free download 78 travel guides written by experts

Ciprian Ogarca este castigatorul MasterChef, intr-o finala cu preparate de 5 stele

Aseară a avut loc cel mai aşteptat moment al sezonului, la care visează orice pasionat de gastronomie: finala MasterChef! Emoţii, lacrimi şi 3 concurenţi care s-au întrecut în cea mai importantă competiție, care le poate schimba complet viaţa.

Ciprian a dat dovadă de multă ambitie, pasiune și creativitate, dar şi nervi tari şi astfel a reuşit să câştige cel de-al cincilea sezon MasterChef.

Pe durata întregii emisiuni, 20:30-22:39, peste 2.2 milioane de telespectatori au urmărit testele la care au fost supuși concurenții, iar în minutul de aur de la 22:37, peste 3 milioane de persoane urmăreau competiția din bucătăria MasterChef.

Finala MasterChef a înregistrat 12.1 puncte de rating și 28.2% cotă de piaţă în intervalul de difuzare, pe publicul comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Următorul post clasat a obținut 6.3 puncte de rating și 14.7% share pe această categorie.

La nivelul publicului din mediul urban, PRO TV a condus cu 9.7 puncte de rating și 19.4% cotă de piaţă. Postul clasat pe locul doi a înregistrat o audiență medie de 6.6 puncte de rating și 13.2% share.

La nivel național, PRO TV rămâne și de această dată pe primul loc cu o audiență medie de 11.9 puncte de rating și 22.1% share, în timp ce locul secund a obținut 6.5 puncte de rating și 12.1 % share.

“Nu îmi vine să cred, sunt foarte fericit că am câştigat MasterChef. Cu toate că eram mulţumit cu locul 3 în finală, am luptat foarte mult şi am muncit cu gândul că duc trofeul acasă la Craiova! Sunt mândru că în sfârşit am găsit motivaţia pe care o căutam, iar MasterChef mi-a schimbat viaţa. Sunt foarte emoţionat şi mă bucur că visul meu a devenit realitate. Hai Craiova!” a declarat Ciprian.

A venit la preselecţii în urmă cu câteva luni, încrezător şi hotărât să nu plece fără şorţ. Talentul său l-a adus în bucătăria MasterChef şi a fost ediţii la rând printre cei mai buni concurenţi. A câştigat probe, a fost căpitan de echipă, dar şi-a pierdut zâmbetul în momentul în care şi-a văzut spulberat visul de a-şi continua parcursul în competiţia MasterChef. Un moment de lipsă de inspiraţie l-a făcut să greşească şi a părăsit competiţia. Nu a renunţat niciun moment la visul său şi a continuat să gătească, având această pasiune încă din copilărie, iar norocul i-a surâs. A avut şansa să se întoarcă în concurs, a profitat de ea cum a ştiut mai bine, a dat dovadă de talent şi creativitate în bucătărie, iar astăzi este noul MasterChef al României!

S-a încheiat un sezon MasterChef perfect, care a avut parte de schimbări, surprize şi de toate ingredientele succesului printr-o finală plină de emoţii şi tensiune.

Călătoria MasterChef a început în vară pentru mii de oameni care au venit la preselecţii plini de speranţe. Doar 70 dintre ei au convins şi au ieşit pe poartă cu câte un şorţ MasterChef. 6 probe de foc i-au triat pe aceştia şi doar 24 au reuşit să intre în cea mai cunoscută bucătărie din România, pentru a trăi cea mai mare provocare culinară a vieţii lor.

În toate aceste luni, concurenţii au trecut mai bine de 50 de probe care le-au testat calităţile şi limitele, le-au provocat imaginaţia şi i-au învăţat să lucreze în echipă.

Din 24 de aspiranţi la titlul de MasterChef, doar 3 cei mai buni bucătari amatori din România au reuşit să ajungă în marea finală. Este vorba despre Odette, o simpatică studentă la Ştiinţe politice, în vârstă de 23 de ani, din Buzău, Ciprian – agentul de asigurări din Craiova, de 24 de ani, care a transformat prazul în semnătura lui culinară şi Tudor de 22 de ani din Cluj, unul dintre cei mai tineri concurenţi MasterChef, cu un talent culinar desăvârşit.

Ceilalţi 21 de colegi ai lor au venit să-i susţină şi să le ridice moralul celor 3 finalişti, însă nu doar aceasta a fost surpriza serii. Finala a fost constituită din 3 probe la finalul cărora chefii au dat note, iar cel care a avut cel mai mare punctaj a ieşit învingător. Doar 2 dintre concurenti au reuşit să ajungă până la cea de-a treia rundă, deoarece, dupa primele două probe, cel care a obţinut cele mai mici note, a fost eliminat.

Concurenţii au avut de pregătit un meniu compus din 3 feluri: aperitiv pentru prima probă, fel principal pentru cea de-a doua probă şi desert pentru testul final. Fiecare dintre cei trei a putut obţine din partea celor 3 chefi un punctaj maxim de 30 puncte.

Odette, Tudor şi Ciprian au avut la dispoziţie 5 minute pentru a-şi alege ingredientele din cămara MasterChef şi să gândească un aperitiv de top.

La finalul primei probe, concurenţii au primit laude din partea chefilor care au fost impresionaţi de preparatele gătite aproape perfect. Rezultatele au fost următoarele: Odette a obţinut note care au însumat 27 de puncte, Tudor 23 de puncte, iar Ciprian 22 de puncte.

Runda a doua a fost decisivă pentru Tudor, care a părăsit competiţia înainte de testul final. Cei trei au pregătit câte un fel principal, iar Ciprian a primit primul 10 din finala MasterChef. La sfârşitul probei, Odette şi Ciprian au avut un total de 50 de puncte. Tudor a fost eliminat cu 44 de puncte, însă a primit ca premiu din partea Staropramen un curs gastronomic într-un restaurant cu stele Michelin în care va putea să-şi perfecţioneze stilul culinar.

Odette şi Ciprian s-au luptat de la egal la egal în cea de-a treia probă, cea care a decis câştigătorul sezonului 5 MasterChef. A fost un adevărat test sub presiune în care au fost provocaţi să gătească cel mai bun desert din viaţa lor.

La finalul ultimului test, Odette a însumat 77 de puncte, iar Ciprian cu cele 79 de puncte obţinute a primit mult râvnitul trofeu MasterChef şi premiul de 50.000 de euro. Pe lângă marele premiu atât Ciprian, cât şi Odette au primit o săptămână de experienţe gastronomice inedite şi cursuri de gastronomie italiană la Academia Barilla din Parma.

Aseară s-a încheiat cu succes un nou sezon MasterChef plin de emotii, surprize si multe probe în premieră!

Bucuresti, 24.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *