul acesta la “Gala Premiilor de Jazz a Fundaţiei Muzza”) vă va incanta pe 5 aprilie, orele 20:00 cu un concert incendiar.

Gârlea Cvintet este un grup alcătuit din absolvenţi ai Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi cu o susţinută activitate jazzistică (dar nu numai) de-a lungul timpului în diferite formule.

Stilistic, cvintetul abordează un jazz modern în care se regăsesc influențe din muzica clasică, blues, muzică pop, rock, r&b, ethno-jazz ș.a.

Sonoritățile sunt rezultatul unor instrumente de ultimă generație, mânuite cu pricepere de membrii cvintetului.

Selectând doar o parte dintre realizările membrilor grupului enumerăm Premiul I la Festivalul de jazz de la Sibiu 1981, numeroase premii pentru compoziţie,Premiul Actualitatea Muzicală 2000, colaborări cu Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” la realizarea unor coloane sonore, turnee în ţară şi în străinătate, contracte de lucru ca muzicieni în diferite grupuri în Germania, colaborări cu diferite instituţii de cultură din România şi din Europa.

Unii dintre membrii cvintetului au fost și sunt profesori la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi sau la Colegiul Naţional de Arte „Octav Băncilă”.

Recent grupul a participat ca invitat la Festivalul internaţional de jazz Roland jazz festival, organizat la Sîngeorz Băi, precum şi la Brăila în cadrul Serilor Culturale, dar şi la TVR în emisiuni culturale, participare la FILIT 2013, apariţii în cronici de specialitate; nominalizare la Gala premiior de jazz pe 2013 de către Fundaţia Muzza şi Institutul Cultural Român la categoria Confirmarea anului (după nominalizarea din 2012 la categoria Formaţia anului).

REZERVĂRI EVENIMENTE:

Email: contact@teatrulmignon.ro
tel: 0722. 737. 903

Bilete: 20 ron
Teatrul Mignon
Hristo Botev 1

Bucuresti, 01.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *