free download 78 travel guides written by experts

Concert coral Johann Sebastian Bach

După ce a participat în concertul de deschidere a stagiunii 2014 – 2015 la interpretarea Simfoniei nr. 9 de Beethoven sub bagheta maestrului Christian Badea, Corul Filarmonicii “George Enescu” invită iubitorii muzicii de gen duminică, 19 octombrie 2014, ora 19.00 la un concert cu lucrări de referintă din creaţia lui Johann Sebastian Bach în Sala mare a Ateneului Român.

„Programul din 19 octombrie propune publicului versiunea cu orgă a Motetelor numerele 2, 4, 5 şi 6, cu interludii instrumentale de Johann Sebastian Bach.

De ce am realizat acest program cu un ansamblu atât de mare cum este corul nostru? Foarte puţine formaţii din lume, indiferent de mărime, abordează acest repertoriu. În România, Corului Filarmonicii “George Enescu” a fost primul ansamblu care a interpretat motetele lui Johann Sebastian Bach, iniţial într-o formulă fără instrumente. De data aceasta ne-am propus să subliniem apropierea de muzica instrumentală barocă, ansamblul vocal fiind în sine tratat ca un insturmentl. În acest context, prezenţa orgii, dar şi o anumită manieră de abordare a acestor lucrări, vor evidenţia ideea noastră” ne-a declarat maestrul Iosif Ion Prunner, dirijorul Corului Filarmonicii “George Enescu”

Concert coral
Duminică, 19 Octombrie 2014, ora 19:00, Sala mare

Corul Filarmonicii „George Enescu"
Dirijor: IOSIF ION PRUNNER
VERONA MAIER – orga
ANDREI LICAREŢ – pian

Program:
• Johann Sebastian Bach – Motetul Der Geist hilft unsrer Schwachheit auf, BWV 226
• Bach/Petri – Coralul Schafe können sicher weiden, din Cantata BWV 208
• Johann Sebastian Bach
      – Motetul Fürchte dich nicht, ich bin bei dir, BWV 228
      – Suita franceză nr. 4, în mi bemol major, BWV 815
      – Motetul Komm, Jesu, komm, BWV 229
      – Motetul Lobet den Herrn, alle Heiden, BWV 230

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Corul Filarmonicii "George Enescu" reprezintă, de mai bine de o jumătate de secol, al doilea pol de anvergură al instituţiei muzicale bucureştene. Printr-o activitate neobosită şi variată – oratorii, misse, motete, concerte a capella – ansamblul vocal a interpretat toate capodoperele genului, de la Monteverdi la Bach, de la Haydn la Brahms, până la cele mai avangardiste opusuri ale muzicii contemporane. Începând cu 1990, Corul Filarmonicii "George Enescu" a luat parte la manifestări extraordinare din viaţa muzicală românească. Ansamblul a avut posibilitatea să colaboreze, în 1995, cu marele compozitor polonez Krzysztof Penderecki, iar în 1998 a realizat împreună cu Orchestre Nationale de France şi Lawrence Foster, o variantă de concert a operei Oedipe de George Enescu, în cadrul Festivalului Internaţional ce poartă numele marelui compozitor român.

Din 1997, Corul Filarmonicii este condus de dirijorul şi pianistul Iosif Ion Prunner, membru şi continuator al unei familii renumite de muzicieni şi oameni de cultură din România. Acesta încurajeaza atât explorarea continuă a literaturii muzicale vocale din toate epocile, cât şi prezentarea de recitaluri de lied, susţinute de membri ai Corului şi acompaniate la pian, nu de puţine ori, de dirijorul însuşi.

Intrat de mulţi ani în circuitul european, Corul Filarmonicii realizează regulat turnee internaţionale, remarcându-se în săli de concert din Spania, Franţa, Italia, Bulgaria şi Grecia.

Sponsori: Cognistudio, Aqua Carpatica
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart, PHM, Liternet, Metropolis
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Port.ro, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Bucuresti, 15.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *