Shadow

Căpitanul Apostolescu anchetează

Horia Tecuceanu
Editura Publisol

Căpitanul Apostolescu anchetează este primul volum din seria care îl va impune pe Horia Tecuceanu în literatura română ca autor de romane polițiste.

Căpitanul Apostolescu anchetează

Volumul include două cărți polițiste diferite. În prima, intitulată chiar Căpitanul Apostolescu anchetează, acțiunea se desfășoară în Constanța. Ancheta este început de investigatorii locali, ulterior căpitanul fiind detașat la malul mării pentru a descâlci ițele unor crime în serie.

De menționat este faptul că subiectul nu e unul des întâlnit în acea perioadă, astfel că de lectura devine foarte interesantă.

A doua parte O afacere încâlcită are o acțiune care se petrece în București. în Pădurea Băneasa sunt găsite cadavrele a trei persoane. Nimic nu sugerează de ce ar fi putut fi omorâte.

Ambele povestiri țin cititorul cu sufletul la gură, pentru că Horia Tecuceanu știe să dozeze suspansul. Romanele autorului merită să fie readuse în atenția publicului și să fie descoperite de cei tineri.

Horia Tecuceanu reușește să redea foarte bine parfumul epocii: de la limbajul folosit de milițieni și până la descrierile caselor, magazinelor. Personajele sunt și ele atent create, iar mediile din care fac parte sunt bine sunt bine redate.

Căpitanul Apostolescu eu unul cu mult umor de limbaj – cărțile din inserie prezentând și umor de situație uneori.

Căpitanul Apostolescu anchetează a fost un volum foarte bine primit când s-a lansat, motiv pentru care a ajuns și să existe o serie care îl are în centru pe acest investigator.

Alături de Haralamb Zincă și Rodica Ojog-Brașoveanu, Horia Tecuceanu e un scriitor-legendă al perioadei de dinainte de 1989 și, până azi, unul dintre cei mai importanți autori români de cărți polițiste.

Pe site am mai prezentat și titlurile: Greșeala căpitanului Apostolescu, Căpitanul Apostolescu și Dosarul ANDA, Surprizele căpitanului Apostolescu, Căpitanul Apostolescu și dubla enigmă și Căpitanul Apostolescu și revelionul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *