metalshow

Ce spunea Herta Muller in 2005, la Timisoara: “Romanii sunt obsedati de Nobel”

TVR 3 va difuza sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 18.45, în cadrul emisiunii Reporter TVR 3 un interviu realizat cu Herta Muller în anul 2005.
Producătorul Florin Mihoc îşi aminteşte cum deţinătoarea Nobelului de azi  revenise în martie 2005 în România, după multă vreme de când părăsise ţara, pentru a-şi lansa la Timişoara cartea “Regele se-nclină şi ucide”. În acel an, deja fusese propusă la Premiul Nobel de către Germania, dar nu ştia nimeni că-l va şi obţine patru ani mai târziu.

Herta Muller spunea atunci despre această disctincţie: “Pe mine nu mă preocupă Nobelul. Românii sunt obsedaţi de Premiul Nobel. Sunt sute de persoane puse pe listă şi majoritatea ramâne pe listă. Nu mă-mbăt dacă aud numele Nobel! Nu mă schimbă cu nimic. Nu sunt nici mai valoroasă, nici mai puţin valoroasă..Primeşti nişte bani care se bagă în buzunar, nu în cap. Dacă banii ajung în cap, pierzi contactul cu realitatea şi plăteşti pentru asta” .

Pentru a afla mai multe din ce declara acum patru ani câştigătoarea Nobelului de azi, urmăriţi interviul difuzat de TVR 3 sâmbătă, ora 18.45.

Bucuresti, 18.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *