free download 78 travel guides written by experts

Cartea viitorului

Cartea viitorului Cecelia Ahern
Editura ALL

Cecelia Ahern are un fel aparte de a-si cuceri cititorii. Romane cu idei interesante, dar si un stil atractiv. In “Cartea viitorului” facem cunostinta cu Tamara Goodwin, o adolescenta care traia pe picior mare: vila luxoasa, calatorii cu avioanele particulare ale prietenelor, petrecceri peste petreceri si toate dorintele implinite. Aparentele insa pot insela, iar Tamara afla acest lucru pe pielea ei: tatal sau se sinucide fiind inglodat in datorii. Mamei sale si ei nu le ramane nimic – banca le confisca si casa – asa ca ajung sa se mute, oficial pentru o scurta perioada de timp, la fratele mamei sale.

Si iat-o pe Tamara departe de prietenii ei, de stilul de viata cu care era obisnuita, cu samponul terminandu-i-se, intr-un loc mic, fara multa viata sociala disponibila.

Viata intr-o casa cu o matusa care vrea sa controleze tot, cu un frate al mamei, Arthur, caruia pare a nu ii pasa deloc de sora lui, cu o mama care nu mai iese din camera ei deloc nu este deloc ceea ce visa Tamara. Intr-o zi insa primeste, oarecum din greseala, vizita unei biblioteci ambulante. Baiatul care se ocupa de biblioteca o lasa sa ia ce carte vrea din autobuzul lui. Ea vede o carte inchhisa si o alege pe aceea. Nu mica ii este surpriza cand descopera ca e o carte cu pagini albe. O maica in varsta, dar plina de viata, inteleapta si chiar amuzanta, ii sugereaza ca ar putea fi o carte pe care ar putea-o folosi ca jurnal. Tamara nu voia musai sa scrie un asemenea jurnal, dar se gandeste ca poate ar merge. Cu toate acestea, nu isi aduce aminte sa fi scris in jurnal, dar paginile au un scris asternut pe hartie.

Mai mult, jurnalul o avertiza ce urmeaza sa se intample in acea zi, relatand ziua asa cum a avut ea loc. Tamara testeaza jurnalul si descopera ca se putea folosi de informatiile aflate pentru a afla mai multe despre matusa ei si pentru a schimba chiar anumite intamplari si situatii.

Cu ajutorul jurnalului Tamara afla multe si despre mama sa, despre familie in general, despre povestea castelului de langa casa in care stateau si, incet-incet, reuseste sa schimbe in bine multe lucruri.

Figurine deosebite din sticla, un trecut pe care nimeni nu dorea sa i-l dezvaluie, secrete de familie, noi prieteni, dar si noi valori in viata, intamplari hazlii, mister si suspans, toate sunt ingredientele acestui roman nou publicat de Editura ALL.

Noi v-am mai prezentat aici pe site Intalnire cu viata, un alt roman de scris de Cecelia Ahern si tradus la noi.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *