metalshow

Carpatin Club Romania la Bistrita

Anul 2007 a reprezentat pentru membrii Clubului Carpatin România un moment important din punct de vedere al disctincţiilor obţinute la concursurile şi expoziţiile naţionale şi internaţionale de exemplarele de câini Ciobănesc Românesc Carpatin. Această rasă este una dintre cele doua rase româneşti recunoscute de Federatia Chinologica Internationala încă din luna iulie a anului 2005.

Pentru iubitorii rasei de câini Ciobănesc Românesc Carpatin, se va desfăşura în localitatea Bistriţa o Expoziţie de Selecţie pentru acordarea dreptului de reproducţie exemplarelor din această rasă. Evenimentul va avea loc la camping Unirea, km 6 în data de 9 martie 2008 ora 10. În cadrul expoziţiei vor fi realizate măsurători morfometrice în vederea întocmirii dosarului necesar omologarii definitive a rasei.
Sunt invitaţi arbitrii acreditati de Asociatia Chinologica Romana in persoana domnilor Muntean Petru şi Pipas Lucian. Acest eveniment este unul care face încă o dată dovada implicării Carpatin Club în astfel de activităţi care să sprijine promovarea rasei ciobanesc romanesc carpatin în România creând oportunităţi pentru promovarea concomitentă a imaginii României. Preşedintele Clubului, Vasile Bodea afirmă: “Pentru anul 2008 ne propunem să participăm la cât mai multe evenimente expoziţionale din ţară şi mai ales la Campionatul European de la Budapesta, respectiv la cel mondial de la Stockholm. În acest sens suntem în căutarea unui parteneriat bilateral benefic pentru promovarea acestei rase mai ales la expoziţiile internaţionale, întrucât Ciobănescul Românesc Carpatin poate deveni unul dintre promotorii imaginii partenerilor noştri, dar şi a imaginii ţării noastre pe plan internaţional”. Concomitent cu Expoziţia de Selecţie la Bistriţa se va desfăşura şi Adunarea Generală a membrilor clubului în vederea stabilirii noilor direcţii de recunoaştere şi promovare a rasei.

“Practic, Carpatin Club România promovează şi reprezintă rasa Ciobănesc Romanesc Carpatin în cadrul Asociaţiei Chinologice Române şi a Federaţiei Chinologice Internaţionale. Activitatea noastră a fost încă de la început una bogată, concretizată în participarea la expoziţiile de profil din ţară şi strainătate. Membrii clubului au prin intermediul asociaţiei noastre posibilitatea de a intra în posesia tuturor informaţiilor necesare pentru a selecta, ameliora, conserva, creşte numeric şi valoric rasa Ciobanesc Românesc Carpatin. În acest scop am realizat şi website-ul Clubului : www.carpatin.eu care îşi doreşte să devină un loc de informare, prezentare şi discuţii referitoare la rasa pe care o promovăm” adăugă domnul Vasile Bodea.

Cluj-Napoca, 7.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *