metalshow

Compania SIVECO Romania este o prezenta din ce in ce mai activa

pe piaţa financiar-bancară regională,

prin replicarea la nivel european a proiectelor sale de succes si prin largirea portofoliului de solutii si produse dedicate

Atena a fost recent gazda celei de-a 20-a Convenţii Anuale Financiare Europene.

Evenimentul s-a bucurat de participarea unor personalităţi precum  domnul Ierotheos Papadopoulos, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Grecia, domnul Lukas Papademos, Vice-Preşedinte în cadrul Băncii Central Europene, domnul Farouk Abd El Baky El Okdah, Guvernator al Băncii Centrale a Egiptului.

Prezentă la eveniment în calitate de unic reprezentat al domeniului IT&C din România, compania SIVECO România, a fost reprezentata de doamna Andreea Niculae, Business Developer Manager, Financial Services Industry.

Participarea la acest eveniment se inscrie in stategia companiei SIVECO Romania de a deveni o prezenţă din ce în ce mai activă pe piaţa financiar-bancară regională, prin replicarea la nivel european a produselor şi soluţiilor sale de succes si prin largirea portofoliului de solutii si produse dedicate sectorului financiar bancar.

„Integrarea în Uniunea Europeană şi alinierea la standardele de dezvoltare ale ţărilor membre reprezintă o condiţie „obligatorie” pentru România, dar în acelaşi timp şi  oportunitatea de promovare a valorilor, competenţelor şi expertizei noastre în domenii cheie ale economiei. Sectorul financiar-bancar este unul dintre domeniile cele mai avansate din acest punct de vedere, şi rolul tehnologiei devine din ce în ce mai important în asigurarea unor servicii calitative, sigure şi pentru reglementarea standardelor de plăţi electronice trans-frontaliere” , declara doamna Andreea Niculae.

Convenţia a adus în prim plan subiecte de actualitate pentru mediul de afaceri european, urmărind în acelaşi timp trasarea direcţiilor de evoluţie ale pieţei financiare regionale.

Printre tematicile abordate sau numărat: oportunităţi şi provocări în zona financiară europeană ca urmare a lărgirii Uniunii Europene, trecerea la moneda unică europeană, tendinţe privind creditarea, perspectivele sistemelor de plati, carduri si e-Commerce i, creşterea puternică a pieţei primare şi secundare de mortgage în Europa de Sud-Est.

Reglementările stricte impuse de alinierea la standardele pieţelor internaţionale, precum şi competiţia strânsă generată de pătrunderea marilor companii străine, au transformat sectorul financiar-bancar românesc într-unul dintre cele mai dinamice sectoare economice.

Considerată o piaţă încă neexploatată, România are un potenţial deosebit în ceea ce priveşte piaţa de retail, piata de mortgage, piata de capital şi alte instrumente specializate.

Ca urmare, nevoia de a oferi clienţilor servicii de calitate în condiţii de maximă eficienţă şi securitate a impus adoptarea de către industrie a unor soluţii informatice performante capabile să asigure un management eficient al activităţii bancare.

În acest context, în condiţiile unei pieţe din ce în ce mai competitive, devine evidentă nevoia unei gestiuni cât mai eficiente a resurselor organizaţiei.

Soluţiile companiei SIVECO România dedicate organizaţiilor din domeniul financiar-bancar, SIVECO Applications – soluţie de tip ERP, SIVECO Business Analyzer (SBA) – aplicaţie de tip business intelligence, SIVADOC – soluţie dedicată gestiunii documentelor şi fluxurilor de date, precum si solutii integrate de CRM si gestiunea dosarelor de credit, solutia de e-Learning sau solutii integarte de Custodie si Asset Management corespund perfect cu cerinţele acestei pieţe, şi oferă companiilor din domeniu răspunsul competent la provocările europene.

„Compania SIVECO Romania este o prezenţă activă pe plan european, în acest sens pot menţiona caştigarea unor licitaţii internaţionale şi implementarea de soluţii informatice complexe în ţări precum Cipru, Franţa, Bulgaria, Croaţia, Israel. Replierea în plan european şi internaţional a proiectelor noastre de succes reprezintă un obiectiv cheie în politica de dezvoltare a companiei. SIVECO România va continua să acţioneze ca un vector de imagine în lume pentru industria românească de software şi pentru construirea unui mediu de afaceri etic, responsabil şi îşi propune să evolueze de la statutul de cea mai importantă casă românească de software, la cel de integrator software regional, pentru a ajunge, în următorii 10 ani, un lider la nivel european”, declară doamna Irina Socol, Director General SIVECO România.

Intre proiectele de suscces derulate de SIVECO Romania in zona financiar-bancara, mentionam, implementarea unor sisteme de supraveghere si raportare, prin care se asigura monitorizarea pietei bancare si financiare non-bancare (Banca Nationala a Romaniei) si respectiv, piata asigurarilor si a brokerilor de asigurari (Comisia  de Supraveghere a Asigurarilor).

Un alt proiect, cu un impact deosebit asupra sectorului financiar, a fost solutia SIVABON – o solutie implementata la Biroul de Credit, solutie prin intermediul careia, in prezent peste 27 de participanti consulta baza de date a Biroului de Credit, in vederea primirii raportului de credit, raport care inglobeaza informatii (date negative, date pozitive) despre compartamentul „financiar” al clientilor, persoane fzice.

Referintele SIVECO Romania in domeniul financiar – bancar nu se opresc aici, compania noastra a derulat si deruleaza in prezent, proiecte importante cu companii precum Raiffeisen Bank, CEC, Citibank, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, ING LIFE, etc.

Bucuresti, 15.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *