free download 78 travel guides written by experts

Cât costă să navighezi pe internet? Plugin-ul „earth Mode” pentru browser ajută utilizatorii să ințeleagă impactul asupra mediului

Johnnie Walker® în parteneriat cu Earth Day plantează copaci pentru a diminua amprenta de carbon a utilizatorilor

S-ar putea să nu realizezi, dar timpul pe care îl petreci și ce faci online impactează mediului.

Un studiu* sugerează că utilizatorii consumă în medie 130 kg de carbon pe an – echivalent a 740 km parcurși de o mașină – acest lucru putând fi compensat prin plantarea a patru copaci.

Un nou plugin pentru browserul Google Chrome, lansat înainte de Ziua Pământului de vineri (22 Aprilie), va sprijini educarea oamenilor asupra energiei consumată online, calculând amprenta de carbon pe care o au în mediul digital și, în consecință, îi va face să se gandească la eficacitatea consumului de energie în viața de zi cu zi.

Noul plugin Chrome vine de la Johnnie Walker®, producătorii celui mai bine vândut Scotch whisky din lume, care în parteneriat cu Earth Day Network, îndeamnă oamenii să facă un pas mic, dar progresiv pentru a ajuta mediul înconjurător.

Earth Day Network este o mișcare la nivel global care își propune să inspire, să provoace, să aprindă pasiuni și să motiveze oamenii să ia măsuri cu privire la problemele de mediu.

Măsurând utilizarea internetului pe o perioadă de patru săptămâni, plugin-ul calculează consumul anual de energie a utilizatorilor. Pentru a compensa acest consum, Johnnie Walker va planta peste 75,000 de copaci, acțiune care face parte din Canopy Project, susținut de Earth Day Network, care a plantat peste trei milioane de copaci începând cu anul 2011, în zone care necesită reîmpădurire, ca Africa de Est.

Michael Thornton, Director Executiv al Carbon Analytics, care ajută companiile să își gestioneze impactul aspura mediului, a lucrat cu Johnnie Walker la dezvoltarea plugin-ului Earth Mode și spune că uneori oamenilor le este greu să înțeleagă cum utilizarea internetului poate crea amprentă de carbon.

„De fiecare data când folosești un site web sau cauți ceva pe internet este necesară multă energie pentru furnizarea datelor. Dacă adunăm datele din întreaga lume, se crează o amprentă foarte mare de carbon. Plugin-ul Earth Mode este un calculator ușor de folosit și este un instrument util care te ajută să înțelegi această amprentă. Oamenii vor putea vedea cantitatea de carbon pe care o utilizează care va fi comparată cu activitățile de zi cu zi, ca folosirea cuptorului cu microunde, conducerea unei mașini sau zborul cu avionul” – declară acesta.

Guy Escolme, director de brand global Johnnie Walker, a declarat: „Credem că toată lumea vrea ca viitorul să fie mai bun decât prezentul și Earth Mode oferă oamenilor oportunitatea de a avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Este doar un gest ecologic, dar sperăm că va educa și inspira utilizatorii din întreaga lume să facă și alte gesturi mărunte pentru a ajuta programul Ziua Pământului să atingă trei milioane de „Acts of Green”.

„Johnnie Walker este mândru că partenerul nostru, Diageo, a redus emisiile de carbon cu 33% în ultimii opt ani și unul din modurile în care au reușit acest lucru a fost să îi facă pe cei 35,000 de angajați din întreaga lume să conștientizeze energia pe care o consumă în fiecare zi. Diageo își propune să reducă emisiile de carbon cu 50% până în 2020.”

Kathleen Rogers, Președinte al Earth Day Network, a spus: „Amprentele de carbon par a fi un concept strain pentru prea mulți dintre noi, poate în special pentru aceia dintre noi care locuiesc în medii urbane. Dar ar trebui ca toți să fim conștienți de impactul pe care îl au nevoile noastre energetice și consumul asupra mediului înconjurător.”

„Cu cât informațiile despre amprenta de carbon devin mai disponibile, cu cât le vom afla în timp real, cu atât va crește impactul pe care îl va avea. Nu mai putem avea scuze că nu am auzit despre asta. Cum urmărim viața bateriei de pe telefonul nostru acum, așa vom ști cât costă utilizarea computerului nostru. Acest lucru ne va deschide ochii.”

Plugin-ul Earth Mode conceput de Johnnie Walker este disponibil pentru Chrome pentru utilizatorii de PC și Mac. Odată instalat, utilizatorii pot da click pe iconița Johnnie Walker ‘Striding Man’ pentru afișearea în timp real a consumului de energie online și a copacilor ce  vor fi plantați pentu a compensa amprenta de carbon anuală a utlizatorilor.

Pentru a descăca plug-in-ul, vizitați: https://chrome.google.com/webstore/detail/earth-mode/bnngfkajcebapkeccnhgilaligcbpbmj/.

Pentru mai multe informații despre utilizarea plug-in-ului: 

 
www.facebook.com/JohnnieWalker
@Johnniewalker_ 
#earthmode #billionactsofgreen

Consumati Johnnie Walker responsabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *