free download 78 travel guides written by experts

Cinema, de Angelo Mitchievici, se lanseaza la Libraria Carturesti Verona

Editura Polirom va invita miercuri, 10 februarie, ora 18.00, la lansarea volumului Cinema, de Angelo Mitchievici. Evenimentul va avea loc la Libraria Carturesti Verona si va fi moderat de Oana Boca, director de imagine al Editurii Polirom. Prezinta, alaturi de autor: Ioana Parvulescu, Ioan Stanomir si Paul Cernat.

Angelo Mitchievici este coautor al volumului O lume disparuta. Patru istorii personale urmate de un dialog cu H.-R. Patapievici, aparut in colectia „Ego-grafii” de la Polirom. Un batrin singur care-si gaseste alinarea in intunericul salii de cinema, urmarind la nesfirsit filmele lui James Dean, doi indragostiti care joaca un joc straniu intr-o cada veche si isi spun povesti, o avalansa de scrisori misterioase de iubire care schimba chimia unui cuplu, o masina de amintiri inventata de un frizer cu nume grecesc si apucaturi de filosof. Povestirile lui Angelo Mitchievici sint stranii, facute din materia din care se tes visele sau mai degraba filmele vechi, cu acea atmosfera nostalgica si cetoasa. Personajele lui evolueaza intr-un climat ce aminteste in acelasi timp de Scott Fitzgerald si de Bucurestii vechi, in niste secvente niciodata incheiate sau conturate definitiv, oscilind intre realitate si amintire sau lumea de celuloid la care fac referire, de altfel, cu obstinatie. O proza estetica si estetizanta, un rafinament al frazei care confirma prezenta unui scriitor talentat.

Angelo Mitchievici este lector doctor la Facultatea de Litere a Universitatii „Ovidius” din Constanta. Domeniile sale de interes sint antropologia culturala, hermeneutica literara, teoria literaturii. Volume publicate: In cautarea comunismului pierdut (coautor, Paralela 45, 2001), O lume disparuta. Patru istorii personale urmate de un dialog cu H.-R. Patapievici (coautor, Polirom, 2004), Explorari in comunismul romanesc (coautor, Polirom, vol. I, 2004; vol. II, 2005; vol. III, 2008), Mateiu I. Caragiale. Fizionomii decadente (Institutul Cultural Roman, 2007).

Bucuresti, 09.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *