free download 78 travel guides written by experts

G Data descopera: mafiotii loteriilor sunt in cautare de prada

Expertii in securitate au intrat in contact cu infractorii online

Sa fii milionar si sa inoti in bani castigati la loto – un vis impartasit de milioane de persoane de pe tot globul. Indeplinirea acestui vis este promisiunea pe care o face ultimul val de mesaje spam. In aceste e-mailuri, expeditorul promite un premiu de 2 milioane 35 de mii si iti cere in schimb sa il contactezi in cel mai scurt timp prin telefon. Conform estimarilor politiei, aceasta escrocherie este relationata cu transferurile bancare frauduloase sau chiar cu spalarea de bani. Pentru a afla detalii suplimentare despre acest aspect, G Data a initiat investigatii si a contactat forul responsabil cu monitorizarea loteriilor din UE, situat in Madrid.

"Aceasta escrocherie nu este una noua, dar faptul ca de data aceasta cei care au pus-o la cale au un numar de telefon la dispozitie care nu este fictiv constituie o noutate. In general, escrocii doresc sa obtina informatii personale sau cu privire la conturile persoanelor vizate de tentativa de frauda. Ultimul “val” de spam-uri este cel mai probabil o campanie de spalare a banilor. Prin urmare, sfatul nostru este ca ele sa fie detectate imediat”, susţine Ralf Benzmüller, manager al Laboratoarelor de Securitate G Data.

Oficiali ai politiei germane, contactati de specialistii de la G Data, au confirmat aceste estimari si avertizeaza ca nu trebuie luata legatura sub nici o forma cu forul responsabil cu monitorizarea loteriilor din UE.

Oficialii de la G Data doreau sa stie ce se petrece de fapt, asa ca, un reprezentant al companiei a luat legatura prin telefon cu forul responsabil cu monitorizarea loteriilor din UE. Pentru a vedea cum a decurs dialogul si care este structura e-mailului primit din partea European Lotto Monitoring Unit puteti da click pe link-ul
//www.itsistem.ro/solutii-de-securitate/gdata/g-data-descopera-mafiotii-loteriilor-sunt-in-cautare-de-prada.html.

Despre G DATA Software AG

G DATA Software AG este o companie de software inovativa, care de peste 20 de ani are o prezenta puternica pe piata internationala de solutii de securitate (Europa, Asia si America de Nord). Activitatea G DATA se axeaza pe realizarea de solutii de securitate IT. Compania a fost fondata in 1985. In decursul ultimilor 5 ani, nici un alt producator european de sisteme de securitate nu a castigat atatea premii si distinctii nationale si internationale precum G DATA. Exemple elocvente sunt tehnologia DoubleScan, care utilizeaza doua scannere independente pentru detectarea virusurilor, precum si OutbreakShield, o solutie care confera protectie instantanee. Solutiile G DATA sunt disponibile in mai mult de 40 de tari. Sediul central al companiei se afla in Bochum, Germania. Mai multe informatii despre companie si despre solutiile de securitate G DATA gasiti pe www.gdatasoftware.com.

Despre IT SISTEM SERVICES

IT SISTEM Services este o companie cu capital 100% romanesc care activeaza in domeniul externalizarii serviciilor de administrare a infrastructurilor IT (outsourcing) – mentenanta, administrarea sistemelor de calcul, administrarea retelelor, administrarea serverelor – oferind solutii complete de securitate a informatiei, e-mail, site-uri web, conectivitate si interoperabilitate. Ofera de asemenea suport tehnic (help-desk) si suport pentru achizitii de hardware.

Odata cu lansarea G Data in Romania, IT SISTEM Services asigura suportul gratuit 24/24, 7/7, pentru toate solutiile de securitate G Data comercializate la nivel national. Mai multe detalii puteti gasi pe www.itsistem.ro.

Bucuresti, 30.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *