free download 78 travel guides written by experts

Cele mai populare dimensiuni de anvelope

Anvelopele sunt o componenta esentiala a unui autoturism, starea lor are o influenta majora asupra buna functionare a masinii si performanta oferita. De aceea este necesar sa investigati atent starea pneurilor inainte de orice drum, pentru a fi siguri ca setul de cauciucuri auto este in stare buna de functionare si pot rula in siguranta. Trebuie sa tineti cont de asemenea de dimensiunea cauciucurilor pe care le aveti montate pe masina. Multi soferi circula fie cu dimensiuni care nu sunt omologate pentru autoturismul lor de catre R.A.R, riscand astfel amenda, fie cu dimensiuni care nu sunt recomandate pentru acel model de masina de catre producatorul auto.

Este important sa aveti omologata dimensiunea de anvelope cu care rulati de catre R.A.R, altfel riscati sa primiti amenda si sa aveti talonul suspendat pana la omologarea anvelopelor si noilor dimensiuni. Pe langa aspectul legal, de omologare R.A.R, este important si sa tineti cont de dimensiunile cu care o masina poate rula in siguranta si poate oferi o performanta ridicata raportata la capacitatile motorului. Dimensiunile pe care un producator le recomanda pentru masina sa difera si in functie de motorizarea ei, modelele mai sportive avand dimensiuni de R18/R19 omologate, iar cele cu capacitate cilindrica redusa, au omologari pana in R17, mai comune fiind R15 si R16.

dismensiuni anvelope

O practica recomandata este sa va duceti la producatorul masinii si sa cereti o foaie cu toate dimensiunile cu care masina dvs poate circula in regim de siguranta si cu o performanta ridicata si sa mergeti cu aceasta la orice reprezentanta R.A.R si va omologheze toate acele dimensiuni. Astfel, puteti sa circulati in siguranta si sa aveti toata performanta necesara.
Cele mai populare dimensiuni de anvelope auto

Pentru a fi va usura munca, am intreprins un studiu cu cele mai populare dimensiuni de anvelope auto, intreprins pe un esantion de soferi care isi schimba de cel putin 2 ori pe an setul de anvelope, pentru fiecare sezon. Cele mai populare dimensiuni de anvelope auto folosite de soferii romani sunt:

Prin urmare, tineti cont de aceste dimensiuni cand doriti sa cumparati un set nou de anvelope auto. Este mai mult decat recomandat sa analizati dimensiunile pe care le aveti omologate in cartea masinii si dimensiunile pe care producatorul le recomanda pentru acel tip de autoturism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *