free download 78 travel guides written by experts

Comunicat EximBank – Intesa Sanpaolo Bank – acord colaborare

Banca de Export – Import a Romaniei si Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania SA au incheiat un acord de parteneriat prin care vor asigura in colaborare finantari pentru proiectele in domeniile prioritare, pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, precum si a operatiunilor de export.
EximBank va oferi clientilor bancii Intesa Sanpaolo Romania produse din portofoliul propriu, constand in principal, in garantii pentru IMMsi proiecte in domenii prioritare, precum si asigurari pentru exportatori. Garantiile EximBank vor completa garantiile proprii prezentate de operatorii economici pentru accesarea unui credit, acoperind pana la 80 % din valoarea acestuia. Asigurarile se adreseaza exportatorilor romani care patrund pe piete emergente, politele EximBank acoperind pana la 85% din riscul de neincasare a contractelor de export.
"EximBank si-a propus sa sustina eficient si activ mediul de afaceri romanesc, printr-o oferta de produse adresata bancilor comerciale. In baza acordurilor incheiate cu acestea, costurile pe care le implica un credit in moneda nationala vor fi mai competitive si in avantajul agentului economic", a declarat Carmen Radu, Presedinte&CEO EximBank.

Acordul cu EximBank este primul dintr-o serie de parteneriate strategice pe care Intesa Sanpaolo Bank le va realiza in viitorul apropiat. Aceste parteneriate au ca obiectiv facilitarea accesului clientilor la surse de finantare pentru sutinerea si dezvoltarea afacerilor acestora, a precizat Riccardo Parasporo, Director general adjunct Intesa Sanpaolo Bank.

In baza acestui acord, EximBank va putea furniza la solicitarea clientilor bancii Intesa Sanpaolo informatii comerciale despre actionariatul, limita de credit, rezultatele financiare ale potentialilor parterneri de afaceri. De asemenea, se mai pot solicita informatii despre conditiile economice si de afaceri din alte tari in care acestia doresc sa se indrepte.

EximBank
Banca de Export-Import a Romaniei EximBank – S.A. este o institutie specializata infiintata in anul 1992, prin care se deruleaza activitati de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale prin instrumente financiar-bancare si de asigurari specifice.
Paleta de produse EximBank, este unica in contextul bancar romanesc, oferind finantari, cofinantari, refinantari, asigurari, reasigurari, garantii, etc destinate sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii, a utilitatilor de interes public, dezvoltarea regionala, sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator, ocuparea si formarea personalului, sustinerea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, precum si sustinerea tranzactiilor internationale, in concordanta cu politica si strategia Guvernului Romaniei pe termen mediu si lung.

Intesa Sanpaolo Bank
Intesa Sanpaolo Bank este parte a grupului Intesa Sanpaolo, una dintre primele 5 institutii financiare din Europa, din punct de vedere al capitalizarii bursiere. Intesa Sanpaolo Bank a obtinut un profit net de 14,9 milioane lei in primul semestru din acest an, in crestere cu 33% fata de perioada similara din 2007. Activele totale ale bancii au ajuns la valoarea de 2 272 milioane lei (peste 625 milioane euro) la sfarsitul lui iunie 2008, in crestere cu 71% fata de iunie 2007.

Bucuresti, 29.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *