Shadow

Capitanul Apostolescu intervine

Horia Tecuceanu
Editura Publisol

Căpitanul Apostolescu anchetează, primul volum al seriei care îl are în centru pe căpitanul Apostolescu, se încheiase cu mențiunea că există un dosar al unei sinucideri suspecte.

Acest dosar îi este înmânat căpitanului și de la el pornește cel de-al doilea volum din serie. De menționat este însă că Horia Tecuceanu a scris toate romanele în așa fel încât ele să poată fi citite și independent.

Capitanul Apostolescu intervine recenzie

 

Un domn părea că s-a sinucis inhalând oxid de carbon. Soția este principalul suspect – doar că foarte curând și ea se sinucide. Tot suspect.

Flerul căpitanului îi spune încă de la început că nu e vorba despre sinucidere, ci despre crimă. Dar motivele și autorul/autorii sunt greu de dibuit.

Încet-încet însă, printre infidelități, interese, bani, gelozie și altele, căpitanul și echipa lui fac lumină și în acest caz.

Căpitanul Apostolescu intervine este romanul care l-a impus pe Horia Tecuceanu ca scriitor de romane polițiste. Cartea de față (ca de altfel toate din serie) este și roman de atmosferă: prezintă Bucureștiul acelor vremuri – locuri, oameni, obiceiuri etc. constituindu-se în lectură interesantă și din acest punct de vedere pentru cei mai tineri.

Stilul este unul captivant: suspansul este bine dozat și însoțit permanent de umor (mai cu seamă de limbaj). Căpitanul Apostolescu intervine este un roman perfect de citit într-o după-amiază, afară, sau chiar în vacanță!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *