Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

CINEMAX – iulie 2012

PREMIERE FILME

AWAYDAYS
Banda
15, 27
Dramă, Marea Britanie, 2009
R: Pat Holden
D: Nicky Bell, Liam Boyle, Stephen Graham, Oliver Lee, Lee Battle

Anglia, 1979. Un tânăr își face niște prieteni noi și foarte periculoși.

În anii de început ai anilor guvernării lui Margaret Thatcher, tinerii rebeli erau atrași de sex, droguri, rock n’ roll, modă, fotbal și lupte.

„Banda” se inspiră dintr-un roman de succes al lui Kevin Sampson și este plasat în perioada post punk. Paul Carty (Nicky Bell) are 19 ani, este arătos, amuzant, inteligent și extrem de plictisit de viața sa. Mama lui murise cu un an în urmă, iar el locuiește împreună cu tatăl și cu sora lui mai mică într-o suburbie. Toți banii pe care îi câștigă din slujba de funcționar îi cheltuie mergând la concerte, în cluburi, la înregistrări și fotbal. La unul dintre meciuri, el îl întâlnește pe Elvis (Liam Boyle) și, din această clipă, totul se schimbă. Elvis face parte dintr-o trupă numită The Pack, de care Paul era de-a dreptul fascinat, iar acum are șansa de a fi atât de aproap de ei. Însă, de-acum nimic nu va mai fi la fel pentru tânărul plictisit de viața din suburbie.

BLUE VALENTINE
Blue Valentine
14, 17
Dramă, SUA, 2010
R: Derek Cianfrance
D: Ryan Gosling, Michelle Williams, Faith Wladyka, John Doman, Mike Vogel

Mai au doar o noapte pentru a readuce pasiunea și a-și salva mariajul.

Ryan Gosling și Michelle Williams dau viață personajelor pricipale ale filmului, este vorba despre doi oameni care, cu șase ani în urmă erau îndrăgostiți nebunește, iar acum mariajul lor este la un pas de a se destrăma.

„Blue Valentine” este povestea unei iubiri pierdute și regăsite. Dean (Ryan Gosling) și Cindy (Michelle William) sunt căsătoriți. Deși începuturile lor au fost pline de pasiune, după șase ani sunt tot mai înstrăinați. Pentru a da o ultimă șansă mariajului lor care este pe punctul de a se destrăma, ei decid să petreacă o noapte departe de fiica lor. Vor reuși să readucă pasiunea în viața lor de cuplu?

BRING IT ON: FIGHT TO THE FINISH
Majoretele: Luptă până la capăt!
7, 8, 19
Comedie, SUA, 2009
R: Bille Woodruff
D: Christina Milian, Vanessa Born, Gabrielle Dennis, Rachele Brooke Smith, Meagan Holder

Lina are un plan pentru a aduce echipa de majorete din nou în top.

Viața lui Lina se bulversează complet în clipa în care familia decide să se mute din Los Angeles la Malibu. La noua școală, ea are conflicte cu Avery, căpitanul echipei de majorete care are un frate foarte simpatic de care Lina se va îndrăgosti.

Lina Cruz (Christina Milian) află că familia ei a adecis să se mute din Los Angeles la Malibu. Din această clipă, viața ei va fi dată complet peste cap. La noua școală, ea se îndrăgostește de fermecătorul Evan. Din păcate situația este mai complicată decât pare, deoarece ea, chiar de la început, intrase în conflict cu Avery, o tânără foarte competitivă care era căpitanul echipei de majorete, dar și sora lui Evan. Lina este întotdeauna pregătită să răspundă provocărilor și așa va face și acum. Oare va reuși ea să o învingă pe Avery, dar să nu strice nici relația cu fratele acesteia?

COUPLES RETREAT
Vacanţă all-inclusive
21, 22, 24, 25
Comedie, SUA, 2009
R: Peter Billingsley
D: Vince Vaughn, Jason Bateman, Faizon Love, Jon Favreau, Malin Akerman

Patru cupluri aleg să meargă în vacanță pe o insulă tropicală.

În filmul lui Peter Billingsley patru cupluri aleg un resort de patru stele aflat pe o insulă exotică. Pachetul include și ședințe de terpaie de cuplu. La finalul vacanței, unii dintre ei vor realiza că relațiile lor sunt foarte departe de a fi unele perfecte.

Dave, Ronnie, Jason, Cynthia, Joey și Lucy sunt foarte apropiați. Din grup obișnuiau să facă parte și Shane împreună cu Jennifer, dar aceștia au divorțat. Jason și Cynthia își anunță prietenii că mariajul lor trece prin clipe grele și îi roagă să îi însoțească pe o insulă tropicală, într-un resort de patru stele unde, printre servicii, este inclusă și terapia de cuplu. Deși nu sunt prea încântați, amicii lor acceptă, gândindu-se că se vor bucura de vacanță în vreme ce Jason și Cynthia vor merge să discute despre viața lor de cuplu cu psihologul de pe insulă. Dar, când ajung acolo, ei vor afla că terapia de cuplu este obligatorie, așa că trebuie să participe musai la ele. Curând, vor apărea tensiuni în toate cele patru cupluri, care vor realiza că relațiile lor sunt foarte departe de a fi unele perfecte.

CREEP VAN
Duba groazei
20, 31
Horror, SUA, 2011
R: Scott W. Mckinlay
D: Brian Kolodziej, Gerald Emerick, Amy Wehrell, Angelina Armani, Collin Bernsen

Campbell devine ținta unui maniac criminal.

Niciodată să nu ajungi undeva la mijloc între un criminal și îngrozitoarea lui dubă! Campbell Jackman devine ținta unui maniac asasin de la volanul unei dube murdare care aduce moartea.

Din clipa în care face greșeala de a lua în seamă un anunț de vânzare plasat pe o dubă nespălată, viața unui tânăr de 20 de ani se va schimba în cel mai îngrozitor mod. Campbell Jackman, căci despre el este vorba, vrea să afle mai multe despre dubă și, din acest moment, suspansul și acțiunea preiau controlul, iar el se trezește într-un joc mortal de-a șoarecele și pisica. De acum, toți cei din apropierea lui se află în mare pericol.

CROSSWORD
Cuvinte încrucişate
Scurt Metraj, Irlanda, 2010
R: Vincent Gallagher
D: Louise Lewis, Mark O’Shaughnessy, Maire Hastings

Ca-n viață, în cuvinte încrucișate, când liniile se potrivesc, nu e vorba de coincidență.

Într-o zi importantă a vieții ei, o femeie singură se consolează rezolvând cuvinte încrucișate și realizează că răspunsurile se aflau toate în jurul său. Este vorba despre magie, coincidență sau câte ceva din fiecare?

Heather mai are puțin și va împlini 40 de ani, are un job care nu îi aduce niciun fel de bucurie și nu are nimic în comun cu mai tinerele ei colege. Este o femeie singură cu foarte puțini prieteni care se consolează cu micile plăceri ale vieții, printre care cea mai importantă este aceea de a rezolva rebusuri. Cu câteva ore înainte de ziua ei, Heather are o experiență neobișnuită, realizând că răspunsurile pentu cuvintele încrucișate se aflau toate în jurul ei. Oriunde privea, ea descoperea un indiciu. Oare să fie vorba despre magie ori coincidență? Sau poate că misteriosul bărbat care a început să frecventeze barul deține cheia acestui mister.

DIVORCES!
Divorţuri
29, 30
Comedie, Franța, 2009
R: Valérie Guignabodet
D: François-Xavier Demaison, Pascale Arbillot, Mathias Mlekuz, Brigitte Catillon, Juliette Arnaud

Doi avocați de divorțuri decid să pună capăt mariajului lor.

Soții Valentine și Alex sunt avocați de divorțuri celebri pentru că reușeau să realizeze depărțirile pe cale amiabilă. Relația lor era perfectă până în clipa în care apare infidelitatea și totul sare în aer.

De obicei, când are loc un divorț, oamenii încearcă să îl scoată pe celălalt vinovat de faptul că relația lor a ajuns în acest punct. Există și sitiuații mai complicate în care la mijloc sunt mulți bani și atunci lupta devine și mai îndârjită. Dar, există doi avocați de divorțuri care și-au câștigat renumele de a reuși să realizeze aceste depărțiri pe cale amiabilă. Este vorba despre Valentine și Alex care, care sunt la rândul lor soț și soție, doi oameni care au un mariaj perfect. Asta până când apare infidelitatea și totul sare în aer, iar convingerile și teoriile în care ei credeau cu tărie sunt puse la mare încercare. Din acest moment, cei doi vor realiza că nu le este chiar așa de ușor să depășaescă civilizat impasul în care se află. Astfel, în aceste bătălii dintre sexe, scenarista și regizoarea Valerie Guignabodet ne amintește că, în dragoste și în război totul este permis.

ELVIRA: MISTRESS OF THE DARK
Elvira, stăpâna întunericului
13, 14, 18, 19, 30
Comedie, SUA, 1988
R: James Signorelli
D: Cassandra Peterson, W. Morgan Sheppard, Daniel Greene, Susan Kellermann, Edie Mcclurg

Elvira moștenește o casă și abia de acum vor începe problemele serioase pentru ea.

Elvira își face debutul pe ecran într-o comedie scandaloasă. După ce mătușa ei moare, aceasta moștenește casa. De fapt, acesta va fi începutul problemelor sale, căci va avea de furcă serios cu cei care nu aprobă stilul său de viață.

James Signorelli spune povestea unei tinere actrițe care debutează într-o comedie scandaloasă. După ce își pierde slujba pentru că nu acceptă să facă sex cu șeful, Elvira (Cassandra Peterson) încercă să își relanseze cariera la Vegas. Când planurile nu mergeau prea bine în acest sens, ea află că mătușa a murit, iar ea a moștenit un conac imens undeva în New England. Deși credea că asta ar putea fi salvarea ei, Elvira va descoperi că, de fapt, problemele grave abia de acum vor începe pentru ea. Ei bine, casa este bântuită, iar localnicii nu sunt deloc de acord cu stilul de viață al noii proprietare.

ENID (AKA. ENID BLYTON)
Enid
2, 3, 7, 11, 12
Biografic, Marea Britanie, 2009
R: James Hawes
D: Helena Bonham Carter, Matthew Macfadyen, Denis Lawson, Claire Rushbrook, Joseph Millson

Biografia frumoasă și provocatoare a lui Enid Blyton.

În pelicula lui James Hawes, Helena Bonham Carter este Enid Blyton, una dintre cele mai îndrăgite și citite scriitoare de literatură pentru copii din secolul al XX-lea.

Urmăriți povestea uneia dintre cele mai cunoscute și îndrăgite scriitoare de literatură pentru copii, este vorba despre Enid Blyton (Helena Bonham Carter). Din această surprinzătoare peliculă regizată de James Hawes aflăm cum ea a devenit scriitoarea care a reușit să captiveze imaginația copiilor mai mult decât oricine altcineva. Urmărim începuturile carierei acestei femei tinere și ambițioase ale cărei scrieri nu sunt publicate încă și povestea vieții ei care este foarte diferită de aceea a personajelor fericite și lipsite de griji din cărțile sale. Filmul a primit nominalizări la premiile BAFTA și premii și nominalizări la Emmy Awards, Broadcasting Press Guild Awards și Royal Television Society.

FARINELLI
Farinelli
20, 21, 31
Dramă, Franța, 1994
R: Gérard Corbiau
D: Stefano Dionisi, Enrico Lo Verso, Elsa Zylberstein, Jeroen Krabbé, Caroline Cellier

Farinelli le are pe toate: bani, talent, celebritate și o voce de înger.

În secolul al XVIII-lea, nimeni nu a fost atât de cunoscut și iubit precum Farinelli. Urmăriți povestea uimitoarei existențe a unuia dintre cei mai îndrăgiți artiști ai vremii.

Plasat în somptuoasa lume a artei și muzicii italiene din secolul al XVIII-lea, povestea îi are în centrul său pe frații Ricardo și Carlo Broschi. Pentru a-și păstra vocea angelică neschimbată, la vârsta de șapte ani, Carlo este supus unei intervenții chirurgicale primitive. Astfel începe gloriosul lui drum sub numele de Farinelli, o călătorie încărcată de muzică și pasiune. Fiind un artist foarte talentat și cu un apect senzual, Farinelli își câștigă foarte repede locul în vârful lumii muzicale a vremii în care trăia. Însă, gelozia cauzată de celebriatea de care se bucura și relația tensionată cu fratele său și cu alți artiști ai timpului aruncă o umbră asupra existenței artistului. În cele din urmă, el alege viața în exil, chiar dacă aceasta însemna sfârșitul uneia dintre cele mai speciale voci din istorie. Nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film străin, precum și premii și nominalizări la César, Globurile de Aur, Palm Springs International Film Festival și Festivalul de Film de la Karlovy Vary.

FOOTNOTE
Notă de subsol
18, 19, 29, 30
Dramă, Israel, 2011
R: Joseph Cedar
D: Shlomo Bar-Aba, Lior Ashkenazi, Aliza Rosen, Alma Zack, Micah Lewensohn

O istorie despre rivalitatea dintre tată și fiu, amândoi profersori excentrici.

„Footnote” este povestea unei competiții academice nebune și a unei foarte complicate relații tată-fiu. Din clipa în care află că tatăl urmează să fie recompensat pentru munca de-o viață cu cel mai important premiu din domeniu, relația dintre cei doi trece la următorul nivel.

"Footnote” este o povestea unei mari rivalități între tată și fiu. Eliezer și Uriel Shkolnik sunt amândoi profesori excentrici care și-au dedicat viața muncii lor. Tatăl este un puritan încăpățânat ale cărui merite profesionale nu fuseseră recunoscute vreodată, în vreme ce fiul este o vedetă care pare să se hrănească cu premii și care solicită recunoaștere la nesfârșit. Apoi, într-o bună zi, pozițiile se inversează. Din clipa în care cei doi află că lui Eliezer urmează să i se ofere cel mai important premiu din domeniu, relația dintre ei ajunge brusc într-un alt punct. Oare este posibil ca, preocupat de propria avansare, fiul să ajungă să își saboteze tatăl?

HOSTEL: PART III
Căminul ororilor 3
27
Horror, SUA, 2011
R: Scott Spiegel
D: Kip Pardue, John Hensley, Thomas Kretschmann, Sarah Habel, Barry Livingston

Patru prieteni se trezesc în postura de subiecți ai unui joc pervers.

În vreme ce se aflau la o petrecere a burlacilor într-un club de striptis, patru prieteni sunt invitați de două escorte sexy să le însoțească la o altă petrecere privată. După ce ajung acolo, pentru ei se dezlănțuie Infernul.

Cu două zile înainte de căsătoria sa cu Amy, Scott are parte de petrecera burlacilor la care mai vin și Justin, Mike și Carter. Cei patru merg într-un club de striptis și așa le întâlnesc pe cele două escorte, Nikki și Angela, care îi invită pe toți patru la o petrecere privată. În dimineața următoare, Scott, Mike și Carter realizează că amicul lor, Mike, care este căstorit și are doi copii, lipsește. Ceea ce urmează este inimaginabil pentru o existență normală, căci viața lor va ajunge să fie cuprinsă de Infern.

INCONCEIVABLE (2009)
De neconceput
Scurt Metraj, Marea Britanie, 2009
R: Tom Williams
D: Kenneth Collard, Jennifer Hennessy

Un cuplu disperat, ultima lor șansă și un rezultat… de neconceput.

Doi oameni obosiți de atâtea încercări nereușite se agață de ultima speranță: o legendă care le spune ce să facă dacă vor să aibă copii. Din păcate, rezultatul nu este cel pe care îl așteptau.

Cu ultima doză de speranță și optimism pe care o mai aveau, doi oameni obosiți de încercări pornesc într-o călătorie care ar putea însemna pentru ei încă o șansă de a avea o adevărată familie, adică un copil. Ceea ce așteaptă să se întâmple este foarte aproape de miracol. Jen și Marc nu pot avea copii. După ani întregi de încercări nereușite, Marc o convinge pe Jen să meargă la Dorset, un deal care, conform legendelor britanice, este unul dintre simbolurile recunoscute ale fertilității. Din păcate, Mark nu poate ajunge sus, astfel încât, câteva luni mai târziu, Jen se întoarce aici. Singură.

LE VILAIN (AKA. THE VILLAIN)
Răufăcătorul
8, 9, 18
Comedie, Franța, 2009
R: Albert Dupontel
D: Catherine Frot, Albert Dupontel, Bouli Lanners, Nicolas Marié, Christine Murillo
Mama unui jefuitor de bănci este implicată într-un conflict de proporții cu un dezvoltator imobiliar.

Pentru că inamicii îi suflă în ceafă, un jefuitor de bănci cu state vechi își găsește adăpost în casa iubitei sale mame și este surprins să afle că aceasta se află într-un conflict de proporții cu un dezvoltator imobiliar.

„Răufăcătorul” ne spune povestea unui hoț cu state vechi. Pentru că dușmanii se află pe urmele lui, Sidney Thomas (Albert Dupontel), un jefuitor de bănci, își găsește adăpost în casa mamei sale, Maniette (Catherine Frot). Aici, el află că aceasta este implicată într-un conflict de proporții cu Korazy, un dezvoltator imobiliar care, după ce a cumpărat casele din jur, are de gând să facă la fel și cu a lor pentru a construi un cartier bancar de lux. Deși lui Sidney nu îi convine deloc, mișcarea de rezistență este condusă chiar de către Maniette. Metodele ei ingenioase stârnesc admirația fiului, care vine cu propriile capcane mascate pentru a-i dejuca planurile, asta în vreme ce Maniette îl somază ca, măcar odată în viață, să facă și el ceea ce trebuie. O comedie amuzantă și foarte bine scrisă, regizată de talentatul Albert Dupontel, cel care îl interpretează pe răufăcător și semnează și scenariul.

LESSONS OF A DREAM (AKA. DER GANZ GROSSE TRAUM)
Lecţii de fotbal
22, 23, 27, 28
Dramă, Germania, 2011
R: Sebastian Grobler
D: Daniel Brühl, Burghart Klaussner, Justus Von Dohnányi, Kathrin Von Steinburg, Thomas Thieme

Suntem în 1874. Un profesor englez aduce fotbalul din Anglia în Germania.

Pentru a le trezi elevilor săi interesul pentru limba engleză, un profesor britanic îi învață regulile unui sport curios care provenea din Marea Britanie, este vorba despre fotbal.

Un profesor englez cu spirit antreprenoial de la o școală de băieți din Germania reușește să introducă fotbalul în curiculă, însă întâmpină greutăți din partea unor părinților scorțoși. Povestea regziorului Sebastian Grobler este plasată în anul 1874. Tânărul profesor Konrad Koch este angajat pentru a preda engleza într-o școlă de băieți din Germania, iar aici regulile sunt foarte stricte. În încercarea de a trezi în elevii săi dorința de a învăța limba engleză, absolventul de Oxford adoptă o metodă neobișnuită, învâțându-i pe copii regulile unui sport curios care provenea din Marea Britanie, fotbalul. Din păcate, metodele neconvenționale ale lui Koch îi aduc mulți inamici, este vorba despre părinți, demnitari locali și, mai mult decât atât, colegii săi care cred doar în disciplina și exercițiile prusace. Cu toții vor să scape de Koch cu orice preț. Însă, apar și elevii englezului care au ceva de spus în sensul acesta.

LITTLE FAUSS AND BIG HALSY
Micul Fauss şi Marele Halsy
3, 4, 15, 23, 24
Dramă, SUA, 1970
R: Sidney Furie
D: Robert Redford, Michael J. Pollard, Lauren Hutton, Noah Beery, Lucille Benson

Doi motocicliști de curse foarte diferiți decid să încheie un parteneriat neobișnuit.

Urmăriți povestea a doi motocicliști de curse, unul nesăbuit și necinstit, iar celălalt timid, care vor încheia un partenriat ciudat. Unul dintre ei participă la întreceri sub numele celuilalt, care pretinde că este mecanicul.

Doi motocicliști de competiție încheie un parteneriat neobișnuit. Fauss (Michael J. Pollard) şi Halsy Knox (Robert Redford) concurează la întreceri. Halsy este un tip egoist și arogant care acceptă să concureze sub numele de Fauss, în vreme ce Fauss este pe post de mecanic. În acest parteneriat ciudat își face apariția și Rita (Lauren Hutton), o fată bogată care se află în perioada de recuperare de după consumul de droguri și care este cu ochii pe amândoi. În cele din urmă, după câteva doze consistente de adrenalină, ea va alege să se întoarcă la Palm Springs, în mediul protejat de înstăriții ei părinți. În acest timp, cei doi motocicliști decid să participe într-o cursă, vizând premiul cel mare. La toate evenimentele lor importante este prezent și un fotograf libidinos (Ray Ballard).

LOFT (SHORT)
Porumbelul
Scurt Metraj, Irlanda, 2010
R: Garreth Chambers
D: Gerard Mcsorley, Isaac O’Sullivan

Un bărbat și porumbeii lui se tem de un băiat și de fotbalul de care acesta este pasionat.

Un bărbat și porumbeii lui se tem de un băiat și de fotbalul de care acesta este pasionat. Ceva trebuie să se întâmple pentru ca asta să înceteze.

Într-o zonă suburbană din Dublin un puști și pasiunea lui pentru fotbal terorizează un vecin bătrân și pe neprețuiții săi porumbei. Când bătrânul ajunge la capătul răbdărilor situația se va schimba pentru totdeauna. Bărbatul decide să îl păcălească pe băiat și să îi dea o lecție. Cu toate acestea, se pare că natura este pregătită să îi dea la rândul său o lecție omului cu porumbei.

MADHOUSE (2004)
Casa de nebuni
6, 25
Horror, SUA, 2004
R: William Butler
D: Joshua Leonard, Jordan Ladd, Natasha Lyonne, Lance Henriksen, Dendrie Taylor

Într-un loc pentru cei cu probleme mintale, un student la psihologie descoperă secrete întunecate.

Bine ați venit la Casa de nebuni, un spital decrepit unde sunt aduși cei care au probleme mintale! Când cei din personal încep să moară de mâna unui ucigaș fantomatic, un student la medicină trebuie să rămână pe poziții înainte de a deveni el următoarea victimă.

Clark Stevens este un student la psihiatrie care sosește la Cunningham Hall, o instituție pentru cei cu probleme mintale administrată de doctorul Franks. Acesta devine apropiat de rezidenta Sara și de Ben, un pacient periculos. Clark este intrigat atunci când descoperă că doctorul Franks nu folosește medicamente reale pentru tratarea pacienților. Când cei din personal încep să moară de mâna unui ucigaș fantomatic, studentul trebuie să rămână pe poziții înainte de a deveni el următoarea victimă. O anchetă ulterioară va revela secrete întunecate din acest loc macabru.

MARIA’S LOVERS
Iubiţii Mariei
6, 7, 16, 17, 29
Dramă, SUA, 1984
R: Andrei Konchalovsky
D: Nastassja Kinski, John Savage, Robert Mitchum, Keith Carradine, Anita Morris

Visele unui veteran de război despre iubita lui sunt mult diferite de ceea ce va găsi acasă.

La sfârșitul Celui De-al Doilea Război Mondial, un tânăr combatant revine acasă cu gândul că are mult de recuperat. Din păcate, întâlnirea cu iubita pe care o lăsease aici este una foarte diferită de aceea pe care și-o imaginase.

În anul 1946, într-un mic oraș din Pennsylvania toți cei pe care îi veți cunoaște o curtează pe Maria Bosic, o femeie senzuală cu ochii verzi. Ei sunt fascinați de căldura și grația tinerei a cărei privire pare să le atingă sufletul și fiecare visează ca într-o bună zi să ajungă să fie unul dintre iubiții Mariei. Să îi luăm pe rând:
Ivan Bibic: un tânăr sensibil, un erou de război care reușise să depășească cele mai grele momente de pe câmpul de luptă, visând la femeia pe care o iubea și pe care o dorea de soție.

Tatăl lui Ivan: un fermier necioplit, bețivan și cinic care ascundea urme de înțelepciune și putere.

Clarence Butts: un tip carismatic cu o integriate îndoielinică, dar arătos și cu o voce hipnotică de care femeile erau foarte atrase.

Al Griselli: un bărbat robust, fost colonel de aviație care cu entuziasmul și energia sa reușise să revitalizeze o comunitate monotonă și apatică.

PAPERMAN (2010)
Omul de hârtie
Scurt Metraj, Irlanda, 2010
R: Richard Kelly

Într-un oraș de hârtie, un om de hârtie visează să își găsească marea iubire.

„Paperman” se petrece într-un oraș de hârtie, iar eroul principal visează să își găsească marea iubire. Oare va reuși el să o găsească pe Papergirl, fata la care visează? Aceasta este povestea lui Paperman.

„Paperman” se petrece într-un oraș de hârtie, iar eroul principal visează să își găsească marea iubire. Oare va reuși el să o găsească pe Papergirl, fata la care visează? Aceasta este povestea lui Paperman.

PHONE CALL
Telefonul
Scurt Metraj, Irlanda, 2010

Gestul banal de a răspunde unui apel telefonic îi va schimba pentru totdeauna viața.

Într-o cafenea dintr-o gară, Michael alege să răspundă unui apel, iar decizia luată îi va schimba viața pentru totdeauna.

Povestea de astăzi începe undeva într-o cafenea dintr-o gară. Banalul gest de a prelua un apel telefonic va face diferența între o zi obișnuită și ceea ce urmează. Michael alege să răspundă unui apel, iar decizia luată îi va schimba viața pentru totdeauna.

PLANS FOR TOMORROW (AKA. PLANES PARA MANANA)
Planuri pentru mâine
25, 26, 30, 31
Dramă, Spania, 2010
R: Juana Macías
D: Carme Elias, Goya Toledo, Ana Labordeta, Aura Garrido, Jorge Bosch

Trei povești ale unor femei care trebuie să facă față unor schimbări majore din viața lor.

Povestea a trei femei care, într-o singură zi, au văzut cum viața li s-a schimbat radical. Ele au șansa unui nou început. Cu toate acestea, vor trebui să își înfrunte teama de a se despărți de tot ceea ce au construit până acum.

Inés tocmai a descoperit că este însărcinată, dar partenerul ei nu dorește copilul. Antonia merge la un interviu important pentru carieră, iar apoi, cu totul surprinzător, o figură din trecutul ei își face apariția în prezent și ea devine complet confuză. Marian are probleme cu fostul soț, un bărbat violent care insistă să îi mai acorde o șansă, dar fiica ei adolescentă îi cere să nu cedeze. Urmăriți povestea emoționantă a acestor trei femei care sunt într-un moment al vieții în care trebuie să ia decizii cruciale.

SCUM (1979)
Revolta
27
Dramă, Marea Britanie, 1979
R: Alan Clarke
D: Ray Winstone, Mick Ford, Julian Firth, John Blundell, Phil Daniels

O imagine a brutalității vieții dintr-o instituție britanică de reeducare juvenilă.

„Scum” spune povestea unui tânăr infractor care ajunge într-un centru de reeducare și folosește violența ca pe un instrument care îl ajută să supraviețuiască și să le câștige respectul celorlalți.

La sfârșitul anilor ’70, regizorul Alan Clarke este angajat de BBC pentru a realiza o peliculă despre viața din interiorul centrelor de detenție juvenilă. Producția a fost neîndurător de brutală, așa că a fost interzisă de rețea pentru totdeauna. Pentru a sfida decizia celor de la BBC, Clarke și producătorul Clive Parsons au refăcut filmul, fără să mai facă vreun compromis. Ray Winstone este cel care îl interpretează pe Carlin, un tânăr infractor care ajunge în fruntea ierarhiei delincvenților din această închisoare inumană, unde violența, răzbunarea și violurile fac legea. „Scumb”, este rechizitoriul centrelor britanice de detenție juvenilă, un film care indignat o națiune și a șocat publicul din întreaga lume.

SIGNS (2010)
Semne
Scurt Metraj, Irlanda, 2010
R: Vincent Gallagher

Există magie în tot ceea ce vedem zilnic. Doar că, uneori, trebuie să privim cu atenție.

În fiecare zi din viața noastră avem parte de magie. Doar că, uneori trebuie să privim cu mare atenție pentru a vedea asta.

În tot ceea ce vedem în fiecare zi a vieții noastre există ceva magic. Ceea ce trebuie să facem pentru a observa asta este doar să privim cu mai mare atenție la ceea ce se întâmplă.

THE FLOOD (AKA. MABUL)
Potopul
1, 2, 28
Dramă, Israel, 2011
R: Guy Nattiv
D: Ronit Elkabetz, Tzahi Grad, Yoav Rotman, Michael Moshonov, Yakov Cohen

Pentru Yoni se apropie unul dintre cele mai imporante momente, dar familia lui se destramă.

Yoni urmează să sărbătorească Bar Mitzvah, dar familia lui este pe cale să se destrame, părinții pregătindu-se să divorțeze. Povestea se complică atunci când fratele lui autist revine acasă și îi provaocă la reconcilere.

Totul este complicat în viața lui Yoni. Are aproape 13 ani, este talentat, dar e un băiat firav. Cu toate acestea, se luptă zilnic să crească înainte de Bar Mitzvah, una dintre cele mai importante zile din viața unui adolescent din cultura mozaică. Astfel, descoperă metodele lui prin care să facă rost de bani pentru a cumpăra un suplimet magig care să îl ajute să facă un pic de masă musculară, dar care nu pare să aibă vreun efect asupra sa. În plus, vocea lui i-a atras o poreclă pe care o urăște, căci răutăcioșii îl strigă „Helium”. Ca și cum nu ar fi destul, la toate acestea se mai adaugă și faptul că fratele lui autist care fusese ascuns ani întregi într-o instituție specializată se întoarce acasă. Asta nu zdruncină doar viața lui Yoni, ci familia în sine care începe să se dezintegreze. Până la urmă, Yoni se dovedește a fi singurul care gândește ca un adult dintre toți, iar asta îi va aduce responsabilități, deoarece va trebui să se descurce cu un frate pe care nu îl văzute de zece ani. În această călătorie dureroasă pe drumul maturității, el află adevărul dureros despre familia lui, despre greșelile din trecut ale părinților și despre tristețea prezentului. Astfel, în ciuda faptului că vocea lui nu sună diferit, este la fel de scund și de firav, la petrecerea lui Bar Mitzvah Yoni este deja tânăr matur.

THE JERK
O invenţie de milioane
11, 12, 29
Comedie, SUA, 1979
R: Carl Reiner
D: Steve Martin, Bernadette Peters, Catlin Adams, Mabel King, Richard Ward

Ghinioanele unui tânăr care pleacă în lume să-și caute norocului.

De această dată, Steve Martin este Navin, un tânăr crescut în Mississippi de către o familie de culoare care, după ce pornește în lume să-și căute norocul, are parte de tot felul de întâmplări.

În filmul „O invenţie de milioane”, Steve Martin este Navin, un tânăr cam naiv crescut într-o familie de culoare din Mississippi. Când decide să plece în lume pentru a-și găsi norocul, ghinioanele încep să se țină lanț de el. În cele din urmă, acesta își va găsi sufletul-pereche (Bernadette Peters) și va avea și bani, doar asta doar pentru a realiza cât de repede poți pierde totul.

THE KEY MAN
Omul-cheie
28, 31
Thriller, SUA, 2011
R: Peter Himmelstein
D: Brian Cox, Hugo Weaving, Jack Davenport, Judy Greer, Ben Shenkman

Pentru a face mai mulți bani, un vânzor de polițe de asigurare se aliază cu doi gangsteri.

Un vânzător de polițe de asigurare mărunt își pierde încrederea în el și cade pradă jocului a doi gangsteri care aveau nevoie de el pentru ceea ce puneau la cale.

Suntem în New England, anul 1975, iar Bobby Scheinman vinde polițe de asigurare, dar în viața lui profesională nu se întâmplă prea multe. Sub presiunea pierderii poziției și a dorințelor soției pentru o viață mai bună, el caută o cale mai ușoară pentru a-și împlini dorințele. Ei bine, cam asta era situația atunci când i-a cunoscut pe Irving și pe Vincent, aparent oameni de afaceri de succes. Vincent se arată interesat de polița „Omul-cheie”, pdorind să își asigure afacerea împotriva pierderii profitului cauzat de moartea lui sau a lui Charles. Vincent pretinde că are nevoie de poliță pentru a obține un împrumut. Șmecheria constă în faptul că ea trebuie să fie semnată de ambii parteneri de afacere, iar Vincet încearcă să evite ca acest fapt să se întâmple. Într-un final, Bobby va descoperi niște adevăruri cutremurătoare legate de cei doi și de intențiile lui Vincent. Din această clipă, vânzătorul se teme pentru familia sa, iar jocul în care intrase cu gânduri mari devine mult prea complicat și periculos. Din păcate, este cam târziu să renunțe, iar situația devine pentru Bobby mai mult decât periculoasă.

THE MONK AND THE FLY
Călugărul şi musca
Scurt Metraj, Irlanda, 2010
R: Matthew Darragh

Într-o zi de vară, un călugăr se relaxează la umbra unu copac.

Într-o zi liniștită de vară, un călugăr se adăpostește la umbra unui copac pentru a se relaxa. Oare ce s-ar putea întâmpla pentru ca asta să se transforme în ceva stresant?

Urmăriți povestea unui călugăr mulțumit care, într-o zi liniștită de vară, se relaxează la umbra unui copac. Ce ar putea ruina acest moment idilic? Oare ce s-ar putea întâmpla pentru ca asta să se transforme în ceva stresant? Poate doar dacă există vreo muscă în apropiere….

THE NIGHT NURSE
Asistenta de noapte
Scurt Metraj, Irlanda, 2010
R: Terence White
D: Ger Ryan

O asistentă de la psihiatrie face cercetări pentru a găsi un pacient dispărut.

Aflată în tură, o asistentă de la secția de psihiatrie caută cu frenezie un pacient dipărut. În cele din urmă, ea va descoperi adevărul teribil din spatele acestei dispariții.

Aflată în tură, o asistentă de la secția de psihiatrie este de neoprit în încercările sale de a da de urma unui pacient care dispăruse. După căutări frenetice, femeia va descoperi care este teribilul adevărul care se află în spatele acestei dispariții.

THE PARALLAX VIEW
Corporaţia Parallax
13, 14, 19, 30, 31
Thriller, SUA, 1974
R: Alan J. Pakula
D: Warren Beatty, Paula Prentiss, William Daniels, Walter Mcginn, Hume Cronyn

Nu este vorba despre nici o conspiraţie, ci despre doisprezece oameni morţi.

În timp ce investiga o serie de morți ciudate, un reporter foarte determinat se trezește în mijlocul unei conspirații la scară naţională, cu asasinate şi intrigi incredibile.

Joe Frady (Warren Baetty) este un reporter foarte determinat care, deseori, trebuie să ţină departe de ochii iscoditori ai colegilor săi materialele la care lucrează. Aflându-se într-un demers jurnalistic, el investigează acum o serie de morţi misterioase şi astfel se trezeşte în mijlocul unei conspiraţii la scară naţională, cu asasinate şi intrigi incredibile. Pe măsură ce ancheta avansează, Frady realizează că această conspiraţie are mare legătură cu un istititut enigmatic ce este cunoscut sub numele de Corporaţia Parallax. Pentru a descoperi adevărul, Joe decide să se infiltreze printre cei de aici.

THE TROUBLE WITH BLISS (AKA. EAST FIFTH BLISS)
Nu-i uşor să fii fericit
7, 8, 10, 11, 20, 21
Comedie, SUA, 2011
R: Michael Knowles
D: Michael C. Hall, Chris Messina, Brie Larson, Lucy Liu, Peter Fonda

Amuzanta poveste a unui bărbat care ar fi trebuit să se maturizeze cu mult timp în urmă.

Un bărbat de 35 de ani se trezește într-o relație cu fiica în vârstă de 18 ani a unui fost coleg de clasă. Brusc, el are o revelație în ceea ce privește propria existență.

„The Trouble With” este o comedie presărată cu dramatism care îl are în centrul său pe Morris Bliss, un bărbat de 35 de ani care are ceva probleme… El își dorește foarte mult să călătorească, însă nu are bani pentru asta. Deși are nevoie de un job, nu prea există perspective pentru el în sensul acesta și mai și împarte același apartament cu tatăl său, care este un bărbat văduv. În plus, el încă suferă din pricina dispariției premature a mamei. După ce se trezește împlicat într-o relație cu fiica de 18 ani a unui fost coleg de școală, Morris are o revelație în ceea ce privește existența sa.

PREMIERE SERIALE

Oglinda neagră

O satiră la adresa societății moderne și a dependenței noastre de tehnologie.

Un serial în care se ia în discuție dependența noastră de tehnologie și efectele secundare generate de această adicție. Producția se constituie într- o critică virulentă la adresa societății de azi și, în special, la adresa aparatului guvernamental.

“Black Mirror” este o miniserie în trei părți creată de Charlie Brooker și produsă de Zeppotron pentru Endemol. Referindu-se la conţinutul şi la structura programului, Brooker a remarcat faptul că fiecare episod are o nouă distribuție, un alt decor și chiar o realitate diferită, dar toate abordează felul în care trăim acum. Pe scurt, este vorba despre dependența noastră de tehnologie și despre efectele secundare generate de această adicție. “Oglinda neagră” este ceea ce vedem pe fiecare perete, birou sau ceea ce oricine ține în mână pe parcursul un ei zile obișnuite: ecranul rece și subțire al unui televizor, monitor sau al unui smartphone.

BLACK MIRROR – FIFTEEN MILLION MERITS
Oglinda neagră – Concursul
BLACK MIRROR – THE ENTIRE HISTORY OF YOU
Oglinda neagră – Istoria ta
BLACK MIRROR – THE NATIONAL ANTHEM
Oglinda neagră – Imnul naţional

CARRYOVER MOVIES

BLOWFISH (2011)
Peştele balon
Dramă, Taiwan, 2011
R: Chi Yuarn Lee
D: Vicci Pan, Kang Jen Wu, Yi Ching Lu, Angel Yao, Hong Xiu Wu

O poveste romantică în care apar o femeie, un bărbat și un pește balon.

O tânără timidă decide să găsească o casă mai potrivită pentru animalul ei de companie, un pește balon. Din clipa în care noul stăpân al peştelui-balon şi femeia se vor afla față în față, viața amândurora se va schimba.

Xiao-Zhun este o tânără timidă care lucrează ca liftier într-un magazin. Ea nu își exprimă niciodată emoțiile, nici măcar atunci când își surprinde iubitul înșelând-o. Însă, în această seară, femeia este decisă să găsească o casă mai bună pentru animalul său de companie, un pește balon. După ce îl vinde online, ea pornește în cealaltă parte a orașului pentru a-l duce celui care câștigase licitația. Noul proprietar este un antrenor de baseball care așteaptă să i se întoarcă soția care fugise cu altul. Cei doi se simt atrași unul de celălalt din prima clipă, iar Xiao-Zhun realizează că își dorește o viață nouă și pentru ea și chiar ar putea pretinde că este soția antrenorului. Ei ajung să aibă o viață împreună, însă, pe măsură ce se apropie de ceea ce înseamnă normalitatea existenței noastre, eroii poveștii devin, de fapt, tot mai înstrăiniați unul de celălalt.

DRIVE, HE SAID
Condu, spuse el!
Dramă, SUA, 1971
R: Jack Nicholson
D: William Tepper, Karen Black, Michael Margotta, Bruce Dern, Robert Towne

Un film despre baschet și o mulțime de alte lucruri, în regia lui Jack Nicholson.

Hector este un jucător de top în echipa de baschet a colegiului, iar iubita lui este Olive, soția unuia dintre profesorii tânărului. Prietenul și colegul său de cameră vrea să îl convingă să dedice mai mult timp cauzelor politice radicale. O poveste cu și despre tinerii anilor ’60.

“Condu, spuse el!” reprezintă debutul regizoral al lui Jack Nicholson. Eroul principal al poveștii este Hector, un elev de colegiu din Ohio care împarte aceeași cameră cu prietenul lui, Gabriel, și este vedeta echipei de baschet a școlii. Hector primește oferta de a renunța la studii pentru a juca în liga profesionistă, dar Gabriel face presiuni asupra acestuia, insistând că ar fi mai potrivit pentru el să dedice mai mult timp cauzelor politice radicale. Bineînțeles că fiecare dintre cei doi are tot felul de alte preocupări. De pildă, Hector are o relație clandestină cu Olivia, soția unuia dintre profesorii săi, iar Hector încearcă să convingă comisia de înrolare că e nebun pentru a nu ajunge în Vietnam. Din păcate, simulează atât de bine, încât nici el nu mai știe sigur dacă este sau nu în toate mințile.

FIGHTING
Lupte de stradă
Acțiune, SUA, 2009
R: Dito Montiel
D: Channing Tatum, Terrence Howard, Brian White, Luis Guzmán, Zulay Henao

Un tânăr ajunge să cunoască de aproape lumea luptelor ilegale de stradă.

Povestea care urmează este plasată în lumea luptelor ilegale de stradă din New York, iar eroul poveștii lui Dito Montiel este interpretat de Channing Tatum, un personaj care își găsește o nouă carieră, ca jucător în aceste lupte.

Născut într-un oraș mic, Shawn MacArthur (Channing Tatum) ajunge în New York cu mâinile goale. El abia reușește să trăiască din vânzarea în stradă a unor bunuri contrafăcute. Soarta lui este pe cale să se schimbe din clipa în care îl întâlnește pe Harvey Boarden (Terrence Howard), un antrenor veteran de box, care consideră că Shawn este talentat pentru luptele de stradă. Parteneriatul lor complicat începe după ce Harvey îi oferă lui Shawn șansa de a face bani serioși ca luptător. Din acest moment, managerul Harvey îl introduce pe noul său client în lumea luptelor ilegale de stradă. El devine peste noapte o vedetă a acestor cercuri corupte. Însă, dacă visase că va ma fi vreodată liber pentru a se bucura de banii câștigați cu greu, Shawn se înșelase amarnic.

HEAR MY SONG
Ascultă-mi cântecul
Comedie, Irlanda, 1991
R: Peter Chelsom
D: Ned Beatty, Adrian Dunbar, David Mccallum, Tara Fitzgerald, Shirley Anne Field

O comedie plină de pasiune care spune povestea tenorului irlandez Josef Locke.

“Hear My Song” redă istoria lui Micky O’Neill care pornește în căutarea tenorului irlandez Josef Locke care, din cauza unor diferende de opinie cu Inland Revenue, dispare subit.

Micky O’Neill (Adrian Dunbar) este un agent de vânzări înnăscut. Cu toate acestea, pentru că nu este în stare să îi spună iubitei sale (Tara Fitzgerald) că o iubește, în viața lui se dezlănțuie furtuna. În încercarea de a o aduce înapoi și de a reintra în grațiile mamei acesteia și pentru a-și păstra și slujba, el decide să îl aducă pe faimosul tenor Joe Locke. În 1948, celebrul cântăreț de operă ajunsese să câștige și 2.000 £ pe săptămână, astfel încât în 1950, cei de la taxe și impozite au devenit interesați de veniturile sale. Prin urmare, Locke dipare fără urmă. Trecuseră decenii de când acesta nu mai urcase pe scenă, așa că O’Neil, pentru a le arăta tuturor de ce este în stare, pornește în căutatea sa.

KANSAS CITY
Kansas City
Crimă, Franța, 1996
R: Robert Altman
D: Jennifer Jason Leigh, Miranda Richardson, Harry Belafonte, Michael Murphy, Dermot Mulroney

O poveste despre iubire, crimă, rasism și politică, orașul Kansas, 1930.

Lumea jazzului din anii ‘30 servește drept fundal pentru o poveste neconvențională despre răpire, corupție politică și crimă organizată, în Kansas City, orașul natal al regizorului Robert Altman.

În 1934, atunci când restul țării se confrunta cu mare criză, Kansas era nucleul jocurilor de noroc, al prostutuției și al cluburilor de jazz pline. De fapt, cluburile de noapte erau afacerile înfloritoare ale șefilor crimei organizate. În ajunul alegerilor locale, operatoarea Blondie O’Hara o răpește pe Carolyn Stilton, o femeie înstărită care era dependentă de droguri și soția unuia dintre consilierii președintelui Roosevelt. Blondie are de gând să o dea pe Carolyn în schimbul soțului ei, Johnnie, un gangster care fusese luat ostatic de către Seldom Seen, un mafiot cu nume sonor care deținea un club. Doamna Stilton și Blondie ajung să se împrietenească. În cele din urmă, victima ajunge să fie impresionată de iubirea și devotamentul pe care îl are Blondie față de soțul ei, în contrast vizibil cu mariajul ei lipsit de orice urmă de iubire.

LAND OF THE LOST
Lumea pierdută
Aventuri, SUA, 2009
R: Brad Silberling
D: Will Ferrell, Anna Friel, Danny Mcbride, Jorma Taccone, Matt Lauer

O comedie plasată într-o lume plină de dinozauri și alte creaturi fantastice.

Rick Marshall, asistenta lui și un individ antipatic ajung să fie aspirați într-un vortex timp-spațiu. În acest univers paralel, cei trei se împrietenesc cu o primată care pare să fie singurul lor aliat într-o lume plină de dinozauri și de alte creaturi fantastice.

Paleontologul Rick Marshall (Will Ferrell) ajunge să nu mai fie luat în serios în lumea oamenilor de știință din pricina convingerii sale neclintite în teoria conform căreia călătoria în timp ar putea fi leacul pentru toate problemele omenirii. La un moment dat, el o întâlnește pe tânăra cercetătaoare Holly (Anna Friel), care îi mărturisește că i-a urmărit întreaga activitate și că îl consideră un geniu. Animat de entuziasmul ei, Marshall termină dispozitivul menit să îl ajute să călătorească în timp. În această misiune importantă pentru salvarea omenirii, își face apariția și Will (Danny McBride), un vânzător de artificii antipatic și cam din topor, care le arată o peșteră ce ar putea fi locul potrivit pentru plasarea mașinăriei. Într-o secundă, cei trei ajung într-o lume plină de dinozauri, nisip și o mulțime de alte creaturi înspăimântătoare. În acest univers paralel, ei se împrietenesc cu o primată pe nume Chaka, care pare să fie singurul lor aliat într-o lume deloc prietenoasă.

LE MARQUIS
Marchizul
Comedie, Franța, 2011
R: Dominique Farrugia
D: Franck Dubosc, Richard Berry, Jean-Hugues Anglade, Luisa Ranieri, Sara Martins

Un bărbat care este arestat afirmă că el este “Marchizul”, un tâlhar genial.

Pentru a câștiga respectul colegilor de celulă, un bărbat pretinde că este “Marchizul”, un escroc a cărui identitate era necunoscută. Cu două săptămâni înainte de eliberarea sa, un hoț îl ajută se evadeze și îl ia cu el la Manilla, acolo unde talentele sale de hoț ar fi fost foarte apreciate.

Thomas Gardesse este un vanzator de sisteme de alarmă de călătorie care ajunge să fie arestat şi condamnat la şase luni de închisoare pentru o infracţiune minoră. În încercarea de a câştiga respectul colegilor săi deținuți, acesta pretinde că este "Marchizul", un individ genial în ceea ce privește jafurile a cărei identitate rămăsese un mister. Cu două săptămâni înainte de a fi eliberat, Quentin Tasseau, care era specializat în jaf armat, iese din închisoare și îl ajută și pe “Marchiz” să evadeze. Intenția lui Tasseau este aceea de a-l lua pe Gardesse cu el la Manilla pentru un jaf în care talentele recunoscute ale celui din urmă ar fi fost foarte apreciate.

OUTSIDE OZONA
Dincolo de Ozona
Dramă, SUA, 1998
R: J.S. Cardone
D: Robert Forster, Kevin Pollak, Sherilyn Fenn, David Palmer, Penelope Ann Miller

Mai mulți oameni care nu se cunoșteau sunt aduși împreună în circumstanțe periculoase.

Spre disperarea șefului său, un DJ preferă blues în loc să aleagă ritmurile country. În acest timp, un criminal în serie cutreieră șoselele și toți cei care îi ies în cale devin victime sigure.

Un criminal în serie devine monstrul de pe șosea, deoarece străbate drumul dintre New Mexico şi Texas, iar toți pasagerii pe care îi întâlnește devin victimele sale. Un camionagiu, Odell Parks (Robert Forster), se oprește la o cafenea, iar aici mai întâlnim o femeie care rămâne fără benzină în timp ce își duce bunica să vadă pentru ultima dată oceanul, un claun falit care încearcă să ajungă împreună cu prietena lui la Las Vegas și două surori care se aflau în drum spre înmormântarea tatălui lor. Criminalul este ușor de recunoscut. În acest timp, cu toții ascultă același post de radio al cărui DJ preferă muzica blues în locul celei country, asta spre disperarea directorului postului cu care se află în conflict deschis.

PLAZA SUITE
Apartament la Hotelul Plaza
Comedie, SUA, 1971
R: Arthur Hiller
D: Walter Matthau, Lee Grant, Barbara Harris, Maureen Stapleton, Louise Sorel

Trei episoade plasate în apartamentul 719 al hotelului Plaza din New York.

Urmăriți varianta ecranizată a piesei în trei acte a lui Neil Simon, plasată în același apartament al legendarului hotel Plaza din New York, o peliculă în care Walter Matthau apare în trei roluri.

“Apartament la Hotelul Plaza” este versiunea filmată a piesei în trei acte a lui Neil Smon a cărei acțiune este plasată în apartamentul 719 al legendarului hotel Plaza din New York, cu Walter Matthau în triplu rol. În primul act, pentru a-și salva căsnicia Karen Nash încearcă să atragă atenția soțului. Urmează o poveste în care protagonistul este un producător de film, iar în cel de-al treilea act Roy Hubley și soția lui, Norma, se străduiesc serios să-și convingă fiica să iasă din baie, înainte de nunta la care ea urmează să fie mireasa. Toate aceste întâmplări amuzante se petrec în aceeași cameră de hotel.

REPULSION
Repulsie
Thriller, Marea Britanie, 1965
R: Roman Polanski
D: Catherine Deneuve, Ian Hendry, John Fraser, Yvonne Furneaux, Patrick Wymark

“Repulsion” este probabil cel mai înfricoșător studiu despre nebunie.

Carol este o fată din Belgia care lucrează la Londra și locuiește într-un apartament cu sora ei, Helen. După ce sora pleacă în vacanță, Carol rămâne singură în apartament și o ia razna, având halucinații de neimaginat.

“Repulsion” este unul dintre cele mai înspăimântătoare studii realizate despre nebunie. Cea care îi dă viață personajului principal, Carol, este Catherine Deneuve, o manichiuristă cam agitată care locuiește împreună cu sora ei într-un apartament din Londra. În timpul zilei, ea merge la salon, după care reușește să evite cu succes privirile și avansurile bărbaților. Apoi, ea ajunge în apartament unde aude enervată și dezgustată zgomotul pe care îl face sora ei atunci când face dragoste cu iubitul. Mintea lui Carol ajunge să o ia razna după ce sora ei pleacă în vacanță cu prietenul. Din această clipă, tânăra alunecă fără scăpare în capcana demenței. Nebunia o face să aibă halucinații sexuale de neînchipuit pentru o minte sănătoasă.

SAND SHARKS
Rechinii de nisip
Horror, SUA, 2011
R: Mark Atkins
D: Corin Nemec, Brooke Hogan, Vanessa Lee Evigan, Eric Scott Woods, Gina Holden

Un cutremur subacvatic scoate la lumină creaturi înspăimântătoare care stau la pândă în nisip.

În urma unui cutremur subacvatic, apare un crater adânc. Acest fapt scoate la iveală creaturi preistorice letale, un fel de rechini care trăiesc și își urmăresc prada ascunși în nisip.

Un cutremur subacvatic are drept consecință formarea unui crater adânc și astfel își face apariția un prădător preistoric. Povestea se petrece pe liniștita insulă White Sands, unde mai mulți adolescenți petrec pe plajă în jurul unui foc. Unul dintre ei dispare în timp ce umbla după o fată, lăsând în urmă doar o mână tăiată. Pare că tânărul fusese atacat de un animal fioros. Oare este vorba despre un rechin? Și, dacă este așa, ce fel de rechin atacă pe uscat? Atrase de zgomotul pe care îl fac tinerii petrecăreți de pe plajă, cele mai de temut creaturi ale adâncurilor stau acum la pândă în nisip, urmărind prada.

SNEAKERS (AKA. KECOVE)
Pe plaja pustie
Dramă, Bulgaria, 2011
R: Ivan Vladimirov, Valeri Yordanov
D: Phillip Avramov, Ivan Barnev, Valeri Yordanov, Vasil Draganov, Ina Nikolova

Șase tineri decid să ia o pauză de toate eșecurile lor și pleacă în vacanță.

Șase tineri pleacă la mare. Cu toții au motive să ia o pauză, așa că lasă eșecurile în urmă și pornesc în vacanță către coasta bulgară a Mării Negre.

“Pe plaja pustie” spune povestea a șase tineri care se întâlnesc pe una dintre puținele plaje fără turiști, undeva pe coasta bulgară a Mării Negre. Cu toții au lăsat în urmă viața de la oraș și problemele pe care le aveau acolo, indiferent că era vorba despre neînțelegeri, despărțiri sau strâmtorări financiare. Aici, în împrejurimile neatinse de stresul vieții moderne, aceștia descoperă paradisul și își potolesc setea de libertate. Ocazional, își fac apariția forțele de ordine care vor să îi determine să plece de acolo pentru a proteja zona. Acest “moment” de vacanță de viața lor de până atunci îi va ajuta pe tineri să se descopere și, trepatat, să-și deslușească visele, dorințele și temerile. Cu toatea acestea, cu toții realizează că această poveste frumoasă pe care o trăiesc nu va dura o veșnicie.

SOMEWHERE TONIGHT (AKA. 1-900)
Undeva, diseară
Dramă, SUA, 2011
R: Michael Di Jiacomo
D: John Turturro, Katherine Borowitz, Max Casella, Elizabeth Marvel, Lynn Cohen

Doi oameni singuri ajung să se cunoască prin intermediul unei discuții pe linia erotică.

Wooly și Patti sunt doi oameni singuri din New York care încearcă să-și găsească pe cineva prin intermediul liniei erotice. Niciunul dintre ei nu reprezintă idealul pentu celălat, dar acum au un soi de relație telefonică. Măcar atât.

“Undeva, diseară” spune povestea a doi newyorkezi singuratici care încearcă să își găsească pe cineva folosind serviciile unei linii telefonice pentru adulți. Wooly (John Turturro) este un bărbat simplu care speră să aibă parte măcar de o conversație “picantă” și așa o găsește pe Patti (Katherine Borowitz), o femeie care suferă de agorafobie. Deși speranțele lor de a-și găsi partenerul ideal nu sunt nici pe departe împlinite, fiecare dintre ei are parte de ceva mai mult decât înainte de a se întâlni.

THE BEAST (1988) (AKA. THE BEAST OF WAR)
Bestia războiului
Război, SUA, 1988
R: Kevin Reynolds
D: George Dzundza, Jason Patric, Steven Bauer, Stephen Baldwin, Don Harvey

Războiul poate scoate la lumină bestia din orice om.

În timpul războiului din Afganistan, un echipaj sovietic comandat de către un ofiţer tiran pierde bătălia împotriva unor luptători de gherilă mujahedini.

Urmăriți o spectaculoasă poveste de război în care soldații sovietici luptă împotriva afganilor. Acțiunea peliculei ”Bestia războiului” este plasată în 1981, în Afganistan. În vremea războiului de acolo, un echipaj sovietic aflat sub comanda tiranului ofițer Daskal ajunge să se confrunte cu o bandă a gherilei mujahedinilor. Ambițiile nesăbuite ale ofițerului îl pun în pericol de moarte pe Constantine Koverchenko, cel care conduce tancul T-62. Acesta ajunge într-un joc al morții în care, de cealaltă parte a baricadei, se află localnicii mujahedini conduși de Afghan Taj. În cele din urmă, Daskal găsește de cuviință să îl abandoneze pe Koverchenko în deșert, printre afgani, loc unde acesta își va găsi sfârșitul. Din distribuție, Steven Bauer, Jason Patric, George Dzundza.

THE BOXER (1997)
Boxerul
Dramă, SUA, 1997
R: Jim Sheridan
D: Daniel Day-Lewis, Emily Watson, Brian Cox, Ken Stott, Gerard Mcsorley

După 14 ani de închisoare pentru activitate IRA, un boxer se întoarce la Belfast.

Cândva, toată lumea era de părere că este un boxer talentat, dar, activitățile sale IRA l-au trimis în spatele gratiilor. După 14 ani de închisoare, el se întoarce la Belfast și este descurajat să găsească un oraș plin de violență și ură.

Danny Flynn (Daniel Day-Lewis) era considerat un boxer talentat, dar a avut o condamnare de 14 ani de detenție pentru activitatea sa IRA. Acum, are 32 de ani, tocmai și-a ispășit pedeapsa și se întoarce în fostul său cartier. Fosta lui iubită, Maggie (Emily Watson), a avut o căsnicie nefericită, iar acum își crește singură fiul, deoarece tatăl copilului este în închisoare. Pentru a urca din nou în ring, Danny începe să se antreneze la sala de gimnastică a comunității, dar activiștii IRA au ceva de spuns în ceea ce privește alegerile pe care le-a făcut Flynn în ultima perioadă. Danny și Maggie devin tot mai apropiați. După ce are loc un atentat cu bombă, situația se va schimba dramatic.

THE FRONT PAGE
Prima pagină
Comedie, SUA, 1974
R: Billy Wilder
D: Jack Lemmon, Walter Matthau, Susan Sarandon, Vincent Gardenia, Carol Burnett

O comedie fermecătoare a cărei acțiune se petrece în culisele unui ziar important.

Neîndurătorul șef al unui ziar din Chicago află că unul dintre cei mai buni ziariști ai săi s-a săturat de gazetărie și urmează să plece. Din acel moment, se dezlănțuie Infernul.

Suntem în 1920, iar Hildy Johnson (Jack Lemmon) este unul dintre ziariștii de bază ai unei publicații importante din Chicago. Sătul până peste cap de jobul lui, acesta decide să își dea demisia și să se căsătorească. Însă, intrigantul lui șef, Walter Burns (Walter Matthau), are alte planuri în ceea ce privește viitorul subalternului său. Pentru că mai este doar o zi până când ucigașul Earl Williams urmează să plătească pentru faptele sale, Burns încearcă să îl convingă pe Johnson să rămână pentru a scrie el despre această subiect de primă pagină.

THE SOLOIST
Solistul
Dramă, SUA, 2009
R: Joe Wright
D: Jamie Foxx, Robert Downey Jr., Catherine Keener, Tom Hollander, Lisa Gay Hamilton

Un jurnalist descoperă un fenomen al muzicii clasiceăreacare acum cântă pe străzi.

Un reporter încearcă să ajute un om fără adăpost și descoperă că este vorba despre un geniu al muzicii clasice care acum cânta pe străzi. Acesta este începutul unei prietenii care le va schimba pentru totdeauna viețile.

Urmăriți o poveste emoționantă în care un ziarist descoperă un geniu al muzicii clasice care ajunsese să cânte la vioară pe străzile din Los Angeles. Cariera ziaristului Steve Lopez (Robert Downey Jr.) a cunoscut și vremuri mai bune. De fapt, întreaga sa existență a arătat și altfel, deoarece și căsnicia lui trece prin momente delicate. Dar, într-o bună zi, pe când mergea pe străzile din Los Angeles, el vede un misterios cerșetor care părea să își dăruiască sufletul oricărui trecător, folosindu-se de o vioară care avea două corzi. La început, el se apropie de omul cu vioara, fiind curios să afle o altă poveste tristă din acest oraș cu milioane de suflete. Dar, va descoperi că acest om al străzii este Nathaniel Ayers (Jamie Foxx), unul dintre fenomenele muzicii clasice mai dăunăzi. Cu speranța că va putea face ceva pentru acest om cu un talent excepțional, Lopez pornește într-o misiune care, în cele din urmă, îl va schimba profund și pe el.

UNKNOWN (2011)
Necunoscutul
Acțiune, SUA, 2011
R: Jaume Collet-Serra
D: Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones, Aidan Quinn, Bruno Ganz

Un bărbat se trezește din comă și află că altcineva îi preluase identitatea.

Ceea ce urmează este povestea incredibilă a unui om care se trezește din comă și descoperă că o altă persoană îi preluase identitatea. Istoria devine chair mai comlicată, deoarece nimeni, nici măcar soția lui nu îl crede.

Martin Harris (Liam Neeson – “Taken”, “Schindler’s List”) își revine din coma în care intrase în urma unui accident auto pe care îl avusese în Berlin. Însă, după ce se trezește, nimeni, nici măcar soția lui, nu îl recunoaște. Povestea merge chiar mai departe, căci Martin descoperă că altcineva (Aidan Quinn) îi preluase identitatea. Ignorat de autorități și vânat de niște asasini misterioși, el se trezește singur, obosit și mereu pe fugă. În cele din urmă, cu ajutorul neașteptat al unei femei (Diane Kruger), Martin se avântă cu capul înainte într-o bătălie în care nimeni altcineva nu îi acorda vreo șansă.

WOMB
Pântecul mamei
Dramă, Germania, 2010
R: Benedek Fliegauf
D: Eva Green, Matt Smith, Lesley Manville, Peter Wight, István Lénárt

Disperată că și-a pierdut iubitul, o femeie decide să-l cloneze și să-l poarte în pântec.

Devastată că își pierde iubitul pe care abia îl regăsise, o femeie decide să îl cloneze și să îl poarte în pântec. De când se va naște și până când acesta devine bărbat, femeia trebuie să se confrunte cu decizia controversată pe care o luase.

După ce se întoarce în casa bunicului, Rebecca (Eva Green) îl reîntâlnește pe Thomas, cel de care se îndrăgostise când era copilă. Bărbatul își părăsește iubita, pe Rose, iar relația lor merge mai departe din punctul în care rămăsese cu ani în urmă, asta până când Thomas moare într-un accident auto. Devastată, femeia se gândește la sinucidere, dar își găsește consolarea în ideea clonării. Deși societatea nu a acceptat complet această idee, planul Rebeccăi este acela de a-l purta în pântec pe Thomas, readucându-și în acest fel la viață iubitul. De la naștere și până când Thomas devine bărbat, femeia trebuie să se confrunte cu decizia controversată pe care o luase în acel moment de cotitură al vieții sale. Copilul nu știe nimic despre clonare, ci i se spune că tatăl lui a murit. În ciuda secretului, Rebecca și Thomas au o viață aproape normală, până când Rose află despre ei…

LOVE BUG
Virusul
Scurt-metraj, Marea Britanie, 2011
R: Ben Kent
D: Thomas Coombes, Erica Emm

O tânără contactează un virus care o transformă în zombie.

O tânără merge la o întâlnire și, în momentul în care se afla la masă, ea se molipsește cu un virus de la un chelner. Din această clipă, ea se transformă în zombie și-i omoară pe toți cei din restaurant.

Atunci când Frank este de acord să meargă la un blind date pus la cale de către cel mai bun prieten al său, habar nu avea ce grozăvenie îl aștepta. Tânăra pe care urmează să o cunoască va contacta un virus care o va transforma în zombie și astfel va ucide pe oricine îi iese în cale. Curând, pandemia se răspândește în toată Londra.

RETURN MOVIES

2 FAST 2 FURIOUS
Mai furios, mai iute
Acțiune, SUA, 2003
R: John Singleton
D: Paul Walker, Tyrese Gibson, Eva Mendes, Cole Hauser, Ludacris

Paul Walker se întoarce în lumea curselor ilegle de stradă.

Paul Walker revine, iar de această dată urmează să transporte bani “murdari” pentru un om de afaceri dubios. “Mai furios, mai iute”, un film despre mașini tari, fete sexy, tipi cu atitudine și cascadorii inimaginabile.

“2 Fast 2 Furious” este o peliculă de acțiune regizată de John Singleton. Acesta este al doilea film din serie, după “The Fast and the Furious” (2001). Protgonist este Paul Walker, cel care îl interpretează pe Brian O’Conner, iar coloana sonoră a fost compusă de către David Arnold. De acesată dată, Vin Diesel a ales să nu apară, deși în film există referiri la personajul Dominic Toretto interpretat de el în pelicula anterioară. Acum, fostul polițist Brian O’Conner (Paul Walker) face echipă cu un escroc, Roman Pearce (Tyrese Gibson). Cei doi urmează să ducă la destinație un transport de bani “murdari” pentru un om de afaceri dubios, Carter Verone (Cole Hauser). În acest timp, în peisaj își face apariția un agent sub acoperire, este vorba despre Monica Fuentes (Eva Mendes), a cărei misiune estea aceea de a pune mâna pe Verone pentru a-l aduce în fața justiției. Ceea ce urmează este un film despre mașini tari, fete foarte sexy, tipi cu atitudine și cascadorii cu mașini cum nu ați mai văzut vreodată.

06 (AKA. 1-900)
Linia erotică
Dramă, Olanda, 1994
R: Theo Van Gogh
D: Ariane Schluter, Ad Van Kempen

Povestea a doi oameni singuri care “se întâlnesc” folosind o linie telefonică erotică. Deși este vorba despre un joc care are reguli clare, cei doi devin din ce în ce mai nerăbdători să se cunoască.

Sara și Thomas sunt doi oameni singuri preocupați mai ales de profesie. Ei “se cunosc” la telefon, pe o linie erotică. Relația lor avansează rapid, în sensul că ajung să petreacă tot mai mult timp împreună. Convorbirile devin erotice, amuzante, frustrante și chiar sinistre, iar ei sunt din ce în ce mai nerăbdători să se întâlnească. Oare se va întâmpla asta vreodată? În ciuda regulilor inițiale ale jocului conform cărora cei doi nu au voie să se întâlnească vreodată sau să știe care este identitatea celuilalt, fiecare dintre cei doi își dorește atingerea fizică a celui care se află la celălat capăt al firului.

A FISTFUL OF DYNAMITE (AKA. GIU LA TESTA / DUCK, YOU SUCKER)
Un pumn de dinamită
Western, Italia, 1971
R: Sergio Leone
D: James Coburn, Rod Steiger, Romolo Valli, Maria Monti, Rick Battaglia

În aceste western din anii ’70, totul sare în aer din clipa în care un expert în explozibil care a dezvoltat o adevărată obsesie pentru dinamită și un fermier reprofilat în tâlhar/revoluționar decid să colaboreze.

Povestea lui Sergio Leone este plasată în Mexic, în vremea revoluției. Juan Miranda (Rod Steiger) este un fermier mexican care alesese să devină tâlhar. El și rudele sale apropiate constituiau nucleul bandei de tâlhari. John Mallory (James Coburn) este un membru IRA expert în explozibil. În vreme ce Juan este interesat să aibă din ce trăi, John are motivații ideologice pentru gesturile sale. Cei doi se întâlnesc în Mexico și au de gând să facă echipă, jefuind bănci. Planurile lor suferă modificări drastice atunci când drumurile li se intersectează cu acelea ale revoluționarilor, iar situația scapă de sub control când Juan este prins și urmează să fie executat. Însă, John nu își lasă camaradul la greu și vine să îl salveze. Ca-n viață, cei doi jefuitori de bănci vor ajunge eroii revoluției.

A MIDSUMMER NIGHT’S SEX COMEDY
Comedia erotică a unei nopţi de vară
Comedie, SUA, 1982
R: Woody Allen
D: Woody Allen, Mia Farrow, José Ferrer, Julie Hagerty, Tony Roberts

La finalul unei petrecere de nuntă de la o casă de vacanță amenajată în stil rustic, se nasc alte idile, iar partenerii se schimbă între ei.

Andrew Hobbs (Woddy Allan), inventator excentric și brocker pe Wall Street, și soția lui, Adrian (Mary Steenburgen), trec printr-o perioadă delicată. Cei doi sunt gazdele unei petreceri de nuntă care se va ține la casa lor de vară aranjată în stil rustic. Mirii sunt Ariel (Mia Farrow) și Leopold (Jose Ferrer), vărul lui Adrian. În weekend, un alt cuplu sosește aici și, până la finalul șederii lor acolo, se nasc noi idile, iar parternerii sexuali se schimbă între ei.

AND NOW FOR SOMETHING COMPLETELY DIFFERENT
Monty Python: Ceva Complet diferit
Comedie, Marea Britanie, 1971
R: Ian Macnaughton
D: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones

Primul lung-metraj Monty Python este o colecție ale celor mai bune momente refilmate din primele două sezoane ale serialului "Monty Python’s Flying Circus".

Regizorul Ian MacNaughton este cel care îi conduce pe John Cleese, Graham Chapman, Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones și Terry Gilliam în această isterie haotică prin locurile deja cunoscute de fanii Monty Python. Astfel, întâlnim magazine de animale de companie, birouri ale consilierilor maritali, străzile Londrei, doamne trecute de prima tinerețe care conduc motociclete, spărgători de bănci, furculițe murdare… De asemenea, subiectele sunt unele de larg interes: armata, poliția, guvernul britanic, instanțele de judecată, Mao sau reporterii de televiziune.

BAD COMPANY (1972)
Banda
Western, SUA, 1972
R: Robert Benton
D: Jeff Bridges, Barry Brown, Jim Davis, John Savage, David Huddleston

Povestea unui tânăr din Nord care își părăsește casa pentru a merge undeva în Vest, unde întâlnește un bandit și se alătură găștii conduse de acesta.

Pelicula lui Robert Beneton este plasată în timpul Războiului Civil, când Drew Dixon (Barry Brown), un tânăr din Nordul țării, pleacă de acasă pentru a nu fi recrutat și ajunge undeva în Vest. Aici, el îl întâlnește pe Jake Rumsey (Jeff Bridges) șeful unei găști de bandiți și alege să se alăture acestora. Situația va ieși de sub control la un moment dat, deoarece Drew va fi cel care l-ar putea scăpa pe Jake de spânzurătoare. Doar că, prețul pe care l-ar plăti pentru asta ar fi un pic prea mare, este vorba despre propria viață.
Nominalizare la Writers Guild of America.

BAD FAMILY (AKA. PAHA PERHE)
O familie rea
Dramă, Finlanda, 2010
R: Aleksi Salmenperä
D: Ville Virtanen, Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Vera Kiiskinen, Tomi Salmela

Consecința directă a unui divorț cu scandal este aceea că cei doi copii sunt despărțiți. Adevăratele drame încep ani mai târziu când, după moartea mamei, cei doi frați se reîntâlnesc.

Urmarea unui divorț cu tam-tam este aceea că mama câștigă custodia fiicei, iar tatăl pe aceea a băiatului. Șaisprezece ani mai târziu, după ce mama moare, cei doi frați se reîntâlnesc. Băiatul este acum un tânăr rebel, iar tatăl lui pare depășit de situație în relația cu fiul său. Situația se complică și mai mult după ce frații se reîntâlnesc, deoarece băiatul nu își privește deloc sora ca pe o rudă, ci dimpotrivă.

BARBARELLA
Barbarella
SF, Franța/Italia, 1968
R: Roger Vadim
D: Jane Fonda, John Philip Law, Anita Pallenberg, Milo O’Shea, Marcel Marceau

În misiunea de a salva lumea, Barbarella experimentează sexul interstelar.

Un amestec scandalos de umor și fantezii erotice care o are în centrul său pe Barbarella, o femeie de secolul 41, care este foarte emanicipată sexual. Misiunea ei este aceea de a salva lumea.

Suntem în secolul 41. Barbarella (Jane Fonda), este reprezentanta interstelară a guvernului unit al Terrei și primește misiunea de a-l localiza pe omul de știință Durand Durand (Milo O’Shea) care se află pe planeta Tau Ceti. Cercetătorul este inventatorul unei arme. Terra este acum o planetă pașnică, armele sunt foarte rare aici, iar pericolul ca aceasta să ajungă la cine nu trebuie este foarte mare. Astfel, Barbarella ajunge pe Tau Ceti și, încet dar sigur, își croiește drum către Durand Durand. De-a lungul călătoriei, ea descoperă satisfacțiile sexului interstelar.

BEDROOMS
Dormitoare
Dramă, SUA, 2010
R: Youssef Delara, Michael D. Olmos, Victor Teran
D: Jordan Belfi, Sarah Clarke, Julie Benz, Jesse Garcia, Xander Berkeley

Urmăriți patru povești din patru dormitoare. O istorie fascinantă despre zidurile care îi deapart pe oameni, inimi zdrobite, infidelitate și adevărul care eliberează.

“Dormitoare” este o dramă evocatoare în care se vorbește despre zidurile care îi separă pe oameni, inimi zdrobite și infidelitate. Apoi, vine momentul eliberării, atunci când alegi să spui adevărul, iar zidurile se prăbușesc. Urmăriți patru povești din patru dormitoare.

Mai întâi, îi vedem pe Beth (Moon Bloodgood) și pe Julian (Jordan Belfi) care se joacă de-a soții și ating un punct critic al relației lor. Apoi, Anna (Julie Benz) și Harry (Xander Berkeley), care străduiesc sa treacă peste infidelitate și să își salveze mariajul, asta în vreme ce în peisaj își face apariția Sal (Jesse Garcia), băiatul care aduce pizza. A treia poveste este aceea a lui Marnie (Dee Wallace) și Roger (Barry Bostwick), doi oameni care sunt casatoriți de mult timp și în viața cărora infidelitatea a avut locul său de ani de zile. Cel de-al patrulea dormitor este al lui Janet (Sarah Clarke), o femeie divorțată, care este mamă de gemeni.

BLOW OUT
O moarte suspectă
Thriller, SUA, 1981
R: Brian De Palma
D: John Travolta, Nancy Allen, John Lithgow, Dennis Franz, Peter Boyden

În încercarea de a înregistra sunetul perfect, un bărbat pasionat de efecte speciale ajunge să fie implicat într-o crimă.

John Travolta interpretează rolul unui îndrăzneț realizator de film care încearcă să deconspire o enigmatică poveste politică, iar Nancy Allen joacă o tânără care știe prea multe.

Jack Terri (John Travolta) își câștigă existența din înregistrarea sunetelor pe care le foloseștea apoi pentru filme. Într-una dintre nopți, în momentul în care încerca să înregistreze un alt sunet de afară, el este martorul unui accident. O mașină cade de pe pod în apă. Deși în mașină se aflau un bărbat și o femeie, Jack reușește să o salveze doar pe ea, este vorba despre Sally (Nancy Allen). După ce pune cap la cap niște informații, el realizează că, înainte de accident, auzise și o împușcătură. După ce fotograful Manny Karp (Dennis Franz) vine cu imagini de la accident, Jack descoperă motivul real pentru care naiva Sally se aflase în mașină și are și proba cu care să poată dovedi că are dreptate. Din păcate, el va realiza în ce situație s-a pus abia atunci când va fi prea târziu.

CERTIFIED COPY (AKA. COPIE CONFORME)
Copie conformă
Dramă, Franța, 2010
R: Abbas Kiarostami
D: Juliette Binoche, William Shimell, Jean-Claude Carrière

Aflat în Toscana pentru a-și promova cea mai recentă carte, un scriitor britanic întâlnește o franțuzoaică ce deținea o galerie de artă în Lucignano. Acesta este începutul unei povești care promite mai mult decât un tur în împrejurimile Toscanei.

Pentru rolul Elle, Juliette Binoche a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes. Pelicula “Copie conformă” este prima regizată de legendarul Abbas Kiarostami (“Taste of Cherry”, “Through the Olive Trees”, “The Wind Will Carry Us”) în afara Iranului. Elle (Binoche), patroana unei galerii de artă din Toscana, participă la o prelegere a scriitorului britanic James Miller (William Shimell) pe tema autenticității și a falsului în artă. La final, ea se oferă să îi arate locul, iar James este confundat cu soțul lui Elle. Cei doi păstrează aparențele și se comportă precum un cuplu adevărat. Oare este vorba doar de un joc sau între cei doi chiar se înfiripează ceva profund?

COLORS IN THE DARK (AKA. SATTE FARBEN VOR SCHWARZ)
Culori în întuneric
Dramă, Germania, 2010
R: Sophie Heldman
D: Senta Berger, Bruno Ganz, Carina Wiese, Barnaby Metschurat, Leonie Benesch

După cinzeci de ani fericiți, relația dintre doi soți ajunge într-un moment de cumpănă.

Anita (Senta Berger) și Fred (Bruno Ganz) au o cănicie fericită care durează de cincizeci de ani. Acum, el este grav bolnav și, pentru prima dată în toți acești ani, începe să facă lucruri care nu sunt deloc pe placul soției. Tot pentru prima dată, după jumătate de secol alături de bărbatul ei, Anita se simte singură, abandonată și începe să iși pună întrebări în legătură cu relația lor. Dar, o dragoste ca a lor nu se poate termina așa. De fapt, o iubire ca aceasta nu trebuie să se sfârșească vreodată.

Povestea de dragoste a lui Fred și a Anitei, care sunt căsătoriți de jumătate de secol.

DOLLS (2002)
Păpuşi
Dramă, Japonia, 2002
R: Takeshi Kitano
D: Miho Kanno, Hidetoshi Nishijima, Tatsuya Mihashi, Chieko Matsubara, Kyôko Fukada

Trei povești de dragoste nemuritoare: un cuplu tânăr care urmează să se despartă și un bătrân care se întoarce în parc, acolo unde obișnuia să se întâlnească cu fosta iubită în urmă cu mulți ani. Cea de-a treia este aceea a unui star pop desfigurat care are parte de devotamentul incredibil al celui mai mare fan al său.

Matsumoto și Sawako fuseseră fericiți cândva, dar amestecul părinților și succesul în carieră îl determină pe tânăr să facă o alegere dureroasă.

Hiro este un bătrân care, cu treizeci de ani în urmă, atunci când era un biet muncitor într-o fabrică, fusese abandonat de iubita lui. Acum, el se întoarce în parcul unde ei obișnuiau să se întâlnească.

Deoarece chipul ei frumos este acoperit de bandaje, Haruna își petrece cea mai mare parte a timpului privind marea. Cu puțin timp în urmă, era un star pop și trăia în lumea fascinantă a vedetelor, acordând interviuri și autografe. Deși nu mai este în lumina reflectoarelor, cel mai devotat fan îi rămâne alături.

Poveși delicate de dragoste nemuritoare.

DREAM HOME (2010)
Casa de vis
Horror, Hong Kong, 2010
R: Ho-Cheung Pang
D: Josie Ho, Eason Chan, Derek Tsang, Lawrence Chou, Juno Mak

“Dream Home” spune povestea unei femei care are două joburi, deorece are nevoie de bani pentru a-și cumpăra locuință la care visează, este vorba despre acea casă de la geamurile căreia să poată privi nestingherită o zonă celebră din Hong Kong. Din păcate, continua modificare a prețurilor și imposibilitatea de a ține pasul cu mărirea prețurilor din domeniul imobiliar o fac pe tânără să treacă la soluții extreme. Dorindu-și cu disperare să își vadă visul împlinit, ea merge până acolo încât fură informații vitale pentru a le vinde altor companii. Cu toate salturile și riscurile pe care și le asumă, ea nu reușește să câștige atât cât i-ar trebui pentru a ține pasul cu dinamica pieței imobiliare. Pentru că tatăl ei este bolnav în stadiu terminal, iar cheltuielile medicale sunt foarte costisitoare, femeia face o alegere fatidică pentru familia sa, gândindu-se să își lase părintele să moară pentru a încasa polița de asigurare. Chiar și așa, banii din asigurare nu se dovedesc a fi suficienți, de vreme ce costul proprietății la care visează crește necontenit.

DUPLICITY
Duplicitate
Thriller, SUA, 2009
R: Tony Gilroy
D: Julia Roberts, Clive Owen, Tom Wilkinson, Paul Giamatti, Dan Daily

Îți poți păstra încrederea atunci când intri într-un joc în care toți trădează?

Julia Roberts și Clive Owen se iubesc de ceva vreme, dar sunt și spioni corporatiști care vor face echipă într-o nouă misiune. Oare în această lume în care toți trădează vor mai putea avea încredere unul în celălalt?

Agentul CIA Claire Stenwick (Julia Roberts) și agentul MI6 Ray Koval (Clive Owen) au lăsat în urmă serviciile secrete guvernamentale, preferând să câștige bani din războiul rece dintre două companii multinaționale concurente. Misiunea lor este aceea de a păstra secretă formula unui produs care va aduce o avere companiei care îl va patenta prima. Patronii lor, magnatul Howard Tully (Tom Wilkinson) și Dick Garsik (Paul Giamatti), sunt de părere că orice este permis, astfel încât nicio manevră nu este considerată josnică. În clipa în care miza crește, nimeni nu mai știe exact cu cine are de-a face, fiecare încearcă să tragă în piept pe fiecare și să anticipeze mutarea celuilalt. În jocul lor pe muchie de cuțit, Claire și Ray nu luaseră în calcul un singur amănunt care la un moment dat devine esențial: dragostea.

EIGHT MEN OUT
Ultimul joc
Dramă, USA, 1988
R: John Sayles
D: John Cusack, Clifton James, Michael Lerner, Christopher Lloyd, Charlie Sheen

Urmăiți o poveste care, după atâtea decenii de când a avut loc, pare incredibilă. Este vorba despre o pagină neagră din istoria sportului american.

În 1919, opt jucători de la Chicago White Sox au acceptat 10.000 de dolari pentru fiecare și, din acest moment, ei încep să scrie istorie. Este vorba despre o pagină neagră din istoria sportului american. După atâtea decenii de la ceea ce s-a întâmplat, încă pare inimaginabil. Oare ce i-a determinat pe acești oameni talentați să comită o astfel de trădare. Din distribuție, John Cusack, Clifton James, Michael Lerner, Christopher Lloyd și Charlie Sheen.

COLORS IN THE DARK (AKA. SATTE FARBEN VOR SCHWARZ)
Culori în întuneric
Dramă, Germania, 2010
R: Sophie Heldman
D: Senta Berger, Bruno Ganz, Carina Wiese, Barnaby Metschurat, Leonie Benesch

După cinzeci de ani fericiți, relația dintre doi soți ajunge într-un moment de cumpănă.

Anita (Senta Berger) și Fred (Bruno Ganz) au o cănicie fericită care durează de cincizeci de ani. Acum, el este grav bolnav și, pentru prima dată în toți acești ani, începe să facă lucruri care nu sunt deloc pe placul soției. Tot pentru prima dată, după jumătate de secol alături de bărbatul ei, Anita se simte singură, abandonată și începe să iși pună întrebări în legătură cu relația lor. Dar, o dragoste ca a lor nu se poate termina așa. De fapt, o iubire ca aceasta nu trebuie să se sfârșească vreodată.

Povestea de dragoste a lui Fred și a Anitei, care sunt căsătoriți de jumătate de secol.

EL SECRETO DE SUS OJOS (AKA. THE SECRET IN THEIR EYES)
Secretul din ochii lor
Dramă, Argentina, 2009
R: Juan José Campanella
D: Ricardo Darín, Soledad Villamil, Pablo Rago, Javier Godino, Guillermo Francella

Încercând să reconstruiască trecutul, el va ajunge să își îngroape propriile sentimente, iar aflarea adevărului va deveni cheia cu care să deschidă ușa care să îl ajute să trăiască restul zilelor.

După ce a lucrat o viață la Curtea Penală, Benjamín Chaparro a ajuns să trăiască ziua în care s-a pensionat. Pentru a-și umple timpul liber, el începe să scrie o carte care are la bază o poveste adevărată, este vorba despre o întâmplare la care fusese martor și în derularea căreia avusese un rol esențial.

Povestea despre care scrie pare să se fi întâmplat în anul 1973, la Buenos Aires, este vorba despre o crimă și despre investigația care a urmat. Însă, după ce deschide această ușă către trecut, Chaparro realizează că este imposibil să o mai închidă înapoi.

EMPIRE OF SILVER (AKA. BAIYIN DIGUO)
Imperiul de argint
Dramă, China, 2009
R: Christina Yao
D: Aaron Kwok, Tielin Zhang, Lei Hao, Jennifer Tilly, Zhicheng Ding

Urmăriți o istorie inspirată din fapte reale de acum un secol, este vorba despre o pasionată poveste de dragoste în care moralitatea ocupă un loc important.

Povestea filmului are la bază o istorie reală din China de acum o sută de ani. Un tânăr din China trebuie să se hotărască dacă va urma tradiția familiei, mergând pe drumul ales de tatăl său, sau o ia în altă direcție. Momentul marii hotărâri coincide cu acela în care el devine moștenitorul unui imperiu bancar, pe care el nu pune mare preț.

China, 1899. Într-un țiunut al frumuseții rafinate și al tradițiilor atemporale, un tânăr preocupat să-și trăiască viața devine moștenitorul unui imperiu bancar de care nu îi pasă atât de tare. După ce soția fratelui său este răpită, împotriva voinței sale, bărbatul va trebui să își schimbe abordarea în ceea ce privește atribuțille pe care le are în calitate de moștenitor. În plus, tatăl său are propriile sale metode de succes. E drept că fiul are alte valori, dar lacomul său părintele este de neoprit în dorința de a-și învăța fiul cum să procedeze pentru a fi ”bine”.

EVERYTHING WILL BE FINE (AKA. ALTING BLIVER GODT IGEN)
Totul va fi bine
Thriller, Danemarca, 2010
R: Christoffer Boe
D: Jens Albinus, Igor Radosavljevic, Marijana Jankovic, Özlem Saglanmak, Nicolas Bro

Viața unui regizor frenetic se schimbă dramatic după ce acesta lovește un om cu mașina și intră în posesia unor probe care, dacă ar fi fost făcute publice, ar fi dus la răsturnarea guvernului de la Copenhaga.

Jacob Falk este un regizor de film foarte pasionat de munca sa care este la un pas de o lansarea celei mai recente dintre peliculele sale. Într-o seară, după o întâlnire tensionată cu producătorul, în timp ce se întorcea acasă, el are un accident rutier de la care fuge. În urma lui, rămâne un bărbat foarte grav rănit, iar regizorul se oprește la prima benzinărie și anunță anonim accidentul. El nu spune nimănui despre asta de teama consecințelor pe care le-ar avea această întâmplare asupra lansării filmului său. La scurt timp după eveniment, Falk descoperă că bărbatul lovit deținea secrete periculoase a căror deconspirare ar fi putut determina răsturnarea guvernului de la Copenhaga. Era vorba despre fotografii cu prizonieri de război torturați de soldați danezi.

EXQUISITE CORPSE (2010)
Un cadavru splendid
Horror, USA, 2010
R: Scott David Russell
D: Steve Sandvoss, Nicole Vicius, Guillermo Díaz, Tessa Thompson, Larry Cedar

O poveste de dragoste în stil gotic, o peliculă horror un pic mai altfel. Oare până unde este dispus să ajugă cineva pentru a mai fi încă o zi cu persoana iubită?

În clipa în care iubita unui tână neurolog moare în mod tragic, acesta realizează un ser care să o aducă înapoi la viață. Din păcate, rezultatele sunt temporare, iar el, în disperarea de a o reînvia pe femeie, va descinde într-un univers teribil. Oare până unde va merge pentru a fi încă o zi alături de iubita lui?

FAST FOOD FAST WOMEN
O chelneriţă norocoasă
Dramă, SUA, 2000
R: Amos Kollek
D: Anna Thomson, Jamie Harris, Louise Lasser, Robert Modica, Lonette Mckee

Există 18 milioane de oameni în New York, dar Bella este numai una.

Bărbați și femei, tineri și bătrâni, toți se află în căutarea dragostei. Bella, o chelneriță în vârstă de 35 de ani, încearcă să îi dea o șansă lui Bruno, un șofer de taxi iresponsabil.

Epuizată de muncă, Bella, o chelnerită de la o cafenea din Manhattan, nu este prea fericită când se gândește că aniversarea de 35 de ani se apropie. De prea mult timp, ea avea o relație cu un bărbat căsătorit, însă acum se gândește să îi dea o șansă lui Bruno, un scriitor frustrat care își câștigă banii din taximetrie. Decisă să nu-l pună pe fugă, vorbindu-i despre dorința ei legată de căsătorie și familie, Bella joacă dur și îi spune lui Bruno că urăște copiii. În lumea ei, la job, femeia realizează că nu este singura care are dificultăți în dragoste. Paul, un văduv timid, încearcă să intre în grațiile încântătoarei Emily, iar bătrânul Seymour se îndrăgostește de o dansatoare. În ciuda întorsăturilor neașteptate și uneori nedorite ale dragostei, fiecare dintre ei speră la ceea ce este mai bun și mai frumos. În cele din urmă, perseverenta Bella va descoperi că basmele pot deveni realitate, chiar și în New York.

FASTER (2010)
Faster: Iute ca glonţul
Acțiune, SUA, 2010
R: George Tillman Jr.
D: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Billy Bob Thornton, Moon Bloodgood, Maggie Grace

Un escroc pune la cale un plan de a răzbuna moartea fratelui său care avusese loc cu ceva ani în urmă în timpul unui jaf. În timp ce era preocupat de detaliile acțiunii sale, delicventul intră în vizorul unui polițit cu state vechi. În plus, pe urmele sale se mai afla și un asasin plătit.

De obicei, viața în închisoare poate avea două efecte asupra unui om: îl face mai puternic sau îl doboară. Pentru Driver (Dwayne Johnson) se întâmplă ca cei zece ani petrecuți în sptele gratiilor să-l fi făcut mai putenic, alimentându-i constant dorința de a răzbuna moartea fratelui său. Astfel, în ziua eliberării din închisoare, este foarte pregătit să înceapă planul de răzbunare, având în vizor patru bărbați pe care îi consideră responsabili. Cu o listă de nume și adrese asupra sa, imediat după ce trece de porțile închisorii el se află în misiune. Dar, nu este singur, deaorece pe urmele lui se află un polițist și un asasin plătit.

Un delincvent care tocmai își ispășise pedeapsa de 10 ani, imediat după ce trece dincolo de porțile închisorii, este decis să se răzbune pe cei vinovați de moartea fratelui său.

“Faster: Iute ca glonţul” a obținut nominalizări la Image Awards, Teen Choice Awards și World Soundtrack Awards.

FELLINI’S ROMA
Fellini: Roma
Dramă, Italia, 1972
R: Federico Fellini
D: Peter Gonzales, Fiona Florence, Britta Barnes, Pia De Doses, Marne Maitland

O povestea despre tânărul Fellini și bătrâna Roma, apoi despre Roma din vremea lui Mussolini, Roma zilelor noastre. Roma văzută de unul dintre cei mai cunoscuți cetățeni ai săi. ROMA!

„Fellini: Roma” e un omagiu adus de regizor Romei, Italiei. Filmul este unul autobiografic, fiind un amestec între ficțiune și realitate. Povestea începe în timpul copilărieiei lui Fellini, în Roma anului 1931, vremea regimului Mussolini. Istoria prezentată alternează momente din trecut cu cele din prezent, apar și o echipă care lucrează la un film despre Roma, dar și trimiteri la istoria Imperiului, precum și un discurs improvizat al lui Gore Vidal și se iau în discuție problemele guvernării. În această călătorie în timp sau, mai bine zis între timpuri, apar și vizite la restaurantul în aer liber, cinematograf, sala de concerte și bordel.

Premii și nominalizări la BAFA, Cannes, Globurile de Aur, French Syndicate of Cinema Critics și Italian National Syndicate of Film Journalists.

FIREWORKS (AKA. HANA-BI)
Foc de artificii
Suspans, Japonia, 1997
R: Takeshi Kitano
D: Takeshi Kitano, Kayoko Kishimoto, Ren Ohsugi, Susumu Terajima, Tetsu Watanabe

Un fost polițist sparge o bancă și astfel face rost de banii de care are nevoie pentru a o ajuta pe văduva unui polițist. După asta, el pornește într-o ultimă vacanță împreună cu soția sa care mai are foarte puțin de trăit.

Nishi este un fost ofițer de poliție care se simte responsabil, așa că este decis să aducă alinare în viața celor dragi. Nu este deloc simplu, deoarece partenerul său fusese schilodit în urma unui filaj dezastruos, un coleg este împușcat mortal de către acelaș ticălos, iar soția suferă de o boală incurabilă. Astfel, pentru a reuși să facă lucruri bune pentru cei dragi, el trebuie să încalce legea. Prin urmare, Nishi jefuiește o bancă și așa face rost de banii de care are nevoie pentru a o ajuta pe văduva unui polițist, iar apoi pornește într-o ultimă vacanță alături de soția sa.

Premii și nominalizări la Argentinean Film Critics Association Awards, Awards of the Japanese Academy, Blue Ribbon Awards, Chicago Film Critics Association Awards, Cinema Brazil Grand Prize, César Awards, European Film Awards, Film Critics Circle of Australia Awards, Festivalul de Film de la Veneția, São Paulo International Film Festival, National Society of Film Critics Awards.

FLIRTING
Flirt
Dramă, Australia, 1991
R: John Duigan
D: Noah Taylor, Thandie Newton, Nicole Kidman, Bartholomew Rose, Felix Nobis

Urmăriți cum se naște și crește o poveste de iubire la început de viață.

John Duigan ne aduce în Australia lui 1965, atunci când timidul Danny Embling (Noah Taylor) se îndrăgostește de Ugandan Thandiwe (Thandie Newton), o fată frumoasă care urma cursurile școlii de fete. Această relație le va deschide amândurora noi perspective și îi va ajuta să treacă mai ușor peste răutățile pe care le îndură de la colegii lor. Cei doi se întâlniseră cu prilejul unui meci de rugby, atunci când câteva dintre fetele de la Cirencester veniseră în vizită. În esență, filmul se clădește pe povestea de iubire dintre acest tânăr care este privit ca un intrus de către colegi și frumoasa care are de suferit din cauza culorii pielii.

FOUR WEDDINGS AND A FUNERAL
Patru nunţi şi o înmormântare
Comedie, Marea Britanie, 1994
R: Mike Newell
D: Hugh Grant, Andie Macdowell, Kristin Scott Thomas, Simon Callow, James Fleet

“Patru nunţi şi o înmormântare”, un film celebru al anilor ’90, cu două nominalizări la Oscar, premii și nominalizări la BAFTA, Globurile de Aur, British Comedy Awards, Chicago Film Critics Association Awards, premiile César, London Critics Circle Film Awards.

Povestea începe la o nuntă, când Charles (Hugh Grant), un englez rezervat, o întâlnește pe frumoasa Carrie (Andie MacDowell). El are 32 de ani, este șarmant, inteligent, un burlac fără leac care a avut multe femei frumoase lângă el, dar n-a făcut încă pasul către oficializarea vreunei relații. Cu cât merge la mai multe nunți ca invitat, cu atât dorește mai puțin să se însoare vreodată. Acum, situața pare să se schimbe oarecum, deoarece se îndrăgostește de Carrie, dar inabilitatea să de a-și exprima sentimentele pare să îi spulbere șansele de a avea o relație cu ea. Numai că ei se vor întâlni iar și iar. Așa se face că, într-o bună zi, se trezește așteptând în catedrală la propria nuntă. Dar, oare femeia în rochie albă este aceea lângă care chiar își dorește să își petreacă toată viața?

FREEWAY KILLER
Bonin, ucigaşul de pe autostradă
Horror, SUA, 2010
R: John Murlowski
D: Scott Anthony Leet, Michael Rooker, Dusty Sorg, Cole Williams, Thomas Curtis

Subiectul filmului este inspirat de o poveste reală, este vorba despre William Bonin, cel numit și “Bonin, ucigaşul de pe autostradă”, cel mai cunoscut asasin în serie din California.

Urmăriți povestea adevărată a unuia dintre cei mai cunoscuți criminali în serie din California. Acesta i-a terorizat pe americanii luni întregi. Asasinul pornea în căutarea următoarelor sale victime, gonind pe autostrăzi. Cadavrele erau găsite cu urme de violență, agresiuni sexuale și mutilate oribil. Autorul acestor crime abominabile se numește William Bonin (Scott Anthony Leet) și a îngrozit omenirea din luna mai 1979 până în iunie 1980. O poveste terifiantă, care, din păcate, nu este scornită de mintea nimănui, ci este pusă la cale de un creier bolnav, este vorba despre o istorie care chiar s-a întâmplat în California anilor ’80.

FUN WITH DICK AND JANE (1977)
Distracţie cu Dick şi Jane
Comedie, SUA, 1977
R: Ted Kotcheff
D: George Segal, Jane Fonda, Ed Mcmahon, Dick Gautier, Allan Miller

Dick își pierde slujba, dar soția lui nu renunță ușor, așa că va găsi, în cele din urmă, soluția.

Pentru Dick și Jane, un cuplu căsătorit, lumea se prăbușește din clipa în care el rămâne fără job. Piscina este doar pe jumătate terminată și au un credit de 72.000$. Pentru a depăși situația, ei găsesc soluția: un jaf armat.

Dick Harper (George Segal) șI Jane (Jane Fonda) au un băiat de 11 ani, Billy, un câine, o casă frumoasă într-o suburbie și o cutie poștală plină de facturi pe care trebuie să le achite. Când șeful lui Dick, Charlie (Ed McMahon), îl concediază, familia începe să facă sacrificii. Jane încearcă să se angajeze, dar nu reușește, iar Dick dorește să obțină ajutor de șomaj, dar nici asta nu este posibil. Tensiunea crește din clipa în care creditorii încep să facă presiuni tot mai mari asupra lor. În această situație-limită, se întâmplă ca cei doi să fie la locul potrivit și în momentul potrivit. Ei bine, în vreme ce se aflau într-un birou de împrumut, acolo are loc un jaf armat, iar ei, din acel moment, trec de partea hoților. Astfel, Dick și Jane devin niște haiduci ai zilelor noastre, luând de la bogați pentru a împărți săracilor, adică lor înșile. Pentru ei, fiecare zi este plină de distracție și aventuri, asta cel puțin până vor fi prinși.

FUNNY PEOPLE
Tipi simpatici
Dramă, SUA, 2009
R: Judd Apatow
D: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana, Jonah Hill

Povestea unui faimos actor de stand-up comedy care suferă de o boală incurabilă.

Acțiunea este plasată în Los Angeles, iar Adam Sandler dă viață personajului principal. Este vorba despre un actor de stand-up comedy care suferă de o boală incurabilă. Un film dedicat oamenilor care ne aduc aminte să zâmbim.

George Simmons (Adam Sandler) este un faimos actor de stand-up comedy care află că suferă de o boală incurabilă și că mai are de trăit cel mult un an. Se întâmplă că o întâlnește pe Ira (Seth Rogen), care visează să îi calce pe urme, și decide să o angajeze ca asistent personal. Între cei doi se naște o prietenie profundă, George ajutând-o pe Ira în carieră, iar ea sprijinindu-l pe el în aceste momente grele. Când află că boala a intrat în remisie și o fostă iubită reapare în viața lui, actorul decide că este timpul să aleagă ceea ce este important pentru el și ceea ce dă cu adevărat un sens existenței sale.

GIGOLA
Gigola
Dramă, Franța, 2010
R: Laure Charpentier
D: Lou Doillon, Marie Kremer, Eduardo Noriega, Marisa Berenson, Marisa Paredes

În anii ’60, George, o tânără care provenea dintr-o respectabilă familie catolică, ajunge să fie hăituită de sinuciderea lui Sybil, o profesoară de care ea se îndrăgostise. Această tragedie în urma căreia își pierduse iubita o devastează, iar suferința o aduce într-o lume a exceselor hedoniste. Atunci când ea realizează că nu îi poate atrage pe bărbații mai în vârstă care sunt mult mai generoși cu banii, George se reinventează sub numele Gigola, un fel de gigolo dedicat numai femeilor.

Pelicula are la bază controversatul bestseller “Gigola”, al lui Laure Charpentier. Cartea a fost tipărită pentru prima dată în anul 1972, dar a fost retrasă de pe piață de către cenzori. Controversatul roman a fost republicat în 2002, după 30 de ani.

GIRLFIGHT
Luptătoarea
Dramă, SUA, 2000
R: Karyn Kusama
D: Michelle Rodriguez, Jamie Tirelli, Paul Calderon, Santiago Douglas, Ray Santiago

O adolscentă descoperă iubirea și succesul în… arena de box.

Diana, o adoescentă din Broolyn, descoperă iubirea și succesul în lumea dominată de bărbați a boxului. Ea îl întâlnește pe anternorul Hector și așa ajunge în brațele lui Adrian, un tânăr luptător foarte arătos.

Diana este o fată dură și dureros de sinceră care locuiește în Broolyn. Frustrată și dezorientată, ea este la un pas de a fi exmatriculată și, repetat, este pedepsită și se încaieră în curtea școlii. Acasă, o așteaptă Sandro, tatăl ei, care este un bărbat slab, dar un părinte abuziv. Acesta își crește singur copiii și îl favorizează la orice pas pe fratele ei, Tiny. Se întâmplă ca Diana să ajungă într-una dintre sălile de sport renumite de New York și, imediat se simte conectată la ceea ce se întâmpla acolo. Deși, tradițional, box-ul este un sport bărbătesc, Diana perseverează și, cu ajutorul antrenorului Hector, ajunge să își câștige respectul celorlalți. În vreme ce se antrena pentru a deveni tot mai puternică și mai agilă în ring, Diana se îndrăgostește de Adrian, care pare că are deja o iubită. Încet, încet, cei doi se lasă în voia atracției pe care o simt și se îndrăgostesc unul de celălalt. Istoria se tensionează în clipa în care destinul face ca cei doi să fie programați să lupte unul împotriva celuilalt în ring. Astfel, ei sunt puși în situația de a alege între dragoste și box. Pelicula regizată de Karyn Kusama a fost răsplătită cu premii și nominalizări la Festivalul de Film de la Cannes, Chicago Film Critics Association Awards, Deauville Film Festival, Las Vegas Film Critics Society Awards, Online Film Critics Society Awards, Stockholm Film Festival, Sundance Film Festival, Teen Choice Awards, și Valladolid International Film Festival.

HAIR
Hair
Muzical, SUA, 1979
R: Milos Forman
D: John Savage, Treat Williams, Beverly D’Angelo, Annie Golden, Nicholas Ray

Pelicula “Hair” care este inspirată de muzicalul de oe Broadway al anilor ’60 spune povestea lui Claude (John Savage), un tânăr din Oklahoma care sosește în New York City. Aici, el se împrietenește cu un grup de hipioți din Central Park și se îndrăgostește de Sheila (Beverly D’Angelo), o fată cu părinți bogați. Cu toate că sunt fericiți împreună, povestea lor nu va dura mult, deoarece Claude decide să se înroleze. Pelicula conține majoritatea melodiilor din piesa originală, printre care și “Donna”, “Aquarius”, “Easy to Be Hard”, “Let the Sunshine In”, “Good Morning Starshine”.

HELLRAISER III: HELL ON EARTH
Hellraiser 3: Iadul pe pământ
Horror, SUA, 1992
R: Anthony Hickox
D: Terry Farrell, Doug Bradley, Paula Marshall, Kevin Bernhardt, Peter Boynton

O moarte teribilă din camera de urgență a unui spital trimite o frumoasă reporteră de televiziune în mijlocul unei povești senzaționale și în adâncurile Iadului!

Un patron de club cumpără o sculptură ciudată și descoperă că aceasta conține o misterioasă cutie ornată de puzzle. Această cutie pare a fi un obiect legendar care ascude secrete tentante, dar este de fapt poarta către Infern. În scurt timp, noul proprietar al cutiei va elibera spiritele malefice care încep să îi omoare pe cei din club. Povestea se complică din clipa în care apare o reporteră de televiziune care vrea să afle motivul real al morții membrilor clubului. În clipa în care descoperă adevărul din spatele cutiei de puzzle, ea realizează că este singura care poate opri carnagiul.

HOWL (2010)
Urletul
Dramă, SUA, 2010
R: Jeffrey Friedman, Rob Epstein
D: James Franco, David Strathairn, Jon Hamm, Bob Balaban, Jeff Daniels

Pelicula “Urletul” spune povestea tânărului Allen Ginsberg care ajunge în fața instanței după publicarea poemului care a fost considerat obscen.

Suntem în San Francisco, în anul 1957. Atunci, o capodoperă americană ajunge în tribunal. Este vorba despre procesul în care este implicat tânărul Allen Ginsberg după ce publicase poemul Howl. În acest proces, avocatul apărării este Jake Ehrlich (Jon Hamm), un avocat celebru în drepturile civile. Cei care consideră că poemul este obsecen sunt o profesoară de limba engleză (Mary-Louise Parker) și profesorul (Jeff Daniels) care are o idee foarte bine definită în legătură cu ceea ce înseamnă o operă de calitate. Martorii apărării sunt cincizeci de intelectuali care vorbesc despre meritele culturale și artistice ale poemului. În cele din urmă, Clayton Horn (Bob Balaban) va pronunța o sentință surpinzător de plină de pasiune.

HUA MULAN
Mulan: Prinţesa războinică
Aventuri, China, 2009
R: Jingle Ma, Wei Dong
D: Wei Zhao, Kun Chen, Jun Hu, Jaycee Chan, Rongguang Yu

Curajoasa Hua Mulan pretinde că este băiat pentru a se putea înrola în armata Chinei. Actele sale de vitejie sunt numeroase. Însă, secretul ei va fi aflat până la urmă.

Hua Mulan (Jiao Xu) este o fată care locuiește cu tatăl său, Hua Hu. Influențată de acesta, ea începe să învețe de mică secretele artelor marțiale. Când Mulan (Vicki Zhao) împlinește 18 ani, iar Wei este invadat, toți bărbații sunt obligați să se înroleze. Fata nu poate trăi cu gândul că bătrânul ei tată va merge să lupte, așa că se deghizează în bărbat și se înrolează în locul lui. Pentru felul în care practica artele marțiale, ea atrage rapid atenția lui Wen Tai (Kun Chen), adjunctul comandantului de batalion. Într-una dintre zile, Mulan făcea baie, fără să știe că, de fapt, aceea era baia privată a comandantului. Se întâmplă ca ea să fie văzută de Tai, iar Mulan își dă seama de asta, îl lovește și fuge. Ei bine, din această clipă, secretul ei nu mai este deloc un secret.

I AM YOU (AKA. IN HER SKIN)
În locul ei
Dramă, Australia, 2009
R: Simone North
D: Guy Pearce, Sam Neill, Miranda Otto, Ruth Bradley, Kate Bell

Caroline era de părere că Rachel era perfectă și avea o viață frumoasă. Avea tot ceea ce ea nu ar fi avut cum să obțină ea vreodată, așa că decide să schimbe această situație, omorând-o.

Subiectul peliculei care este filmul de debut regizoral al producătorului Simone North este inspirat de întâmplări reale, este vorba despre o istorie teribilă din anul 1999. Rachel Barber (Kate Bell) este o fată frumoasă de cinsprezece ani. În plus, ea este o dansatoare talentată, are un iubit și se înțelege de minune cu părinții ei, Mike (Guy Pearce) și Elizabeth (Miranda Otto). Pe de altă parte, Caroline (Ruth Bradley), o tânără de 19 ani pe care părinții o angajează pentru a o supraveghea pe Rachel, este supraponderală, urâtă și are o relație foarte proastă cu tatăl ei (Sam Neill). Într-una dintre seri, când Rachel nu ajunge acasă, părinții se gândesc că ceva teribil s-a întâmplat cu fiica lor. Când anunța dispariția, oamenii legii le sugerează să se liniștească, deoarece, la vârsta aceasta, copiii adeseori pleacă de acasă. În această situație, Mike și Elizabeth pornesc singuri în căutarea lui Rachel. Caroline era de părere că Rachel era perfectă și avea o viață frumoasă. Era tot ceea ce ea nu ar fi avut cum să fie vreodată: frumoasă, sigură pe ea și fericită, așa că o omorâse.

I TRAVEL ALONE
Călătoresc solo
Dramă, Norvegia, 2011
R: Stian Kristiansen
D: Rolf Kristian Larsen, Amina Eleonora Bergrem, Pål Sverre Valheim Hagen, Ingrid Bolsø Berdal, Gustaf Hammarsten

Jarle Klepp trebuie să se maturizeze. Oare va fi în stare s-o facă și chiar își dorește asta cu adevărat?

Un student fără nicio grijă află dintr-o dată că este tatăl unei fetițe. Micuța are 7 ani și este trimisă să își cunoască tatăl, iar asta se va întâmpla în doar câteva zile.

Jarle Klepp (Rolf Kristian Larsen) are 25 de ani și este un student talentat. Viața lui este una foarte relaxată și lipsită de griji serioase, împărțindu-și timpul între muzică, sex și Marcel Proust. Dar, se întâmplă ceva neașteptat. Jarle află că, în urma unei legături de-o noapte, devenise tatăl unei fetițe care acum avea 7 ani. Mai mult decât atât, ea urmează să vină să îl viziteze într-o saptămână. Din clipa asta, nimic nu va mai fi la fel. Întrebarea este dacă va fi în stare Jarle să se maturizeze? Și dacă da, oare chiar își dorește acest lucru?

KIKA
Kika
Comedie, Spania, 1993
R: Pedro Almodóvar
D: Verónica Forqué, Peter Coyote, Victoria Abril, Àlex Casanovas, Rossy De Palma

Culoare, dinamism, umor negru, un film marca Pedro Almodóvar.

Oare ce se poate întâmpla atunci când eroii poveștii sunt un fotograf de modă, tatăl lui vitreg, amanta lor comună și un fost actor de filme pentru adulți care tocmai a scăpat dintr-un ospiciu?

Ramón, este un fotograf foarte talentat care se întoarce în casa familiei sale și este șocat să afle că mama lui tocmai s-a sinucis. În clipa în care el se prăbușește, tatăl său crede că a murit și o cheamă pe cosmeticiana Kika pentru a-l machia. Femeia este impresionată de frumusețea lui, neînțelegând de ce a murit atât de tânăr. Emoțiile ei sunt abia la început, deoarece tânărul își va reveni în fire în curând. Câteva luni mai târziu, Kika și tânărul au o relație, însă femeia are nevoie de mai mult, așa că începe o legătură și cu afemeiatul tată vitreg al lui Ramón. În acest moment, Andrea, fosta iubită, reapare în viața fotografului. Între timp, Pablo, un fost actor în filmele pentru adulți, scapă din ospiciu și o sună pe sora lui, Juana, care era chiar menajera lui Ramón. Pentru că este un maniac sexual, Pablo o violează pe Kika, iar scena este surprinsă de un vecin care anunță poliția. Pelicula a primit premii și nominalizări la Goya Awards, Fotogramas de Plata, Sant Jordi Awards, Spanish Actors Union.

LA HAINE (AKA. HATE)
Ura
Dramă, Franța, 1995
R: Mathieu Kassovitz
D: Vincent Cassel, Hubert Koundé, Said Taghmaoui, Abdel Ahmed Ghili, Solo

„La Haine” este o peliculă încărcată de dramatism în care mai mulți tineri care fac parte din diferite rase se revoltă față de polițiștii dintr-o suburbie mizeră a Parisului, după ce unul dintre prieteni este bătut cu bestialitate.

Rasism, violență, xenofobie, o poveste tipică vremurilor pe care le trăim. Eroii poveștii sunt un evreu, un arab și un tânăr de culoare care visează să devină boxer profesionist. După o confruntare violentă dintre protestatari și polițiști, un tânăr arab este atacat brutal de către un om de ordine și ajunge pe patul de spital. În această situație, se naște o nouă revoltă, a celor care iau atitudine pentru abuzurile săvârșite de polițiști.

LA MARIEE ETAIT EN NOIR (AKA. THE BRIDE WORE BLACK)
Mireasa era în negru
Thriller, Franța, 1968
R: François Truffaut
D: Jeanne Moreau, Jean-Claude Brialy, Michel Bouquet, Charles Denner, Claude Rich

Urmăriți o poveste copleșitoare, plină de pasiune, o dramă care a făcut istorie la vremea ei, este vorba despre “Mireasa era în negru ”, peliculă regizată de către celebrul François Truffaut.

Julie Kohler este oprită de la sinucidere de către mama ei. După incident, ea pleacă din oraș. Femeia va urmări și va ucide cu sânge rece cinci bărbați care nu o cunoșteau. Care este scopul ei? Ce dorește de fapt? În rolul uneia dintre femeile celor uciși, frumoasa Jeanne Moreau. Ea este o mireasă care vrea să răzbune asasinarea soțului chiar în ziua nunții sale.

LA SIRENE DU MISSISSIPI (AKA. MISSISSIPPI MERMAID)
Sirena de pe Mississippi
Dramă, Italia, 1969
R: François Truffaut
D: Jean-Paul Belmondo, Catherine Deneuve, Michel Bouquet, Nelly Borgeaud, Marcel Berbert

Un bărbat cu bani decide să se însoare cu o femeie pe care o cunoștea numai din corespondență. Deși cea care sosește nu are nicio legătură cu ceea ce știa el din fotografie, bărbatul decide să meargă până la capăt și o ia de soție.

Pelicula “Sirena de pe Mississippi“ este o adaptare după o poveste scrisă de William Irish. Louis (Jean-Paul Belmondo) are o fabrică de tutun undeva în Insula Reunion și este la un pas să se însoare cu Julie. Deși nu o cunoaște personal, iar poza pe care o are cu ea nu prea îi place, el decide să facă acest pas. Femeia (Catherine Deneuve) care sosește la fermă nu are nicio legătură cu aceea din fotografie, dar el o ia de nevastă oricum. În scurt timp, ea dispare cu banii lui Louis și așa află că nu era Julie, ci Marion. Ei bine, povestea abia de-acum încolo începe!…

LIFE AS A HOUSE
Viaţa ca o casă
Dramă, SUA, 2001
R: Irwin Winkler
D: Kevin Kline, Kristin Scott Thomas, Hayden Christensen, Jena Malone, Mary Steenburgen

Un bărbat diagnosticat cu cancer în formă terminală decide să își petrecă timpul care i-a mai rămas realizând ceea ce contează într-adevăr pentru el, construind o casă.

George Monroe (Kevin Kline) și-a dorit toată viața să își construiscă o casă undeva pe o stâncă, la marginea mării, dar a tot amânat. Viața nu a fost chiar așa cum visa la începuturi, au apărut divorțul, munca îndârjită, înstrăinarea de prieteni, familie și, ceea ce este chiar mai grav, de sine. Acum, George a aflat că se apropie de sfârșitul Călătoriei lui în această lume, deoarece tocmai a fost diagnosticat cu cancer în fază terminală. Acesta este momentul în care el decide să realizeze ceea ce nu reușise încă și să mai remedieze ce se mai putea în relație cu oamenii.

Pelicula „Viața ca o casă” i-a adus lui Hayden Christensen o nominalizare la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar.

MADAME BOVARY (1991)
Doamna Bovary
Dramă, Franța, 1991
R: Claude Chabrol
D: Isabelle Huppert, Jean-François Balmer, Christophe Malavoy, Jean Yanne, Lucas Belvaux

O poveste din secolul al XIX-lea, când o fată de la țară ajunge să trăiască în lux și se plictisește repede de el.

Emma este fiica unor fermieri. Dornică să scape de viața pe care o avea, ea se căsătorește cu un bărbat înstărit. Curând, o cuprinde plictiseala, schimbă amanții unul după altul, începe să facă datorii… își ruinează viața.

Regizat de Claude Chabrol, filmul “Doamna Bovary” este inspirat de romanul lui Gustave Flaubert. Suntem în secolul al XIX-lea, în Franța, iar Emma, o fată de la țară, se căsătorește cu Charles Bovary, un bărbat înstărit. Mai repede decât și-ar fi imaginat, ea se plictisește de viața pe care o are acum, dar și de soțul său, așa că începe să privească în jur după altcineva. La început, tânăra are o relație cu Rodolphe Boulanger, un proprietar de pământuri, apoi cu Léon Dupuis, un student la Drept. Timpul trece, iar Emma începe să facă datorii din ce în ce mai mari. Decisă să țină toate astea departe de soț, Madame Bovary cere ajutorul foștilor amanți.

MAGIC BEYOND WORDS: THE JK ROWLING STORY
Povestea lui J.K. Rowling
Dramă, SUA, 2011
R: Paul A. Kaufman
D: Poppy Montgomery, Janet Kidder, Antonio Cupo, Emily Holmes, Madison Desjarlais

La fiecare 30 de secunde, cineva alege o carte Harry Potter. Dar, ca orice poveste și aceasta are un început. Când toată lumea i-a întors spatele, imaginația a fost aceea care a salvat-o și a eliberat-o.

Filmul este inspirat de femeia care a devenit una dintre cele mai influente scriitoare din toate timpurile. Povestea începe din vremurile în care era o fată simplă cu foarte multă imaginație și continuă cu adolescența acestei tinere ciudate, până la maturitate și momentul crucial al vieții ei, pierderea mamei. Urmează momentul în care se naște fenomenul Harry Potter. Apoi, perioada mariajului ei tumultuos, clipa în care a devenit mamă, divorțul și întunecatele zile în care trăia din ajutor social. Toate astea se întâmplau înainte ca J.K. Rowling să se bucure de uluitorul succes internațional și să-și găsească locul în literatură și istoria culturii.

NOEMIE: LE SECRET
Noémie – Secretul
Familie, Canada, 2009
R: Frédéric D’Amours
D: Camille Felton, Nicolas Laliberté, Rita Lafontaine, Raymond Bouchard, Marina Orsini

Abandonată de părinții ei care erau ambii obsedați de muncă, Noemie, o fetiță de șapte ani și ceva, își petrece cea mai mare parte a timpului cu Madame Lumbago, cea care are grijă de ea. Femeia se bucură de compania micuței, mai ales că soțul său murise cu un an în urmă. Noemie, este foarte curioasă din fire și își amintește de o poveste pe care o auzise cândva chiar de la Madame Lumbago despre o comoară care era ascunsă în apartament. Fetița decide să găsească acea comoară cu ajutorul supraveghetoarei sale și al unei colege. Ceea ce va descoperi îi va schimba viața pentru totdeauna. Din distribuție, Camille Felton, Rita Lafontaine, Raymond Bouchard și Marina Orsini.

NOT THE MESSIAH: HE’S A VERY NAUGHTY BOY
Monty Python: Nu e Mesia
Comedie, Marea Britanie, 2010
R: Aubrey Powell
D: Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam, Shannon Mercer

Pelicula care urmează este una cum nu ați mai văzut. Inspirat de “Monty Python’s Life of Brian”, oratoriul comic, show-ul live care urmează a fost filmat la Royal Albert Hall în luna octombrie 2009, cu prilejul celebrării a 40 de ani de Monty Python. Din distribuție, Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam, Orchestra Simfonică BBC și un cor format din 140 de oameni. Un spectacol impresionant, un muzical colosal care a fost realizat la singura reprezentație europeană.

“Monty Python: Nu e Mesia” spune povestea tragică a lui Mandy. Femeia este lăsată însărcinată de către un soldat roman și îi dă naștere lui Brian. Acesta crește și, la maturitate, se îndrăgostește de Judith și ajunge să fie confundat cu Messia. Astfel, el este arestat de romani și condamnat la crucificare.

O, LUCKYMAN! (AKA. O, SCHASTLIVCHIK!)
O viaţă nouă
Comedie, Rusia, 2009
R: Eduard Parri
D: Mikhail Tarabukin, Vladimir Menshov, Sergey Shakurov, Vladimir Kristovskiy, Olga Polyakova

O comedie despre un om obișnuit pentru care propria viață pare una banală.

Viața a ajuns una fără sens pentru Slavik, așa că decide să se sinucidă. Însă, chiar atunci când era pe punctul de a o face, din senin apar doi bărbați care îl conving că asta nu este o soluție și îi fac și o propunere.

Regizat de Eduard Parri, “O, Luckyman!” este o comedie care îl are în centrul său pe Slavik, un tânăr obișnuit care crede că existența lui este una banală și chiar fără sens. Astfel, el decide să-și pună capăt zilelor, sărind în râu de pe pod. În momentul când se afla pe punctul de a se sinucide, din senin apar Oleg Genrikhovich și Konstantin Germanovich, doi bărbați care îl conving că sinuciderea nu este deloc o soluție. Astfel, el primește șansa de a o lua de la capăt pentru a avea o viață de succes. Însă, imediat după ce scapă de vechile lui probleme, evident, apar altele noi. Jocul numit “O nouă viață” devine un caleidoscop de istorii amuzante, triste, dar și îngrozitoare uneori.

ONCE UPON A TIME IN THE WEST
Undeva, cândva în Vest
Western, SUA, 1968
R: Sergio Leone
D: Charles Bronson, Claudia Cardinale, Henry Fonda, Jason Robards, Gabriele Ferzetti

Viața unei văduve din Vestul Sălbatic este amenințată de un ucigaș nemilos.

Un străin înconjurat de mister își unește forțele cu un aventurier pentru a salva o frumoasă văduvă din Vestul Sălbatic de un ugigaș nemilos angajat de șeful căilor ferate care dorea să pună mâna pe pământul acesteia.

În westernul lui Sergio Leone, care este filmat în parte în Monument Valley, o poveste despre răzbunare devine o contemplare epică a Vestului Sălbatic de altădată. Pentru a pune mâna pe un teren din Sweetwater, Morton (Gabriele Ferzetti), baronul căii ferate, angajează ucigași plătiți. Șeful acestora este sadicul Frank (Henry Fonda), a cărui atenție este fixată acum pe proprietatea lui Brett McBain (Frank Wolff) și a familiei sale. Cu toate acestea, Jill (Claudia Cardinale), foarte proaspăta sa soție, moștenește totul și, din această clipă asasinii sunt cu ochii pe ea. În acest moment își fac apariția un bărbat misterios cu o muzicuță (Charles Bronson) și aventurosul Cheyenne (Jason Robards), aceia care o vor proteja pe femeie, dejucând toate planurile celor care știau precis cum să facă pentru obțină ceea ceea ce doreau.

ORPHANS (1998)
Orfanii
Dramă, Marea Britanie, 1998
R: Peter Mullan
D: Douglas Henshall, Gary Lewis, Rosemarie Stevenson, Stephen Mccole, Frank Gallagher

Patru frații, oameni în toată firea, urmează să își înmormânteze mama.

Ceea ce urmează este o comedie neagră. Undeva în Glasgow, patru frați se reunesc pentru că urmează să își înmormânteze mama. Fiecare dintre ei deplânge dispariția acesteia în felul său.

“Orfanii”, comedie-neagră britanică regizată de Peter Mullan, se întâmplă la Glasgow și spune povestea a patru frați care urmează să își înmormânteze mama. Fiecare dintre cei patru jelește dispariția acesteia în felul său. Thomas, fiul cel mare, îi aduce omagiu într-un pub local, dar al doilea frate, Michael, este înjunghiat în timpul unei încăierări din acel local. Ei bine, asta îl determină pe cel de-al treilea, John (Stephen Cole) să vrea să se răzbune. Michael are planurile lui, așa că se sustrage de la tratament până a doua zi, gândindu-se la compensație. Thomas pleacă pentru a fi alături de Sheila la priveghiul de la capelă. Urmează încercarea de a se reîntâlni a celor patru frați, după ce orașul este lovit de o furtună violentă care smulge acoperișul bisericii. Nominalizări și premii la British Independent Film Awards, Evening Standard British Film Awards, Festivalul de Film de la Veneția, Festivalul Internațional de Film de la Gijón, Festivalul de Film de la Paris.

PAGAFANTAS (AKA. THE FRIEND ZONE)
Dragoste neîmpărtăşită
Comedie, Spania, 2009
R: Borja Cobeaga
D: Gorka Otxoa, Sabrina Garciarena, Óscar Ladoire, Julián López, Kiti Manver

Un tânăr care este în căutarea dragostei se trezește de multe ori în pielea platonicului.

Dintotdeauna, ea a împărțit bărbații în două categorii: cei pe care îi dorești și cei care îți oferă ceva de băut. Pentru el, ea este femeia vieții lui. Fapt este că ea dorește ca el să îi ofere ceva de băut, dar să și rămână în zona prietenilor.

Pagafantas este un adjectiv care descrie un bărbat care este ridiculizat constant, deoarece el crede că are o relație cu o femeie, dar aceasta îl consideră doar prietenul care plătește pentru băuturi. Chema (Gorka Otxoa) nu este îngrijorat de asta, doar că riscă să devină cel mai mare “Pagafantas” din toate vremurile. De fapt, în speranța că va găsi până la urmă ceea ce caută, el își dă complet viața peste cap. Tocmai s-a despărțit de Elisa, iubita lui din ultimii șase ani, și locuiește din nou la mama lui. Acum, Chema este decis să facă tot ceea ce și-a interzis în ultimii șase ani. Însă, totul se schimbă în noaptea în care o întâlnește pe Claudia (Sabrina Garciarena), o argentiniancă ce abia sosise în Spania. Este fermecătoare și nostimă, iar ceea ce i se pare ca fiind un atuu pentru el este faptul că ea nu cunoaște pe nimeni aici.

PATAGONIA (2010)
Patagonia
Dramă, Argentina, 2010
R: Marc Evans
D: Matthew Rhys, Marta Lubos, Nahuel Pérez Biscayart, Nia Roberts, Matthew Gravelle

O producție emoționantă, un film despre drumuri care schimbă destine, despre două călătorii fără legătura între ele, una cu privirea îndreptată spre trecut, iar cealalată cu fața către viitor.

În anul 1865, a existat o migrare a oamenilor Welsh din Europa în Patagonia. Pelicula este plasată în zilele noastre și urmărește două povești care se petrec simultan. Una dintre ele este aceea a unui cuplu welsh care pornește către Patagonia, iar cealaltă a unei bătrâne din Patagonia și a nepoatei sale adolescente care pornesc către Welsh în căutarea fermei mamei sale. Fiecare dintre cele două istorii este relatată cu foarte multă convingere și, deși nu există legătură între ele, amabele se echilibrează extraordinar. Pelicula este în limba spaniolă și welsh dar este foarte inteligent subtitrată în limba engleză, astfel încât frumusețea interpretării și farmecul filmului rămân nealterate.

Urmăriți două călătorii care se desfășoară pe aceeași rută, dar în sens invers. Una dintre ele este o privire către trecut, în vreme ce, în cazul celei de-a doua pentru protagoniști drumul acesta înseamnă planuri de viitor.

PIRATE RADIO (AKA. THE BOAT THAT ROCKED)
Piraţii rock-ului
Comedie, Marea Britanie, 2009
R: Richard Curtis
D: Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Rhys Ifans, Nick Frost, Kenneth Branagh

Anii 60’. Urmăriți o comedie despre un post de radio pirat de undeva din Marea Nordului.

Povestea adevărată a unui grup de DJ care a reușit să captiveze Marea Britanie în anii ’60. Aceștia difuzau muzică rock și pop în direct, sfidând guvernul, este vorba despre muzica ce a definit o generație.

În 1966, BBC difuza doar două ore de muzică rock și pop pe săptămână. Dar, posturile pirat aveau program de 24 de ore de muzică de acest gen în fiecare zi, iar audiența reprezenta cam jumătate din populația Marii Britanii. Carl a fost recent exmatriculat. Crezând că asta îl va ajuta să își găsească drumul, mama sa îl trimite să îl viziteze pe Quentin, bunicul său. Quentin este șeful de la Radio Rock, un post pirat situat undeva în Marea Nordului. Postul de radio intră în atenția ministrului Dormandy, care este un dușman de moarte al acestor infractori. Din clipa în care intră în vizorul politicianului, Radio Rock este în mare pericol. Deși unele lucruri pot lua sfârșit, rock and roll-ul nu va muri niciodată.

PRIEST (2011)
Preotul
Acțiune, SUA, 2011
R: Scott Charles Stewart
D: Paul Bettany, Karl Urban, Cam Gigandet, Maggie Q, Lily Collins

Un preot reușește să doboare o bandă de vampiri care îi răpise nepoata.

Un horror post-apocaliptic plin de acțiune în care erou principal este un preot războinic care refuză să se supună legii bisericii și alege să facă echipă cu un tânăr șerif și cu o preoteasă pentru a doborâ o bandă de vampiri care îi răpise nepoata.

Un preot războinic pornește o luptă dură pentru a-și salva nepoata care fusese răpită de către niște vampiri. După secole de lupte sângeroase, omenirea a câștigat bătălia împtriva celor mai de temut inamici, este vorba depre hoardele vampirilor. Cei câțiva rămași au fost duși în rezerve izolate, în vreme ce oamenii s-au refugiat în orașe conduse de Biserică. În timpul războaielor cu vampirii, preoții fuseseră instruiți combatanți, iar acum trăiau în izolare, fiind evitați de vecini. Această situație este pe cale să se schimbe pentru un preot veteran (Paul Bettany), a cărui nepoată este răpită de vampiri. El cere ajutorul superiorilor, dar este refuzat, așa că va încălca legea Bisericii pentru a-și salva nepoata. În cruciada pe care o pornește, acesta este însoțit de iubitul fetei, un tânăr șerif, și de o fostă preoteasă războinică care posedă abilități de luptă supranaturale.

PRIEST OF EVIL
Puterea răului
Thriller, Finlanda, 2010
R: Olli Saarela
D: Peter Franzén, Irina Björklund, Sampo Sarkola, Jenni Banerjee, Ville Virtanen

După o succesiune de morți dubioase de la stațiile de metrou din Helsiki, polițiștii au o nedumerire majoră: nimeni nu văzuse nimic, iar camerele de supraveghere nu înregistraseră absolut nimic.

Detectivul Timo Harjunpää de la Unitatea de Crime Violente din Helsinki este un polițist onest și conștiincios, unul dintre cei mai buni din oraș, care își pierduse fiica în circumstanțe tragice. Deși are parte de sprijin, el nu reușește să depășească momentul. Acum, acesta este preocupat să găsească o cale pentru a-l asasina pe criminalul fiicei sale, dar este implicat și în soluționarea cazurilor de asasinate de la stațiile de metrou.

PSYCH-OUT
Stupoare
Dramă, SUA, 1968
R: Richard Rush
D: Susan Strasberg, Dean Stockwell, Jack Nicholson, Bruce Dern, Adam Roarke

Anii ’70. O tânără care pornise în căutarea fratelui său ajunge într-un cartier infam din San Francisco, iar oamenii pe care îi va cunoaște în această călătorie îi vor schimba viața pentru totdeauna.

Jennie (Susan Strasberg) este o fugară surdă care se află în drum către San Francisco pentru a-l găsi pe hipiotul Steve (Bruce Dern), fratele ei. Așa se întâmplă că, într-o cafenea, ajunge să îl cunoască pe Stoney (Jack Nicholson) care îi promite să o ajute să își găsească fratele. Întâmplarea face ca cei doi să se fi întâlnit, în câteva dintre numeroasele încercări ale lui Stoney de a-și înființa o trupă. Între Jannie și Steve se va naște o idilă, iar oamenii pe care îi va întâlni în această călătorie îi vor schimba viața lui Jannie pentru totdeauna. Cu cât avansează în căutările sale, cu atât Jennie realizează faptul că realitatea este, de fapt, un loc putred.

PUBLIC ENEMIES
Inamicii publici
Biografic, SUA, 2009
R: Michael Mann
D: Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard, Billy Crudup, Stephen Dorff

Ultimii câțiva ani din viața celebrului spărgător de bănci John Dillinger.

Urmăriți povestea unuia dintre cei mai cunoscți jefuitori, este vorba despre John Dillinger spaima oamenilor cu afaceri în domeniul bancar și cel care le dădea cele mai mari bătăi de cap autorităților vremii.

Michael Mann, regizor nominalizat la Oscar (“The Aviator”, “The Aviator”), este cel care realizează ecranizarea best-seller-ului semnat de Brian Burrough. Pelicula este centrată pe eforturile agentului Melvin Purvis (Christian Bale) de a-i opri pe John Dillinger (Johnny Depp) și pe cei din gașca lui. Suntem în anii ’30, iar “Inamicii publici” se oprește asupra fărădelegilor care au dus la apariția gangsterilor. Cel care a rămas un nume de referință pentru tâlharii acelor vremuri este John Dillinger (Johnny Depp) care este, de departe, cel mai cunoscut dintre ei. Eforturile autorităților de a pune măna pe acești răufăcători de calibru au reprezentat motivul înființării FBI. Pelicula “Inamicii publici” a obținut nominalizări la Art Directors Guild, Empire Awards, Satellite Awards, Screen Actors Guild Awards și Teen Choice Awards.

REBOUNCE
Ricoşeu
Dramă, Danemarca, 2011
R: Heidi Maria Faisst
D: Frederikke Dahl Hansen, Anne Sofie Espersen, Dar Salim, Kirsten Olesen, Niels Skousen

Povestea unei adolescente care, disperată să câștige atenția mamei sale recent eliberată din închisoare, ajunge să facă fel și fel de prostii, sub aripa „ocrotitoare” a mamei.

Susan, mama lui Louise, a fost în închisoare și, din acest motiv, fata a fost crescută de bunici. Însă, mama ei tocmai a fost eliberată. Părerea fetei despre aceasta este una foarte bună, considerând-o grozavă. Disperată să câștige afecțiunea mamei, fata nu ratează nicio petrecere din casa lui Susan, devine interesată de bărbați, și intră în lumea drogurilor și a banilor obținuți ușor. Paradoxal, toată lumea pare să fi uitat că Louise este adolescentă.

RED DRAGON (AKA. ROTER DRACHE)
Dragonul roşu
Horror, SUA, 2002
R: Brett Ratner
D: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Emily Watson

Un fost agent FBI este cooptat pentru a prinde un misterios criminal în serie.

Datorită abilităților lui psihologice, un fost agent FBI la vârsta pensionării este trimis să ajute la prinderea lui "The Tooth Fairy" (Ralph Fiennes), un misterios asasin în serie, care e impresionat de geniul criminal al lui a Hannibal "The Cannibal" Lecter.

Povestea începe la trei ani după ce Will Graham, un experimentat investigator, părăsise FBI-ul pentru că fusese la un pas de a-și pierde viața în procesul de prindere a lui Hannibal Lecter. După o serie de asasinate, Graham este de acord să se pensioneze, asistând la unele cazuri speciale. El știe exact că singura modalitate de a prinde un astfel de psihopat este aceea de a găsi calea de pătrundere în mintea lui. Pentru experimentatul om al legii doborârea lui "The Tooth Fairy" înseamnă și o nouă confruntare cu trecutul.

RENDEZVOUS IN PARIS (AKA. LES RENDEZ-VOUS DE PARIS)
Întâlniri în Paris
Dramă, Franța, 1995
R: Eric Rohmer
D: Clara Bellar, Antoine Basler, Mathias Megard, Judith Chancel, Malcolm Conrath

Trei povești despre dragoste și coincidență care se au toate ceva în comun este vorba depsre Paris, Orașul Luminilor.

"Les Rendez-vous in Paris" prezintă trei povești romantice plasate în trei zone diferinte din Paris. Prima este plină de suspans și umor. “Le Rendez-vous de 7 heures” este turnat în Montparnasse și Beaubourg. A doua, “Les Bancs de Paris” ne poartă prin grădini și parcuri care rămân adesea necunoscute. Protagoniștii celei de-a treia povești, “Mère et enfant 1907”, sunt doi actori tineri extraordinari. Povestea lor de dragoste este una cu adevărat specială. Toate trei filmulețele au în comun ceva caracteristic operelor lui Rohmer: seducție, un limbaj elegant și dragostea pentru un oraș numit Paris.

RIVER’S EDGE (1986)
Băieţii de pe malul râului
Dramă, USA, 1986
R: Tim Hunter
D: Crispin Glover, Keanu Reeves, Ione Skye Leitch, Daniel Roebuck, Dennis Hopper

Viețile mai multor adolescenți se schimbă brusc după ce unul dintre ei își ucide iubita. Fiind în situația de a se confrunta cu realitatea brutală a morții, fiecare în parte trebuie să decidă dacă își va da sau nu prietenul pe mâna poliției.

Trupul dezbrăcat și fără suflare al unei adolescente se află undeva pe malul unui râu. Criminalul este iubitul fetei, Daniel Roebuck. Toți pritenii lui sunt acum în situația de a decide dacă să declare în fața autorităților ceea ce știau că se întâmplase sau să își salveze prietenul de consecințele faptei sale.

ROCK MONSTER
Monstrul de piatră
Horror, SUA, 2008
R: Declan O’Brien
D: Chad Michael Collins, Natalie Denise Sperl, Alicia Lagano, David Figlioli, Jon Polito

Undeva în Balcani, niște tineri teribiliști îl readuc la viață pe Monstrul de piatră și așa începe coșmarul cel mai negru al celor de acolo.

Mai mulți tineri merg într-o excursie undeva într-un sat izolat din Balcani. Povestea devine una horror din clipa în care Monstrul de piatră se trezește la viață. Trezirea maleficei creaturi va aduce cu sine nenorocire pentru cei din acest colț de lume.

SHIFTY
Shifty
Dramă, Marea Britanie, 2008
R: Eran Creevy
D: Riz Ahmed, Daniel Mays, Jason Flemyng

Ai doar 24 de ore pentru a ieși din asta! O poveste din lumea traficanților, acolo unde viața poate atârna de un fir de păr.

Shifty este un tânăr traficant de cocaină din Londra a cărui viață se schimbă dramatic după ce cel mai bun prieten al lui se întoarce acasă. Situația este cu atât mai delicată cu cât este vânat de un client cam sărit de pe fix, iar familia lui este pe punctul de a rupe orice legătură cu el pentru totdeauna. În vreme ce prietenul lui de-o viață, Chris, se confruntă cu partea întunecată pe care a lăsat-o în urma lui, Shifty este într-o situație mai mult decât imposibilă.

SHIT YEAR
Un an ratat
Dramă, SUA, 2010
R: Cam Archer
D: Ellen Barkin, Bob Einstein, Luke Grimes, Melora Walters, Theresa Randle

După ce renunță să mai joace, o actriță celebră se trezește în derivă.

O renumită actriță își abandonează cariera de succes, alegând o viață linștită. Însă, după această decizie, ea realizează că alegerea o aduce în cea mai nefericită perioadă a vieții sale.

Colleen West (Ellen Barkin) este o actriță de succes care alege să se retragă în plină glorie, dorind să aibă o viață liniștită. Dar, liniștea și relaxarea după care tânjise până atunci sunt spulberate de zgomotul produs de un dezvoltator imobiliar care construiește în vecinătate. Foarte curând, ea realizează că decizia de a renunța la singurul lucru care o pasiona cu adevărat nu fusese cea mai inspirată pe care o luase în viața ei. Ca o alternativă la izolare, Colleen se împrietenește cu o vecină (Melora Walters) și reia legătura cu înstrăinatul său frate (Bob Einstein). Bântuită de singurătate, femeia începe să simtă că și-a trăit viața prin intermediul personajelor pe care le-a interpretat pe scenă sau pe platourile de filmare. În cele din urmă, ea va trebui să se confrunte cu pierderile, eșecurile și greșelile pe care le făcuse. În încercarea de a-și accepta vulnerabilitățile, pentru Colleen, halucinațiile și realitatea devin imposibil de separat.

SILENT SOULS (AKA. OVSYANKI)
Suflete tăcute
Dramă, Rusia, 2010
R: Aleksei Fedorchenko
D: Yuriy Tsurilo, Igor Sergeyev, Yuliya Aug, Viktor Sukhorukov, Ivan Tushin

Doi prieteni pornesc într-o călătorie în care unul dintre ei își va lua rămas bun de la soția sa dragă care tocmai a murit. Dorința lui este aceea de a respecta ritualul culturii Merja.

Soția lui Miron, Tanya, a trecut în Lumea Drepților, iar el îl roagă pe cel mai bun prieten, Aist, să îl ajute să își ia rămas bun de la ea conform ritualului culturii Merja. Deși oamenii aparținând acestei culturi fuseseră asimilați de ruși în secolul al XIV-lea, miturile și tradițiile lor erau păzite cu sfințenie de urmași. Astfel, cei doi bărbați pornesc într-o călătorie de sute de mile, având cu ei două păsări într-o colivie. Pe parcurs, potrivit aceluiași ritual, Miron împărtășește momente din viața lui cu draga sa soție. Însă, povestea devine din ce în ce mai interesantă, deoarece îndureratul soț va realiza că nu a fost singurul care a fost îndrăgostit de Tanya.

STATE OF PLAY
Jocuri la nivel înalt
Thriller, SUA, 2009
R: Kevin Macdonald
D: Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel Mcadams, Helen Mirren, Robin Wright Penn

Un jurnalist de investigații dezvăluie misterul asasinării amantei unui congressman.

Urmăriți un thriller în care se vorbește despre ascensiunea unui politician și despre un jurnalist de investigații care dezvăluie o crimă brutală.

Cal McAffrey (Russell Crowe) este un inteligent jurnalist de investigații care reușește să descurce misterele unei crime complicate. Frumos și imperturbabil, congressman-ul Stephen Collins (Ben Affleck) reprezintă viitorul partidului său. Toți ochii sunt îndreptați către el, fiind luat în calcul pentru alegerile prezidențiale care se apropie. Asta până când amanta lui este asasinată brutal, iar secrete bine ascunse amenință să iasă la iveală. O poveste complicată în care politica, minciuna și crima se întrepătrund, amestecându-se. În cele din urmă, devine clar că, acolo unde sunt în joc miliarde, integriatatea, iubirea sau viața nu mai sunt sigure. Indiferent despre cine este vorba!

THAT GIRL IN YELLOW BOOTS
Fata cu cizme galbene
Thriller, India, 2010
R: Anurag Kashyap
D: Kalki Koechlin, Prashant Prakash, Gulshan Devaiya, Naseeruddin Shah, Pooja Swaroop

Povestea unei englezoaice care, după un șir de întâmplări teribile, pornește într-o călătorie în India pentru a-și găsi tatăl, un bărbat pe care abia îl cunoscuse, dar pe care nu îl putea uita.

După ce mama ei moare, iar sora sa în vârstă de cincisprezece ani se sinucide, Ruth (Kalki Koechlin), o femeie din Marea Britanie, pornește către Mumbai, India, pentru a-și găsi tatăl. Însă, nimic nu o pregătise pentru ceea ce avea să afle și ceea ce avea să i se întâmpe aici, deoarece coșmarul ei este abia la început.

THE BANG BANG CLUB
Clubul Bang Bang
Dramă, Canda, 2010
R: Steven Silver
D: Ryan Phillippe, Malin Akerman, Taylor Kitsch, Frank Rautenbach, Neels Van Jaarsveld

Povestea reală a unui grup de tineri fotografi combatanți uniți de prietenie și de dorința de a spune adevărul. Imaginile surprinse de ei sunt mărturii ale ultimelor zile sângeroase din Africa de Sud, începutul anilor ’90.

Din Clubul Bang Bang Club făceau parte patru fotografi: Greg Marinovich (Ryan Phillippe), Kevin Carter (Taylor Kitsch), Ken Oosterbroek și Joao Silva. Cândva la începutul anilor ’90, ei au reușit să imortalizeze ultimele zile sângeroase din Africa de Sud. Doi dintre ei au primit premiul Pulitzer pentru realizările lor. Filmul spune povestea remarcabilă și uneori sfâșietoare a acestor bărbați și vorbește despre situațiile extreme în care au ajuns din dorința de a capta adevărul în fotografiile lor. Anna (Malin Akerman) este editorul lor foto și cea care i-a protejat și a făcut în așa fel încât fotografiile lor să străbată lumea. Inspirat de cartea semnată de Marinovich și Silva, „Clubul Bang Bang”, spune povestea adevărată a acestor patru bărbați, oprindu-se asupra relației dintre ei și asupra tensiunilor provocate de munca în situații de violență extremă, durere și suferință. De asemenea, este o poveste a sfârșitului politicii de apartheid și de naștere a unei noi țări.

THE GARDEN PARTY (AKA. DE LAATSTE REIS VAN MENEER VAN LEEUWEN)
Petrecerea din grădină
Dramă, Olanda, 2010
R: Hanro Smitsman
D: Ronald Top, Mike Reus, Frits Lambrechts, Rosa Reuten

Van Leeuwen este fermier de când se știe, dar acum e diagnosticat cu Alzheimer în stadiu avansat. Fiul său cel mare, Ernst reușește să aranjeze ca acesta să fie acceptat la un azil pentru oameni cu astfel de probleme. Dar, timidul Nico, fratele mai mic, este decis să aibă grijă de părintele său și de fermă.

Van Leeuwen este un bărbat mândru și încăpățînat care a avut grijă de când se știe de ferma lui de fructe, dar, pentru că datoriile s-au adunat, viitorul livadei sale devine incert. Fiul lui, Nico, face tot ce poate pentru a salva ceea ce se mai poate. Însă, există o problemă mult mai presantă pe care niciunul dintre cei doi nu este pregătit să o accepte: tatăl începe să își piardă memoria. La început, fiul nu spune nimănui despre asta, încercând să facă față situației singur, însă, după un episod grav, nu are de ales și îl duce la spital. Astfel, cei doi frați primesc o confirmare de care le era teamă: tatăl lor suferă de Alzheimer. În vreme ce Nico insistă că poate avea grijă de el acasă, fratele mai mare dorește ca tatăl lor să fie internat în acel azil pentru a primi îngrijire medicală. Conflictul este ineviatbil, însă diagnosticul redeschide cicatrici profunde.

THE INVISIBLE CIRCUS
Circul invizibil
Dramă, SUA, 2001
R: Adam Brooks
D: Jordana Brewster, Christopher Eccleston, Cameron Diaz, Blythe Danner, Patrick Bergin

În anii ‚’70, o adolescentă din America venea în Europa pentru a reconstitui ultimele clipe ale surorii ei. Astfel, ea pornește de la Paris către Berlin, ajungând pe coasta Portugaliei pentru a rezolva misterul sinuciderii acesteia. De-a lungul acestei călătorii, fata se îndrăgostește.

În 1975, la 18 ani, Phoebe este foarte nefericită. Când avea zece ani, tatăl ei a murit de leucemie, iar sora ei mai mare, Faith a plecat în Europa cu prietenul ei. Un an mai târziu, ea se sinucide în Portugalia. Phoebe decide să o ia pe urmele lui Faith, să îl găsească pe Wolf și să afle ce s-a întâmplat de fapt. Astfel, ea sosește la Paris, unde îl găsește pe iubitul surorii sale, iar acesta îi spune tot felul de istorii despre activitatea politică radicală a surorii sale, inclusiv despre faptul că se înrolase în Armata Roșie. Ceea ce află îi dă peste cap întraga existență. Cine era de fapt sora pe care ea credea că o cunoaște? În ce a fost implicată cu adevărat și ce s-a întâmplat de fapt în Portugalia? Phoebe începe să aibă halucinații cu sora sa și pare să o ia razna. Cu toate acestea, pentru ea salvarea va veni în cel mai neașteptat moment.

THE LAST HOUSE ON THE LEFT
Ultima casă pe stânga
Horror, SUA, 2009
R: Dennis Iliadis
D: Tony Goldwyn, Monica Potter, Sara Paxton, Garret Dillahunt, Aaron Paul

Până unde ai merge cu răzbunarea în cazul în care oamenii răi îi rănesc pe cei dragi ai tăi?

După un atac brutal asupra a două tinere, niște nelegiuiți conduși de un evadat din închisoare își găsesc refugiul într-o casă de vacanță care aparținea uneia dintre victime. Iar părinții pun la cale un minuțios plan de răzbunare.

O poveste pe care urmărind-o veți putea vedea cât de departe pot ajunge oamenii obișnuiți atunci când vor să se răzbune pe cei care le-au făcut rău copilului lor. După un atac brutal asupra lor, Mari și prietena ei, Paige, sunt răpite de niște descreierați care sunt conduși de un evadat din închisoare. Urmează momente îngrozitoare, căci coșmarul celor două tinere este abia la început. În final, criminalii își găsesc refugiul într-o casă de vacanță care aparține părinților lui Mari. În clipa în care familia fetei află ce se întâmplase și cine sunt cei care stau în casa lor încep planurile de răzbunare. În cele din urmă, străinii vor ajunge să blesteme ziua în care au ales “Ultima casă pe stânga”.

THE LAST METRO (AKA. LE DERNIER MÉTRO)
Ultimul metrou
Dramă, Franța, 1980
R: François Truffaut
D: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Jean Poiret, Heinz Bennent, Andrea Ferreol

Un film despre artă și viață în vremuri cumplite pentru omenire și pentru specia umană. În Parisul aflat sub ocupație nazistă, o actriță care era căsătorită cu un evreu trebuie să îl țină ascuns pentru a-i salva viața.

Suntem în anul 1942, atunci când Parisul trăia vremuri cumplite. Lucas Steiner (Heinz Bennent) este obligat să părăsească țara. Cea care devine directorul teatrului în locul lui este Marion (Catherine Deneuve), o actriță care este și soția lui Lucas. Femeia încearcă să țină afacerea în viață, montând o nouă piesă, așa că îl angajează pe Bernard Granger (Gérard Depardieu) pentru a interpreta rolul principal. De fapt, Lucas nu plecase niciodată din Franța, ci era ascuns în pivniță.

Un film european cu nominalizare la Oscar, categoria cel mai bun film străin, premii și nominalizări la Globurile de Aur, Boston Society of Film Critics Awards, César, David di Donatello Awards și Italian National Syndicate of Film Journalists.

THE MAN WHO WILL COME (AKA. L’UOMO CHE VERRA)
Bărbatul care va veni
Dramă, Italia, 2009
R: Giorgio Diritti
D: Maya Sansa, Alba Rohrwacher, Eleonora Mazzoni, Claudio Casadio, Greta Zuccheri Montanari

În anii ’40, atunci când un război crunt și crud era pe cale să se sfârșească, Martina, o fetiță de opt ani, intervine imediat pentru a-și salva frățiorul dintr-un masacru al civililor.

Iarna anului 1943. Martina este o fetiță care refuză să mai vorbească de la moartea frățiorului ei care se întâmplase cu câțiva ani în urmă. Acum, mama ei este din nou însărcinată, iar venirea pe lume a bebelușului este foarte așteptată de Martina. Între timp, războiul ajunge tot mai aproape de ei. În ziua în care se naște frățiorul, izbucnește Marzabotto, masacrul în timpul căruia au fost uciși în case, cimitire sau biserici mai mult de 770 de oameni. În această situație teribilă, Martina intervine imediat pentru a-și salva frățiorul din ghearele criminalilor.

THE PASSION OF ANNA (AKA. EN PASSION)
O pasiune
Dramă, Suedia, 1969
R: Ingmar Bergman
D: Max Von Sydow, Liv Ullmann, Bibi Andersson, Erland Josephson, Erik Hell

Existența pașnică și izolată a unui bărbat este spulberată de întâlnirea întâmplătoare cu o femeie infirmă, prietenii acesteia și un maniac criminal.

Andreas, un bărbat care face eforturi să depășească momentul divorțului, se împrietenește cu cu un cuplu care, de asemenea, trece printr-un moment delicat. Tot acum, el o întâlește și pe Anna, o femeie care se află în doliu după ce și-a pierdut fiul și soțul. Cei doi încep o relație, dar niciunul dintre ei nu reușește să depășească sentimentele pe care le au în legătură cu trecutul său, așa că tot ce reușesc împreună este să complice și mai mult existența celuilalt. Andreas nu poate trece peste sentimentul de umilire profundă, așa că rămâne deconectat. În acest timp, oamenii de pe insulă sunt îngroziți de cineva necunoscut care comite acte de cruzime față de animale. Maniacul ar putea fi unul dintre ei sau niciunul, cineva străin, oricine…

THERAPY (AKA. PARTERAPI)
Terapie
Comedie, Danemarca, 2010
R: Kenneth Kainz
D: Nikolaj Lie Kaas, Sidse Babett Knudsen, Søren Pilmark, Rasmus Bjerg, Georgia Katerina Potsos

Anders și Puk se mută în casa în care au visat să locuiască. Pentru a reuși să acopere cheltuielile, cei doi decid să închirieze spațiul de la subsol terapeutului familiei, Ulrik. Însă, în scurt timp, acesta va supune căsătoria celor doi unui test foarte aspru.

Deși mai au mult de lucru la ea, Anders și Puk se mută în casa visurilor lor. Andreas crede că, doar cu un pic de muncă și multă dragoste casa va arăta perfect în foarte scurt timp. Cu toate acestea, ei realizează curând că este nevoie de mult mai mult decât anticipaseră pentru a o aranja. Prin urmare, decid să mai acopere din cheltuieli, închiriind spațiul de la subsol terapeutului familiei, Ulrik. Însă, în scurt timp, acesta va supune căsătoria celor doi un test foarte aspru. Pelicula a obținut un premiu și o nominalizare la Zulu Awards.

THEY WATCH (AKA. THEY / CHILDREN OF THE MIST)
Spiritele
Dramă, SUA, 1993
R: John Korty
D: Patrick Bergin, Vanessa Redgrave, Valerie Mahaffey, Nancy Moore Atchison, Rutanya Alda

Un bărbat pentru care afacerile erau mai importante decât familia, își pierde fiica de 11 ani într-un accident de mașină. Regretrând profund faptul că nu reușise să o cunoască cu adevărat, el ajunge să dorească să cheme spiritul fetei.

“Spiritele” spune povestea unei emoționante reconcilieri dintre tată și fiică, întâmplare ce este facilitată de o remarcabilă femeie nevăzătoare care îi ajută să intre în legătură. Un tată (Patrick Bergen) își pierde fiica într-un accident auto. Pentru că nu reușise să își facă timp pentru ea atunci când era în viață, acum este copleșit de vină și începe să aibă viziuni în care fiica sa este încă în viață. În încercarea de a se împăca cu vizitele acesteia, el ajunge în casa unei femei nevăzătoare (Vanessa Redgrave), care este foarte conectată cu lumea spirituală și care va facilita reconcilierea celor doi.

Pelicula se inspiră din nuvela “They” a lui Rudyard Kipling și spune povestea unui părinte care, după ce își pierde copilul, este copleșit de vinovăție.

THIS PROPERTY IS CONDEMNED
Proprietate condamnată
Dramă, SUA, 1966
R: Sydney Pollack
D: Natalie Wood, Robert Redford, Charles Bronson, Kate Reid, Mary Badham

Un film în care veți regăsi atmosfera dintr-un mic oraș din Mississppi din vremea anilor ’30.

O fată din Mississippi se îndrăgostește de un director de la căile ferate. Pentru că mama ei nu aprobă această relație, cu inima zdrobită, ea cade pradă depravării.

Alva (Natalie Wood) este o tânără frumoasă care trăiește într-un mic oraș din Mississippi în perioada anilor ’30. Ea locuiește împreună cu mama sa, Hazel (Kate Reid), o femeie posesivă care manipulaeză pe toată lumea și este proprietara unei pensiuni care se află aproape de graniță. Hazel dorește ca Alva să devină soția domnului Johnson (John Harding). Însă, fiica ei se îndrăgostește de un străin arătos din New Orleans, este vorba despre Owen Legate (Robert Redford), director la căile ferate. Hazel se opune relației celor doi, Owen este nevoit să plece și decide să o ia pe Alva cu el. Însă, Hazel îl minte pe tânăr, spunându-i că fiica ei este logodită cu domnul Johnson. Cu inima zdrobită, fata cade pradă depravării.

TO SIR, WITH LOVE II
Domnului profesor, cu dragoste 2
Dramă, SUA, 1996
R: Peter Bogdanovich
D: Sidney Poitier, Christian Payton, Dana Eskelson, Fernando López, Casey Lluberes

De această dată, Sidney Poitier e din nou profesor, dar pentru “incorigibilii”, din Chicago.

După ce a fost profesor vreme de treizeci de ani la Londra, Mark Thackeray se pensionează, întorcându-se în Chicago, iar aici decide să o ia de la capăt cu profesia. De această dată, el are de gând să îi învețe carte pe “incorigibilii” de la o școală din apropiere.

Vreme de treizeci de ani, Mark Thackeray (Sidney Poitier) a fost profesor la Londra. Acum, el este pensionar și decide să se întoarcă în America, sperând că va avea parte de o viață liniștită în Chicago. Însă, în scurt timp, el va descoperi că școala din apropiere nu are nicio legătură cu aceea pe care el o lăsase la Londra. Astfel, el va lua hotărârea de a o lua de la capăt cu profesoratul și, în scurt timp, domnul Thackeray se va afla în fața celor mai duri dintre puștii de acolo, predându-le istoria.

UN ANGE A LA MER (AKA. ANGEL AT SEA)
Un înger la mare
Dramă, Belgia, 2009
R: Frédéric Dumont
D: Martin Nissen, Anne Consigny, Olivier Gourmet, Julien Frison, Pierre-Luc Brillant

Mărturisirile unui tată maniaco-depresiv fac să dispară într-o secundă înocența și copilăria unui copil de 12 ani.

Loius este un băiat de 12 ani fericit și plin de viață, un puști care își iubește părinții și pe fratele lui mai mare. El adoră să joace fotbal cu copiii din cartier, îi place să învețe și iubește la nebunie marea. Toate astea se vor sfârși brusc în clipa în care tatăl său care era maniaco-depresiv îi spune un secret care îi va da micuțului viața peste cap definitiv. La finalul discuției, copilăria și inocența lui vor dispărea fără urmă.

UNDER THE HAWTHORNE TREE
Copacul iubirii
Dramă, China, 2010
R: Yimou Zhang
D: Dongyu Zhou, Shawn Dou, Meijuan Xi, Xuejian Li, Taisheng Chen

În timpul Revoluției Culturale din China, doi tineri vor descoperi iubirea.

O fată de liceu este trimisă să muncească în zona rurală și așa se îndrăgostește de un student la geologie. Povestea este plasată în China anilor ’70.

Suntem în anii’ 70, China. Jingqiu, o fată de 16 ani care locuiește la oraș, este trimisă să muncească undeva în zona rurală. Ea ajunge în satul Yangtze împreună cu colegele ei, iar aici li se arată Copacul eroilor. Jingqiu este cazată la familia conducătorului satului și așa îl întâlnește pe Sun Jianxin, un student la geologie. Tatăl acestuia deținea o funcție înaltă în armată, dar mama își pusese capăt zilelor. Tatăl lui Jingqiu era deținut politic undva în China, iar mama ei, o fostă profesoară căreia i se pusese eticheta de “capitalistă”, își crește greu copiii din joburi considerate dezonorante. În ciuda faptului că Jingqiu și familia ei ar putea avea de suferit, cei doi se îndrăgostesc.

UNDERWATER LOVE
Dragoste subacvatică
Muzical, Japonia, 2011
R: Shinji Imaoka
D: Sawa Masaki, Yoshiro Umezawa, Ai Narita, Mutsuo Yoshioka

Asuka este pe cale să se căsătorească, iar alesul ei chiar șeful de la fabrica la care lucrează. Într-o bună zi, ea îl întâlnește pe Kappa, o creatură care locuiește în adâncuri și care pare a fi reîncarnarea lui Aoki, prima ei iubire.

La cei treizeci și ceva de ani, Asuka are o viață ușoară, lucrează la o fabrică de pește, iar logonicul său, Taki, este și șeful de la serviciu. Într-una dintre zile, când trecea pe lângă lacul de lângă fabrică, vede o creatură japoneză legendară. Femeia realizează rapid că, de fapt, este vorba de reîncarnarea unui vechi prieten din școală care murise înecat la vârsta de șaptesprezece ani. În cele din urmă, ea trebuie să decidă ce este cu adevărat important pentru ea.

WARRIORS OF HEAVEN AND EARTH (AKA. TIAN DI YING XIONG)
Războinicii cerului şi ai pământului
Acțiune, China, 2003
R: Ping He
D: Wen Jiang, Kiichi Nakai, Xueqi Wang, Vicki Zhao, Bagen Hasi

Doi războinici care se aflau în tabere opuse decid să facă echipă pentru un scop comun.

Povestea care urmează este plasată în secolul al VII-lea, când un emisar japonez este trimis în deșertul Gobi pentru a executa un soldat renegat. În cele din urmă, cei doi inamici își vor schimba planurile, devenind aliați.

Acțiunea peliculei “Războinicii cerului şi ai pământului“ se desfășoară în deșertul Gobi. Eroii poveștii sunt locotententul Li și emisarul japonez Lai Xi, amândoi luptători de clasă și spadasini de frunte. Dup ani buni în slujba împăratului Chinei, Lai Xi tânjește să se întoarcă în Japonia, în schimb este trimis să vâneze criminali urmăriți. Singurul pașaport pentru el pentru a ajunge în Japonia este să-l prindă și să îl execute pe locotenetul Li, un soldat renegat care refuzase să îndeplinească ordinul de a ucide femei și copii. În cele din urmă, cei doi inamici își vor schimba planurile, devenind aliați pentru a proteja o caravană care transporta un călugăr budist și o comoară importantă.

WEST SIDE STORY
West Side Story
Muzical, SUA, 1961
R: Robert Wise, Jerome Robbins
D: Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn, Rita Moreno, George Chakiris

„West Side Story” este unul dintre cele mai bune muzicaluri din toate timpurile. În această poveste rescrisă a iubirii dintre Romeo și Julieta, Natalie Wood și Richard Beymer sunt tinerii îndrăgostiți.

Adpatarea după producția de pe Broadway este realizată de către Ernest Lehman. Încă de la început, ne sunt prezentate două dintre găștile de stradă rivale din Manhattan: the Jets, adolescenți americani la a doua generație, și the Sharks, portoricani imigranți. Când războiul dintre aceste două bande ajunge într-un punct critic, Riff (Russ Tamblyn) ia decizii importante. Acesta hotărăște să se întâlnească cu Bernardo (George Chakiris), șeful grupării rivale pentru a face un armistițiu. Dar, Tony se îndrăgostește de Maria (Natalie Wood), nimeni alta decât sora lui Bernado, și astfel se naște o iubire precum aceea dintre Romeo și Julieta, dragoste ce are toate datele să se termine tot cu o tragedie.

„West Side Story” a câștigat zece premii Oscar, pentru cel mai bun film, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriță în rol secundar, cele mai bune decoruri, cea mai bună imagine, costume, regie, montaj, coloană sonoră, sunet. De asemenea, pelicula regizată de Robert Wise și Jerome Robbins a mai primit premii și nominalizări la BAFTA, Globurile de Aur, Grammy și Laurel Awards.

WINTER’S BONE
Mâinile tatălui meu
Dramă, SUA, 2010
R: Debra Granik
D: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Kevin Breznahan, Dale Dickey, Garret Dillahunt

În această seară, Cinemax vă invită la un film de Oscar!

Undeva în adâncul Munților Ozark, clanurile trăiesc respectând un cod pe care nimeni nu îndrăznise vreodată să-l nesocotească. Asta până în momentul în care o adolescentă nu are de ales.

Ree Dolly (Jennifer Lawrence) are 17 ani, mama ei suferă de o depresie severă, iar tatăl familiei este un tip iresponsabil și egoist care a dispărut de ceva vreme. Astfel, fata este cea care are grijă de familie. Când ea află că tatăl lor a garantat cu casa și apoi a dispărut, iar dacă nu apare la proces instanța îi va lăsa pe drumuri, decide să îl găsească înainte ca justiția să îi oblige să își părăsească locuința și să le ia tot ceea ce au.

Nominalizări la Oscar și premii și nominalizări la Festivalul de Film de la Berlin, Boston Independent Film Festival, British Independent Film Awards, Broadcast Film Critics Association Awards, Chicago Film Critics Association Awards, Globurile de Aur, Gotham Awards, Independent Spirit Awards, Irish Film and Television Awards, London Critics Circle Film Awards, Los Angeles Film Critics Association Awards, Phoenix Film Critics Society Awards, San Diego Film Critics Society Awards, Satellite Awards, Sundance Film Festival, Sundance Film Festival.

SCURT METRAJE

L’AMORE NON ESISTE (AKA. FLEETING LOVE)
Iubirea nu există
Scurt-metraj, Italia, 2008
R: Massimiliano Camaiti
D: Riccardo De Filippis, Patrizia Loreti, Martina Merlino

Povestea unui om care crede că el are teribila putere de a face iubirea să dispară.

Solo este absout sigur că deține o putere teribilă: oriunde ajunge el, dragostea dispare de parcă nu ar fi fost niciodată.

ROSSO DI SARA
Sara
Scurt-metraj, Italia, 2010
R: Alessandro Marinelli
D: Alessandro D’Ambrosi, Santa De Santis, Azzurra Antonacci

Un scurt-metraj negru care vă va aminti de filmele de suspans ale lui Alfred Hitchcock.

Sara este o scriitoare bogată și celebră care este țintuită într-un scaun cu rotile. În seara zilei sale de naștere, femeia iese în oraș împreună cu soțul și cu sora ei pentru a sărbători evenimentul. Însă, în acest restaurant select, lucrurile nu sunt chiar ceea ce par.

SPIELZEUGLAND (AKA. TOYLAND)
Lumea jucăriilor
Scurt-metraj,Germania, 2007
R: Jochen Alexander Freydank
D: Julia Jäger, Cedric Eich, Tamay B. Özvatan, Torsten Michaelis, Claudia Hübschmann

1942: Ce se întâmplă atunci când un copil german crede că vecinii lui evrei merg la Toyland (Lumea jucăriilor)? O poveste despre minciuni și vină.

Germania, 1942. Dorind să își protejeze fiul, Marianne Meißner încearcă să îl facă să creadă că vecinii evrei merg într-o călătorie în Toyland (Lumea jucăriilor). Însă, într-o dimineață, fiul ei dispare împreună cu alți vecini evrei.

În 2009, „Lumea jucăriilor” a primit un Oscar pentru cel mai bun scenariu de scurt-metraj.

CARRYOVER RETURN MOVIES

(UNTITLED)
(Fără titlu)
Comedie, USA, 2009
R: Jonathan Parker
D: Adam Goldberg, Marley Shelton, Eion Bailey, Lucy Punch, Vinnie Jones

Lumea artei, din altă perspectivă, una foarte neobișnuită.

Urmăriți un film inteligent realizat cu mult umor, o peliculă ce oferă o imagine diferită a ceea ce poate fi lumea artei, care este privită dintr-o perspectivă foarte neobișnuită. Protagoniștii acestei comedii satirice despre arta modernă sunt doi oameni ale căror destine se intersectează neașteptat. Povestea este plasată pe Coasta de Est, în New York, iar personajul-cheie al poveștii este Madeleine (Marley Shelton), o tânără frumoasă care conduce o galerie de artă de lux din NY. Ea este foarte mândră că organizează cele mai îndrăznețe și de ultimă oră expoziți de pe Coasta de Est. Toate merg conform planului până în clipa în care iubitul femeii are neinspirata idee de a i-l prezenta pe fratele său, căci Madeleine se îndrăgostește până peste cap de fratele iubitului său.

AMERICAN FLYERS
Cursa
Dramă, SUA, 1985
R: John Badham
D: Kevin Costner, David Grant, Rae Dawn Chong, Alexandra Paul, Janice Rule

Povestea unor oameni curajoși care au șansa de a-și împlini un vis care le va schimba viața pentru totdeuana.

Clipele de liniște ale celor din familia Sommers sunt pe sfârșite, căci tragedia este pe cale să lovească. Unul intre cei doi fii suferă de o maladie fatală. Deși știe ce i se întâmplă, el nu vrea să renunțe la visul de a câștiga "Hell of the West", un istovitor concurs de ciclism de 91 de mile. David (David Grant) și Marcus (Kevin Costner) sunt doi frați care fuseseră despărțiți după ce tatăl lor murise. Acum se reîntâlnesc și, pentru a reanima relația, decid să participe împreună la un concurs de ciclism care durează trei zile. În cele din urmă, răsplata acestei încercări va fi cu mult mai mare decât aceea de a fi câștigat trofeul competiției.

BLINDSPOT (2008)
Unghi mort
Psihologic, Olanda, 2008
R: Ad Bol
D: Johnny Melville, Maike Moeller, Micky Hoogendijk, Hugo Metsers, Jango Edwards

Povestea a două femei cu probleme mari. Una dintre ele este sălbatică, temperamentală și adulterină, iar cealaltă este introvertită, ursuză și răzbunătoare. În plus, amândouă împart același bărbat.

“Unghi mort” este un film psihologic negru care spune povestea unui bărbat care cade în mrejele a două femei care au ceva probleme. Fiecare dintre cele două fuge, se ascunde de sine, dar și de trecut. Una dintre ele este sălbatică, temperamentală și adulterină, iar cealaltă este introvertită, ursuză și răzbunătoare.

DESERT BLOOM
Floarea deşertului
Dramă, SUA, 1986
Regia: Eugene Corr
Cu: Jon Voight, Jobeth Williams, Ellen Barkin, Allen Garfield, Annabeth Gish

Prin intermediul acestei producţii vom arunca o privire în viaţa unei familii, cu micile bucurii şi tristeţi, micile intrigi şi marile dezamăgiri.

Acţiunea filmului este plasată în anii ’50, în Las Vegas şi vom descoperi împreună o poveste inteligentă şi uimitoare despre temerile unor fete ce trăiesc într-un mediu corupt şi depravat. Poate fi o lecţie de viaţă.

FELLINI SATYRICON
Fellini: Satyricon
Dramă, Italia, 1969
R: Federico Fellini
D: Martin Potter, Hiram Keller, Max Born, Salvo Randone, Mario Romagnoli

Federico Fellini se întoarce în vremuri antice, este vorba despre Roma lui Nero, timpuri ale decăderii, corupției și desfrâului.

„Fellini: Satyricon” se inspiră din „Satyricon” a lui Gaius Petronius Arbiter. La noi au ajuns doar fragmente ale acestei cărți, iar filmul redă foarte bine acest lucru, fiind foarte fragmentat, de asemenea.

Înapoi în vremea lui Nero, timpuri ale decăderii, corupției și desfrâului pentru Roma. Cel care a realizat acest imn al acelor „glorioase” timpuri păgâne este Federico Fellini și există voci care spun că „Fellini: Satyricon” este cea mai decadentă și indisciplinată dintre realizările regizorului. Pelicula i-a adus acestuia o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună regie. De asemenea, a mai primit o nominalizare la Globurile de Aur, categoria cel mai bun film străin, premii și nominalizări la Italian National Syndicate of Film Journalists și Laurel Awards.

FLORENCE NIGHTINGALE (1985)
Florence Nightingale
Dramă, Marea Britanie, 1985
R: Daryl Duke
D: Jaclyn Smith, Timothy Dalton, Claire Bloom, Jeremy Brett, Ann Thornton

Această dramă regizată de către Daryl Duke se inspiră din viața lui Florence Nightingale, o femeie aristocrată care a înfruntat societatea victoriană pentru a reforma sistemul sanitar al vremii și a pus bazele profesiei de asistent medical, așa cum o cunoaștem noi astăzi.

Povestea insistă asupra vocației lui Nightingale (Jaclyn Smith) de a-i ajuta pe cei bolnavi. În acea perioadă, profesia de asistent medical era considerată dezonorantă pentru o femeie de condiția sa, dar ea a luat în serios ceea ce dorea să facă, fără să țină cont de acest amănunt. Povestea nu se rezumă doar la asta, deoarece, viața îi va pregăti încă o provocare. La un moment dat, lui Florence va fi pusă în situația de a alege între carieră și dragostea pentru elegantul Richard Milnes (Timothy Dalton).

Determinată să îmbunătățească situația celor bolnavi, Nightingale începe reforma la un spital din Londra, dar nu se va opri aici. Mai târziu, în timpul Războiului din Crimeea, ea va merge ca asistentă pe câmpul de luptă, devenind o adevărată eroină națională. Eforturile sale în ceea ce privește reformarea îngrijirii medicale britanice nu au rămas nerăsplătite, deoarece a fost decorată de însăși regina Victoria.

Povestea unei femei din nobilimea britanică care știa precis ce are de făcut pentru a reforma sistemul sanitar britanic și pentru a pune bazele profesiei de asistent medical, așa cum o cunoaștem noi astăzi. Și nimeni nu a reușit să o oprească să facă ceea ce și-a pus în minte.

HELLRAISER II. – HELLBOUND
Hellraiser 2: Spre iad
Horror, Marea Britanie, 1988
R: Tony Randel
D: Ashley Laurence, Kenneth Cranham, Clare Higgins, Doug Bradley, Imogen Boorman

Doctorul Channard primește un nou pacient, este vorba despre o fată care spune că familia i-a fost distrusă de niște creaturi teribile.

Kristy Cotton este internată într-un spital de psihiatrie și retrăiește momentele infernale care au fost provocate de spiritele diabolice ce se aflau într-o cutie de puzzle. Medicul Channard, cel care o are în grijă, este de multă vreme fascinat de secretele întunecate ale acestei legendare cutii de puzzle și este extaziat când reușește să o reanimeze pe Julia, criminala mamă-vitregă a fetei. Pentru a se revanșa, femeia îi destăinuie un secret de dincolo de timp și spațiu. Între timp, Kristy are o revelație cu tatăl său care îi cere să îl salveze din ghiarele neîndurătoarelor creaturi.

L’HISTOIRE D’ADELE H. (AKA. THE STORY OF ADELE H)
Obsesia dragostei
Dramă, Franța, 2011
R: François Truffaut
D: Isabelle Adjani, Bruce Robinson, Sylvia Marriott, Joseph Blatchley, Reuben Dorey

Pelicula regizată de François Truffaut vorbește despre o dragoste pasională și obsesivă și autodistrugere, fiind inspirată de jurnalul lui Adèle Hugo.

Halifax, 1863. Lewly este o femeie tânără care sosește aici, fiind în căutarea locotenentului Albert Pinson (Bruce Robinson), cel de care este îndrăgostită nebunește. Bărbatul nu răspunde sentimentelor acesteia și chiar îi explică faptul că nu există nicio speranță pentru ei doi. De fapt, ea este Adèle Hugo (Isabelle Adjani), cea de-a doua fiică a marelui poet francez. Pentru că răspunsul pe care îl primește din partea bărbatului nu este acela pe care îl așepta, femeia începe să îl hărțuiască pe Pinson.

LOVE AND BASKETBALL
Dragoste şi baschet
Dramă, SUA, 2000
R: Gina Prince-Bythewood
D: Omar Epps, Sanaa Lathan, Alfre Woodard, Dennis Haysbert, Debbi Morgan

Quincy și Monica, povestea a doi tineri care se iubeau din adolescență. Viața îi desparte, însă, după ani și ani se vor reîntâlni. Acesta este momentul unui joc final între doi sportivi de performanță.

Povestea regizată de Gina Prince-Bythewood începe în 1981. Quincy și Monica sunt doi adolescenți vecini care se îndrăgostesc unul de celălalt și împărtășesc aceeași pasiune pentru baschet. Amândoi sunt sportivi talentați, dar drumurile lor se despart în liceu, deoarece aleg cariere diferite. Cu toate acestea, tinerii vor încerca să țină legătura, urmându-și cariera de sportivi profesioniști. Ani mai târziu, Quincy și Monica se vor reîntâlni, iar acum este vremea unui joc final, unu la unu, vorbim despre un joc cu miză mare.

LOVE AND RAGE (AKA. VANVITTIG FORELSKET)
Iubire şi furie
Dramă, Danemarca, 2009
R: Morten Giese
D: Cyron Melville, Sara Hjort, Dejan Cukic, Charlotte Fich

Un student foarte talentat visează și pare să aibă toate datele pentru o carieră internațională de pianist. Însă, povestea se complică și visele se prăbușesc, deoarece tânărul moștenise problemele de sănătate mintală ale tatălui său.

De-a lungul timpului, pe întreg mapamondul, ascunzișurile sufletului omului pot deveni subiecte de film. “Iubire şi furie” spune povestea lui Daniel (Morten Giese), un student foarte talentat care visează și pare să aibă datele pentru o carieră internațională de pianist. El se îndrăgostește Sofie (Sara Hjortand), decide să se mute împreună cu ea și, pentru prima dată, viața tânărului nu mai înseamnă numai muzică. Din păcate, el are tot felul de probleme, suferind de angoase, nervozitate și fiind foarte nesigur. Cu timpul, situația ajunge să fie complicată de aventura romantică dintre mama sa și profesorul lui Daniel. În ciuda tuturor piedicilor care apar de peste tot, Daniel decide să-și înfrunte proprii monștri și are în minte un concert care i-ar deschide porțile către prestigioasa Julliard School din New York. Din păcate, situația se complică, scăpând de sub control din cauza problemelor lui de sănătate mintală.

NECROMENTIA
Necromanţie
Horror, SUA, 2009
R: Pearry Reginald Teo
D: Chad Grimes, Layton Matthews, Santiago Craig, Zelieann Rivera, Zach Cumer

Povestea unor oameni ai Întunericului care, din motive diferite, vor același lucru: deschiderea porților Infernului.

Trei bărbați cu probleme inimaginabile pentru muritorii de rând încearcă să transceandă moartea, folosindu-se de tot felul de obiecte bizare, scopul lor fiind acela de a deschide porțile Iadului. Lui Hagen i-a murit iubita și crede că va reuși să o readucă la viață. Travis și-a pierdut fratele și dorește să i se alăture acestuia în viața de Apoi, iar Morbius a fost trădat de cei dragi, așa că se întoarce din Lumea de Dincolo pentru a se răzbuna.

PUZZLE (AKA. ROMPECABEZAS)
Puzzle
Dramă, Argentina, 2009
R: Natalia Smirnoff
D: María Onetto, Gabriel Goity, Henny Trayles, Felipe Villanueva, Arturo Goetz

La împlinirea a cincizeci de ani, o femeie casnică primește un cadou și astfel descoperă că este foarte pricepută să rezolve puzzle-uri. Fără să spună nimănui, ea își găsește un antrenor personal și începe să concureze. Însă, în scurt timp, noua pasiune a femeii amenință viața de dinainte, așa că trebuie să ia o decizie în ceea ce privește viitorul.

Maria del Carmen se apropie de cinzeci de ani și este casnică. În ultimii douăzeci și ceva de ani, singura preocupare a femeii fusese aceea de a-și vedea familia fericită. Când împlinește cincizeci de ani, ea primește un cadou care îi va schimba viața, este vorba despre un puzzle. Foarte curând, va descoperi că are talent, reușind să rezolve foarte repede jocul. Deși familia nu o susține, ea decide să participe la concursuri. În cele din urmă, Maria își angajează un antrenor personal și, deși ajunge să își mintă soțul, ea are de gând să treacă la un alt nivel: dorește să câștige competiția națională și să plece în Germania pentru Campionatul Mondial de Puzzle.

Când împlinește 50 de ani, o femeie casnică a cărei preocupare principală în ultimii douăzeci de ani fusese bunăstarea familiei, decoperă că reușește să rezolve foarte repede un puzzle.

RAGING BULL
Taurul furios
Dramă, USA, 1980
R: Martin Scorsese
D: Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci, Frank Vincent, Nicholas Colasanto

Prima lecție pe care a primit-o în viață a fost aceea de a fura și de a se lupta. Lup singuratic care nu avea încredere în nimeni și nimic, La Motta s-a folosit de violență pentru a-și doborâ propriile temeri și frustrări.

Rolul din pelicula “Taurul furios” i-a adus lui Robert De Niro un premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal. Geniala peliculă realizată de Martin Scorsese îl are în centrul său pe Jake LaMotta (De Niro), controversatul campion de box la categoria mijlocie din anii ’40. Reputația lui de sportiv tenace și succesul pe care îl avea în ring au fost umbrite de viața lui de familie: plin de furie, gelozie și suspiciuni, iar țintele erau soția și fratele/managerul său. În cele din urmă, toate acestea l-au adus în situația de a rămâne singur.

Pelicula a obținut premii și nominalizări la Oscar, BAFTA, Boston Society of Film Critics Awards, Globurile de Aur, New York Film Critics Circle Awards.

RUBBER
Cauciucul
Horror, Franța, 2010
R: Quentin Dupieux
D: Stephen Spinella, Jack Plotnick, Wings Hauser, Roxane Mesquida, Ethan Cohn

Din clipa în care Robert, o anvelopă fără viață, descoperă ce puteri telepatice distructive are, el decide să se mute într-un oraș pustiu pentru a-și pune în aplicare planurile malefice. Cea care devine ținta predilectă a obsesiilor sale este o femeie învăluită de mister (Roxanne Mesquida).

SNIPER: RELOADED
Lunetistul 2
Acțiune, Africa de Sud, 2010
R: Claudio Fäh
D: Billy Zane, Chad Michael Collins, Richard Sammel, Annabel Wright, Conrad Kemp

Fiul unui renumit lunetist lucrează ca reprezentant al ONU pentru menținerea păcii în Congo. În timp ce se afla în misiune, în urma unei ambuscade, toți oamenii lui sunt omorâți, iar el este grav rănit.

În timp ce lucra în Congo ca reprezentant al ONU pentru menținerea păcii, sergentul Brandon Beckett (Chad Michael Collins), fiul lui Thomas Beckett, un renumit lunetist, primește misiunea de a salva un agricultor care era prins în mijlocul teritoriilor rebele ostile. În clipa în care ajunge acolo împreună cu oamenii lui, un lunetist misterios îi ucide pe toți ceilalți iar pe Beckett îl rănește. Cu ajutorul unui fost protejat de-al tatălui său, instructorul lunetist Richard Miller (Billy Zane), Beckett trebuie să ajungă să gândească precum un trăgător de elită pentru a-și putea îndeplini misiunea. În plus, el trebuie să îl doboare pe cel care dădea ordinele.

Un sergent de marină decide să îl doboare pe lunetistul care îi decimase echipa.

Bucuresti, 21.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *