free download 78 travel guides written by experts

Comisarul Corina Crețu participă la al 7-lea Forum al Strategiei UE pentru Marea Baltică

Comisarul european pentru Politică Regională Corina Crețu se află timp de două zile, 7-8 noiembrie 2016, într-o vizită oficială în Suedia, pentru a participa la al 7-lea Forum din cadrul Strategiei UE pentru regiunea Mării Baltice, ce va avea loc la Stockholm.

Înaltul oficial european se va întâlni astăzi, 7 noiembrie, cu miniștri și reprezentanți ai autorităților naționale și regionale din Suedia pentru a discuta despre implementarea politicii de coeziune în această țară. Doamna Crețu va vizita, de asemenea, proiecte cu finanțare europeană din orașul Västerås.

Mâine, 8 noiembrie, împreună cu prim-ministrul suedez Stefan Löfvén și cel finlandez Juha Sipilä, comisarul european va deschide lucrările celui de-al 7-lea Forum din cadrul Strategiei macro-regionale a Uniunii Europene pentru regiunea Mării Baltice. Peste 1.000 de participanți sunt așteptați la evenimentul din Stockholm, în cadrul căruia se va discuta despre viitorul regiunii, precum și despre principalele obiective ale Strategiei pentru anul 2030.
   
“De șapte ani deja, Strategia UE pentru regiunea Mării Baltice, prima dintre strategiile macro-regionale, sprijină cooperarea în direcția gestionării provocărilor ce nu pot fi soluționate la nivel național: un transport maritim curat și sigur, adaptarea la schimbările climatice și rețele de transport mai bune, ca să dau doar câteva exemple. Însă, sunt încă multe de făcut. Este nevoie, în mod special, de un angajament politic reînnoit și constant, dar și de folosirea în comun a resurselor, precum și de eforturi de comunicare pentru a evidenția importanța și valoarea adăugată a acestei Strategii”, a declarat comisarul Corina Crețu.
   
Un raport de progres în ceea ce privește implementarea celor 4 strategii macro-regionale existente va fi prezentat până la finalul anului 2016.

Pagini Utile

• Anunț de presă
Strategia macro-regională a Uniunii Europene pentru regiunea Mării Baltice
Pagina dedicată Strategiei UE pentru Marea Baltică
Strategii macro-regionale ale Uniunii Europene
Fișă informativă despre utilizarea Fondurilor europene structurale și de investiții (FESI) în Suedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *