Visualfest 2022
Shadow

Calafat a găzduit testele pentru noul monopost electric BMW i Motorsport

Bucureşti/München. Timp de trei zile, la Calafat (Spania), BMW Motorsport a continuat dezvoltarea noului BMW iFE.18.

Monopostul este echipat cu un tren de rulare dezvoltat exclusiv de BMW şi va concura în Sezonul 5 al Campionatului FIA Formula E ABB, atunci când BMW se va alătura, în calitate de constructor oficial, primului campionat destinat monoposturilor electrice.

Bruno Spengler (Canada) a fost în cockpitul BMW iFE.18 pe circuitul cu o lungime de 3,25 km, amplasat pe coasta Mediteranei. Campionul DTM din 2012 a parcurs un program complet de teste.

Test Formula E la Calafat

Reacţii după testul Formula E de la Calafat

Bruno Spengler (pilot oficial BMW): Testul cu BMW iFE.18 a fost unul pozitiv. Am petrecut mult timp pe circuit. Când ne-am confruntat cu o anumită problemă, aceasta a fost remediată relativ repede. Într-un proiect nou precum acesta, testele iniţiale sunt în special despre acumularea experienţei. Am făcut acest lucru şi am parcurs cea mai mare parte a programului nostru de teste. Pentru mine, ca pilot, este ceva cu totul special să fiu implicat aici încă de la început. Munca de dezvoltare a unei maşini noi este o misiune unică.

Flota BMW i

Odată în plus, BMW i este “Official Vehicle Partner” al Campionatului FIA Formula E ABB în Sezonul 4. Flota BMW i este condusă de noul BMW i8 Coupé, modificat cu componente BMW M. Pe lângă BMW i8 Coupé, flota BMW i pentru Campionatul FIA Formula E ABB include şi noul BMW i3s în rol de “Medical Car” şi “Race Director Car”, dar şi BMW X5 xDrive40e în rol de de “Rescue Car”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.