metalshow

Cele mai cunoscute mituri despre matreata

Mătreața este o afecțiune a pielii capului caracterizată prin descuamarea excesivă a scalpului, iritație și o puternică senzație de mâncărime. Fiind problema numărul 1 în îngrijirea părului, mătreața este un subiect în jurul căruia s-au format numeroase mituri. Pornind de la cele mai răspândite, Dr. Constantin-Venerus Popa, medic primar dermatolog, ne explică care este realitatea, oferind totodată informații despre mătreață și cum o putem înlătura.

1. Mătreața este cauzată de lipsa de igienă a scalpului

Dr. Constantin-Venerus Popa: „Mătreața este cauzată de Malassezia, o ciupercă de dimensiuni microscopice, care trăiește în mod normal pe pielea capului. Din cauza stresulului, a mediului înconjurător și odată cu compromiterea barierei de protecție a scalpului, ciuperca Malassezia se răspândește pe suprafața scalpului, cauzând o descuamare anormală a celulelor pielii.”

În urma cercetărilor, s-a descoperit că acest tip de ciupercă se regăsește pe scalpul sănătos al majorității adulților. Prezența mătreții este semnul unui scalp sensibil la factorii externi care se reînnoieste mai des decât este necesar. Printre factorii care favorizează apariția mătreții menționăm transpirația, secreția ridicată de sebum, fluctuațiile hormonale, stresul, radiațiile UV, spălarea neregulată, dieta și poluarea.

Șampoanele antimătreață CLEAR din noua generație conțin substanțe active care luptă împotriva dezvoltării ciupercii Malassezia și sunt special concepute astfel încât să curețe delicat scalpul, dar în același timp să îți ofere protecția necesară împotriva apariției mătreții. Acestea au la bază tehnologii unice antimătreață cu eficiență dovedită clinic ce ajută la activarea1 barierei naturale de protecție a scalpului, prevenind astfel reapariția mătreții2.

2. Mătreața poate fi îndepărtată prin spălarea frecventă a părului

Dr. Constantin-Venerus Popa: „Ciuperca ce cauzează mătreața nu va fi definitiv înlăturată prin spălarea frecventă a părului cu un șampon obișnuit. Acesta trebuie spălat în funcție de tipul de păr și de stilul de viață. Important este să se utilizeze un șampon antimătreață adecvat care să întărească bariera naturală de protecție a scalpului.”

Scalpul bărbaților este diferit de cel al femeilor. De aceea, CLEAR a creat gama CLEAR Men cu BioNutrium 10, un amestec unic de ingrediente nutritive, extracte naturale de ginseng, mentă, arbore de ceai și agenți antimătreață, dedicată 100% bărbaților.

Pentru a răspunde nevoilor specifice părului și scalpului femeilor, CLEAR a lansat gama CLEAR Women cu Nutrium 10, o combinație de ingrediente nutritive, vitamine, minerale, colagen și agenti antimătreață.

Așadar, numai prin folosirea constantă a unui șampon antimătreață specializat, potrivit nevoilor scalpului și ale părului, poate fi îndepartată eficient mătreața.

3. Doar bărbații au mătreață

Dr. Constantin-Venerus Popa: „Mătreața apare atât la bărbați, cât și la femei. Există, însă, o diferență importantă: scalpul bărbaților este mai predispus apariției mătreții decât cel al femeilor. Pielea unui bărbat are un plus de 20% în grosime decât cea a unei femei și are un conținut ridicat de colagen și elastină. În schimb, bărbații au glande sebacee mai active, ce determină o secreție mai abundentă de sebum, care stimulează apariția mătreții. Tocmai de aceea este deosebit de important să folosim șampoane dedicate.”

CLEAR MEN este șamponul antimătreață pentru bărbați numărul 1 în lume3 și oferă soluții antimătreață adaptate nevoilor diferite ale scalpului bărbaților.

CLEAR oferă îngrijirea specializată de care ai nevoie astfel încât să nu ai nimic de ascuns și să ai mai multă încredere în tine.

CLEAR. Zero Mătreață.4 Nimic de ascuns.

Prețuri recomandate:
Sampon CLEAR MEN / WOMEN 250ml – 15,65 RON
Sampon CLEAR MEN/ WOMEN 400ml – 22,15 RON

1
Ajută la refacerea funcției naturale de protecție a scalpului.
2 Rezistență naturală împotriva mătreții prin utilizarea regulată a produsului; fără urme vizibile de mătreață.
3 Calcule efectuate de Unilever în baza datelor raportate de Nielsen pentru categoria de șampon antimătreață de bărbați, utilizând datele cumulate din 42 de țări în perioada mai 2013 – aprilie 2014. Informații disponibile la cerere.
4 Mătreață vizibilă, necesită utilizare regulată.

Bucuresti, 28.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *