Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

CINEMAX – mai 2012

PREMIERE FILME

36 VUES DU PIC SAINT LOUP (AKA. AROUND A SMALL MOUNTAIN)
În jurul unui munte mic
20, 21, 25, 30, 31
Dramă, Franța, 2009
R: Jacques Rivette
D: Jane Birkin, Sergio Castellitto, André Marcon, Jacques Bonnaffé, Julie-Marie Parmentier

O poveste emoționantă despre legăturile de familie și despre viața unui artist de circ.

Undeva pe un drum de munte, Vittorio o ajută pe Kate, a cărei mașină se stricase. Ceva mai târziu, el află că femeia pe care o tocmai o ajutase venise aici pentru a salva afacerea familiei.

În ajunul începerii stagiunii de vară, proprietarul și fondatorul unui mic circ moare pe neașteptate. În încercarea de a salva sezonul, cei din trupă decid să o sune pe Kate, fiica cea mare a acestuia. Deși părăsise circul cu cincisprezece ani în urmă, spre surprinderea tuturor, ea acceptă să lase totul de-o parte și să se întoarcă la circ. Din această clipă, viața lui Kate se va schimba complet. Undeva pe un drum de munte, mașina ei se strică, iar Vittorio o ajută să iasă din impas. Ceva mai târziu, acesta află că femeia tocmai se întorsese pentru a salva afacerea familiei sale. Atras de personalitatea lui Kate și intrigat de pasiunea ei pentru circ, Vittorio decide să îi urmeze. Încetul cu încetul, acesta se integrează, astfel încât, în cele din urmă, va deveni parte din show. Cu toate acestea, Vittorio este preocupat să afle de ce Kate părărise circul în trecut și de ce acceptase să se întoarcă după atât de multă vreme. La sfârșitul sezonului, fiecare va pleca pe drumul său. Rămâne de văzut în ce direcție…

A FISTFUL OF DYNAMITE (AKA. GIU LA TESTA / DUCK, YOU SUCKER)
Un pumn de dinamită
3, 4, 19
Western, Italia, 1971
R: Sergio Leone
D: James Coburn, Rod Steiger, Romolo Valli, Maria Monti, Rick Battaglia

După ce un terorist irlandez și un fermier reprofilat fac echipă, totul va sări în aer.

În acest western din anii ’70, totul sare în aer din clipa în care un expert în explozibil și un fermier reprofilat în tâlhar/revoluționar decid să colaboreze.

Povestea lui Sergio Leone este plasată în Mexic, în vremea revoluției. Juan Miranda (Rod Steiger) este un fermier mexican care alege să devină tâlhar. El și rudele sale apropiate constituiau nucleul unei bande de tâlhari. John Mallory (James Coburn) este un membru IRA expert în explozibil. În vreme ce Juan este interesat să aibă din ce trăi, John are motivații ideologice pentru gesturile sale. Cei doi se întâlnesc în Mexico și au de gând să facă echipă, jefuind bănci. Planurile acestora suferă modificări drastice atunci când drumurile lor se intersectează cu acelea ale revoluționarilor, iar situația scapă de sub control când Juan este prins și urmează să fie executat. Însă, John nu își lasă camaradul la greu și vine să îl salveze. Ca-n viață, cei doi jefuitori de bănci vor ajunge eroi ai revoluției.

ABSENTIA
Absentia
11, 28
Horror, SUA, 2011
R: Mike Flanagan
D: Katie Parker, Courtney Bell, Dave Levine, Morgan Peter Brown, Justin Gordon

Un tunel aflat în apropierea casei poate însemna și sfârșitul în chinuri inimaginabile.

Soțul lui Tricia este dispărut de șapte ani, iar ea decide că a venit vremea să îl declare “mort în absență” și să meragă mai departe cu viața ei. Când abia reușise să ia aceste decizii cruciale, sora ei, Callie, va fi cea care va dispărea.

De șapte ani, Tricia este o femeie singură, deoarece Daniel, soțul ei, dispăruse. După ce sora sa, Callie, vine să locuiască în casa ei, femeia consideră că a venit momentul să își declare soțul “mort în absență” și să meargă mai departe cu viața sa. Când se străduia să își pună ordine în viață, Callie începe să fie atrasă de un tunel care se afla în apropierea casei. Descoperirea nu va fi de bun augur, deoarece va aduce cu sine o altă dispariție, aceea a lui Callie. În vreme ce încerca să găsească legături între cele două cazuri, pentru Tricia devine clar faptul că presupusa moarte a soțului ei a survenit din orice altă cauză, mai puțin una naturală. Curând, pentru ea este cert că cei dispăruți fuseseră atrași în tunel de o forță malefică, iar pentru bărbatul ei chinurile îndurate fuseseră mai grele decât moartea.

ALL YOUR DEAD ONES (AKA. TODOS TUS MUERTOS)
Toţi morţii
18, 30
Comedie, Columbia, 2011
R: Carlos Moreno
D: Alvaro Rodríguez, Jorge Herrera, Martha Marquez, Harold De Vasten, John Alex Castillo

Povestea unui fermier care descoperă cât de murdară poate fi politica.

Salvador este un agricultor care găsește o mulțime de cadavre pe proprietatea sa, așa că anunță poliția. Însă, întâmplarea are loc exact în ziua alegerilor, iar primarul preferă ca oamenii să nu afle că în orașul pe care îl conduce au loc astfel de atrocități.

Deși este duminică și este zi electorală, Salvador decide să se trezească devreme și să lucreze pământul ca în oricare altă zi a săptămânii. Cu toate acestea, rutina îi este întreruptă brusc, deoarece cineva lăsase chiar în mijlocul culturilor sale mai multe cadavre. Salvador devine deodată nervos, dar și foarte îngrijorat și se grăbește către oraș pentru a raporta masacrul. Însă, primarul și șeful poliției acționează cu prudență și decid să nu spună nimănui despre asta până după terminarea scrutinului. Din acest moment și până când vor decide ceea ce este de făcut cu grămada de cadavre din mijlocul câmpului, cei trei vor avea parte de cele mai tensionate ore din viața lor.

AMERICAN PIE PRESENTS: THE BOOK OF LOVE
Plăcinta americană: Cartea dragostei
15, 26
Comedie, SUA, 2009
R: John Putch
D: Eugene Levy, Bug Hall, Kevin M. Horton, Brandon Hardesty, Beth Behrs

Trei amici descoperă în rafturile bibliotecii de la școală “Cartea dragostei”.

Povestea lui John Putch are în centrul său trei tineri care descoperă accidental în rafturile bibliotecii “Cartea dragostei”. Din acest moment, ei vor fi preocupați de un singur lucru: pierderea virginității cu fata visurilor lor.

La zece ani după lansarea primului film “American Pie”, apare “Plăcinta americană: Cartea dragostei”. Astfel, John Putch continuă tradiția, căci acțiunea gravitează din nou în jurul tinerilor care vor să știe totul despre dragoste și sex. De această dată, trei adolescenți găsesc în rafturile bibliotecii de la școală “Cartea dragostei”. Însă, descoperirea lor nu era nici pe departe concepută pentru a fi folosită pe post de manual, deoarece sfaturile pe care le conținea erau incomplete. Din acest motiv, în călătoria lor de pierdere a virginității, adolescenții vor ajunge în situații de tot râsul.

BAD BEHAVIOUR
Criză conjugală
30, 31
Comedie, Marea Britanie, 1993
R: Les Blair
D: Stephen Rea, Sinéad Cusack, Philip Jackson, Clare Higgins, Phil Daniels

O poveste amuzantă despre un cuplu irlandez din partea de nord a Londrei.

Comedia care urmează este plasată în casa familiei McAllister, un loc care nu prea știe ce este aceea ordine, eroii ei fiind Gerry, Ellie și familia lor. Un film despre problemele de zi cu zi, despre serviciu și copii.

Suntem undeva în partea de nord a capitalei Regatului Unit, iar ceea ce urmează este o poveste amuzantă despre încercările și necazurile prin care trec soții Gerry (Stephen Rea) și Ellie McAllister (Sinead Cusack), împreună cu familia lor. În derularea poveștii mai apar și alte personaje interesante. Printre acestea, Jesse (Clare Higgins), prietena lui Ellie, o femeie divorțată a cărei ură față de fostul soț are consecințe directe asupra relației cu fiica. Îi mai întâlnim pe Howard Spink (Philip Jackson), un individ dubios care mereu pune la cale tot felul de înșelătorii, și pe frații Nunn, o pereche de gemeni identici, care acum își rearanjează baia.

BOB ROBERTS
Bob Roberts
18, 19, 29, 30
Comedie, SUA, 1992
R: Tim Robbins
D: Tim Robbins, Giancarlo Esposito, Alan Rickman, Ray Wise, Brian Murray

Privire satirică asupra poveștii unui cântăreț folk ce decide să candideze.

Tim Robins interpretează un personaj pitoresc, este vorba despre un câtăreț de muzică folk care decide să participe la alegerile din Senat din partea Conservatorilor. Eroul poveștii este dispus să facă și să spună absolut orice pentru a câștiga.

Anul în care ne aflăm este 1990, iar acțiunea gravitează în jurul cântărețului folk Bob Roberts (Tim Robbins), care decide să candideze la alegerile din Senat din partea Conservatorilor. În discursul său, acesta vorbește despre întoarcerea la valorile distruse de permisivitatea anilor ’60. Contracanditatul lui este Brickley Paiste (Gore Vidal), iar când sondajele îl plasează pe acesta în frunte, Roberts își pierde cumpătul. În plus, jurnalistul Bugs Raplin (Giancarlo Esposito) îi face viața și mai grea, deoarece are dovezi de implicare a cântărețului într-un scandal cu droguri. Din acest moment, campania lui Rob trece prin momente foarte delicate. Povestea se complică și mai mult după ce Bob este atacat de un om înarmat, iar folkistul este paralizat, fiind în recuperare pe patul de spital. Întâmplarea face ca presa să treacă imediat de partea lui. Ziua alegerilor sosește în sfârșit. Oare cine va câștiga? Cine va muri și care va fi acela care va merge la Washington DC?

CORALINE
Coraline
5, 6, 8, 9, 27
Animație, SUA, 2009
R: Henry Selick
Voci: Dakota Fanning, Teri Hatcher, John Hodgman

O fată deschide o ușă misterioasă și ajunge într-un univers parallel.

Coraline este foarte plictisită în noua sa casă, până când găsește o ușă secretă. După ce o deschide, fata ajunge într-o lume care arată exact ca aceea pe care o știa, doar că e mai bună. Această aventură fantastică se va întoarce împotriva ei, devenind periculoasă.

“Coraline” are la bază îndrăgita carte a lui Neil Gaiman. Urmăriți povestea unei fetițe care trece dincolo de o ușă secretă din noua casă în care locuiește. Din acest moment, Coraline descoperă o lume cum nu mai văzuse și nu reușise să își imagineze până atunci, este vorba despre o variantă alternativă, un univers parallel care arăta la fel, dar părea mult mai bun. Însă, aventura devine periculoasă pentru micuță, deoarece părinții de dincolo de ușă vor să o păstreze alături de ei pentru totdeauna. Din acest moment, Coraline va trebui să își folosească toate resursele de curaj și determinare pentru a reuși să se întoarcă acasă cu bine.

FOUR MORE YEARS (AKA. FYRA AR TILL)
Încă patru ani
6, 7, 19, 20
Dramă, Suedia, 2010
R: Tova Magnusson
D: Björn Kjellman, Eric Ericson, Tova Magnusson, André Wickström, Sten Ljunggren

David Holst, un lider politic important, se îndrăgostește brusc de… un alt bărbat.

Un important politician se îndrăgostește. Nu este important faptul că el e deja căsătorit sau că cel după care i se aprind călcâiele este un bărbat. Doar că, acela ar fi trebuit să fie ultimul om din lume de care să se îndrăgostească.

De ani buni, David Holst pare a avea cele mai mari șanse pentru a deveni premierul Suediei. Cu toatea acestea, viața este pe cale să se schimbe serios pentru el. Deși este căsătorit, el se va îndrăgosti de un bărbat. Din acest moment, politicianul va avea dileme greu de rezolvat. Oare va renunța la cariera politică sau la mariaj? Oare își va abandona colegii și îi va șoca pe cei din comunitatea religioasă din care făcea parte? Presat să găsescă un răspuns la toate aceste întrebări, David întoace spatele dragostei și, înainte de a realiza că a făcut cea mai mare greșeală din viața lui, aproape că este prea târziu.

FUNNY PEOPLE
Tipi simpatici
26, 29
Dramă, SUA, 2009
R: Judd Apatow
D: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana, Jonah Hill

Povestea unui faimos actor de stand-up comedy care suferă de o boală incurabilă.

Acțiunea este plasată în Los Angeles, iar Adam Sandler dă viață personajului principal. Este vorba despre un actor de stand-up comedy care suferă de o boală incurabilă. Un film dedicat oamenilor care ne aduc aminte să zâmbim.

George Simmons (Adam Sandler) este un faimos actor de stand-up comedy care află că suferă de o boală incurabilă și că mai are de trăit cel mult un an. Se întâmplă că o întâlnește pe Ira (Seth Rogen), care visează să îi calce pe urme, și decide să o angajeze ca asistent personal. Între cei doi se naște o prietenie profundă, George ajutând-o pe Ira în carieră, iar ea sprijinindu-l pe el în aceste momente grele. Când află că boala a intrat în remisie și o fostă iubită reapare în viața lui, actorul decide că este timpul să aleagă ceea ce este important pentru el și ceea ce dă cu adevărat un sens existenței sale.

HANNA
Hanna
12, 15, 25
Acțiune, SUA, 2011
R: Joe Wright
D: Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchett, Tom Hollander, Olivia Williams

O fată de 16 ani este crescută de tatăl ei astfel încât să devină asasinul perfect.

După ce fusese crescută de tatăl ei pentru a deveni asasinul perfect, adolescenta Hanna este trimisă în misiune în Europa.

Hanna (Saoirse Ronan) este o adolescență care deține toate calitățile de care are nevoie pentru a deveni un soldat deștept: putere, rezistență și inteligență. Toate aceste atuuri au fost valorificate de tatăl ei, (Eric Bana), un fost agent CIA, care și-a crescut fiica undeva în sălbăticiile Finlandei, antrenând-o pentru a deveni asasinul perfect. Viața ei nu a avut nimic în comun cu aceea a unui adolescent, însemnând instrucție în fiecare zi, astfel încât să devină cea mai bună. Acum, ea este trimisă de către tatăl ei în misiune în Europa. Pe urmele sale se află un agent nemilos care, de asemenea, are propriile secrete (Cate Blanchett). Când se apropia de finalul misiunii, Hanna are revelații în ceea ce privește existența ei și, neașteptat, începe să își pună întrebări legătură cu umanitatea sa.

HAROLD AND MAUDE
Harold şi Maude
4, 5, 16, 17, 27
Comedie, SUA, 1971
R: Hal Ashby
D: Ruth Gordon, Bud Cort, Vivian Pickles, Cyril Cusack, Charles Tyner

Un tânăr întâlnește o excentrică doamnă care îl învață să se bucure de viață.

Harold este un tânăr depresiv și obsedat de moarte. Acesta își petrece viața participând la înmormântări și așteptând să își pună în aplicare planul de sinucidere. Dar, o întâlnește pe Maude…

“Harold şi Maude” este filmul cult al lui Hal Ashby, o comedie neagră ai cărei protagoniști sunt un tânăr depresiv obsedat de moarte și o doamnă în vârstă de 79 de ani. Harold (Bud Cort) își petrece viața participând la înmormântări și așteptând să își pună în aplicare planul de a-și pune capăt zilelor. Mama sa (Vivian Pickles) face constant presiuni asupra lui să iasă în lume pentru a cunoaște tinere, iar asta nu face decât să îl deprime și mai mult pe Harold. În mod bizar, tânărul preferă să meargă la înmormântările unor oameni despre care nu știe absolut nimic. Într-unul dintre aceste momente, el o întâlnește pe Maude (Ruth Gordon), o doamnă în vârstă de 79 de ani, care are curajul și energia unei adolescente. Ea este convinsă că Harold are nevoie să iasă din carapace, așa că este decisă să îl învețe să se bucure în fiecare secundă de viață.

INGLOURIOUS BASTERDS
Ticăloşi fără glorie
19, 22
Aventuri, SUA, 2009
R: Quentin Tarantino
D: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth, Michael Fassbender

În Franța ocupată, un grup de naziști se află în căutarea prăzii.

Ne aflăm în vremuri tulburi pentru omenire, undeva în Franța aflată sub ocupația germanilor lui Hitler, iar un grup de asasini naziști își vânează prada.

În primul an al ocupaţiei germane din Franţa, Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) este martoră la execuția familiei sale de către colonelul nazist Landa (Christoph Waltz). Miraculos, ea reușește să scape, așa că pleacă la Paris, unde face rost de o nouă identitate ca proprietar al unui cinematograf. În altă parte, tot în Europa, locotenentul Aldo Raine (Brad Pitt) organizează împreună cu soldații americani acțiuni de răzbunare. Cunoscuți de către inamici sub numele "the basterds”, aceștia se vor alătura actriței germane care este și agent sub acoperire Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) într-o misiune de nimicire a liderilor celui de al treilea Reich. În acest timp, Shosanna este gata să-și pună în aplicare planul de răzbunare împotriva celor care îi măcelăriseră familia. Urmăriți poveşti infame, reale şi extravagante din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, într-un film realizat de Quentin Tarantino.

MACK THE KNIFE
Mackie-şiş
23, 24, 29
Dramă, SUA, 1989
R: Menahem Golan
D: Raul Julia, Richard Harris, Julia Migenes, Roger Daltrey, Julie Walters

Londra, era Victoriană, logodna unui gangster cu o fată inocentă.

Filmul plasat în era Victoriană este adaptarea muzicalului “The Threepenny Opera” și portretizează logodna unui gangster cu o fată inocentă. Dar, familia fetei are un plan pentru a pune capăt acestei rușini.

Suntem în Londra, 183… și ceva, era Victoriană. Mack (Raul Julia) este cunoscut de toți ca fiind un criminal, un delincvent care trăiește respectând fără excepție numai regulile proprii. Și ce dacă este bigam? Spre consternarea familiei Peachum, acesta are acum o nouă mireasă, este vorba despre fiica lor, Polly. Deciși să întrerupă acest mariaj rușinos, cei din familia fetei au un plan de răzbunare care nu are cum să dea greș. Ei vor să se asigure că Mack va plăti pentru nenumăratele sale nelegiuri și, bonus, ei vor primi în schimb și o recompensă frumușică pentru asta.

MADAME BOVARY (1991)
Doamna Bovary
7, 8, 20, 21, 30
Dramă, Franța, 1991
R: Claude Chabrol
D: Isabelle Huppert, Jean-François Balmer, Christophe Malavoy, Jean Yanne, Lucas Belvaux

O poveste din secolul al XIX-lea, când o fată de la țară ajunge să trăiască în lux și se plictisește repede de el.

Emma este fiica unor fermieri. Dornică să scape de viața pe care o avea, ea se căsătorește cu un bărbat înstărit. Curând, o cuprinde plictiseala, schimbă amanții unul după altul, începe să facă datorii… își ruinează viața.

Regizat de Claude Chabrol, filmul “Doamna Bovary” este inspirat de romanul lui Gustave Flaubert. Suntem în secolul al XIX-lea, în Franța, iar Emma, o fată de la țară, se căsătorește cu Charles Bovary, un bărbat înstărit. Mai repede decât și-ar fi imaginat, ea se plictisește de viața pe care o are acum, dar și de soțul său, așa că începe să privească în jur după altcineva. La început, tânăra are o relație cu Rodolphe Boulanger, un proprietar de pământuri, apoi cu Léon Dupuis, un student la Drept. Timpul trece, iar Emma începe să facă datorii din ce în ce mai mari. Decisă să țină toate astea departe de soț, Madame Bovary cere ajutorul foștilor amanți.

NIGHTCAP (AKA. MERCI POUR LE CHOCOLAT)
Mulţumesc pentru ciocolată
21, 22, 27, 28
Thriller, Franța, 2000
R: Claude Chabrol
D: Isabelle Huppert, Jacques Dutronc, Anna Mouglalis, Rodolphe Pauly, Brigitte Catillon

O poveste înconjurată de mister plasată în împrejurimile orașului Lausanne.

Mika deține o fabrică de ciocolată, iar soțul ei, Andre, este pianist. Prima soție își găsise sfârșitul într-un accident auto care avusese loc în circumstanțe dubioase. Într-o bună zi, o tânără le trece pragul, punând în discuție o posibilă relație de rudenie.

Jeanne Pollet studiază pianul și află că este foarte posibil ca, după nașterea ei, să se fi produs o încurcătură. Este vorba despre faptul că ar fi fost înlocuită cu fiul celebrului pianist André Polonski. Intrigată și curioasă, ea ajunge în casa artistului și este surprinsă de căldura cu care e primită de către acesta și soția lui. Guillaume, fiul lor, nu este deloc încântat de musafirul nepoftit, mai ales când André se oferă să o ajute să studieze pianul. Cu toate acestea, Jeanne devine suspicioasă, așa că îl roagă pe iubitul ei să analizeze la laborator niște probe de ciocolată. Concluzia este aceea că ciocolata conținea urme ale unui somnifer foarte puternic. La puțin timp după, ea află că prima soție a pianistului își găsise sfârșitul într-un accident auto care avusese loc în circumstanțe cel puțin dubioase. Femeia adormise la volan.

ON A CLEAR DAY YOU CAN SEE FOREVER
Într-o zi cu soare
16, 17, 25, 26
Muzical, SUA, 1970
R: Vincente Minnelli
D: Barbra Streisand, Yves Montand, Jack Nicholson, Bob Newhart, Larry Blyden

Hipnotizată, o femeie află că mai trăise multe vieți înaintea celei de acum.

Pentru a renunța la fumat, o femeie cere unui psiholg. În timp ce era hipnotizată, ea află că mai trăise multe vieți și că doctorul se îndrăgostise de una dintre femeile care fusese ea în trecut.

În acest muzical clasic din 1970 care este inspirat de un mare succes de pe Broadway, Barbra Streisand este Daisy Gamble. Urmăriți povestea unei femei neobișnuite care își dă seama că va suna telefonul înainte ca asta să se întâmple și care poate face vrăji cu ajutorul florilor. Pentru a face pe placul logodnicului ei, Daisy Gamble apelează la un om calificat care să o ajute să renunțe la fumat. Astfel, ea ajunge la medicul psihiatru Marc Chabot (Yves Montand). Sub hipnoză, ea descoperă că este clarvăzătoare și că își poate aminti viețile trecute până în secolul al XIX-lea. De asemenea, Daisy află că profesorul se îndrăgostise de una dintre femeile care fusese ea în trecut. Urmează o poveste amuzantă în care doctorul se îndrăgostește ba de femeia de acum, ba de o alta din alt secol. Urmăriți o istorie fermecătoare în care îi veți revedea pe Barbra Streisand, Yves Montand și Jack Nicholson, așa cum erau ei în 1970.

PAGAFANTAS (AKA. THE FRIEND ZONE)
Dragoste neîmpărtăşită
13, 14, 18, 30, 31
Comedie, Spania, 2009
R: Borja Cobeaga
D: Gorka Otxoa, Sabrina Garciarena, Óscar Ladoire, Julián López, Kiti Manver

Un tânăr care este în căutarea dragostei se trezește de multe ori în pielea platonicului.

Dintotdeauna, ea a împărțit bărbații în două categorii: cei pe care îi dorești și cei care îți oferă ceva de băut. Pentru el, ea este femeia vieții lui. Fapt este că ea dorește ca el să îi ofere ceva de băut, dar să și rămână în zona prietenilor.

Pagafantas este un adjectiv care descrie un bărbat care este ridiculizat constant, deoarece el crede că are o relație cu o femeie, dar aceasta îl consideră doar prietenul care plătește pentru băuturi. Chema (Gorka Otxoa) nu este îngrijorat de asta, doar că riscă să devină cel mai mare “Pagafantas” din toate vremurile. De fapt, în speranța că va găsi până la urmă ceea ce caută, el își dă complet viața peste cap. Tocmai s-a despărțit de Elisa, iubita lui din ultimii șase ani, și locuiește din nou la mama lui. Acum, Chema este decis să facă tot ceea ce și-a interzis în ultimii șase ani. Însă, totul se schimbă în noaptea în care o întâlnește pe Claudia (Sabrina Garciarena), o argentiniancă ce abia sosise în Spania. Este fermecătoare și nostimă, iar ceea ce i se pare ca fiind un atuu pentru el este faptul că ea nu cunoaște pe nimeni aici.

RED DRAGON (AKA. ROTER DRACHE)
Dragonul roşu
4, 26
Horror, SUA, 2002
R: Brett Ratner
D: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Emily Watson

Un fost agent FBI este cooptat pentru a prinde un misterios criminal în serie.

Datorită abilităților lui psihologice, un fost agent FBI la vârsta pensionării este trimis să ajute la prinderea lui "The Tooth Fairy" (Ralph Fiennes), un misterios asasin în serie, care e impresionat de geniul criminal al lui a Hannibal "The Cannibal" Lecter.

Povestea începe la trei ani după ce Will Graham, un experimentat investigator, părăsise FBI-ul pentru că fusese la un pas de a-și pierde viața în procesul de prindere a lui Hannibal Lecter. După o serie de asasinate, Graham este de acord să se pensioneze, asistând la unele cazuri speciale. El știe exact că singura modalitate de a prinde un astfel de psihopat este aceea de a găsi calea de pătrundere în mintea lui. Pentru experimentatul om al legii doborârea lui "The Tooth Fairy" înseamnă și o nouă confruntare cu trecutul.

SMOKIN’ ACES 2: ASSASSINS’ BALL
Aşii din mânecă 2: Balul asasinilor
25
Acțiune, SUA, 2010
R: P.J. Pesce
D: Tom Berenger, Clayne Crawford, Tommy Flanagan, Maury Sterling, Martha Higareda, Fred Henderson

O armată de asasini încearcă să omoare un agent FBI pe capul căruia se pune o recompensă uriașă.

Urmează o poveste explozivă în centrul căreia se află un agent FBI pe capul căruia se pune un preț foarte mare. Astfel, se ajunge în situația în care o adevărată armată de asasini încearcă să omoare un singur om.

Hal Leuco (Fred Henderson) îl vrea mort pe agentul FBI Walter Weed (Tom Berenger) și știe și cum să facă asta. După ce oferă o recompensă considerabilă pe capul lui Weed, asasinii încep să apară din senin. Astfel, cu o frumusețe letală (Martha Higareda), un criminal maniac (Vinnie Jones) și un asasin invizibil (Tommy Flanagan) este un miracol dacă agentul FBI va mai prinde următorul răsărit. Din fericire pentru cel vizat, agentul Baker (Clayne Crawford) și oamenii săi sunt de partea lui și par a avea resurse pentru a învinge armata de asasini.

THE DRESSMAKER
Croitoreasa
9, 10, 18
Dramă, Marea Britanie, 1988
R: Jim O’Brien
D: Joan Plowright, Billie Whitelaw, Jane Horrocks, Tim Ransom, Pete Postlethwaite

În timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, o englezoaică se îndrăgostește de un soldat american.

Suntem în Anglia, în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, când o croitoreasă și sora acesteia își caută nepoata în vârstă de 17 ani, o fată care are o relație cu un soldat american.

Rita (Jane Horrocks) are 17 ani și este nepoata a două surori din Liverpool. Povestea este plasată în Anglia, în vremea Celui De-al Doilea Război Mondial. Sora cea mare, Nellie (Joan Plowright), este o croitoreasă care are probleme emoționale, iar Margo (Billie Whitelaw), sora ei, este o femeie libertină și cam obraznică. Singurul sentiment care le determină pe cele două să stea împreună pare a fi ura. În această relație tensionată, Rita este prinsă cumva la mijloc. Deși este evident că în acest cămin nu exista nici măcar umbra unei urme de iubire, atunci când fata se îndrăgostește de un soldat american (Tim Ransom), mătușile devin dintr-o dată geloase.

THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY (AKA. IL BUONO, IL BRUTTO, IL CATTIVO)
Cel bun, cel rău, cel urât
10, 30
Western, Italia, 1966
R: Sergio Leone
D: Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef, Aldo Giuffré, Rada Rassimov

O cursă nebună pentru o comoară în aur care este îngropată într-un cimitir.

Povestea a trei oameni certați cu legea care vor să pună mâna pe aur. Comoara este îngropată într-un cimitir, iar ei trebuie să rămână împreună, deoarece fiecare știe câte ceva despre locul unde se află aceasta.
De departe, “Cel bun, cel rău, cel urât” este unul dintre cele mai ambițioase western-uri realizate vreodată. În această peliculă, Clint Eastwood este "Man With No Name”, un tip singuratic și taciturn înconjurat de mister. El face echipă cu alți doi pistolari (Eli Wallach și Lee Van Cleef) pentru a pune mâna pe o comoară în aur. Cei trei sunt deciși să nu rateze prada și pentru asta nu lasă nimic să le stea în cale. “Cel bun” este Eastwood, “…cel rău” e Angel Eyes, un pistolar sadic, iar “… cel urât” este Turco, un bandit mexican. Cu toții se află în căutarea unei comori care este îngropată într-un cimitir. Până una-alta, buni, răi sau urâți, ei sunt dependenți unul de celălalt, deoarce fiecare știe câte ceva despre locația comorii. Prin urmare, singura lor șansă este aceea de a rămâne împreună.

THE INTERNECINE PROJECT
Proiect de crimă
25, 26, 31
Thriller, Marea Britanie, 1974
R: Ken Hughes
D: James Coburn, Lee Grant, Harry Andrews, Ian Hendry, Michael Jayston

Un agent secret plănuiește să elimine patru oameni care știau prea mult despre el.

Un agent secret urmează să fie promovat. Pentru că are emoții în legătură cu trecutul său, acesta pune la cale un plan diabolic prin care urmează să scape de oamenii care știu prea mult despre el.

Pentru cei mai mulți, Robert Elliot (James Coburn) este un economist remarcabil. Însă, există oameni care știu că el este și agent secret. Unul dintre colaboratorii lui este corporatistul E.J. Farnsworth (Keenan Wynn). Cei doi sunt iritați de reportajul ziaristului Jean Robertson (Lee Grant) care și-ar dori foarte mult să îi discrediteze pe amândoi, considerându-i lacomi și corupți. Farnsworth știe cum să facă astfel încât Elliot să fie nominalizat pentru funcția de consilier financiar la Casa Albă, iar asta i-ar aduce un enorm capital de putere. Pentru a nu risca nimic în ceea ce privește promovarea, Elliot urmărește eliminarea a patru oameni care știu prea mult despre el. Este vorba despre asocialții lui care pot vorbi despre activitatea sa infracțională. Pentru că este diabolic, el pune la punct un plan prin care urmează să-i ucidă într-o singură noapte pe toți cei patru asocialți care se află în locuri diferite din Londra, iar asta fără ca el să-și părăsească apartamentul.

THE MAN NEXT DOOR (AKA. EL HOMBRE DE AL LADO)
Bărbatul de alături
27, 28
Comedie, Argentina, 2009
R: Gastón Duprat, Mariano Cohn
D: Rafael Spregelburd, Daniel Aráoz, Eugenia Alonso, Inés Budassi, Lorenza Acuña

Un mic incident dintre doi vecini care au un perete în comun duce la un conflict de proporții.

Leonardo este un designer foarte popular, iar Victor este vecinul lui, un vulgar om de vânzări. Scandalul dintre ei începe după ce Victor decide să facă o modificare în apartamentul său, iar asta îl va afecta direct pe Leonard.

Ceea ce urmează este o comedie neagră ai cărei protagoniști sunt doi vecini care aparțin unor lumi complet diferite. Leonardo este un designer renumit care locuiește împreună cu familia sa într-o casă frumoasă proiectată de Le Corbusier. Viața lui este foarte aproape de una ideală. Asta până în ziua în care Victor (Daniel Aráoz), vecinul său, un gloduros vânzător de mașini, sparge un perete comun pentru a-și face încă o fereastră. Din păcate, aceasta se va deschide direct în livingul lui Leonard. Pe măsură ce tensiunea dintre cei doi crește, pelicula explorează relaţiile complexe dintre diferenţele de clasă, barierele sociale, bine şi rău. Întrebarea care persistă pe toată durata filmului este cine va câștiga în cele din urmă în acest conflict absurd iscat de acest grosolan vânzător auto.

THE SWINDLE (AKA. RIEN NE VA PLUS)
Jocurile sunt făcute!
14, 27
Crimă, Franța, 1997
R: Claude Chabrol
D: Isabelle Huppert, Michel Serrault, François Cluzet, Jean-François Balmer, Jackie Berroyer

Un cuplu neconviențonal se trezește în fața unor criminali foarte periculoși.

Victor și Betty, acționează împreună de ceva vreme, iar acum pornesc într-un tur prin Franța. Totul merge conform planului până când ajung să fie implicați într-un scandal internațional. Din acest moment, eroii noștri au probleme foarte mari.

Betty și Victor sunt de ani buni împreună. Ei sunt specializați în înșelăciuni minore și îndelung planificate, șterpelind sume moderate de la oamenii obișnuiți. Felul prudent în care acționau le-a asigurat până acum o viață confortabilă și i-a ținut departe de necazuri. Dar, mult mai tânăra Betty are planuri mari, așa că țintește mai sus decât ar fi fost cazul. Cel vizat este Maurice, un director tânăr și chipeș pe care Betty îl seduce cu scopul de a pune mâna pe o sumă importantă. Totul merge conform planului până când cei doi ajung să fie implicați într-un scandal internațional. Abia din acest moment, ai au probleme mari, deoarece se vor afla față în față cu niște criminali foarte periculoși.

THIS PROPERTY IS CONDEMNED
Proprietate condamnată
11, 12, 23
Dramă, SUA, 1966
R: Sydney Pollack
D: Natalie Wood, Robert Redford, Charles Bronson, Kate Reid, Mary Badham

Un film în care veți regăsi atmosfera dintr-un mic oraș din Mississppi din vremea anilor ’30.

O fată din Mississippi se îndrăgostește de un director de la căile ferate. Pentru că mama ei nu aprobă această relație, cu inima zdrobită, ea cade pradă depravării.

Alva (Natalie Wood) este o tânără frumoasă care trăiește într-un mic oraș din Mississippi în perioada anilor ’30. Ea locuiește împreună cu mama sa, Hazel (Kate Reid), o femeie posesivă care manipulaeză pe toată lumea și este proprietara unei pensiuni care se află aproape de graniță. Hazel dorește ca Alva să devină soția domnului Johnson (John Harding). Însă, fiica ei se îndrăgostește de un străin arătos din New Orleans, este vorba despre Owen Legate (Robert Redford), director la căile ferate. Hazel se opune relației celor doi, Owen este nevoit să plece și decide să o ia pe Alva cu el. Însă, Hazel îl minte pe tânăr, spunându-i că fiica ei este logodită cu domnul Johnson. Cu inima zdrobită, fata cade pradă depravării.

TO SIR, WITH LOVE II
Domnului profesor, cu dragoste 2
2, 3, 11
Dramă, SUA, 1996
R: Peter Bogdanovich
D: Sidney Poitier, Christian Payton, Dana Eskelson, Fernando López, Casey Lluberes

De această dată, Sidney Poitier e din nou profesor, dar pentru “incorigibilii”, din Chicago.

După ce a fost profesor vreme de treizeci de ani la Londra, Mark Thackeray se pensionează, întorcându-se în Chicago, iar aici decide să o ia de la capăt cu profesia. De această dată, el are de gând să îi învețe carte pe “incorigibilii” de la o școală din apropiere.

Vreme de treizeci de ani, Mark Thackeray (Sidney Poitier) a fost profesor la Londra. Acum, el este pensionar și decide să se întoarcă în America, sperând că va avea parte de o viață liniștită în Chicago. Însă, în scurt timp, el va descoperi că școala din apropiere nu are nicio legătură cu aceea pe care el o lăsase la Londra. Astfel, el va lua hotărârea de a o lua de la capăt cu profesoratul și, în scurt timp, domnul Thackeray se va afla în fața celor mai duri dintre puștii de acolo, predându-le istoria.

SCURT- METRAJE ÎN PREMIERĂ

BIG DRIVE
O călătorie lungă
Scurt-metraj, Canada, 2011
R: Anita Lebeau

Un film plasat în 1970 care spune povestea călătoriei unei familii.

Documentarul spune povestea călătoriei unei familii în perioda dinaintea erei calculatoarelor și a jocurilor video. Urmăriți istoria a patru surori toate înghesuite pe bancheta din spate a mașinii de familie pentru o călătorie îndelungată.

Urmăriți un scurt-metraj de animație din care veți afla povestea călătoriei unei familii, este vorba despre o întămplare din anul 1970, dinaintea erei calculatoarelor și a jocurilor video. Ceea ce urmează este istoria a patru surori înghesuite pe bancheta din spate a mașinii de familie pentru o călătorie îndelungată. În vreme ce părinții sunt atenți la drum, fetele găsesc soluții pentru a face călătoria suportabilă. Dintr-o dată, marea călătorie devine o și mai mare aventură.

PUMPKINS AND OLD LACE
Dovleci şi dantelă veche
Scurt-metraj, Canada, 2010
R: Juliette Loubières

Un fotograf publicitar caută imaginea bunicului bun pentru a realiza un poster.

Un fotograf caută o față care să îl întruchipeze pe bunicul bun într-un poster. El va fi repede luat prin surprindere de cei care participă la casting și care cred că este vorba despre un rol important într-un film.

Chipul bunicul perfect este ceea ce caută un fotograf publicitar pentru o campanie care va face reclamă scutecelor pentru adulți. O scurtă privire îndreptată către câțiva bătrânei cumsecade și cam asta ar trebui să fie tot. Dar acesta este abia începutul poveștii, deoarece bătrâneii au foarte multe de povestit. Urmăriți o poveste sinceră și emoționantă care are o morală ce ne amintește că bătrânețea poate fi o mască ce are rolul de a păzi comorile sufletului.

PREMIERE SERIALE

Cappadocia

Un serial care se inspiră din întâmplări reale dintr-o închisoare de femei.

“Cappadocia“ prezintă înspăimântătoarele similarități între viața din spatele gratiilor și aceea a oamenilor care trăiesc în libertate.

Ceea ce urmează este un serial cu mult dramatism plasat într-o închisoare pentru femei din Mexico City. În timp ce avocata Teresa Lagos (Dolores Heredia) face tot ceea ce ține de ea pentru a implementa un program de reabilitare pentru femei, Federico Marquez (Juan Manuel Bernal) găsește de cuviință că ar fi mai bine ca închisoarea să fie privatizată, iar deținutele folosite ca mână de lucru. Unul dintre personajele-cheie ale poveștii este Lorena (Ana de La Reguera), o femeie cu doi copii care avea o viață ideală până în momentul în care o serie de evenimente întunecate au adus-o în spatele gratiilor.

CAPADOCIA II. EP. 18 – LOVE THINE ENEMIES
Cappadocia – II, Ep. 18 – Iubiţi pe vrăşmaşii voştri
3, 6, 7
CAPADOCIA II. EP. 19 – BLESSED ARE THE POOR IN SPIRIT
Cappadocia – II, Ep. 19 – Ferice de cei săraci în duh
10, 13, 14
CAPADOCIA II. EP. 20 – FATHER, WHY HAST THOU FORSAKEN ME? Cappadocia – II, Ep. 20 – Tată, pentru ce m-ai părăsit?
17, 20, 21
CAPADOCIA II. EP. 21 – ATONEMENT
Cappadocia – II, Ep. 21 – Ispăşire
24, 27, 28

CAPADOCIA II. EP. 22 – LOT’S WIFE
Cappadocia – II, Ep. 22 – Nevasta lui Lot
31

Cei mai buni regizori de la Hollywood

Poveștile de succes ale celor mai buni regizori din Cetatea Filmului.

Un serial pe care urmarindu-l veți afla poveștile de succes ale celor mai apreciați regizori contemporani. Este vorba despre cei au avut șansa de a face carieră pe platourile de la Hollywood.

Urmărind serialul “Cei mai buni regizori de la Hollywood”, veți afla poveștile de succes ale celor mai apreciați regizori contemporani. Un serial în care veți descoperi tot ceea ce v-ați dori să știți despre cei mai importanți realizatori de filme de la Hollywood, despre copilăria lor, primele pelicule regizate și cum au ajuns să fie implicați în proiectele care au devenit superproducții.

HOLLYWOOD’S BEST FILM DIRECTORS IV. EP. 56 – MARTIN CAMPBELL
Cei mai buni regizori de la Hollywood – IV, Ep. 56 – Martin Campbell
3, 11, 22
HOLLYWOOD’S BEST FILM DIRECTORS IV. EP. 57 – PAUL VERHOEVEN
Cei mai buni regizori de la Hollywood – IV, Ep. 57 – Paul Verhoeven
7, 14, 24, 29
HOLLYWOOD’S BEST FILM DIRECTORS IV. EP. 58 – DAVID FINCHER
Cei mai buni regizori de la Hollywood – IV, Ep. 58 – David Fincher
8, 16, 19, 31

CARRYOVER MOVIES

CUL-DE-SAC
Fundătura
Comedie, Marea Britanie, 1966
R: Roman Polanski
D: Donald Pleasence, Françoise Dorléac, Lionel Stander, Jack Macgowran, Iain Quarrier

Doi delincvenți răniți își caută liniștea într-un castel izolat.

Dickie și Albie, doi criminali răniți, sunt în căutarea unui adăpost. Așa ajung într-un castel izolat de pe litoral. În timp ce căutau o cale de scăpare, Albie moare, iar Dicky dezvoltă o relație ciudată cu cei doi proprietari ai castelului.

După ce mașina li se strică, Dickie și Albie, doi amici certați cu legea care sunt și răniți, trebuie să găsească un adăpost. În vreme ce starea de sănătate a lui Albie se înrăutățea, Dicky încearcă să găsească pe cineva care să îi ajute. Din fericire, el zărește un castel izolat deținut de către George, un englez ciudat, și de fermecătoarea lui soție, franțuzoaica Teresa. Înainte de a-și suna prietenul ca să-i spună că se va întoarce să-l salveze, Dickie cercetează locul pentru a se asigura că totul este în regulă. După ce mănânca niște ouă crude, el se prezintă celor doi proprietari ai castelului, iar aceștia nu sunt deloc încântați de prezența lui acolo. Atunci cand sunt singuri, George și Teresa joacă diferite roluri. Franțuzoaicei îi place să-și îmbrace soțul cu rochiile sale și să-l machieze. Toți trei merg să îl recupereze pe Albie, însă nu reușesc să îl salveze. Pentru că rănile sunt grave, acesta moare. Pe măsură ce timpul trece, Dicky ajunge să aibă o relație bizară cu cei doi, devenind captiv stilului lor de viață.

DIRTY LITTLE TRICK
Stratageme murdare
Thriller, SUA, 2011
R: Brian Skiba
D: Dean Cain, Christie Burson, Michael Madsen, Jessica Duffy, Brian Ronalds

Michael face greșeala de a o lua în mașină pe Sarah, o tânără care făcea autostopul.

După ce o ia în mașină pe Sarah, o tânără frumoasă care făcea autosptopul, Michael Anderson va trăi cel mai teribil coșmar cu putință. Ceea ce urmează este un electrizant thriller de acțiune, un film încărcat de sexualitate, în care nimic nu este ceea ce pare.

Inocentul burlac Michael Anderson conducea prin deșert și așa o întâlnește pe Sarah. Fermecătoarea tânără făcea autosopul, iar el decide să oprească și să o ia cu el în mașină. Varianta ei este aceea că iubitul a abandonat-o acolo. Pentru că spune că nu are bani și nici un loc unde să doarmă, Michael o invită la el acasă. Târziu în noapte, seducătoarea Sarah se strecoară în patul lui. Dimineața, Michael se desparte de ea la o benzinărie și crede că este pentru ultima dată când o vede. Însă, când ajunge acasă, găsește poliția acolo și află că este acuzat de crimă. Deși este prea târziu, Michael va înțelege de ce nu este niciodată o idee bună să iei cu tine și să mai și aduci acasă pe cineva depre care nu știi absolut nimic. Probleme pentru el sunt abia la început, deoarece următorii care îl iau la întrebări sunt mafioții care îl acuză de furt. Situația devine dramatică atunci când aceștia îi răpesc sora, anunțându-l că are 24 de ore pentru a o găsi pe Sarah și pentru a înapoia banii furați.

DOM (AKA. HOUSE)
Casa
Dramă, Slovacia, 2011
R: Zuzana Liová
D: Miroslav Krobot, Taťjana Medvecká, Judit Bárdos, Marián Mitaš, Lucia Jašková

O poveste realistă despre conflictul dintre generații.

Ambițioasa Eva este la un pas de absolvirea liceului și e nerăbdătoare să experimenteze viața în afara orășelului în care se născuse. Însă, Imrich, tatăl ei, un bărbat dur și posesiv, are cu totul alte planuri pentru ea.

"Casa" spune povestea unei familii dintr-un orășel de provincie. Imrich dorește ca fiicele lui să pornească în viață cu dreptul, așa că începe să construiască pentru fiecare câte o casă în orășelul în care locuiau. Fiica lui cea mare îl dezamăgește, căsătorindu-se cu un bărbat nepotrivit și având copii prea repede. Acum, toate eforturile lui se îndreaptă către Eva, fiica cea mică, pentru care muncește din greu la casă. Deși este obligată să îl ajute, fata este complet lipsită de entuziasm în privința planurilor tatălui său. Acum, deoarece este în ultimul an de liceu, Eva visează să plece din acest loc gri și monoton, dorind să lucreze la Londra. Din clipa în care tatăl ei se opune planurilor sale de evadare, fata își găsește consolarea în brațele unui bărbat matur, sensibil și timid. Din păcate, acest om se dovedește a fi căsătorit și, mai mult decât atât, viitorul profesor de engleză.

FUN WITH DICK AND JANE (1977)
Distracţie cu Dick şi Jane
Comedie, SUA, 1977
R: Ted Kotcheff
D: George Segal, Jane Fonda, Ed Mcmahon, Dick Gautier, Allan Miller

Dick își pierde slujba, dar soția lui nu renunță ușor, așa că va găsi, în cele din urmă, soluția.

Pentru Dick și Jane, un cuplu căsătorit, lumea se prăbușește din clipa în care el rămâne fără job. Piscina este doar pe jumătate terminată și au un credit de 72.000$. Pentru a depăși situația, ei găsesc soluția: un jaf armat.

Dick Harper (George Segal) șI Jane (Jane Fonda) au un băiat de 11 ani, Billy, un câine, o casă frumoasă într-o suburbie și o cutie poștală plină de facturi pe care trebuie să le achite. Când șeful lui Dick, Charlie (Ed McMahon), îl concediază, familia începe să facă sacrificii. Jane încearcă să se angajeze, dar nu reușește, iar Dick dorește să obțină ajutor de șomaj, dar nici asta nu este posibil. Tensiunea crește din clipa în care creditorii încep să facă presiuni tot mai mari asupra lor. În această situație-limită, se întâmplă ca cei doi să fie la locul potrivit și în momentul potrivit. Ei bine, în vreme ce se aflau într-un birou de împrumut, acolo are loc un jaf armat, iar ei, din acel moment, trec de partea hoților. Astfel, Dick și Jane devin niște haiduci ai zilelor noastre, luând de la bogați pentru a împărți săracilor, adică lor înșile. Pentru ei, fiecare zi este plină de distracție și aventuri, asta cel puțin până vor fi prinși.

HERE (2011)
Aici
Aventuri, SUA, 2011
R: Braden King
D: Ben Foster, Lubna Azabal, Narek Nersisyan, Armine Zeytounchian, Alla Sahakyan

Despre povestea de dragoste dintre un inginer american și o femeie din Armenia…

Will Shepard este inginer și pornește într-o călătorie de afaceri în Armenia. El întâlnește o femeie expatriată specializată în arta fotografiei și decid să călătorească împreună, iar legătura dintre ei devine una foarte puternică.

Prima peliculă americană realizată în Armenia, “Aici” este un film de călătorie centrat pe povestea de dragoste scurtă, dar intensă dintre un american și o femeie expatriată. Will Shepard (Ben Foster), expert în realizarea de hărți prin satelit, și Gadarine Nazarian (Lubna Azabal), o femeie expatriată din Armenia, decid să meargă împreună în acest teritoriu neexplorat. Will face această muncă solitară de mulți ani, călătorind prin toată lumea pentru a analiza acuratețea imaginilor surprinse de satelit, corectând erorile. Gadarine este un fotograf de artă dur și, după mulți ani, se află în prima ei călătorie acasă, încercând să se dumirească dacă o mai leagă vreun fel de relație de cultura locului natal. Între cei doi călători singuratici apare aproape instantaneu o legătură. Pe măsură ce timpul trece, sentimentele se amplifică, iar spre finalul călătoriei, amândoi sunt conștienți că trebuie să decidă în ce direcție vor porni după.

LA FILLE DU PUISATIER (AKA. THE WELL-DIGGER’S DAUGHTER)
Fiica fântânarului
Romantic, Franța, 2011
R: Daniel Auteuil
D: Astrid Bergès-Frisbey, Daniel Auteuil, Nicolas Duvauchelle, Jean-Pierre Darroussin, Kad Merad

După ce se îndrăgostește, o tânără de 18 ani se trezește singură și însărcinată.

Patricia îl întâlnește pe Jacques. Ea are 18 ani, iar el 26. Este o tânără drăguță cu maniere, iar el un tânăr pilot atrăgător. La cea de-a doua întâlnire, luna plină va face restul pentru ei.

Cu un coș de picnic în mână, Patricia îl întâlnește pe Jacques Mazel, un tânăr foarte atrăgător. Ea este o fată inocentă de 18 ani, iar pilotul-militar este cu opt ani mai mare. La a doua întâlnire, într-o noapte cu lună plină, amândoi se lasă pradă dorințelor. Patricia este zdrobită când bărbatul nu mai apare la următoarea întâlnire. Când află că este însărcinată, ea merge și le spune părinților tânărului că poartă copilul fiului lor. Pentru că erau înstăriți aceștia sunt siguri că fata urmărește să îi excrocheze, așa că o dau afară. În această situație, singurii oameni care se vor bucura de venirea pe lume a copilului sunt Patricia și tatăl ei. Este vorba despre o bucurie pentru care cei din familia Mazel îi vor invidia în curând, încercând să o împărtășească și ei, deoarece Jacques este declarat dispărut.

LOVE STREAMS
Urmele dragostei
Dramă, SUA, 1984
R: John Cassavetes
D: John Cassavetes, Gena Rowlands, Diahnne Abbott, Seymour Cassel, Margaret Abbott

O fermecătoare poveste despre viață, iubire și relații de familie.

Un scriitor celebru începe să trăiască o viață nebună, încojurându-se de tot felul de oameni dubioși. Asta până în clipa în care excentrica și imprevizibila lui soră decide să se mute împreună cu el.

Robert (John Cassavetes) este un scriitor care are probleme mari cu alcoolul și locuiește într-un conac de pe dealurile Hollywood-ului. El întâlneșe femei, le cucerește, iar apoi lasă să se vadă adevărul, faptul că este un alcoolic fără speranță, iar acestea dispar fără urmă. Sora lui Robert, Sarah (Gena Rowlands), este o femeie care trece printr-un divorț și care încearcă cu disperare să se agațe de fiica ei adolescentă. Asta în vreme ce fostul soț (Seymour Cassel) face caz de problemele psihice ale fostei soții pentru a obține custodia. După ce Sarah ajunge la ușa lui Robert cu valize cu tot, cei doi vor găsi o cale să conviețuiască, descoperind o conexiune interesantă care va duce la un final destul de sumbru.

PIRATE RADIO (AKA. THE BOAT THAT ROCKED)
Piraţii rock-ului
Comedie, Marea Britanie, 2009
R: Richard Curtis
D: Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Rhys Ifans, Nick Frost, Kenneth Branagh

Anii 60’. Urmăriți o comedie despre un post de radio pirat de undeva din Marea Nordului.

Povestea adevărată a unui grup de DJ care a reușit să captiveze Marea Britanie în anii ’60. Aceștia difuzau muzică rock și pop în direct, sfidând guvernul, este vorba despre muzica ce a definit o generație.

În 1966, BBC difuza doar două ore de muzică rock și pop pe săptămână. Dar, posturile pirat aveau program de 24 de ore de muzică de acest gen în fiecare zi, iar audiența reprezenta cam jumătate din populația Marii Britanii. Carl a fost recent exmatriculat. Crezând că asta îl va ajuta să își găsească drumul, mama sa îl trimite să îl viziteze pe Quentin, bunicul său. Quentin este șeful de la Radio Rock, un post pirat situat undeva în Marea Nordului. Postul de radio intră în atenția ministrului Dormandy, care este un dușman de moarte al acestor infractori. Din clipa în care intră în vizorul politicianului, Radio Rock este în mare pericol. Deși unele lucruri pot lua sfârșit, rock and roll-ul nu va muri niciodată.

PLUNKETT & MACLEANE
Plunkett şi Macleane
Aventuri, Marea Britanie, 1999
R: Jake Scott
D: Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Liv Tyler, Ken Stott, Michael Gambon

Cândva în secolul al XVIII-lea, doi oameni fură de la cei bogați și impart celor săraci, adică lor înșile.

În Anglia secolului al XVIII-lea, după ce partenerul său este ucis, Will Plunkett decide să facă echipă cu James Macleane, un nobil căzut în dizgrație care avea legătură cu oamenii bogați de la care Plunkett voia să fure.

Plasat la jumătatea secolului al XVIII-lea și inspirat de înâmplări reale, “Plunkett & Macleane” spune povestea a doi tâlhari celebri ai timpului. Cei doi intră în acest parteneriat cu atribuții foarte clare: Plunkett este creierul acțiunii, iar Macleane are conexiuni sociale. De fapt, ceea ce fac cei doi este să fure de la cei bogați și să împartă săracilor, adică să-și însușească bunurille, considerându-se defavorizații sorții. Plunkett visează dă călătorească în America, în vreme ce Macleane visează să intre în înalta societate. Aspirațiile celui din urmă sunt facilitate de destrăbălatul lord Rochester. Infiltrându-se în înalta societate, Macleane poate avea acces la informații care să fie importante atunci când stabilesc de la cine să fure. Situația este sub control până când Macleane se îndrăgostește la prima vedere de Rebecca Gibson. El începe să o curteze oridecâteori are ocazia. Pe măsură ce pericolul este tot mai aproape de ei, îndrăzneala și loialitatea pe care le au Plunkett și Macleane ajung să fie împinse la limită.

PRIEST (2011)
Preotul
Acțiune, SUA, 2011
R: Scott Charles Stewart
D: Paul Bettany, Karl Urban, Cam Gigandet, Maggie Q, Lily Collins

Un preot reușește să doboare o bandă de vampiri care îi răpise nepoata.

Un horror post-apocaliptic plin de acțiune în care erou principal este un preot războinic care refuză să se supună legii bisericii și alege să facă echipă cu un tânăr șerif și cu o preoteasă pentru a doborâ o bandă de vampiri care îi răpise nepoata.

Un preot războinic pornește o luptă dură pentru a-și salva nepoata care fusese răpită de către niște vampiri. După secole de lupte sângeroase, omenirea a câștigat bătălia împtriva celor mai de temut inamici, este vorba depre hoardele vampirilor. Cei câțiva rămași au fost duși în rezerve izolate, în vreme ce oamenii s-au refugiat în orașe conduse de Biserică. În timpul războaielor cu vampirii, preoții fuseseră instruiți combatanți, iar acum trăiau în izolare, fiind evitați de vecini. Această situație este pe cale să se schimbe pentru un preot veteran (Paul Bettany), a cărui nepoată este răpită de vampiri. El cere ajutorul superiorilor, dar este refuzat, așa că va încălca legea Bisericii pentru a-și salva nepoata. În cruciada pe care o pornește, acesta este însoțit de iubitul fetei, un tânăr șerif, și de o fostă preoteasă războinică care posedă abilități de luptă supranaturale.

STATE OF PLAY
Jocuri la nivel înalt
Thriller, SUA, 2009
R: Kevin Macdonald
D: Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel Mcadams, Helen Mirren, Robin Wright Penn

Un jurnalist de investigații dezvăluie misterul asasinării amantei unui congressman.

Urmăriți un thriller în care se vorbește despre ascensiunea unui politician și despre un jurnalist de investigații care dezvăluie o crimă brutală.

Cal McAffrey (Russell Crowe) este un inteligent jurnalist de investigații care reușește să descurce misterele unei crime complicate. Frumos și imperturbabil, congressman-ul Stephen Collins (Ben Affleck) reprezintă viitorul partidului său. Toți ochii sunt îndreptați către el, fiind luat în calcul pentru alegerile prezidențiale care se apropie. Asta până când amanta lui este asasinată brutal, iar secrete bine ascunse amenință să iasă la iveală. O poveste complicată în care politica, minciuna și crima se întrepătrund, amestecându-se. În cele din urmă, devine clar că, acolo unde sunt în joc miliarde, integriatatea, iubirea sau viața nu mai sunt sigure. Indiferent despre cine este vorba!

THE FORTUNE
Averea
Comedie, SUA, 1975
R: Mike Nichols
D: Warren Beatty, Jack Nicholson, Stockard Channing, Florence Stanley, Scatman Crothers

Doi tâlhari încearcă să pună mâna pe averea unei moștenitoare.

Suntem în anii ’20, când doi tâlhari încearcă să pună mâna pe averea pe care o moștenise o femeie. Nimic nu pare să îi oprească de la ceea ce au de gând. Nu s-ar da înapoi nici de la crimă, iar ceea ce îi așteaptă este mult mai complicat decât s-ar fi gândit.

Nicky (Warren Beatty) avea de gând să fugă cu prietena lui, o tânără pe nume Freddie (Stockard Channing) care moștenise o avere impresionantă. Însă, își amintește că nu este divorțat și cum suntem încă în 1920, fapta lui este una foarte gravă și poate fi sancționat serios pentru ea. Astfel, apare în peisaj prietenul lui, Oscar (Jack Nicholson), care se căsătorește cu Freddie. Cei trei pot călători fără probleme, plecând din New York către Los Angeles. În cele din urmă, ei se mută împreună, dar Oscar se simte exclus, așa că invocă dreptul său de a fi cu soția lui. Pentru a-i convinge să îngroape securea războiului, ea amenință că va dona averea. Reacția celor doi este aceea de a pune la cale un plan în care să o ucidă pentru a putea păstra ei banii. Dar, viatalitatea lui Freddie rămâne aceeași, refuzând să creadă că cei doi sunt în stare să îi facă vreun rău. În curând, va deveni evident faptul că adevărata comoară nu o reprezintă banii, ci fata.

THE LAST HOUSE ON THE LEFT
Ultima casă pe stânga
Horror, SUA, 2009
R: Dennis Iliadis
D: Tony Goldwyn, Monica Potter, Sara Paxton, Garret Dillahunt, Aaron Paul

Până unde ai merge cu răzbunarea în cazul în care oamenii răi îi rănesc pe cei dragi ai tăi?

După un atac brutal asupra a două tinere, niște nelegiuiți conduși de un evadat din închisoare își găsesc refugiul într-o casă de vacanță care aparținea uneia dintre victime. Iar părinții pun la cale un minuțios plan de răzbunare.

O poveste pe care urmărind-o veți putea vedea cât de departe pot ajunge oamenii obișnuiți atunci când vor să se răzbune pe cei care le-au făcut rău copilului lor. După un atac brutal asupra lor, Mari și prietena ei, Paige, sunt răpite de niște descreierați care sunt conduși de un evadat din închisoare. Urmează momente îngrozitoare, căci coșmarul celor două tinere este abia la început. În final, criminalii își găsesc refugiul într-o casă de vacanță care aparține părinților lui Mari. În clipa în care familia fetei află ce se întâmplase și cine sunt cei care stau în casa lor încep planurile de răzbunare. În cele din urmă, străinii vor ajunge să blesteme ziua în care au ales “Ultima casă pe stânga”.

THE LIVERPOOL GOALIE (AKA. KEEPER’N TIL LIVERPOOL)
Portarul de la Liverpool
Comedie, Norvegia, 2010
R: Arild Andresen
D: Ask Von Der Hagen, Susanne Boucher, Andrine Saether, Kåre Conradi, Kyrre Hellum

O comedie care se construiește în jurul lui Jo, un băiat de 12 ani.

Fotbal, frustrări, iubiri adolescentine și așteptările de multe ori exagerate pe care le au adulții, într-o comedie pentru toată familia.

În această peliculă a lui Arild Andresen, băieții, dar și fetele joacă fotbal, se închină la idolii lor și sunt frustrați de prietenii complicate, iubiri adolescentine, anxietatea mamelor lor și ambițiile exagerate ale antrenorilor pe care îi au. În centrul acțiunii se află Jo, un puști de 12 ani. El vânează cu disperare un card de fotbal, fiind convins că găsirea acestuia îi va rezolva toate problemele. Este un băiat cu mintea ageră, dar trupul nu prea îl ajută. Chiar și așa, el se descurcă destul de bine, până în clipa în care Mari îi aruncă o privire.

TILT (2010)
Tilt
Dramă, Bulgaria, 2010
R: Viktor Chouchkov Jr.
D: Yavor Baharov, Radina Kardjilova, Ovanes Torosian, Alexander Sano, Ivaylo Dragiev

Întâlnirea întâmplătoare dintre Stash and Becky va duce la aventuri periculoase.

“Tilt” este o poveste de dragoste în contextul uriașelor schimbări politice și sociale de la sfârșitul anilor ’80 și început anilor ’90. Oare va reuși această iubire să reziste transformărilor, emigrării și atmosferei sociale imorale?

La începutul anilor ’90, patru prieteni încearcă să facă bani pentru a deschide împreună un bar pe care au stabilit să îl numească Tilt. Întâlnirea dintre Stash (Yavor Baharov) și Becky (Radina Kardjilova) va fi începutul unei pasionale povești de dragoste. Dintr-o dată, prietenii sunt prinși distribuind ilegal filme pentru adulți. Tatăl lui Becky, un colonel, preia cazul, amenințându-i cu închisoarea. Singura lor șansă de a evita închisoarea este aceea ca fiica lui și Stash să nu mai fie împreună. Gașca decide să fugă într-un orășel din Germania. Fiind niște emigranți săraci, ei se trezesc în situații de toate felurile, de la cele amuzante la unele de-a dreptul absurde. Stash încearcă disperat să dea de Becky, dar nu reușește. În cele din urmă, cei patru amici decid să se întoarcă în Bulgaria. Între timp, toate se schimbaseră acasă, inclusiv Becky.

WARRIORS OF HEAVEN AND EARTH (AKA. TIAN DI YING XIONG)
Războinicii cerului şi ai pământului
Acțiune, China, 2003
R: Ping He
D: Wen Jiang, Kiichi Nakai, Xueqi Wang, Vicki Zhao, Bagen Hasi

Doi războinici care se aflau în tabere opuse decid să facă echipă pentru un scop comun.

Povestea care urmează este plasată în secolul al VII-lea, când un emisar japonez este trimis în deșertul Gobi pentru a executa un soldat renegat. În cele din urmă, cei doi inamici își vor schimba planurile, devenind aliați.

Acțiunea peliculei “Războinicii cerului şi ai pământului“ se desfășoară în deșertul Gobi. Eroii poveștii sunt locotententul Li și emisarul japonez Lai Xi, amândoi luptători de clasă și spadasini de frunte. Dup ani buni în slujba împăratului Chinei, Lai Xi tânjește să se întoarcă în Japonia, în schimb este trimis să vâneze criminali urmăriți. Singurul pașaport pentru el pentru a ajunge în Japonia este să-l prindă și să îl execute pe locotenetul Li, un soldat renegat care refuzase să îndeplinească ordinul de a ucide femei și copii. În cele din urmă, cei doi inamici își vor schimba planurile, devenind aliați pentru a proteja o caravană care transporta un călugăr budist și o comoară importantă.

RETURN MOVIES

ALIEN HUNTER
Alien: Vânătoarea
SF, SUA, 2003
R: Ron Krauss
D: James Spader, Nikolai Binev, Leslie Stefanson, Janine Eser, John Lynch

Soarta omenirii se află în mâinile unei echipe de cercetători care, undeva în ghiețurile Antarcticii, descoperă un obiect extraterestru imens. Semnalele radio pe care acesta le emite par să conțină un mesaj letal.

Julian Rome (James Spader), este expert în criptologie și inteligență extraterstră. Viața lui se va schimba dramatic din clipa în care este chemat în Antarctica pentru a ajuta niște geneticieni. Misiunea top secret a acestora fusese compromisă de descoperirea unui obiect extraterestru enorm care părea să trasmită un mesaj misterios pe care ei nu reușeau să îl decodifice. Julian realizează că drumul către Antarctica ar putea fi ultima șansă pentru el în ceea ce privește cariera, dar și posibilitatea de a reanima relația cu fosta logodnică, Kate Brecher (Janine Eser), care face parte din echipa de cercetători de acolo. Ceea ce se va întâmpla după sosirea în Antartactica va depăși cu mult imaginația, deoarece compromisurile pe care le va face doctorul Michael Straub (John Lynch) le va pune tuturor viața în pericol.

ANGEL (1982)
Danny Boy
Thriller, Irlanda, 1982
R: Neil Jordan
D: Stephen Rea, Veronica Quilligan, Alan Devlin, Peter Caffrey, Honor Heffernan

Asasinatele grupărilor extremiste din Irlanda de Nord… “De ce?” Povestea unui artist care, după un timp, ar putea omorâ și el cu sânge rece.

Pe fondul violențelor din Irlanda de Nord, la finalul unui concert, saxofonistul Danny (Stephen Rea) devine martorul asasinării manegerului trupei și a unei fete surdo-mute. După ce vede aceste execuții realizate cu sânge rece, artistul este furios și decis să răzbune asasinatele, devenind obsedat de dorința de a pune mâna pe criminali. În același timp, el încearcă să înțeleagă de ce s-au întâmplat toate acestea. Pe măsură ce trece timpul, încrâncenarea îl transformă pe Danny într-un om foarte asemănător celor pe care el îi vânează, gândind că face dreptate.

ANGELA’S ASHES
Copilărie cenuşie
Dramă, SUA, 1999
R: Alan Parker
D: Emily Watson, Robert Carlyle, Joe Breen, Ciaran Owens, Michael Legge

Frank McCourt: "Mai rău decât o copilărie mizerabilă obișnuită este copilăria mizerabilă a unui copil irlandez. Dar, cea mai grea dintre toate este copilăria mizerabilă a unui irlandez catolic”.

Pelicula lui Alan Parker este o dramă emoționantă care se inspiră din romanul autobiografic premiat cu Pulitzer al lui Frank McCourt. Deși vorbim despre copilăria de un dramatism inimaginabil a unui copil irlandez, din această peliculă nu lipsește umorul. Frank (Joe Breen) se născuse în Brooklyn, dar când era încă mic, familia sa luase decizia de a se întoarce acasă, adică în Limerick, Irlanda. Părinții săi, Angela (Emily Watson) și Malachy (Robert Carlyle), speră că ceea ce nu au reușit să facă pentru familia lor în America, vor reuși în Irlanda. Din păcate, situața nu se schimbă prea mult o dată cu întoarcea lor în Limerick, deoarece aici boala și moartea fac parte din cotidian, iar slăbiciunea pentru băutură a lui Malachy și faptul că nu reușește să aibă un job nu fac decât să îngreuneze și mai mult situația.

Pelicula “Copilărie cenușie” a primit o nominalizare la Oscar pentru coloană sonoră (John Williams), premii și nominalizări la BAFTA, Globurile de Aur, London Critics Circle Film Awards, Karlovy Vary International Film Festival, Las Vegas Film Critics Society Awards.

BAD FAMILY (AKA. PAHA PERHE)
O familie rea
Dramă, Finlanda, 2010
R: Aleksi Salmenperä
D: Ville Virtanen, Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Vera Kiiskinen, Tomi Salmela

Consecința directă a unui divorț cu scandal este aceea că cei doi copii sunt despărțiți. Adevăratele drame încep ani mai târziu când, după moartea mamei, cei doi frați se reîntâlnesc.

Urmarea unui divorț cu tam-tam este aceea că mama câștigă custodia fiicei, iar tatăl pe aceea a băiatului. Șaisprezece ani mai târziu, după ce mama moare, cei doi frați se reîntâlnesc. Băiatul este acum un tânăr rebel, iar tatăl lui pare depășit de situație în relația cu fiul său. Situația se complică și mai mult după ce frații se reîntâlnesc, deoarece băiatul nu își privește deloc sora ca pe o rudă, ci dimpotrivă.

BARBARELLA
Barbarella
SF, Franța/Italia, 1968
R: Roger Vadim
D: Jane Fonda, John Philip Law, Anita Pallenberg, Milo O’Shea, Marcel Marceau

În misiunea de a salva lumea, Barbarella experimentează sexul interstelar.

Un amestec scandalos de umor și fantezii erotice care o are în centrul său pe Barbarella, o femeie de secolul 41, care este foarte emanicipată sexual. Misiunea ei este aceea de a salva lumea.

Suntem în secolul 41. Barbarella (Jane Fonda), este reprezentanta interstelară a guvernului unit al Terrei și primește misiunea de a-l localiza pe omul de știință Durand Durand (Milo O’Shea) care se află pe planeta Tau Ceti. Cercetătorul este inventatorul unei arme. Terra este acum o planetă pașnică, armele sunt foarte rare aici, iar pericolul ca aceasta să ajungă la cine nu trebuie este foarte mare. Astfel, Barbarella ajunge pe Tau Ceti și, încet dar sigur, își croiește drum către Durand Durand. De-a lungul călătoriei, ea descoperă satisfacțiile sexului interstelar.

BEDROOMS
Dormitoare
Dramă, SUA, 2010
R: Youssef Delara, Michael D. Olmos, Victor Teran
D: Jordan Belfi, Sarah Clarke, Julie Benz, Jesse Garcia, Xander Berkeley

Urmăriți patru povești din patru dormitoare. O istorie fascinantă despre zidurile care îi deapart pe oameni, inimi zdrobite, infidelitate și adevărul care eliberează.

“Dormitoare” este o dramă evocatoare în care se vorbește despre zidurile care îi separă pe oameni, inimi zdrobite și infidelitate. Apoi, vine momentul eliberării, atunci când alegi să spui adevărul, iar zidurile se prăbușesc. Urmăriți patru povești din patru dormitoare.

Mai întâi, îi vedem pe Beth (Moon Bloodgood) și pe Julian (Jordan Belfi) care se joacă de-a soții și ating un punct critic al relației lor. Apoi, Anna (Julie Benz) și Harry (Xander Berkeley), care străduiesc sa treacă peste infidelitate și să își salveze mariajul, asta în vreme ce în peisaj își face apariția Sal (Jesse Garcia), băiatul care aduce pizza. A treia poveste este aceea a lui Marnie (Dee Wallace) și Roger (Barry Bostwick), doi oameni care sunt casatoriți de mult timp și în viața cărora infidelitatea a avut locul său de ani de zile. Cel de-al patrulea dormitor este al lui Janet (Sarah Clarke), o femeie divorțată, care este mamă de gemeni.

BIRD (1988)
Bird
Dramă, SUA, 1988
R: Clint Eastwood
D: Forest Whitaker, Diane Venora, Michael Zelniker, Samuel E. Wright, Keith David

Urmăriți povestea unui om care a trăit viața fără limite. În pelicula “Bird” al lui Clint Eastwood, Forest Whitaker interpretează un strălucit saxofonist.

Personajul central al poveștii este Charlie "Bird" Parker, unul dintre vizionarii jazzului, un muzician desăvârșit care a abordat interpretarea la saxofon complet diferit, iar amprenta geniului său a pus saxofonul într-o lumină nouă. Pelicula este un omagiu adus vieții și talentului lui Bird. Charlie Parker a fost o enigmă. Puterea și frumusețea stilului său l-au adus în fruntea muzicienilor vremii lui, însă viața sa din spatele scenei nu avea aceeași strălucire. Marile lui slăbiciuni erau drogurile, băutura și femeile.

Pelicula a primit un premiu Oscar, precum și alte nominalizări și premii la BAFTA, Cannes, Globurile de Aur, New York Film Critics Circle Awards, Los Angeles Film Critics Association Awards, Sant Jordi Awards.

BURLESQUE
Burlesque: Vis împlinit
Muzical, SUA, 2010
R: Steve Antin
D: Cher, Christina Aguilera, Eric Dane, Cam Gigandet, Julianne Hough

O tânără dintr-un orășel îndepărtat pornește către Los Angeles, acolo unde va începe aventura vieții ei.

Ali (Christina Aguilera) o fată dintr-un orășel anonim care vrea să își împlinească visul de a deveni o stea, pornește spre Los Angeles. Ceea ce umează va fi pentru ea începutul unei noi vieți, deoarece primește o slujbă într-un club condus de Tess (Cher), o fostă dansatoare. Fascinată de atmosfera de acolo, recent angajata chelneriță își promite ca într-o zi să urce și ea pe scenă. Viața îi pregătește mult surprize acestei fete îndrăzneței care avusese curajul să ia viața în piept.

Pelicula “Burlesque: Vis împlinit”, care a avut premiera în decembrie 2010 în România, nu a scăpat atenției criticii de specialitate, câștigând premii și nominalizări la Globurile de Aur, GLAAD Media Awards, Broadcast Film Critics Association Awards, Phoenix Film Critics Society Awards, ALMA Awards, Broadcast Film Critics Association Awards, Satellite Awards, World Soundtrack Awards, dar și la Razzie Awards (Cher).

CAFE AU LAIT (AKA. METISSE)
Cafea cu lapte
Comedie, Franța, 1993
R: Mathieu Kassovitz
D: Julie Mauduech, Hubert Koundé, Mathieu Kassovitz, Vincent Cassel, Tadek Lokcinski

O frumusețe exotică din Caraibe locuiește în Paris $$i se iubește cu doi bărbați care ajung să fie rivali din clipa în care femeia îi anunță că este însărciată, dar nu știe cine este tatăl.

Lola are 18 ani, este frumoasă, are un temperament puternic și.. doi iubiți la care ea ține în mod egal. Felix este un evreu pasionat de cluburi și muzică rap, iar Jamal partă haine scumpe și studiază la Dreptul pentru a-și face părinții fericiți. Cei doi nu au absolut nimic în comun în afară de… frumoasa Lola. Tânăra își trăiește viața fără să își facă vreodată griji pentru ceva. În clipa în care îi invită pentru prima dată pe cei doi împreună la cină în apartamentul său o face pentru a îi anunța că este însărcinată. Este vorba despre copilul ei, deorece Lola nu are nici cea mai vagă idee cine dintre cei doi este tatăl. Oricum, acest fapt nici nu este atât de important. Dacă o iubesc, ei îi vor rămâne alături.

CARNE TREMULA (AKA. LIVE FLESH)
Sânge fierbinte
Dramă, Franța/Spania, 1997
R: Pedro Almodóvar
D: Javier Bardem, Francesca Neri, Liberto Rabal, Ángela Molina, José Sancho

O dramă despre cum poate shimba un singur foc de armă mai multe vieți.

Victor se ceartă cu Elena. Urmare a scandalului, sosesc doi polițiști și, accidental, o armă se descarcă. Duă câțiva ani, unul dintre polițiști este în scaunul cu rotile, fiind căsătorit cu Helena, iar Victor iese din închisoare.

Suntem în 1970, Madrid. O prostituată dă naștere unui prunc într-un autobuz. Numele lui va fi Victor Plaza (Liberto Rabal). După douăzeci de ani, acesta se afla în închisoare pentru că îl împușcase accidental pe polițistul David (Javier Bardem). Incidentul se întâmplase atunci când Victor discuta aprins cu Elena (Francesca Neri), pe care o întâlnise într-o discotecă și cu care dorea să aibă o relație. În urma acestei întâmplări nefericite, David fusese condamnat să trăiască de acum încolo într-un scaun cu rotile. În vreme ce polițistul reușise să își refacă viața, Victor își petrecea timpul în închisoare, studiind. Câțiva ani mai târziu, Victor este eliberat și află că mama lui a murit recent. Când merge la cimitirul unde aceasta fusese înmormântată, îi zărește pe David și soția lui de acum, Elena. Supărat pentru că din cauza lor pierduse atâția ani din viață, Victor are de gând să se răzbune. Lupta este pe cale să devină crâncenă, deoarece și David este foarte ostil în ceea ce îl privește. Oportunitatea pentru actualul soț al Elenei se ivește atunci când află că Victor are o relație cu soția polițistului Sancho (José Sancho), fostul său partener.

CERTIFIED COPY (AKA. COPIE CONFORME)
Copie conformă
Dramă, Franța, 2010
R: Abbas Kiarostami
D: Juliette Binoche, William Shimell, Jean-Claude Carrière

Aflat în Toscana pentru a-și promova cea mai recentă carte, un scriitor britanic întâlnește o franțuzoaică ce deținea o galerie de artă în Lucignano. Acesta este începutul unei povești care promite mai mult decât un tur în împrejurimile Toscanei.

Pentru rolul Elle, Juliette Binoche a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes. Pelicula “Copie conformă” este prima regizată de legendarul Abbas Kiarostami (“Taste of Cherry”, “Through the Olive Trees”, “The Wind Will Carry Us”) în afara Iranului. Elle (Binoche), patroana unei galerii de artă din Toscana, participă la o prelegere a scriitorului britanic James Miller (William Shimell) pe tema autenticității și a falsului în artă. La final, ea se oferă să îi arate locul, iar James este confundat cu soțul lui Elle. Cei doi păstrează aparențele și se comportă precum un cuplu adevărat. Oare este vorba doar de un joc sau între cei doi chiar se înfiripează ceva profund?

CHERRYBOMB
Pasiuni periculoase
Dramă, Marea Britanie, 2009
R: Glenn Leyburn
D: Rupert Grint, Robert Sheehan, Kimberley Nixon, James Nesbitt, Niamh Quinn

Pentru trei adolescenții începe un weekend sălbatic din care nu vor lipsi băutura, drogurile și furtul de mașini. Însă, ceea ce ei doreau să fie o simplă joacă, devine dramatic de serios.

Luke, Malachy și Michelle, trei adolescenții care sunt foarte buni prieteni, au planuri mari pentru acest weekend din care nu vor lipsi băutura, drogurile, sexul și furtul de mașini. Însă, ceea ce ei doreau să fie o simplă joacă, o pauză relaxantă, devine dramatic de serios, deoarece situația scapă grav de sub control. În plus, cei doi băieți devin rivali în competiția pentru câștigarea inimii lui Michelle.

CITY OF LIFE
Oraşul vieţii
Dramă, Emiratele Unite Arabe, 2009
R: Ali F. Mostafa
D: Alexandra Maria Lara, Sonu Sood, Saoud Al Kaabi, Jason Flemyng, Natalie Dormer

Pelicula regizorului Ali F. Mostafa vorbește despre situația paradoxală în care tragediile neașteptate și pierderea pot duce la speranță și la transformări profunde.

Povestea din “Oraşul vieţii” se clădește în jurul a trei existențe paralele care aparțin mai multor culturi. Astfel, avem o privilegiată tânără care aparține lumii arabe, un șofer de taxi indian și o fostă balerină din România. Este vorba despre trei oameni care locuiesc în Dubai și povestea vieții lor, trei oameni atât de diferiți care provin din lumi care nu au nicio legătură una cu cealaltă. Destinele acestora care păreau pe veci paralele sunt pe cale să se intersecteze în acest colț de lume în care ambiția și oportunitățile sunt încurajate, iar visele se pot manifesta în continuare.

COAL MINER’S DAUGHTER
Fată de miner
Biografic, SUA, 1980
R: Michael Apted
D: Sissy Spacek, Tommy Lee Jones, Beverly D’Angelo, Levon Helm, Phyllis Boyens

Povestea lui Michael Apted o are în centru pe Loretta Webb, o fată de miner care, la vârsta de treisprezece ani, s-a căsătorit cu Doolittle Lynn și, foarte curând a devenit mama unei familii numeroase. Deși părea că va fi toată viața o femeie casnică, destinul său va fi altul după ce Doolittle va remarca talentul muzical al soției sale.

Pelicula este o adaptare după romanul autobiographic al lui Loretta Lynn (Sissy Spacek), una dintre primele femei superstar din domeniul muzicii country. Prin melodiile sale cu texte în care vorbește despre bărbații care înșeală, Lynn aduce în discuție mentalitatea feministă în Nashville, cu mult înainte ca cineva ă se fi gândit la sintagme precum “emaniciparea femeii”.

COLORS IN THE DARK (AKA. SATTE FARBEN VOR SCHWARZ)
Culori în întuneric
Dramă, Germania, 2010
R: Sophie Heldman
D: Senta Berger, Bruno Ganz, Carina Wiese, Barnaby Metschurat, Leonie Benesch

După cinzeci de ani fericiți, relația dintre doi soți ajunge într-un moment de cumpănă.

Anita (Senta Berger) și Fred (Bruno Ganz) au o cănicie fericită care durează de cincizeci de ani. Acum, el este grav bolnav și, pentru prima dată în toți acești ani, începe să facă lucruri care nu sunt deloc pe placul soției. Tot pentru prima dată, după jumătate de secol alături de bărbatul ei, Anita se simte singură, abandonată și începe să iși pună întrebări în legătură cu relația lor. Dar, o dragoste ca a lor nu se poate termina așa. De fapt, o iubire ca aceasta nu trebuie să se sfârșească vreodată.

Povestea de dragoste a lui Fred și a Anitei, care sunt căsătoriți de jumătate de secol.

DREAM HOME (2010)
Casa de vis
Horror, Hong Kong, 2010
R: Ho-Cheung Pang
D: Josie Ho, Eason Chan, Derek Tsang, Lawrence Chou, Juno Mak

“Dream Home” spune povestea unei femei care are două joburi, deorece are nevoie de bani pentru a-și cumpăra locuință la care visează, este vorba despre acea casă de la geamurile căreia să poată privi nestingherită o zonă celebră din Hong Kong. Din păcate, continua modificare a prețurilor și imposibilitatea de a ține pasul cu mărirea prețurilor din domeniul imobiliar o fac pe tânără să treacă la soluții extreme. Dorindu-și cu disperare să își vadă visul împlinit, ea merge până acolo încât fură informații vitale pentru a le vinde altor companii. Cu toate salturile și riscurile pe care și le asumă, ea nu reușește să câștige atât cât i-ar trebui pentru a ține pasul cu dinamica pieței imobiliare. Pentru că tatăl ei este bolnav în stadiu terminal, iar cheltuielile medicale sunt foarte costisitoare, femeia face o alegere fatidică pentru familia sa, gândindu-se să își lase părintele să moară pentru a încasa polița de asigurare. Chiar și așa, banii din asigurare nu se dovedesc a fi suficienți, de vreme ce costul proprietății la care visează crește necontenit.

EIGHT MEN OUT
Ultimul joc
Dramă, USA, 1988
R: John Sayles
D: John Cusack, Clifton James, Michael Lerner, Christopher Lloyd, Charlie Sheen

Urmăiți o poveste care, după atâtea decenii de când a avut loc, pare incredibilă. Este vorba despre o pagină neagră din istoria sportului american.

În 1919, opt jucători de la Chicago White Sox au acceptat 10.000 de dolari pentru fiecare și, din acest moment, ei încep să scrie istorie. Este vorba despre o pagină neagră din istoria sportului american. După atâtea decenii de la ceea ce s-a întâmplat, încă pare inimaginabil. Oare ce i-a determinat pe acești oameni talentați să comită o astfel de trădare. Din distribuție, John Cusack, Clifton James, Michael Lerner, Christopher Lloyd și Charlie Sheen.

EL ARRIERO
Cărăuşul
Dramă, Columbia, 2009
R: Guillermo Calle
D: Julián Díaz, Paula Castano, María Cecilia Sánchez, Paco Hidalgo, Carmenza Cossio

Un columbian sărac ajunge să facă bani în lumea cocainei, așa că se întoarce la femeia pe care o iubea pentru a o cere de soție. Dar, el nu se oprește aici. El întâlnește o altă tânără pe care o consideră fasinantă, se îndrăgostește și de aceasta și decide că vrea să le păstreze pe amândouă. O vreme…

“Sunt Ancizar López și sunt columbian. Locuiesc în Madrid și sunt îndrăgostit de două femei: Virginia, soția mea, și Lucía, iubita mea. Nu sunt traficant de droguri, ci mă ocup de exportul de cocaină, iar acestea sunt două business-uri foarte diferite. Inima mea aparține celor două femeie din viața mea. Ele au reprezentat cândva gloria mea, iar astăzi sunt motivul prăbușirii mele. Pe Virginia am întâlnit-o în Barranquilla, dar, pentru că n-aveam o lețcaie, mama ei m-a amenințat că mă omoară dacă nu dispar din viața fiicei sale. Așa că a trebuit să ne despărțim. Desigur, m-am întors la Virginia după ce am reușit să câștig bani și am cerut-o de soție. Mai târziu, în viața mea a apărut Lucía, o tânără spaniolă fascinată. Am început o relație cu ea și am decis să le păstrez pe amândouă. Când am vrut să schimb această situație, m-am gândit să renunț la Lucía, însă, ca să se răzbune pe mine, ea i-a spus totul Virginiei. Soția mi-a luat toți banii, i-a dat și lui Lucía o parte din ei și au dispărut amândouă fără urmă. Lucía a fost amanta mea, așa că putea să mă trădeze, dar nu Virginia, căci ea a fost soția mea. Nu avea niciun drept să mă trădeze. Așa că am omorât-o.”

EL SECRETO DE SUS OJOS (AKA. THE SECRET IN THEIR EYES)
Secretul din ochii lor
Dramă, Argentina, 2009
R: Juan José Campanella
D: Ricardo Darín, Soledad Villamil, Pablo Rago, Javier Godino, Guillermo Francella

Încercând să reconstruiască trecutul, el va ajunge să își îngroape propriile sentimente, iar aflarea adevărului va deveni cheia cu care să deschidă ușa care să îl ajute să trăiască restul zilelor.

După ce a lucrat o viață la Curtea Penală, Benjamín Chaparro a ajuns să trăiască ziua în care s-a pensionat. Pentru a-și umple timpul liber, el începe să scrie o carte care are la bază o poveste adevărată, este vorba despre o întâmplare la care fusese martor și în derularea căreia avusese un rol esențial.

Povestea despre care scrie pare să se fi întâmplat în anul 1973, la Buenos Aires, este vorba despre o crimă și despre investigația care a urmat. Însă, după ce deschide această ușă către trecut, Chaparro realizează că este imposibil să o mai închidă înapoi.

ELVIS AND ANABELLE
Elvis şi Anabelle
Dramă, SUA, 2007
R: Will Geiger
D: Max Minghella, Blake Lively, Joe Mantegna, Mary Steenburgen, Keith Carradine

Anabelle este cea mai frumoasă fată din orășelul în care s-a născut. Elvis lucrează la firma tatălui său care are mai mult de-a face cu Lumea de Dincolo decât cu ceea ce se întâmplă aici. Cei doi se întâlnesc atunci când ea se afla pe masa de îmbălsămare.

Pentru Elvis și Anabelle o nenorocire, oricât de mare, cea mai mare, aduce cu ea și un miracol pe măsură. Ea este regina frumuseții orașului în care s-a născut, iar ambițiile mamei sale sunt mult mai mari de atât, așa că vrea ca fiica ei să devină Miss Texas. Dar, Anabelle moare. Când se afla în concurs pentru titlu, ea cade pe scenă și acolo rămâne. Tragedia o aduce pe tânără la firma de pompe funebre, pe masa de îmbălsămare a lui Elvis, un tânăr pe care dragostea de familie îl ținea departe de propriile-i vise. Miraculos, pe masa de îmbălsămare, Anabelle revine de Dincolo, iar cei doi, instantaneu, se simt conectați. Ei se ajută unul pe celălalt și, susținuți de tatăl lui Elvis, descoperă iubirea, libertatea și fericirea, asta în vreme ce temerile pe care le au și lumea din jur amenință să îi despartă.

EYE OF THE NEEDLE
Spionul
Suspans, Marea Britanie, 1981
R: Richard Marquand
D: Donald Sutherland, Kate Nelligan, Ian Bannen, Christopher Cazenove, Barbara Ewing

Un celebru spion german care aștepta să fie recuperat de pe o insulă izolată de pe coasta britanică începe o relație cu o englezoaică frumoasă care era nefericită în căsnicie.

Englezii îl știu ca fiind Faber (Donald Sutherland), dar în țara maternă el este spionul loial și letal "The Needle". În drumul de întoarcere în Germania natală, el ajunge pe o insulă și aici se împrietenește cu Lucy, o englezoaică frumoasă care locuiește aici cu familia. Singură, nefericită și batjocorită de afurisitul ei soț care este infirm, femeia se îndrăgostește de misteriosul străin, fără să știe nimic despre ocupația acestuia. Când era mai îndrăgostită și mai fericită ea află adevărul despre Faber.

FASTER (2010)
Faster: Iute ca glonţul
Acțiune, SUA, 2010
R: George Tillman Jr.
D: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Billy Bob Thornton, Moon Bloodgood, Maggie Grace

Un escroc pune la cale un plan de a răzbuna moartea fratelui său care avusese loc cu ceva ani în urmă în timpul unui jaf. În timp ce era preocupat de detaliile acțiunii sale, delicventul intră în vizorul unui polițit cu state vechi. În plus, pe urmele sale se mai afla și un asasin plătit.

De obicei, viața în închisoare poate avea două efecte asupra unui om: îl face mai puternic sau îl doboară. Pentru Driver (Dwayne Johnson) se întâmplă ca cei zece ani petrecuți în sptele gratiilor să-l fi făcut mai putenic, alimentându-i constant dorința de a răzbuna moartea fratelui său. Astfel, în ziua eliberării din închisoare, este foarte pregătit să înceapă planul de răzbunare, având în vizor patru bărbați pe care îi consideră responsabili. Cu o listă de nume și adrese asupra sa, imediat după ce trece de porțile închisorii el se află în misiune. Dar, nu este singur, deaorece pe urmele lui se află un polițist și un asasin plătit.

Un delincvent care tocmai își ispășise pedeapsa de 10 ani, imediat după ce trece dincolo de porțile închisorii, este decis să se răzbune pe cei vinovați de moartea fratelui său.

“Faster: Iute ca glonţul” a obținut nominalizări la Image Awards, Teen Choice Awards și World Soundtrack Awards.

FELLINI’S ROMA
Fellini: Roma
Dramă, Italia, 1972
R: Federico Fellini
D: Peter Gonzales, Fiona Florence, Britta Barnes, Pia De Doses, Marne Maitland

O povestea despre tânărul Fellini și bătrâna Roma, apoi despre Roma din vremea lui Mussolini, Roma zilelor noastre. Roma văzută de unul dintre cei mai cunoscuți cetățeni ai săi. ROMA!

„Fellini: Roma” e un omagiu adus de regizor Romei, Italiei. Filmul este unul autobiografic, fiind un amestec între ficțiune și realitate. Povestea începe în timpul copilărieiei lui Fellini, în Roma anului 1931, vremea regimului Mussolini. Istoria prezentată alternează momente din trecut cu cele din prezent, apar și o echipă care lucrează la un film despre Roma, dar și trimiteri la istoria Imperiului, precum și un discurs improvizat al lui Gore Vidal și se iau în discuție problemele guvernării. În această călătorie în timp sau, mai bine zis între timpuri, apar și vizite la restaurantul în aer liber, cinematograf, sala de concerte și bordel.

Premii și nominalizări la BAFA, Cannes, Globurile de Aur, French Syndicate of Cinema Critics și Italian National Syndicate of Film Journalists.

FEMALE PERVERSIONS
Gânduri perverse
Dramă, SUA, 1996
R: Susan Streitfeld
D: Tilda Swinton, Amy Madigan, Karen Sillas, Frances Fisher, Clancy Brown

O femeie cu o carieră de succes este în punctul de a ajunge în pragul unui colaps emoțional.

Evelyn Stevens (Tilda Swinton) este un avocat de succes. Cu toate acestea, viața îi este afectată de îndoieli și de obsesii nevrotice. Dintre acestea, una dintre cele mai chinuitoare obsesii ar fi aceea pentru cosmetice și haine scumpe, deoarece aduce tensiuni în relația cu iubitul ei, John (Clancy Brown), un exagerat simț al competiției față de noul avocat de la birou, precum și o curiozitatea sexuală foarte intensă atrăgătoarea Renee (Karen Sillas), medicul pshiatru care tocmai s-a mutat înclădire. Cu toate aceste preocupări duse la extrem, este clar clar că viața ei este foaaaarte departe de a avea o urmă de normalitate. Totuși, Evelyn va trebui să își pună toate aceste probleme personale în așteptare, deoarece sora ei, Madelyn (Amy Madigan), a fost din nou arestată pentru furt din magazine. Astfel, cele două realizează că ceea ce li se întâmplă acum are rădăcini adânci, undeva în copilăria lor.

“Female Perversions” are la bază un best-seller al lui Louise J. Kaplan.

GHOST VOYAGE
Nava bântuită
SF, SUA, 2008
R: James Oxford
D: Antonio Sabato Jr., Deanna Russo, Nicholas Irons, Cary-Hiroyuki Tagawa, P.J. Marino

Mai mulți oameni care nu se întâlniseră niciodată până atunci se trezesc la bordul unei ambarcațiuni ce părea să plutească în derivă. Din păcate pentru ei, realitatea este cruntă, căci nimic din ceea ce se întâmplă nu este ceea ce pare.

Urmăriți povestea unor oameni care nu se cunosc, dar care erau implicați în tot felul de acțiuni ilegale sau de o moraliate îndoilenică. Aceștia se trezesc pe o ambarcațiune care pare abandonată și niciunul dintre ei nu are nici cea mai vagă idee în legătură cu felul în care a ajuns acolo. Când nici nu apucaseră să se dezmeticească, își face apriția stewart-ul, care le explică și care sunt regulile: înainte de toate, nu au voie să forțeze nicio ușă încuiată, apoi, nu au ce căuta în cabina căpitanului, nu pot refuza niciun oridin care vine din partea oricărui membru al echipajului și să nu au voie să fumeze. Din păcate, nefericiții pasageri vor afla în curând că nava este bântuită de spirite malefice care îi vânează pe cei care au păcate foarte mari (crimă, adultery, droguri etc) și că ei toți au ajuns acolo din motive misterioase. În cele din urmă, “supraviețuitorii”, trei la număr, vor afla, că, de fapt, sunt morți, iar ambarcațiunea pe care se află îi poartă către Iad.

GIRLFIGHT
Luptătoarea
Dramă, SUA, 2000
R: Karyn Kusama
D: Michelle Rodriguez, Jamie Tirelli, Paul Calderon, Santiago Douglas, Ray Santiago

O adolscentă descoperă iubirea și succesul în… arena de box.

Diana, o adoescentă din Broolyn, descoperă iubirea și succesul în lumea dominată de bărbați a boxului. Ea îl întâlnește pe anternorul Hector și așa ajunge în brațele lui Adrian, un tânăr luptător foarte arătos.
Diana este o fată dură și dureros de sinceră care locuiește în Broolyn. Frustrată și dezorientată, ea este la un pas de a fi exmatriculată și, repetat, este pedepsită și se încaieră în curtea școlii. Acasă, o așteaptă Sandro, tatăl ei, care este un bărbat slab, dar un părinte abuziv. Acesta își crește singur copiii și îl favorizează la orice pas pe fratele ei, Tiny. Se întâmplă ca Diana să ajungă într-una dintre sălile de sport renumite de New York și, imediat se simte conectată la ceea ce se întâmpla acolo. Deși, tradițional, box-ul este un sport bărbătesc, Diana perseverează și, cu ajutorul antrenorului Hector, ajunge să își câștige respectul celorlalți. În vreme ce se antrena pentru a deveni tot mai puternică și mai agilă în ring, Diana se îndrăgostește de Adrian, care pare că are deja o iubită. Încet, încet, cei doi se lasă în voia atracției pe care o simt și se îndrăgostesc unul de celălalt. Istoria se tensionează în clipa în care destinul face ca cei doi să fie programați să lupte unul împotriva celuilalt în ring. Astfel, ei sunt puși în situația de a alege între dragoste și box. Pelicula regizată de Karyn Kusama a fost răsplătită cu premii și nominalizări la Festivalul de Film de la Cannes, Chicago Film Critics Association Awards, Deauville Film Festival, Las Vegas Film Critics Society Awards, Online Film Critics Society Awards, Stockholm Film Festival, Sundance Film Festival, Teen Choice Awards, și Valladolid International Film Festival.

HAPPYTHANKYOUMOREPLEASE
Să iubeşti şi să fii iubit
Comedie, SUA, 2010
R: Josh Radnor
D: Josh Radnor, Malin Akerman, Michael Algieri, Zoe Kazan, Kate Mara

Urmăriți poveștile a șase new-york-ezi, istorii care au de-a face cu iubirea, prietenia și recunoștința. Aceștia sunt la vârsta la care sunt prea bătrâni ca să mai fie precoce, dar nici nu sunt pregătiți să fie maturi.

Sam (Josh Radnor), este un scriitor în vârstă de douăzeci și ceva de ani care nu prea deține controlul asupra vieții sale, indiferent că este vorba despre cea sentimentală sau despre cea profesională. În mod cert, el are ceva probleme în ceea ce privește relațiile de lungă durată. Într-una dintre zile, el îl întâlnește pe Rasheen (Michael Algieri), un băiețel care fusese abandonat de părinți, și decide să îl ia cu el. Din acest moment, viața lui va fi complet dată peste cap, iar noua situație îi va da indicii despre responsabilitățile pe care le presupune rolul de părinte. În viața lui, schimbrile se țin-lanț, căci o întâlnește pe Mississippi (Kate Mara), o tânără care s-a săturat de legăturile de-o noapte așa că acceptă imediat atunci când Sam îi propune să se mute împreună cu el. În poveste, mai apare și Annie (Malin Akerman), una dintre fostele iubite ale lui Sam care suferă de o maladie rară ce o împiedica să aibă păr. În ciuda lipsei de păr, Annie este frumoasă, dar nu are deloc încredere în ea și trece de la o relație la alta firesc, în ciuda faptului că în viața sa apar și bărbați care o tratează foarte prost. În același timp, relația dintre Mary Catherine (Zoe Kazan) și Charlie (Pablo Schreiber) trece prin momente delicate, deoarece el se gândește serios să accepte oferta de a lucra la Los Angeles, în vreme ce ea nu are nici cea mai mică dorință de a părăsi New York-ul.

HELLRAISER III: HELL ON EARTH
Hellraiser 3: Iadul pe pământ
Horror, SUA, 1992
R: Anthony Hickox
D: Terry Farrell, Doug Bradley, Paula Marshall, Kevin Bernhardt, Peter Boynton

O moarte teribilă din camera de urgență a unui spital trimite o frumoasă reporteră de televiziune în mijlocul unei povești senzaționale și în adâncurile Iadului!

Un patron de club cumpără o sculptură ciudată și descoperă că aceasta conține o misterioasă cutie ornată de puzzle. Această cutie pare a fi un obiect legendar care ascude secrete tentante, dar este de fapt poarta către Infern. În scurt timp, noul proprietar al cutiei va elibera spiritele malefice care încep să îi omoare pe cei din club. Povestea se complică din clipa în care apare o reporteră de televiziune care vrea să afle motivul real al morții membrilor clubului. În clipa în care descoperă adevărul din spatele cutiei de puzzle, ea realizează că este singura care poate opri carnagiul.

HOUSE OF THE LONG SHADOWS
Casa umbrelor lungi
Comedie, Marea Britanie, 1983
R: Pete Walker
D: Vincent Price, Christopher Lee, Peter Cushing, Desi Desi Arnaz Jr., John Carradine

Un tânăr scriitor american se trezește blocat într-un conac gotic.

Povestea care urmează începe de la un pariu. Astfel, un tânăr scriitor american face un pariu de 20.000$ și pleacă departe, urmând să scrie un roman în 24 de ore.

Kenneth Magee (Desi Desi Arnaz Jr.) este un tânăr scriitor american care locuiește în Marea Britanie și pariază 20.000$ că poate scrie un roman în numai 24 de ore. Pentru a intra în stare și pentru inspirație, el merge într-un conac Welsh părăsit și îndepărtat. La puțin timp după sosirea sa, Kenneth realizează că acel conac nu era deloc abandonat și nu era atât de pustiu precum i se spusese. Așa îi cunoaște pe Lord Grisbane și pe fiica lui, care au grijă de proprietate. Pe măsură ce furtuna se intensifică, la conac sosesc tot mai mulți oameni, toți membri ai familiei Grisbane. În această noapte, ei se reunesc pentru a vorbi despre un secret teribil.

HUA MULAN
Mulan: Prinţesa războinică
Aventuri, China, 2009
R: Jingle Ma, Wei Dong
D: Wei Zhao, Kun Chen, Jun Hu, Jaycee Chan, Rongguang Yu

Curajoasa Hua Mulan pretinde că este băiat pentru a se putea înrola în armata Chinei. Actele sale de vitejie sunt numeroase. Însă, secretul ei va fi aflat până la urmă.

Hua Mulan (Jiao Xu) este o fată care locuiește cu tatăl său, Hua Hu. Influențată de acesta, ea începe să învețe de mică secretele artelor marțiale. Când Mulan (Vicki Zhao) împlinește 18 ani, iar Wei este invadat, toți bărbații sunt obligați să se înroleze. Fata nu poate trăi cu gândul că bătrânul ei tată va merge să lupte, așa că se deghizează în bărbat și se înrolează în locul lui. Pentru felul în care practica artele marțiale, ea atrage rapid atenția lui Wen Tai (Kun Chen), adjunctul comandantului de batalion. Într-una dintre zile, Mulan făcea baie, fără să știe că, de fapt, aceea era baia privată a comandantului. Se întâmplă ca ea să fie văzută de Tai, iar Mulan își dă seama de asta, îl lovește și fuge. Ei bine, din această clipă, secretul ei nu mai este deloc un secret.

HUIT FOIS DEBOUT (8 TIMES UP)
De opt ori în picioare
Dramă, Franța, 2009
R: Xabi Molia
D: Julie Gayet, Denis Podalydès, Mathieu Busson, Constance Dollé, Christian Erickson

Elsa a eșuat în aproape tot ceea ce a încercat să facă. Vecinul ei depresiv, este un fost jucător de fotbal care nici el nu a reușit mare lucru în viață. Amândoi par a stăpâni până în cele mai mici detalii arta eșecului, fiind incapabili de un loc de muncă stabil. Ocazional, el încearcă să îi ofere iubirea pe care Elsa nu este deloc pregătită să o primească. Poate că ar fi o idee bună să mai încerce încă o dată: De șapte ori jos, a opta oară în picioare!

IN COUNTRY
Jurnal de război
Dramă, SUA, 1989
R: Norman Jewison
D: Bruce Willis, Emily Lloyd, Joan Allen, Kevin Anderson, John Terry

Povestea regizată de Norman Jewison are la bază romanul lui Bobbi Ann Mason și este centrată pe viața unei familii din orășelul Kentucky.

Emmett (Bruce Willis) este un veteran al războiului din Vietnam și locuiește în Hopewell, Kentucky, cu Samantha (Emily Lloyd), nepoata sa, al cărei tată își pierduse viața pe același front. Fata are acum 17 ani, tatăl ei fusese ucis atunci când avea 19 ani, iar între timp mama ei, Irene (Joan Allen), se recăsătorise. După ce decoperă câteva fotografii vechi cu tatăl său, Samantha își dorește să afle tot mai multe despre el, dezvoltând o adevărată obsesie pentru asta. Irene se mută la Lexington cu cel de-al doilea soț și vrea ca Samantha să se vină cu ei și să meargă la colegiu. Însă, fata preferă să locuiască în continuare cu unchiul său, încercând să afle cât mai multe despre tatăl său. O poveste încărcată de dramatism în care emoțiile vor atinge apogeul în clipa în care Samantha va vedea numele tatălui său la Washington, alături de acela al altor veterani din Vietnam.

JASON’S LYRIC
Prietenii periculoase
Dramă, SUA, 1994
R: Doug Mchenry
D: Allen Payne, Jada Pinkett, Forest Whitaker, Bokeem Woodbine, Suzzanne Douglas

Povestea unui tânăr care trebuie să își înfrângă temerile legate de iubire pentru a avea șansa de a se bucura de o viață în care să existe dragoste.

Doi tineri își găsesc dragostea pe străzile din Houston. Fiecare are probleme serioase pe care trebuie să le rezolve și amândoi evită să se implice emoțional. Jason (Allen Payne) este bântuit de amintiri legate de moartea tatălui său și se simte respunzător pentru comportamentul violent al fratelui său. Lyric (Jada Pinkett Smith) este puternică și pasională, dar nu vrea să sufere din nou. Împreună, ei vor învăța să scape de teamă și să viseze la o viață mai bună.

KEANE
Keane
Dramă, SUA, 2004
R: Lodge Kerrigan
D: Damian Lewis, Abigail Breslin, Amy Ryan, Liza Colón-Zayas, John Tormey

Un bărbat străbate disperat orașul în căutarea fiicei sale de șase ani care dispăruse într-o stație de autobuz.

Undeva în New York, William Keane (Damian Lewis), un bărbat de treizeci și ceva de ani, este chinuit de pierdere fiicei sale. Însă, atunci când vine vorba despre shizofrenie, nu poți fi niciodată sigur dacă pierderea este reală sau imaginară.

Au trecut șase luni decând presupune că fiica lui a fost răpită, iar bărbatul nu se poate împăca deloc cu acest gând. El revine deseori în locul unde se întâmplase răpirea și încearcă să reconstituie întâmplările acelei fatidice zile. La un moment dat, el le întâlnește pe Lynn Bedik (Amy Ryan) și pe fiica acesteia, Kira (Abigail Breslin), care are șapte ani și locuiesc la același motel din New Jersey. William devine tot mai apropiat de micuța Kira și încearcă să accepte pierderea și să umple golul rămas în inima lui de dispariția fiicei sale.

L.A., I HATE YOU
L.A., te urăsc!
Thriller, SUA, 2011
R: Yvan Gauthier
D: Malcolm Mcdowell, William Forsythe, Dedee Pfeiffer, Gregory Itzin, Warren Ostergard

Thrillerul regizat de Yvan Gauthier este inspirat de povești reale. Astfel, avem un soț disperat care regretă faptul că a apelat la asasini profesioniști pentru a scăpa de soția sa, dar, când încearcă să oprească asasinatul, realizează că situația a scăpat de sub controlul lui.

Pelicula este plasată în Los Angeles, iar eroii principali sunt un actor aspirant, un familist frustrat și un iubit copleșit de sentimentul de vinovăție. Poveștile acestora se întrepătrund și așa apar trei istorii despre sex, violență și răscumpărare în “Orașul Îngerilor”.

Sex, violență și crimă, toate se întrepătrund spectaculos și neașteptat într-un film din Los Angeles-ul zilelor noastre.

LA SIRENE DU MISSISSIPI (AKA. MISSISSIPPI MERMAID)
Sirena de pe Mississippi
Dramă, Italia, 1969
R: François Truffaut
D: Jean-Paul Belmondo, Catherine Deneuve, Michel Bouquet, Nelly Borgeaud, Marcel Berbert

Un bărbat cu bani decide să se însoare cu o femeie pe care o cunoștea numai din corespondență. Deși cea care sosește nu are nicio legătură cu ceea ce știa el din fotografie, bărbatul decide să meargă până la capăt și o ia de soție.

Pelicula “Sirena de pe Mississippi“ este o adaptare după o poveste scrisă de William Irish. Louis (Jean-Paul Belmondo) are o fabrică de tutun undeva în Insula Reunion și este la un pas să se însoare cu Julie. Deși nu o cunoaște personal, iar poza pe care o are cu ea nu prea îi place, el decide să facă acest pas. Femeia (Catherine Deneuve) care sosește la fermă nu are nicio legătură cu aceea din fotografie, dar el o ia de nevastă oricum. În scurt timp, ea dispare cu banii lui Louis și așa află că nu era Julie, ci Marion. Ei bine, povestea abia de-acum încolo începe!…

LE CAFE DU PONT
Le Café du Pont
Dramă, Franța, 2010
R: Manuel Poirier
D: Bernard Campan, Cécile Rebboah, Thomas Durastel, Sergi López, Julien Demarty

După ani de epuizare, pentru o famile franceză foarte unită vine momentul unui nou început fericit.

Ne aflăm undeva în sud-vestul Franței, în timpul războiului, iar eroii poveștii sunt Pierrot și fratele său, doi puști dintr-un sat. Părinții lor muncesc într-o cafenea care pare să ocupe un loc important în viața fiecăruia dintre localnicii locului. Café du Pont este locul unde se întâlnesc muncitorii și marinarii. Deși cei doi puști merg la școală, pentru ei profesorii adevărați sunt clienții cafenelei. Pierrot își petrece timpul mergând la cules de ciuperci, sau la vânătoare de melci, iar primele lui concerte au loc chiar la Café du Pont. Părinții lui muncesc din greu pentru ca această afacere să meargă și, în ciuda facturilor care nu se mai sfârșesc, tatăl lui visează la o sală de dans adevărată. După ani de epuizare, medicul face o recomandare: dacă vrea să mai trăiască, mama trebuie să înceteze orice efort. Acesta este momentul unui nou început fericit pentru această familie unită.

LEGEND OF THE GUARDIANS: THE OWLS OF GA’HOOLE
Legende din regatul bufniţelor
Animație, SUA, 2010
R: Zack Snyder
Voci: Jim Sturgess, Hugo Weaving, David Wenham

Mai multe bufnițe răpite se avântă în larg pentru a-și salva regatul care se afla sub o stăpânire malefică.

Cu “Legende din regatul bufniţelor”, regizorul Zack Snyder își face debutul în animație cu un film inspirat de “Guardians of Ga’Hoole”, o carte a îndrăgitei Kathryn Lasky. Personajul principal al poveștii este Soren, un pui de bufniță care visează să se alăture într-o bună zi eroilor săi. Din păcate, fratele lui mai mare, Kludd, este foarte gelos pe el, iar asta va avea consecințe teribile. Soren ajunge să fie răpit de bufnițele rele din St. Aggie, acolo unde li se spală creierul pentru a deveni soldați. Acum, singura șansă pentru Soren este aceea de a-i reuși planul de evadare pe care îl pune la cale. Însă, este vorba despre o muncă de echipă, deoarece el are nevoie de ajutorul celor mai curajoase bufnițe care se află și ele în aceeași situație.

LES CHANSONS D’AMOUR (AKA. LOVE SONGS)
Cântece de dragoste
Dramă, Franța, 2007
R: Christophe Honoré
D: Louis Garrel, Ludivine Sagnier, Chiara Mastroianni, Clotilde Hesme, Grégoire Leprince-Ringuet

Povestea muzicală, romantică, dramatică, chiar tragică, a trei iubiți care locuiesc în Paris.

În regia lui Christophe Honoré, "Love Songs" se clădește în jurul unor personaje pariziene care suferă incurabil de romantism. Poveștile individuale pe care le veți afla urmărind filmul vorbesc despre îngrijorări care există de când e lumea: pierderea iubirii, descoperirea alteia, adică re-îndrăgostirea, sau imposibilitatea dragostei reciproce. Ismael și Julie o aduc și pe Alice în povestea, viața și patul lor, crezând că în trei situația va fi diferită și vor reuși să salveze ce mai era din relația lor. Însă, când tragedia lovește, acești tineri parizieni sunt puși în situația de a realiza cât de fragile sunt, de fapt, viața și dragostea și cât de mici sunt oamenii în fața fatalității.

LIFE IS SWEET
Viaţa e plăcută
Comedie, Marea Britanie, 1990
R: Mike Leigh
D: Alison Steadman, Jim Broadbent, Claire Skinner, Jane Horrocks, Stephen Rea

Un film din zilele noastre despre viața de zi cu zi, mai precis despre supraviețuirea în Marea Britanie.

Povestea care urmează este plasată în Londra, unde îi întâlnim pe Wendy, Andy și cele două fiice gemene ale lor, Natalie și Nicola. Pelicula lui Mike Leigh este o comedie de situație centrată pe viața unei familii din clasa mijlocie dintr-o suburbie din Londra. Wendy (Alison Steadman) și Andy (Jim Broadbent) locuiesc împreună cu fetele lor gemene, Nicola (Jane Horrocks) și Natalie (Claire Skinner), două tinere de douăzeci și ceva de ani. Natalie vede întotdeauna partea frumoasă a vieții. Nicola este șomeră, dar are mare dispreț față de tot ceea ce înseamnă convențional și este convinsă că este grasă, în ciuda aspectului ei sfrijit. Urmăriți modul în care aceștia interacționează și reușesc să iasă din conflictele de familie sau viața sentimentală.

LIFE, ABOVE ALL
Viaţa, mai presus de orice
Dramă, Africa de Sud, 2010
R: Oliver Schmitz
D: Khomotso Manyaka, Lerato Mvelase, Harriet Manamela, Aubrey Poolo, Keaobaka Makanyane

În ciuda prejudecăților, un copil se luptă să își țină familia unită.

Deși are numai 12 ani, pe Chanda viața a adus-o în situația de a prelua multe dintre responsabilitățile unui adult. Tatăl ei biologic a murit, cel vitreg este alcoolic, iar mama sa este devastată de un diagnostic nemilos și de pierderea celui mai mic dintre copiii ei.

În păfuitul Elandsdoorn, un oraș care nu este departe de Johannesburg, viața este simplă și liniștită. Vorbim despre un sentiment de mândrie profundă, legături strânse între oameni și despre o comunitate adevărată, dar și despre o lume în care ei care trec linia sunt taxați fără milă. Chanda este o fetiță de 12 ani care învață bine, pare a avea un viitor frumos și toată viața înainte. Dar, viața ei se schimbă dramatic din clipa în care surioara ei moare inexplicabil. Mama ei, Lillian, este dsitrusă și se îmbolnăvește grav, iar tatăl vitreg își îneacă amarul în alcool, lăsând în grija fetiței responsabilități de care nu ar fi trebuit să știe o fetița de 12 ani. Între timp, vecinii prietenoși devin distanți, iar zvonurile legate de această familie se împrăștie cu repeziciune. Bănuind că acest comportament bizar al celor din comunitate are de-a face cu boala mamei și moartea surorii ei, Chanda cere explicații, însă, se lovește de un zid de tăcere. Pentru că nu are de gând să mai îndure povara unui secret, ea are un plan.

MAD DOG AND GLORY
O femeie drept răsplată
Comedie, SUA, 1993
R: John Mcnaughton
D: Robert De Niro, Uma Thurman, Bill Murray, David Caruso, Kathy Baker

Un fotograf care lucrează la poliție îi salvează viața unui șef al Mafiei.
Wayne Dobie, un fotograf timid care lucrează la poliție, îi salvează viața lui Frank Milo, iar acesta ține neapărat să îi mulțumească. Situația devine foarte complicată atunci când Wayne primește răsplata, deoarece este vorba despre o femeie.

Ceea ce urmează este o comedie nebună cu Robert De Niro, Uma Thurman, Bill Murray și David Caruso. Wayne Dobie (De Niro) lucrează la poliție ca fotograf. O simplă oprire la un magazin din cartier îi va schimba viața într-o secundă. El este martorul unui jaf, iar intevenția sa îi salvează viața lui Frank Milo (Bill Murray), șeful unei grupări mafiote. Ei bine, gangsterul cu hobby de stand-up comedy man nu are de gând să se rezume la mulțumiri și la recunoștință eternă, așa că îi trimite un cadou neașteptat, este vorba despre superba Glory (Uma Thurman). Astfel, grațiosul semn al gratitudinii mafiotului vine la ușa lui Dobie și, spre enervarea acestuia, cadoul insistă să rămână pentru o săptămână.

MARQUISE
Marquise
Dramă, Franța, 1997
R: Véra Belmont
D: Sophie Marceau, Bernard Giraudeau, Lambert Wilson, Patrick Timsit, Thierry Lhermitte

O dramă despre ascensiunea și căderea unei artiste extraordinare.

Povestea unei tinere frumoase din Franța secolului al XVII-lea. Ea se visează o mare actriță și își începe cariera dansând pe stradă. Astfel, fermecătoarea și talentata Marquise va ajunge la curtea de la Versailles.

Suntem în Franța, secolul al XVII-lea. În timp ce vizita un oraş de provincie, un membru al trupei de actori ai lui Molière, Gros-René, descoperă o dansatoare de strada frumoasă, este vorba despre Marquise (Sophie Marceau). Realizând că este foarte talentată, Molière o adoptă şi o duce la Versailles, iar ea va dansa în fața regelui. Marquise va fi foarte dezamăgită, deoarece ea dansează numai între acte. Însă, acesta este doar începutul unei existențe cu adevărat tumultoase. Artista va ajunge în brațele regelui și va deveni amanta lui Racine, interpretând rolul Andromache, scris din dragoste pentru ea. Pelicula regizată de Véra Belmont a obținut nominalizări la premiile César, British Independent Film Awards și AFI Fest.

MASK (1985)
Masca
Dramă, SUA, 1985
R: Peter Bogdanovich
D: Cher, Eric Stoltz, Sam Elliott, Estelle Getty, Richard Dysart

Pelicula celebrului Peter Bogdanovich se inspiră dintr-o emoționantă poveste adevărată. Eroul principal este un tânăr care avea o deformare facială foarte vizibilă și o mamă care se lupta cu ferocitatea unei leoaice pentru drepturile fiului său.

Aceasta este povestea adevărată a lui Rocky Dennis (Eric Stoltz), un tânăr care avea o deformare facială masivă. Fiul lui Rusty Dennis (Cher), Rocky este acceptat fără nici cea mai mică ezitare de către apropiații familiei, dar e tratat cu milă, dezgust și condescendență de cei din-afară. Directorul școlii încearcă să îi convingă pe toți că Rocky are probleme mult mai grave, dar mama lui se luptă ca o leoaică pentru drepturile fiului său. Băiatul își face prieteni cu ușurință și se îndrăgostește de Diana (Laura Dern), o fată nevăzătoare care este fermecată de Rocky. După ce își pune ordine în viață este rândul lui să aibă grijă de mama sa care suferă de depresie cronică și să o ajute pe aceasta să-și rezolve problemele cu drogurile.

Pelicula a primit un premiu Oscar la categoria cel mai bun machiaj, premii și nominalizări la BAFTA, Festivalul de Film de la Cannes și la ceremonia decernării premiilor Globurile de Aur.

ME AND ORSON WELLES
Eu şi Orson Welles
Dramă, Marea Britanie, 2008
R: Richard Linklater
D: Zac Efron, Claire Danes, Christian Mckay, Zoe Kazan, James Tupper

Viața unui puști de liceu se schimbă de-o dată, după ce are șansa de a fi inclus în distribuția unei producții de pe Broadway.

Povestea lui Richard Linklater este plasată în 1937, la New York. Deși este abia la liceu, Richard (Zac Efron) visează la o viață pe scenă, așa că, în cele din urmă reușește să prindă un rol în producția Julius Caesar. Impresionat de izbânda sa, puștiul este absorbit pe loc de atmosfera lumii în care pătrunsese. Pe parcursul unei săptămâni magice, Richard își face debutul pe Broadway, începe o relație de amor cu o ambițioasă femeie ceva mai copată decât el și experimentează fețele întunecate ale geniului. În mod cert, puștiul trebuie să se maturizeze rapid.

MEMORY OF LOVE
Amintirea dragostei
Dramă, Franța, 2009
R: Chao Wang
D: Bingyan Yan, Naiwen Li, Juan Wang, Jianing Wang, Gang Jiao

După un accident de mașină traumatizant, o femeie suferă de amnezie și nu reușește să își amintească dacă primul loc în inima ei este ocupat de soț sau de amant.

“Amintirea dragostei” este o dramă plasată în Hongzhu, în zilele noastre. He Sizhu, și iubitul ei, Chen Mo, sunt implicați într-un accident auto serios. He Sizhu se trezește la spital, acolo unde Li Xun, soțul ei, este chirurg. Însă, ultimii trei ani dispăruseră complet din mintea femeii. Astfel, soțul alege să o lase să trăiască în trecut, adică atunci când cei doi se iubeau cu pasiune. Cu toate acestea, nu scapă de ceea ce era îi era mai frică, adică de faptul că He Sizhu își va recăpăta memoria. Situația este mai complicată de-atât, deoarece, deși Li Xu iși vrea soția înapoi, nici amantul acesteia nu are de gând să lase lucrurile în voia lor.

MIRACLE IN CRACOW
Miracol în Cracovia
Dramă, Ungaria, 2004
R: Diana Groó
D: Maciej Adamczyk, Eszter Bíró, Itala Békés, Bartlomiej Swiderski, Franciszek Pieczka

Eroul poevștii este un emigrat evreu din Budapesta, un tânăr care locuiește în Cracovia și este pasionat de cărți și de-a dreptul fascinat de o carte de magie care aparținuse familie sale și fusese confiscată de naziști. Potrivit unei legende evreiești, cartea „Coroana de argint” avea puterea de a învia morții.

„Miracol în Cracovia” spune povestea lui Pjotr (Maciej Adamczyk), un tânăr evreu din Ungaria care a fost crescut în Budapesta de către bunica lui care păstra cu sfințenie un secret. Familia deținea o foarte valoroasă carte de colecție care fusese confiscată de naziști, o carte de magie despre care se spunea că avea puterea de a învia morții și despre care bunica lui vorbise în fiecare zi a vieți sale. Pjotr este acum obsedat să o găsească și chiar identifică o fată care avea cartea. Însă, în timp ce plănuia cum să o fure, Pjotr se îndrăgostește.

MY BROTHERS
Fraţii mei
Dramă, Irlanda, 2010
R: Paul Fraser
D: Timmy Creed, Paul Courtney, Tj Griffin, Don Wycherley, Kate Ashfield

Pentru ca tatăl lor care își trăia ultimele clipe să nu afle că prețiosul său ceas a fost stricat, trei frați pornesc într-o călătorie în care îi așteaptă aventuri nebănuite. Ei doresc să înlocuiască vechiul ceas care nu mai putea fi reparat cu unul nou pe care știau precis unde îl pot găsi.

“Frații mei” este plasat în weekend-ul de Halloween al anului 1987 și spune povestea a trei frați, Noel, Paudie și Scwally, care vor să înlocuiască ceasul tatălui lor. Atunci când tatăl lor adormise, Noel îi luase ceasul pentru a avea grijă de el, dar, într-o încâierare, prețiosul obiect se strică atât de tare încât nu mai poate fi reparat. Deși nu era scump, ceasul era foarte prețios pentru tatăl lor, deoarece avea o valoare sentimentală. Noel nu vrea ca acesta să afle și să se întristeze, așa că “împrumută” o camionetă veche de la un vecin și pleacă la drum împreună cu ceilalți doi pentru a înlocui ceasul stricat. Astfel, cei trei pornesc într-o călătorie nebună în Irlanda, dar camioneta este veche și se strică din ce în ce mai des, iar frații ajung să țipe disperați unul la celălalt. În căutarea ceasului, frații vor vedea locuri noi, vor avea parte de multe aventuri neașteptate și se vor împăca, în fine, cu situația în care se află, deoarece tatăl lor mai are puțin de trăit.

NEDODRZANY SLUB
Promisiuni încălcate
Dramă, Slovacia, 2009
R: Jirí Chlumský
D: Ondrej Vetchý, Ina Marojevic, Vlado Cerný, Lubomir Bukovy

Totul începe cu o promisiune încălcată…

Pelicula lui Jirí Chlumský are la bază o întâmplare reală. Este povestea lui Martin, un băiețel evreu care era un fotbalist foarte talentat. Ei bine, vine momentul în care Martin trebuie să decizii riscante pentru a putea supraviețui perioadei teribile din Cel De-al Doilea Război Mondial. În clipa în care vede că cei din familia sa dispar unul câte unul, ia o hotărâre în urma căreia va înțelege că, de fapt, nicăieri nu este în siguranță.

NOT THE MESSIAH: HE’S A VERY NAUGHTY BOY
Monty Python: Nu e Mesia
Comedie, Marea Britanie, 2010
R: Aubrey Powell
D: Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam, Shannon Mercer

Pelicula care urmează este una cum nu ați mai văzut. Inspirat de “Monty Python’s Life of Brian”, oratoriul comic, show-ul live care urmează a fost filmat la Royal Albert Hall în luna octombrie 2009, cu prilejul celebrării a 40 de ani de Monty Python. Din distribuție, Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam, Orchestra Simfonică BBC și un cor format din 140 de oameni. Un spectacol impresionant, un muzical colosal care a fost realizat la singura reprezentație europeană.

“Monty Python: Nu e Mesia” spune povestea tragică a lui Mandy. Femeia este lăsată însărcinată de către un soldat roman și îi dă naștere lui Brian. Acesta crește și, la maturitate, se îndrăgostește de Judith și ajunge să fie confundat cu Messia. Astfel, el este arestat de romani și condamnat la crucificare.

OLDBOYS
Seniorii
Dramă, Danemarca, 2009
R: Nikolaj Steen
D: Kristian Halken, Robert Hansen, Laura Christensen, Rasmus Bjerg, Leif Sylvester Petersen

Vagn are o singură distracție, aceea de a juca fotbal. În drum către un meci, el rămâne accidental la benzinărie. În cele din urmă, el ajunge într-o mașină într-o companie mai mult decât „selectă”.

La cei cinzeci de ani ai săi, Vagn este un fel de outsider. Locuiește singur, merge la serviciu și joacă fotbal cu bărbați de vârsta lui sau chiar mai învârstă. Acum, cu toții așteaptă cu nerăbdare călătoria anuală cu autocarul în Suedia, acolo unde vor avea un meci cu o echipă a polițiștilor. Din păcate, în drum către marea partidă, Vaghn este uitat la benzinărie și, cum se întâmplă atunci când lucrurile încep prost, povestea merge către și mai rău, căci el rămâne la benzinărie fără niciun ban. Adevăratele aventuri abia de acum încep pentru sportivul nostru de cinzeci de ani, deoarce ajunge în compania unor oameni despre care nu are nici cea mai vagă idee cu ce se ocupă de fapt.

PAPER BIRDS (AKA. PAJAROS DE PAPEL)
Păsări de hârtie
Dramă, Spania, 2010
R: Emilio Aragón
D: Imanol Arias, Lluís Homar, Roger Príncep, Carmen Machi, Fernando Cayo

Istoria unei trupe de artiști care colindă țara într-o periaodă grea pentru Spania, căci războiul luase cu el toată agoniseala oamenilor și îi lăsase muritori de foame.

Acțiunea peliculei este plasată cândva după Războiul Civil din Spania. Erau vremuri grele, căci războiul luase cu el toată agoniseala și îi lăsase pe oameni muritori de foame. Muzicianul Jorge del Pino, ventrilocul Enrique Corgo, cântărețul Rocio Moliner și Miguel, un copil orfan, sunt un fel de familie de suflet. Artiștii cutreieră țara, iar singura cale de a scăpa de mizeria care îi înconjoară este muzica. Preocupările lor majore sunt legate de bucata de pâine și de un loc unde să doarmă. Dar, în scurt timp, vor fi puși în situația de a lua decizii care le vor pun viața în pericol.

RAFIKI (AKA. BESTEVENNER)
Trei prietene
Familie, Norvegia, 2009
R: Christian Lo
D: Live Marie Runde, Regine Stokkevag Eide, Ado Johanna Girirpio, Jonathan Espolin, Teri Mungai

Povestea a doi fetițe de nouă ani care pornesc în căutarea prietenei lor, este vorba despre Naisha care dispăruse fără urmă. Singurul indiciu pe care micuțele detective îl au este o adresă scrisă cu cerneală invizibilă.

Julie, Mette și Naisha sunt cele mai bune prietene și învață în aceeași clasă. Fetițele locuiesc într-un sat din Norvegia. Se apropie Crăciunul și toți oamenii de aici încearcă să intre în atmosfera Sărbătorilor. Într-una dintre aceste zile, Naisha și mama ei dispar. De fapt, ceea ce se întâmplase avea o explicație foarte logică: nu au primiseră viză, așa că fuseseră trimise înapoi acasă.

Dar, cele mai bune prietene ale fetiței decid să le ajute pe Naisha și pe mama acesteia. Singurul indiciu pe care îl au este o adresă scrisă cu cerneală invizibilă, așa că se strecoară într-un tren de noapte. Însă, tatăl lui Julie este polițist, fetele au numai nouă ani, iar Oslo este foarte departe de casa lor. Vor reuși oare să își aducă prietena înapoi?

RISKY BUSINESS
Afaceri riscante
Comedie, SUA, 1983
R: Paul Brickman
D: Tom Cruise, Rebecca De Mornay, Curtis Armstrong, Bronson Pinchot, Raphael Sbarge

Un adolescent din Chicago caută un pic de distracție cât părinții sunt în vacanță, dar situația scapă de sub control destul de repede.

Mai întâi îl întâlnim pe Joel Goodsen (Tom Cruise) care, la 17 ani, este un tânăr foarte responsabil și de încredere care are două preocupări în viață: să meargă la colegiu și să facă sex. Apoi, facem cunoștință cu Lana, o tânără, hot și rafinată. Se întâmplă ca părinții lui Joel să plece în vacanță, iar el visează să profite de acest moment și să își fcaă de cap un pic. Acum, ceea ce urmează să îl învețe Lana (Rebecca De Mornay) este, de departe, coșmarul oricărui părinte, dar și o afacere foarte riscantă.

Pelicula regizată de Paul Brickman i-a adus lui Tom Cruise o nominalzare la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor în rol principal.

RIVER’S EDGE (1986)
Băieţii de pe malul râului
Dramă, USA, 1986
R: Tim Hunter
D: Crispin Glover, Keanu Reeves, Ione Skye Leitch, Daniel Roebuck, Dennis Hopper

Viețile mai multor adolescenți se schimbă brusc după ce unul dintre ei își ucide iubita. Fiind în situația de a se confrunta cu realitatea brutală a morții, fiecare în parte trebuie să decidă dacă își va da sau nu prietenul pe mâna poliției.

Trupul dezbrăcat și fără suflare al unei adolescente se află undeva pe malul unui râu. Criminalul este iubitul fetei, Daniel Roebuck. Toți pritenii lui sunt acum în situația de a decide dacă să declare în fața autorităților ceea ce știau că se întâmplase sau să își salveze prietenul de consecințele faptei sale.

ROSA MORENA
Copilul nostru
Dramă, Danemarca, 2010
R: Carlos Augusto De Oliveira
D: Anders W. Berthelsen, Bárbara Garcia, David Dencik, Vivianne Pasmanter, Pablo Rodrigues

Thomas este un homosexual danez care, la cei patruzeci de ani, este disperat să devină tată. Astfel, el pleacă în Brazilia pentru a adopta un copil, dar o întâlnește pe Maria, o femeie pasionată și gata însărcinată! Cei doi ajung la o înțelegere: Thomas va primi nou-născutul, dar…

„Copilul nostru” este o poveste frumoasă despre dragostea care vine fără veste atunci când te aștepți mai puțin și despre adevăratele valori umane. Arhitectul Thomas dorește foarte mult să devină tată, astfel încât pleacă în vacanță în Brazilia pentru a înfia un copil. Pentru că este homosexual, autoritățile din Damerca îi refuzaseră cererea de adopție. Însă, el a aflat că ar putea avea șanse să cumpere un copil din Brazilia. Astfel, el intră în conflict cu legea, trecând prin fel și fel de situații dramatice. Dar, norocul pare a-i surâde după ce întâlnește o femeie. Din această clipă, nimic în viața lui Thomas nu va mai fi la fel. Maria, căci despre ea este vorba este o femeie însărcinată care este de acord să îi dea arhitectului copilul pe care urmează să îl nască. Cu toate acestea…

SMALL CRIME (AKA. MIKRO EGLIMA)
Delicte minore
Comedie, Grecia, 2008
R: Christos Georgiou
D: Aris Servetalis, Vicky Papadopoulou, Antonis Katasaris, Rania Iconomidou, Errikos Litsis

Leonidas (Aris Servetalis), un ambițios tânăr absolvent al Academiei de Poliție, este trimis la datorie pe o insulă mică și liniștită din Marea Egee. Deși visase să resolve cazuri grave dintr-un oraș mare, ceea ce ajunge să facă este rutină pură. În fiecare zi, la cafeneaua din oraș, Leonidas și alți localnici se uită după frumoasa Angeliki (Vicki Papadopoulou), cea mai cunoscută tânără de pe insulă, deoarece este gazda unui popular show televizat. Viața liniștită a celor de aici este zdruncinată de ceea ce pare a fi o crimă. Bețivanul insulei, Zacharias (Antonis Katsaris), este găsit mort lângă o stâncă. Acum este momentul lui Leonidas!

SUNDAY BLOODY SUNDAY
Duminica însângerată
Dramă, Marea Britanie, 1971
R: John Schlesinger
D: Glenda Jackson, Peter Finch, Murray Head, Peggy Ashcroft, Maurice Denham

Acest film britanic examinează alegerile individuale pe care trebuie să le facem atunci când ne confruntăm cu o relație romantică care merită tot, dar care nu ne oferă tot ceea ce ne dorim.

Urmăriți o poveste încurcată dintre doi bărbați și o femeie. Deși există suspiciuni și nemulțumiri, pare să fie un echilibru, oricât de fragil, în această situație. Asta până când în poveste apar amenințător alte cauze de îngrijorare și discomfort. În plus, un weekend ploios la Londra poate fi foarte greu de suportat.

Pelicula lui John Schlesinger a primit nominalizări la Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună actriță în rol principal, cea mai bună regie și cel mai bun scenariu; premii și nominalizări la BAFTA, New York Film Critics Circle Awards și Globurile de Aur.

THE BANG BANG CLUB
Clubul Bang Bang
Dramă, Canda, 2010
R: Steven Silver
D: Ryan Phillippe, Malin Akerman, Taylor Kitsch, Frank Rautenbach, Neels Van Jaarsveld

Povestea reală a unui grup de tineri fotografi combatanți uniți de prietenie și de dorința de a spune adevărul. Imaginile surprinse de ei sunt mărturii ale ultimelor zile sângeroase din Africa de Sud, începutul anilor ’90.

Din Clubul Bang Bang Club făceau parte patru fotografi: Greg Marinovich (Ryan Phillippe), Kevin Carter (Taylor Kitsch), Ken Oosterbroek și Joao Silva. Cândva la începutul anilor ’90, ei au reușit să imortalizeze ultimele zile sângeroase din Africa de Sud. Doi dintre ei au primit premiul Pulitzer pentru realizările lor. Filmul spune povestea remarcabilă și uneori sfâșietoare a acestor bărbați și vorbește despre situațiile extreme în care au ajuns din dorința de a capta adevărul în fotografiile lor. Anna (Malin Akerman) este editorul lor foto și cea care i-a protejat și a făcut în așa fel încât fotografiile lor să străbată lumea. Inspirat de cartea semnată de Marinovich și Silva, „Clubul Bang Bang”, spune povestea adevărată a acestor patru bărbați, oprindu-se asupra relației dintre ei și asupra tensiunilor provocate de munca în situații de violență extremă, durere și suferință. De asemenea, este o poveste a sfârșitului politicii de apartheid și de naștere a unei noi țări.

THE BATTLE OF ALGIERS (AKA. LA BATTAGLIA DI ALGERI)
Bătălia pentru Alger
Dramă, Italia, 1966
R: Gillo Pontecorvo
D: Brahim Haggiag, Jean Martin, Yacef Saadi, Samia Kerbash, Ugo Paletti

Plasat la jumătatea anilor ’50, filmul lui Gillo Pontecorvo este o cronică a luptei de eliberare a algerienilor de sub regimul colonial francez. Pelicula se oprește asupra liderilor Mișcării de Eliberare și a generalului francez care este obsedat de prinderea lor.

Unul dintre cele mai influente filme din istoria cinematografului politic, “Bătălia pentru Alger” a lui Gillo Pontecorvo se focusează asupra teribilelor evenimente din 1957, un an de cotitură în ceea ce privește lupta pentru independență a algerienilor. Filmat în stil documentar pe străzile din Alger, filmul recreează cu maximă fidelitate revolta alegerienilor aflați sub ocupație franceză. Violențele esacladează în ambele tabere, deaorece francezii îi torurează pe deținuți pentru a obține informații, iar algerienii recurg la acte teroriste. Copiii trag în soldați, iar femeile plasează bombe în cafenele. Francezii câștigă bătălia, dar, în cele din urmă, vor pierde războiul împotriva algerienilor care nu vor să mai trăiască sub ocupație.

Anii ’50, cronica luptei de eliberare a algerienilor de sub ocupația regimului colonial francez.

Trei nominalizări la Oscar și un premiu BAFTA, precum și premii la Italian National Syndicate of Film Journalists, Kinema Junpo Awards și Festivalul de Film de la Veneția.

THE BUTCHER BOY
Copilăria lui Francie Brady
Dramă, Irlanda, 1997
R: Neil Jordan
D: Eamonn Owens, Sean Mcginley, Peter Gowen, Alan Boyle, Andrew Fullerton

Povestea unui copil fără copilărie, dar cu o grămadă de probleme de care nici nu ar fi trebuit să aibă habar la vârsta lui.

Anii ’60… Francie Brady are 12 ani și locuiește într-un orășel din Irlanda. El reușește să se refugieze din realitatea teribilă a vieții lui cu ajutorul imaginației și a prietenului lui Joe. Băiatul are un tată alcoolic și o mamă care are probleme de sănătate mintală. În ciuda faptului că nu are niște părinți care să îl facă să se simtă iubit și protejat, Francie îi iubește și nu reușește să treacă peste insultele la adresa familiei sale proferate de vecina lor, doamna Nugent. Cu toate acestea, Francie este un copil, iar momentul în care va claca nu este departe. În această situație delicată, imaginația sa nu îi va fi de mare ajutor, deoarece mintea lui va crea tot felul de imagini și situații, iar el nu va mai reuși să facă distincția între ce este real și ceea ce nu este.

THE FAMILY TREE (2010)
Merită să lupţi
Comedie, Australia, 2010
R: Vivi Friedman
D: Dermot Mulroney, Hope Davis, Chi Mcbride, Max Thieriot, Brittany Robertson

Bunnie Burnett este o femeie care își pierde cunoștința și suferă de amnezie, în urma unei lovituri la cap. Povestea se întâmplă atunci când ea era împreună cu vecinul cu care avea o relație în extraconjugală.

Dacă nu vorbim despre cea mai disfuncțioală dintre familii, atunci familia Burnett este în mod cert între primele trei. Stăpânul casei, Jack (Dermot Mulroney), este un om de afaceri deprimat care are o relație extraconjugală cu o colegă plină de viață (Christina Hendricks). Soția lui, Bunnie (Hope Davis), își înșeală bărbatul cu vecinul lor, Simon (Chi McBride). Fiica lor adolescentă, Kelly (Britt Robertson), are o relație cu o colegă (Madeline Zima), iar fiul lor, Eric (Max Thieriot), este un credincios habodnic. Deși este deja prea mult, viața devine și mai palpitantă din clipa în care Bunnie se lovește la cap, iar când își revine nu își mai amintește nimic despre viața ei din-naintea accidentului. În acel moment ea se afla împreună cu Simon.

THE FIRM (2009)
Microbiştii
Dramă, Marea Britanie, 2009
R: Nick Love
D: Paul Anderson, Calum Macnab, Daniel Mays, Doug Allen, Joe Jackson

Pelicula lui Nick Love este plasată în anii ’80 și spune povestea unui adolescent care devine fascinat de lumea suporterilor de fotbal. Însă, mai târziu, când el dorește să se retragă, va afla că nu este așa de simplu să pleci și să îți vezi de-ale tale doar pentru că nu mai dorești să fii huligan.

Când a decis să intre în lumea suporterilor de fotbal (a huliganilor), Dom a fost acceptat foarte repede, devenind în scurt timp unul dintre băieți. Umorul și istețimea sa au fost apreciate instantaneu. După ce este martorul unui conflict cu suporterii altei echipe, Dom decide că nu mai vrea să fie în această gașcă. Însă, va afl că în ceea ce îi privește pe microbiștii organizați este mai ușor să ajungi să intri în gruparea lor decât să renunți, adică să îi abandonezi, să trădezi!

THE GARDEN PARTY (AKA. DE LAATSTE REIS VAN MENEER VAN LEEUWEN)
Petrecerea din grădină
Dramă, Olanda, 2010
R: Hanro Smitsman
D: Ronald Top, Mike Reus, Frits Lambrechts, Rosa Reuten

Van Leeuwen este fermier de când se știe, dar acum e diagnosticat cu Alzheimer în stadiu avansat. Fiul său cel mare, Ernst reușește să aranjeze ca acesta să fie acceptat la un azil pentru oameni cu astfel de probleme. Dar, timidul Nico, fratele mai mic, este decis să aibă grijă de părintele său și de fermă.

Van Leeuwen este un bărbat mândru și încăpățînat care a avut grijă de când se știe de ferma lui de fructe, dar, pentru că datoriile s-au adunat, viitorul livadei sale devine incert. Fiul lui, Nico, face tot ce poate pentru a salva ceea ce se mai poate. Însă, există o problemă mult mai presantă pe care niciunul dintre cei doi nu este pregătit să o accepte: tatăl începe să își piardă memoria. La început, fiul nu spune nimănui despre asta, încercând să facă față situației singur, însă, după un episod grav, nu are de ales și îl duce la spital. Astfel, cei doi frați primesc o confirmare de care le era teamă: tatăl lor suferă de Alzheimer. În vreme ce Nico insistă că poate avea grijă de el acasă, fratele mai mare dorește ca tatăl lor să fie internat în acel azil pentru a primi îngrijire medicală. Conflictul este ineviatbil, însă diagnosticul redeschide cicatrici profunde.

THE LAST METRO (AKA. LE DERNIER MÉTRO)
Ultimul metrou
Dramă, Franța, 1980
R: François Truffaut
D: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Jean Poiret, Heinz Bennent, Andrea Ferreol

Un film despre artă și viață în vremuri cumplite pentru omenire și pentru specia umană. În Parisul aflat sub ocupație nazistă, o actriță care era căsătorită cu un evreu trebuie să îl țină ascuns pentru a-i salva viața.

Suntem în anul 1942, atunci când Parisul trăia vremuri cumplite. Lucas Steiner (Heinz Bennent) este obligat să părăsească țara. Cea care devine directorul teatrului în locul lui este Marion (Catherine Deneuve), o actriță care este și soția lui Lucas. Femeia încearcă să țină afacerea în viață, montând o nouă piesă, așa că îl angajează pe Bernard Granger (Gérard Depardieu) pentru a interpreta rolul principal. De fapt, Lucas nu plecase niciodată din Franța, ci era ascuns în pivniță.

Un film european cu nominalizare la Oscar, categoria cel mai bun film străin, premii și nominalizări la Globurile de Aur, Boston Society of Film Critics Awards, César, David di Donatello Awards și Italian National Syndicate of Film Journalists.

THE LAST SUPPER
Ultima cină
Comedie neagră, SUA, 1996
R: Stacy Title
D: Cameron Diaz, Ron Eldard, Annabeth Gish, Jonathan Penner, Courtney B. Vance

Povestea unor tineri idealiști, dar frustrați care au un plan pentru a scăpa lumea de nemernici: în fiecare duminică, la cină, omoară câte unul.

Urmăriți o comedie neagră regizată de Stacy Title, care a fot nominalizată la Oscar pentru pelicula “Down on the Waterfront” (1993). Jude (Cameron Diaz), Paulie (Annabeth Gish) și Pete (Ron Eldard) locuiesc în aceeași casă, sunt tineri și hotărâți să salveze lumea de ipotetica oroare a zilei de mâine. Abordarea lor este una extremă, deoarece plănuind să salveze lumea de lichele, ei se transformă în criminali. Procesul de epurare pe criterii de moralitate este pus la punct în cele mai mici detalii. Astfel, ei organizează în fiecare zi de duminică o cină, iar invitatul principal este victimă.

THE LOW DOWN
Nesiguranţă
Dramă, Marea Britanie, 2000
R: Jamie Thraves
D: Aidan Gillen, Kate Ashfield, Dean Lennox Kelly, Tobias Menzies, Rupert Procter

Relațiile, așa cum arată ele atunci când sunt trăite cu adevărat.

Frank (Aidan Gillen), nu mai are liniște când realizază că, vârsta de treizeci de ani se apropie cu pași repezi, iar viața lui înseamnă numai serviciu și prieteni. El este convins că trebuie să schimbe ceva, dar nu își dă seama ce și cum să facă asta. Primul pas pe care se gândește să îl facă este acela de a-și cumpăra un apartament. Pare să fie o idee foarte bună, deoarece așa o întâlnește pe Ruby (Kate Ashfield), care îi arată câteva proprietăți. Bărbatul se îndrăgostește, iar cei doi încep să iasă împreună. Pe măsură ce relația lor evoluează, Frank sesizează niște schimbări în grupul său de prieteni. Cu toate acestea, el este decis să își asume și mai multe responsabilități, iar asta va însemna o schimbare reală a traiectoriei vieții lui pe toate planurile.

THE MAN IN THE MOON
Omul de pe Lună
Dramă, SUA, 1991
R: Robert Mulligan
D: Sam Waterston, Tess Harper, Gail Strickland, Reese Witherspoon, Jason London

O poveste din anii ’50, atunci când două surori se îndrăgostesc amândouă pentru prima dată de același băiat.

Dani (Reese Witherspoon) este o fată de 14 ani care împarte aceeași cameră cu sora ei mai mare, Maureen (Emily Warfield), care are 17 ani. În timpul unei veri caniculare, ele vorbesc mult despre dragoste, despre viitor și despre ceea ce contează cu adevărat în viață. În casa de lângă ei îl întâlnim pe Court Foster (Jason London), un tânăr de 17 ani. Când acesta și Dani se întâlnesc la piscină, simt imediat atracția intre ei. Dar și atunci când o întâlnește pe Maureen situația nu este mult diferită, așa că sora cea mare se îndrăgostește și ea de același băiat. și așa începe povestea, de fapt.

THE PASSAGE (1979)
Trecătoarea
Dramă, Marea Britanie, 1979
R: J. Lee Thompson
D: Anthony Quinn, James Mason, Malcolm Mcdowell, Patricia Neal, Kay Lenz

Pelicula lui J. Lee Thompson este plasată în perioada Celui De-al Doilea Război Mondial, iar scriptul este o adaptare după romanul “The Perilous Passage”. Personajul interpretat de Anthony Quinn este angajat de trupele americane pentru a fi ghidul profesorului Bergsson (James Mason) și al familiei sale într-o zona foarte periculoasă din Munții Pirinei. Dincolo de spaimele pe care le trăiesc cei care trebuie să treacă munții, atmosfera este tot mai tensionată de un ofițer SS neamț care era sărit de pe fix.

THE RED VIOLIN
Vioara roşie
Dramă, Canada, 1998
R: Francois Girard
D: Samuel L. Jackson, Greta Scacchi, Jason Flemyng, Don Mckellar, Colm Feore

Urmăriți o poveste care începuse cu trei sute de ani în urmă, atunci când pentru a pentru a păstra vie prezența soției care murise, un italian își pictează vioara în rosu, folosind un lac făcut din sângele ei.

Suntem în anul 1681 și, pentru a păstra vie prezența soției care se prăpădise, un italian își pictează vioara în rosu, folosind un lac făcut din sângele femeii sale. Astfel, peste acest instrument muzical unic trec trei sute de ani de tragedii, iubiri și frământări sociale în întreaga lume. La un moment dat, ea este reperată în Alpii Austriei, atunci când un tânăr genial susține un concert la Curtea de la Viena. Apoi, în secolul al XIX-lea, în Marea Britanie, când deținătorul ei, un compozitor, trăiește o poveste foarte pasională. În 1966, după o călătorie pe apă, vioara ajunge în China și este ascunsă în timpul Revoluției Culturale. Apoi, o regăsim în Canada zilelor noastre unde este scoasă la o licitație de către un expert în viori (Samuel L. Jackson) care devine obsedat de ea. “Vioara roșie” este o povestea uluitoare care se desfășoară în cinci țări.

Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, nominalizare la Globurile de Aur la categoria cel mai bun film străin, nominalizare la Grammy, precum și alte premii și nominalizări la Chicago Film Critics Association Awards, Genie Awards, Jutra Awards, Las Vegas Film Critics Society Awards, Satellite Awards și Tokyo International Film Festival.

THE REVENANT
Mortul viu
Comedie neagră, SUA, 2009
R: D. Kerry Prior
D: David Anders, Chris Wylde, Louise Griffiths, Jacy King

Bart, un soldat ucis în Irak, iese din mormânt și îl caută pe cel mai bun prieten al său. Cei doi decid că el este un zombie care are nevoie să bea sânge, căci acesta înseamnă viață.

Singurul lucru care poate fi mai rău decât acela de a-ți vedea prietenul mort este ca el să se întoarcă din mormânt. Această comedie horror spune povestea unui soldat ucis în Irak care se trezește din moarte… În noaptea de după înmormântarea sa, Bart, un soldat ucis în Irak, iese din mormânt și îl caută pe Joey, cel mai bun prieten al său. Cei doi decid că el este un zombie care are nevoie să bea sânge, căci acesta înseamnă viață. Din păcate cei mai mulți dintre muritori au grijă de lichidul roșu care le circulă prin vene, așa că cei doi amici trebuie să devină creativi pentru a-și înnoi provizii.

THE RIGHT STUFF
Cursa spaţială
Aventuri, SUA, 1983
R: Philip Kaufman
D: Sam Shepard, Scott Glenn, Ed Harris, Dennis Quaid, Barbara Hershey

Să zbori mai sus și mai rapid decât oricine altcineva înaintea ta… Piloții de test de la American Air Force sunt cei mai curajoși, cei mai buni și cei mai îndrăzneți. Astfel încât, tot ei devin primii care vor conduce o navă spațială atunci când americanii voiau să fie ei primii care să pună piciorul pe lună. Astfel, îi întâlnim pe cei mai cunoscuți astronauți americani.

Acoperind un interval de 15 ani, „Cursa spațială” redă perioada de formare a programului spațial american. Vedetele peliculei sunt cei șapte astronauți de pe Mercury: Alan Shepard (Scott Glenn), primul american în spațiu, Gus Grissom (Fred Ward), cel pentru care nimic nu a decurs conform planului, John Glenn (Ed Harris), Deke Slayton (Scott Paulin), Scott Carpenter (Charles Frank), Wally Schirra (Lance Henriksen) și Gordon Cooper (Dennis Quaid).

Pelicula regizată de Philip Kaufman a primit nominalizări și patru premii acordate de Academia Americană de Film, o nominalizare la Globurile de Aur, precum și alte premii și nominalizări la festivaluri de film importante.

THE SECRET OF KELLS
Brendan şi secretul din Kells
Animație, Irlanda, 2009
R: Tomm Moore
Voci: Evan McGuire, Brendan Gleeson, Mick Lally

Pelicula de Oscar al lui Tomm Moore este povestea animată a băiatului din spatele celebrei “Book of Kells”.

Ne întoarcem în timp, cândva în Irlanda secolul al IX-lea, atunci când Brendan, un băiat de doiseprezece ani, muncea din greu alături de alți călugări pentru a fortifica zidurile abației care se afla cumva în calea vikingilor. Însă, din momentul în care sosește fratele Adrian, viața băiatului se schimbă, deoarece este inițiat în arta iluminării. Fratele Adrian are o extrordinară, dar neterminată carte. Ceea ce trebuie să facă Brendan este să finalizeze această magnifică operă. Astfel, el trebuie să își depășească cele mai ascunse temeri, pornind într-o misiune secretă care îl va duce pentru prima dată dincolo de zidurile abației, ajungând în pădurea fermecată, acolo unde se ascund periculoasele creaturi mitice. Aici, el o va întâlni pe Aisling, zâna care îl va ajuta pe parcursul călătoriei.

THE WAR ZONE
Zona de conflict
Dramă, Italia, 1999
R: Tim Roth
D: Ray Winstone, Lara Belmont, Freddie Cunliffe, Tilda Swinton, Kate Ashfield

O familie aparent normală se mută de la Londra într-o zonă rurală din Anglia, la Devonshire. Viața unui tânăr de cinsprezece ani se zguduie din temelii în clipa în care surprinde o scenă teribilă care se petrece chiar în casa lor.

Tom este un adolescent de 15 ani a cărui izolare se accentuează după ce familia lui ia decizia de a se muta din Londra într-o zonă rurală din Anglia. El locuiește împreună cu părinții și Jessie, sora lui în vârstă de 18 ani, iar mama lor este însărcinată. Într-una dintre zile, Tom surprinde o relație încestuoasă care se petrecea chiar sub acoperișul lor. Deși încearcă să discute despre asta cu sora lui, Jessie refuză dialogul. Pentru că nu mai poate suporta tensiunea din casă, Tom îl confruntă pe tatăl său, dar acesta neagă enervat. În cele din urmă, tânărul este obligat să treacă la măsuri drastice pentru a-și opri violentul și răzbunătorul părinte să le mai transforme viața într-un Iad.

O tulburătoare privire asupra unei familii disfuncționale din zona rurală a Angliei.

THEY WATCH (AKA. THEY / CHILDREN OF THE MIST)
Spiritele
Dramă, SUA, 1993
R: John Korty
D: Patrick Bergin, Vanessa Redgrave, Valerie Mahaffey, Nancy Moore Atchison, Rutanya Alda

Un bărbat pentru care afacerile erau mai importante decât familia, își pierde fiica de 11 ani într-un accident de mașină. Regretrând profund faptul că nu reușise să o cunoască cu adevărat, el ajunge să dorească să cheme spiritul fetei.

“Spiritele” spune povestea unei emoționante reconcilieri dintre tată și fiică, întâmplare ce este facilitată de o remarcabilă femeie nevăzătoare care îi ajută să intre în legătură. Un tată (Patrick Bergen) își pierde fiica într-un accident auto. Pentru că nu reușise să își facă timp pentru ea atunci când era în viață, acum este copleșit de vină și începe să aibă viziuni în care fiica sa este încă în viață. În încercarea de a se împăca cu vizitele acesteia, el ajunge în casa unei femei nevăzătoare (Vanessa Redgrave), care este foarte conectată cu lumea spirituală și care va facilita reconcilierea celor doi.

Pelicula se inspiră din nuvela “They” a lui Rudyard Kipling și spune povestea unui părinte care, după ce își pierde copilul, este copleșit de vinovăție.

TRICK
Aranjamentul
Thriller, Polonia, 2010
R: Jan Hryniak
D: Piotr Adamczyk, Andrzej Chyra, Robert Wieckiewicz, Marian Dziedziel, Karolina Gruszka

În regia lui Jan Hryniak, “Aranjamentul” spune povestea a doi intelectuali care încearcă să scape de închisoare și folosesc bani falși pentru a răscumpăra un deputat polonez răpit în Afganistan.

Marek Kowalewski este un falsificator foarte talentat, iar Witek Heidrich este poreclit “profesorul”. Amândoi au pedepse grele de ispășit, dar lucrează la un amănunțit și foarte inteligent plan de a scăpa din închisoare. După ce un deputat polonez este răpit în Afganistan, iar răscumprarea este de 6.000.000$, Marek este abordat de Bukowski, de la departamentul de Relații Internaționale. Acesta promite eliberarea în cazul în care acceptă să coopereze pentru producerea de dolari falși.

TURQUAZE
Turcoaz
Dramă, Belgia, 2010
R: Kadir Balci
D: Burak Balci, Charlotte Vandermeersch, Nihat Altinkaya, Tilbe Saran, Sinan Vanden Eynde

Explorând viețile emigranților care se trezesc între două ținuturi și două culturi, cu nicio rădăcină în vreuna dintre ele, povestea este centrată pe trei frați turci care trăiesc în Belgia.

După ce l-au îngropat pe tatăl lor în Istanbul, Timur, de 28 de ani, și cei doi frați, Ediz și Bora, se întorc la Ghent. Mama lor rămâne în Istanbul. Cei trei frați își reiau viața, dar au nevie de un echilibru. În vreme ce Ediz pare să fie fratele dominant, iar Boras se înhăitează cu cine nu trebuie, Timur încearcă să împlinească visul tatălui lor: să cânte la trompetă într-o fanfară. Sarah, iubita lui, este foarte încântată de asta, dar realizează cât de puțină atenție îi acordă iubitul ei acum.

TWILIGHT ZONE: THE MOVIE
Zona crepusculară: Filmul
Horror, SUA, 1983
R: George Miller, Joe Dante, John Landis, Steven Spielberg
D: Dan Aykroyd, Albert Brooks, Vic Morrow, Kathleen Quinlan, John Lithgow

Patru dintre cei mai mari regizori de la Hollywood, George Miller, Joe Dante, John Landis, Steven Spielberg, spun povești horror/SF, explorând o zonă care este dincolo de realitate.

În prima poveste, un afacerist bigot și gălăgios care pare să fie mai mult decât interesat de evrei, oameni de culoare și asiatici are parte de un nedorit tratament special. Pe când ieșea dintr-un bar, pornește într-o călătorie înapoi în tip pe care nu și-ar fi dorit-o niciodată. El ajunge în vremea naziștilor, undeva în Franța, apoi este afro-american în anii 50 (KKK), iar apoi ajunge să simtă pe pielea lui cum este să fii vietnamez în anii 60.

În cea de-a doua poveste, un bărbat în vârstă ajunge la o casă de bărâni și le îndeplinește dorințele celor de acolo în clipa în care îi transformă în tinerii care fuseseră odinioară.

A treia poveste redă istoria unei tinere care ia în mașină un misterios băiat în vârstă de zece ani. Crezând că îl ajută să ajungă acasă, femeia se pricopsește și cu alți oameni, într-o realitate anternativă creată de imaginația copilului.

Ultima dintre istorii îl are în centru său pe un pasager al unui zbor care vede, dar nu reușește pe nimeni să convingă de asta, o misterioasă creatură, undeva pe aripa avionului. Convingerea lui era aceea că ciudata creatură încerca să saboteze avionul.

UNDERWATER LOVE
Dragoste subacvatică
Muzical, Japonia, 2011
R: Shinji Imaoka
D: Sawa Masaki, Yoshiro Umezawa, Ai Narita, Mutsuo Yoshioka

Asuka este pe cale să se căsătorească, iar alesul ei chiar șeful de la fabrica la care lucrează. Într-o bună zi, ea îl întâlnește pe Kappa, o creatură care locuiește în adâncuri și care pare a fi reîncarnarea lui Aoki, prima ei iubire.

La cei treizeci și ceva de ani, Asuka are o viață ușoară, lucrează la o fabrică de pește, iar logonicul său, Taki, este și șeful de la serviciu. Într-una dintre zile, când trecea pe lângă lacul de lângă fabrică, vede o creatură japoneză legendară. Femeia realizează rapid că, de fapt, este vorba de reîncarnarea unui vechi prieten din școală care murise înecat la vârsta de șaptesprezece ani. În cele din urmă, ea trebuie să decidă ce este cu adevărat important pentru ea.

WASTED ON THE YOUNG
Tinereţe ingrată
Dramă, Australia, 2010
R: Ben C. Lucas
D: Oliver Ackland, Adelaide Clemens, Alex Russell, Patrick Cullen, Georgina Haig

După ce o petrecere a unor liceeni o ia razna, un adolescent realizează că răzbunarea se află la depărtare de un click.

Xandri (Adelaide Clemens) este o fată drăguță și deșteaptă care urmează cursurile unei exclusiviste școli private. Ea se îndrăgostește de Darren (Oliver Ackland), un băiat liniștit și foarte arătos. Până aici, nimic ieșit din comun. Însă, apare Zack (Alex Russell), fratele vitreg al lui Darren, care este cu ochii pe Xandrie. Din clipa în care fata nu mai apare la școală, Darren încearcă să afle ce se întâmplă, dar nimeni nu pare să știe sau nu spune nimic. Sau poate că nimănui nu îi pasă…. Când Xandri reapare, se declanșează o reacție în lanț cu rezultate fatale, iar ea va realiza că răzbunarea nu folosește la nimic. Cu toate acestea…

WHERE ANGELS FEAR TO TREAD
Unde îngerii nu calcă
Dramă, Marea Britanie, 1991
R: Charles Sturridge
D: Helena Bonham Carter, Judy Davis, Rupert Graves, Giovanni Guidelli, Helen Mirren

O dramă despre sexualitate reprimată și dezlănțuită, o poveste în care sunt implicați și oameni din înalta clasă britanică.

O văduvă britanică bogată se căsătorește cu un italian mult mai tânăr. Bărbatul este un stomatolog din Toscana, iar rudele miresei nu par prea fericite de alegerea femeii.

Lilia Herriton (Helen Mirren) a ajuns să facă parte dintr-o familie bogată în urma căsătorieie. Acum, ea este văduvă și suferă din cauza atitudinii de dezaprobare pe care o întâmpină de fiecare dată din partea soacrei sale. La sugestia unei prietene de familie, ea pleacă într-o vacanță în Italia, unde se îndrăgostește de Gino Carella (Giovanni Guidelli), un medic stomatolog fără nici o lețcaie, dar tânăr și foarte chipeș. Când își anunța familia de planurile sale de a se căsători cu italianul, rudele reacționează îmediat, încercând să împiedice oficierea acestei relații. Acesta este abia începutul unei povești care va deveni una foarte complicată și tensionată.

WINDPRINTS
Moarte în Namibia
Dramă, Africa de Sud, 1990
R: David Wicht
D: Sean Bean, John Hurt, Marius Weyers, Lesley Fong, Eric Nobbs

Urmăriți povestea unui tânăr cameraman de știri care este trimis să transmită imagini nemaivăzute de undeva din deșertul Namibiei. Cu ajutorul unui jurnalist cu experiență, el reușește să facă față acestui job solicitatant care presupunea transmiterea de la fața locului a unor imagini în care un african brutal era prins.

Pelicula este plasată în anii ’80, când Anton van Heerden (Sean Bean), un cameraman de știri din Johannesburg, este trimis în Namibia pentru a transmite imagini de la prinderea unui brutal african care luase viața mai multor membri ai tribului său.

SCURT-METRAJ:

DREAMMAKER
Creatorul de vise
R: Leszek Plichta
Documentar, Germania, 2007

Povestea care urmează este despre un “Creatorul de vise” care, cândva, realiza cele mai frumoase vise pentru oameni. Acum, el trăiește singur creația unui vis special- visul lui.

CARRYOVER RETURN MOVIES

AJAMI
Ajami
Dramă, Israel, 2009
R: Yaron Shani, Scandar Copti
D: Shahir Kabaha, Ibrahim Frege, Fouad Habash, Youssef Sahwani, Ranin Karim

Filmul regizat de Yaron Shani și Scandar Copti vorbește despre tragica fragilitate a existenței umane experimentată de oamenii dintr-o comunitate din Ajami, acolo unde dușmanii sunt în situația de a trăi ca vecini.

Nu este un loc mai potrivit pentru a exprima coliziunea dramatică a mai multor lumi foarte diferite. Comunitatea din Ajami este un amestec cultural între evrei, musulmani și creștini. Realitatea de aici este privită din perspectiva mai multor personaje, astfel încât devenim martorii situațiilor greu de imaginat în care trăiesc oamenii de aici. Nasri (Fouad Habash), un puști de treisprezece ani, are o viață de coșmar, deoarece toată familia sa ajunge să fie în mare pericol. Asta se întâmplă după ce unchiul lor îl rănește pe unul dintre membrii unui clan important. În acest timp, palestinianul Binj visează un viitor strălucit alături de iubita lui. Malek (Ibrahim Frege), un tânăr palestinian refugiat, lucrează ilegal pentru a putea strange banii de care are nevoie pentru o operație care ar salva viața mamei sale. Un alt personaj al poveștii este polițistul evreu Dando (Eran Naim), care este obsedat de găsirea fratelui său dispărut.

BLACK, WHITE AND BLUES
Negru, alb şi albastru
Dramă, SUA, 2010
R: Mario Van Peebles
D: Michael Clarke Duncan, Morgan Simpson, Kiele Sanchez, Taryn Manning, Luke Perry

Muzicalul lui Mario Van Peebles ne poartă într-o călătorie în istoria blues-ului. Urmăriți povestea a doi străini care, printr-un concurs al împrejurărilor, ajung să se împrietenească, descoperind astfel calea către izbăvire.

Când era mai împovărat de datorii ca niciodată, Bailey (Morgan Simpson), un talentat chitarist de muzică blues, află că tocmai a devenit moștenitorul averii bunicului său. Deși la început nu crede nimic din această poveste pe care o aude de la Augy (Michael Clarke Duncan), Bailey va porni la drum împreună cu acesta pentru a intra în posesia noii sale proprietăți. Această călătorie îl va face pe artist să înțeleagă faptul că uneori salvarea apare atunci când te aștepți mai puțin. Din distribție, Kiele Sanchez, Taryn Manning, Luke Perry și Tom Skerritt

BRING ME THE HEAD OF ALFREDO GARCIA
Aduceţi-mi capul lui Alfredo Garcia!
Acțiune, SUA, 1974
R: Sam Peckinpah
D: Warren Oates, Isela Vega, Robert Webber, Gig Young, Helmut Dantine

Un tată rănit oferă 1.000.000 de pesos recompensă pentru capul unui ticălos, fără să știe că acesta este deja mort.

În clipa în care descoperă că fiica lui inocentă a fost sedusă de Alfredo Garcia, El Jeffe le oferă 1.000.000 de pesos unor asasini profesioniști pentru capul lui Garcia. Problema este că cel căutat este deja mort și îngropat. Astfel, începe goana după descoperirea locului unde se află înmormântat Garcia, iar cei care pornesc în acestă aventură au de gând să îl dezgroape pentru a duce capul și a pune mâna pe recompensă.

FREDDY’S DEAD: THE FINAL NIGHTMARE
Sfârşitul lui Freddy: Coşmarul final
Horror, SUA, 1991
R: Rachel Talalay
D: Robert Englund, Lisa Zane, Shon Greenblatt, Lezlie Deane, Ricky Dean Logan

Horror este un cuvânt, o categorie, o vorbă, dar, ceea ce urmează este dincolo de orice imaginație! Așteptați-vă la ce este mai rău și mai rău…

„Sfârşitul lui Freddy: Coşmarul final” este al șaselea film din seria „Nightmare on Elm Street”. Dacă aveați impresia că ați văzut tot ceea ce era de văzut, nu este chiar așa. De această dată, așteptați-vă la ceea ce este mai rău. Acum, Freddy Krueger (Robert Englund) se va confrunta în sfârșit cu persoana pe care nu a reușit până acum să o învingă.

LA HORDE (AKA. THE HORDE)
Hoarda
Horror, Franța, 2009
R: Yannick Dahan, Benjamin Rocher
D: Claude Perron, Jean-Pierre Martins, Eriq Ebouaney, Aurélien Recoing, Doudou Masta

Ceea ce urmează este horror 100%. Veți urmări o bătălie apocaliptică, care se va da între gangsteri, poliţiști și mulți zombie.

În această producție horror regizată de Yannick Dahan și Benjamin Rocher, mai mulți polițiști care se află pe urmele unor criminali extrem de periculoși și ajung în situația de a se lupta pentru a scăpa cu viață. Franck Jimenez (Aurelien Recoing) este un ofițer de poliție în Paris care tocmai și-a pierut partenerul, pe Mathias Rivoallan, și nu se poate împăca deloc cu gândul că asasinii sunt liberi prin oraș. Convingerea lui este aceea că Rivoallan fusese omorât de o bandă de criminali extrem de periculoși, condusă de frații Markudis, este vorba despre Adewale (Eriq Ebouaney) și Bola (Doudou Masta). Văduva lui Rivoallan este convinsă și ea că frații Markudis sunt asasinii.

LAST DAY OF SUMMER (AKA. HELD CAPTIVE)
Ultima zi de vară
Dramă, SUA, 2009
R: Vlad Yudin
D: Dj Qualls, Nikki Reed, William Sadler, Chris Bashinelli, Wass Stevens

Deși nu părea a avea de gând, când nu va mai avea nimic de pierdut, va găsi o cale să plece.

Acesată peliculă cu un curs imprevizibil redă povestea lui Joe, un angajat al unui fast-food care este umilit în repetate rânduri de către fostul șef. Ultimul gest al acestuia fusese acela de a-l concedia în fața colegilor săi. Această picătură care umpluse paharul îl determină pe Joe ca, în ultima zi de vară, să decidă că a sosit vremea să arate că este bărbat, răzbunându-se pe acela care îi făcuse atâtea zile fripte. Însă, chiar cu o clipă înainte de a-și pune planul în aplicare îi iese în cale frumoasa Stefanie. Astfel, el schimbă strategia, răpind-o pe tânără. Răsturnările de situație vor continua până în ultima secundă, așa că nu ratați o peliculă care vă va pune pe jar până la ultimul cadru.

LORENZO’S OIL
Uleiul lui Lorenzo
Dramă, SUA, 1992
R: George Miller
D: Nick Nolte, Susan Sarandon, Peter Ustinov, Kathleen Wilhoite, Gerry Bamman

Disperarea unor părinți care nu țin cont de nimeni și de nimic atunci când medicii pun un diagnostic care nu mai dă nicio speranță fiului lor în vârstă de cinci ani.

Pelicula lui Geroge Mille se inspiră din povestea reală a unei familii care descoperă că fiul lor de cinci ani urmează să se stingă, deoarece suferă de o boală incurabilă. În rolul părinților micuțului, Nick Nolte și Susan Sarandon. Ei decid să nu țină cont de diagnosticul nemilos al medicilor, așa că încearcă imposibilul, căutând un tratament care să le salveze copilul. Devotamentul și dragostea față de fiul lor vor da peste cap lumea medicală.

Pelicula a obținut două nominalizări la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal (Susan Sarandon) si cel mai bun scenariu, la Globurile de Aur, tot pentru Susan Sarandon, și încă o nominalizare la Writers Guild of America.

MONSTER ARK
Monster Ark – Profeţia
Horror, SUA, 2008
R: Declan O´Brian
D: Renée O’Connor, Tim DeKay, Tommy ‘Tiny’ Lister, Amanda Crew, Bill Parks

Pelicula “Monster Ark – Profeţia” este o producție de televiziune care a putut fi văzută pentru prima dată pe Sci-Fi Channel, în data de 9 august 2008.

Undeva în Israel, un arheolog descoperă ceea ce păreau să fie fragmente din Arca lui Noe. În orice caz, în loc de animale, arca găzduia o creatură malefică iar coșmarul începe atunci când aceasta revine la viață.

THE AMERICAN PRESIDENT
Dragostea unui preşedinte american
Romantic, SUA, 1995
R: Rob Reiner
D: Michael Douglas, Annette Bening, Martin Sheen, Michael J. Fox, Anna Deavere Smith

O neobișnuită și neașteptată poveste de iubire dintre un președinte american văduv și o activistă de mediu.

Preșdintele liberal-democrat Andrew Shepherd (Michael Douglas) se apropie de sfârșitul primului mandat și se pregătește pentru alegeri. Vorbim despre un bărbat văduv care are o fiică și este un politician foarte popular. Realegerea lui în această funcție pare să fie asigurată. Dar se întâmplă ceva neprevăzut: o întâlnește pe atrăgătoarea Sydney Wade (Annette Bening). Președintele se îndrăgostește pe loc, iar după câteva încercări amuzante, cei doi reușesc să aibă o întâlnire. Relația sa cu Wade par să aducă un avantaj nesperat senatorului Bob Rumson, care era cotat pe locul doi. Cel din urmă lansează un atac violent luând în discuție caracterul președintelui a cărui soție murise de curând.

Pelicula “Dragostea unui președinte american” a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, nominalizări la Globurile de Aur, American Comedy Awards și Writers Guild of America.

THE FOUR-FACED LIAR
Un mincinos cu patru feţe
Dramă, SUA, 2010
R: Jacob Chase
D: Marja Lewis Ryan, Daniel Carlisle, Todd Kubrak, Emily Peck, Liz Osborn

Povestea unei femei care se îndrăgostește de cineva la care nu credea să privească în acest fel vreodată.

Greg (Daniel Carlisle) și Molly (Emily Peck) sunt doi tineri de douăzeci și ceva de ani care formează un cuplu și, după ce se mută în oraș, sunt cuprinși de freamătul care domină locul. Aici, ei se împrietenesc cu Trip (Todd Kubrak) și Chloe (Liz Osborn), doi vecini care par a avea o relație mai flușturatică prin comparație cu a lor. Cei din urmă impart u apartament cu Bridget (Marja-Lewis Ryan), o lesbiană foarte sexy care se simte atrasă de Molly. Cu timpul, prietenia celor două devine mai apropiată, ajungând să se transforme într-o relație intimă, iar Greg este debusolat neștind dacă femeia cu care avea de gând să se însoare are sau nu o relație cu altcineva…

THE SINKING OF THE LACONIA, PART 1
Cum s-a scufundat Laconia 1
Dramă, Marea Britanie, 2010
R: Uwe Janson
D: Andrew Buchan, Brian Cox, Ken Duken, Lindsay Duncan, Franka Potente

Această poveste în două părți se inspiră din întâmplări reale din Cel De-al Doilea Război Mondial și redă istoria scufundării vasului Laconia, care aparținea Aliaților, de către germani.

Urmăriți o poveste adevărată a cavalerismului și umanitarismului neașteptate în vreme de război. În ziua de 12 septembrie 1942, Laconia, un vas de croazieră transformat într-unul militar, a fost torpilat și scufundat de către germanii conduși de Werner Hartenstein. După, deși ar fi trebuit să îi lase în voia sorții, Hartenstein decide să salveze cât de multe vieți va putea.

Nominalizare la BAFTA și la Festivalul de Film de la Monte-Carlo.

THE SINKING OF THE LACONIA, PART 2
Cum s-a scufundat Laconia 2
Dramă, Marea Britanie, 2010
R: Uwe Janson
D: Andrew Buchan, Brian Cox, Ken Duken, Lindsay Duncan, Franka Potente

Această poveste în două părți se inspiră din întâmplări reale din Cel De-al Doilea Război Mondial și redă istoria scufundării vasului Laconia, care aparținea Aliaților, de către germani.

Urmăriți o poveste adevărată a cavalerismului și umanitarismului neașteptate în vreme de război. În ziua de 12 septembrie 1942, Laconia, un vas de croazieră transformat într-unul militar, a fost torpilat și scufundat de către germanii conduși de Werner Hartenstein. După, deși ar fi trebuit să îi lase în voia sorții, Hartenstein decide să salveze cât de multe vieți va putea.

Nominalizare la BAFTA și la Festivalul de Film de la Monte-Carlo.

THE WILBY CONSPIRACY
Seminţele urii
Thriller, Marea Britanie, 1975
R: Ralph Nelson
D: Michael Caine, Sidney Poitier, Nicol Williamson, Prunella Gee, Saeed Jaffrey

Un activist anti-apartheid de culoare și un briatnic ce îi împărtășea opiniile intră în atenția unui polițist rasist din Africa de Sud.

“The Wilby Conspiracy” este plasat în Africa de Sud, în vremea în care Apartheid-ul era ceva obșnuit. Shack Twala (Sidney Poitier) era un activist politic care își găsește un aliat în britanicul Keogh (Michael Caine). Amândoi sunt luați la întrebări de polițistul rasist Horn (Nicol Williamson), care speră că cei doi îl vor ajuta să dea de șeful activiștilor, Wilby (Joe De Graft). Pelicula are la bază romanul “The Wilby Conspiracy” al lui Peter Driscoll.

CARRYOVER RETURN SPECIALS

SCURT-METRAJE

L’AMORE NON ESISTE (AKA. FLEETING LOVE)
Iubirea nu există
Scurt-metraj, Italia, 2008
R: Massimiliano Camaiti
D: Riccardo De Filippis, Patrizia Loreti, Martina Merlino

Povestea unui om care crede că el are teribila putere de a face iubirea să dispară.

Solo este absout sigur că deține o putere teribilă: oriunde ajunge el, dragostea dispare de parcă nu ar fi fost niciodată.

ROSSO DI SARA
Sara
Scurt-metraj, Italia, 2010
R: Alessandro Marinelli
D: Alessandro D’Ambrosi, Santa De Santis, Azzurra Antonacci

Un scurt-metraj negru care vă va aminti de filmele de suspans ale lui Alfred Hitchcock.

Sara este o scriitoare bogată și celebră care este țintuită într-un scaun cu rotile. În seara zilei sale de naștere, femeia iese în oraș împreună cu soțul și cu sora ei pentru a sărbători evenimentul. Însă, în acest restaurant select, lucrurile nu sunt chiar ceea ce par.

SPIELZEUGLAND (AKA. TOYLAND)
Lumea jucăriilor
Scurt-metraj,Germania, 2007
R: Jochen Alexander Freydank
D: Julia Jäger, Cedric Eich, Tamay B. Özvatan, Torsten Michaelis, Claudia Hübschmann

1942: Ce se întâmplă atunci când un copil german crede că vecinii lui evrei merg la Toyland (Lumea jucăriilor)? O poveste despre minciuni și vină.

Germania, 1942. Dorind să își protejeze fiul, Marianne Meißner încearcă să îl facă să creadă că vecinii evrei merg într-o călătorie în Toyland (Lumea jucăriilor). Însă, într-o dimineață, fiul ei dispare împreună cu alți vecini evrei.

În 2009, „Lumea jucăriilor” a primit un Oscar pentru cel mai bun scenariu de scurt-metraj.

Bucuresti, 17.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *