free download 78 travel guides written by experts

Cine face jocurile in economie

ZF lanseaza Anuarul de business al Romaniei 2009 – Cei mai mari jucatori din economie – editia a IV-a

ZIARUL FINANCIAR a lansat pe piata “Anuarul de Business al Romaniei 2009 – Cei mai mari jucatori din economie”, aflat la a IV-a editie. Anuarul ZF este cel mai important instrument de informare pentru cei care activeaza in business-ul romanesc si prezinta cei mai importanti 10 jucatori din 80 de domenii de activitate, precum si informatii legate de cifra de afaceri, profit net si numarul de angajati din ultimii doi ani, structura actionariatului, date de contact, directori generali si adresa web a companiei.

Editia din acest an a anuarului editat de ZIARUL FINANCIAR arata ca pe piata romaneasca opereaza 14 companii care au afaceri ce depasesc un miliard de euro, dar care sunt de trei ori mai putine decat in Ungaria sau Polonia.
Cei 14 miliardari in euro din economie au realizat anul trecut aproape 20% din PIB, insa marii petrolisti si-au redus dramatic profiturile sau si-au adancit pierderile.

Potrivit “Anuarului de Business al Romaniei 2009 – Cei mai mari jucatori din economie”, doar 36 de companii din Romania ruleaza afaceri de peste 500 mil. euro (excluzand bancile, care au fost ierarhizate in functie de active). Numarul este redus in comparatie cu cele mai importante piete din regiune, care au de cel putin 2-3 ori mai multe companii-gigant, cu afaceri de peste 500 mil. euro. In Romania activeaza in total 59 de companii si banci cu afaceri (respectiv active) de peste 500 mil. euro, in timp ce in Ungaria si Polonia clasamentul primilor 100 de jucatori din economie cuprinde doar operatori cu afaceri de peste 880-890 mil. euro.

In acest an insa, clubul miliardarilor ar putea numara mai putini jucatori, in conditiile in care sectoarele auto sau distributia marfurilor sunt afectate puternic de criza, scrie ZF.

"Este posibil ca numarul companiilor cu afaceri de peste un miliard de euro sa coboare spre 11-12 in acest an, avand in vedere faptul ca printre ultimele clasate se numara firme din sectoare afectate de criza, precum sectorul auto sau distributia marfurilor", afirma Codrut Pascu, managing partner al companiei de consultanta Roland Berger Strategy Consultants Romania, pentru ZIARUL FINANCIAR.

Fiecare editie a Anuarului ZF a cuprins date despre 80 de piete si aproape 700 de companii.

“Anuarul de business al Romaniei 2009 – Cei mai mari jucatori din economie" este oferit gratuit abonatilor ZF si la pretul de 30 lei la toate punctele de vanzare a presei. Va rog sa gasiti atasata coperta celei mai noi editii a catalogului.

Bucuresti, 30.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *