free download 78 travel guides written by experts

Câinii de vânătoare

Jørn Lier Horst
Editura Trei

William Wisting află un avocat nou a cerut redeschiderea unui caz de acum 17 ani suspectând că una dintre probele care au dus la condamnarea unei persoane ar fi fost plantată de cineva din poliție. Lui Wisting i se cere să predea legitimația și arma până la încheierea investigației celor de la afaceri Interne.

Fata lui Wisting, line, jurnalist la o importantă publicație locală, se implică în prezentarea unei crime care a avut loc în centrul vechi din Fredrikstad.

Romanul Câinii de vânătoare urmărește astfel două fire, două investigații paralele. Una este realizată de Wisting, neoficial, în încercarea lui de reanaliza cazul din trecut care a dus la suspendarea lui în prezent. Fiecare cutie cu probe și declarații și toate ipotezele de lucru sunt reluate în calcul pentru a vedea dacă a scăpat ceva în urmă cu 17 ani.

Cea de a doua investigație este cea care este implicată Line. Aceasta descoperă unele indicii în cazul crimei chiar înaintea poliției.

Câinii de vânătoare - Lier Horst

Ar putea avea cele două întâmplări vreo legătură? Va reuși Wisting să îşi dovedească nevinovăția? Au fost acele probe schimbate în trecut? Se va descoperi ucigaşul bărbatului omorât în Fredrikstad?

Lier Horst este un excelent autor de romane polițiste din Norvegia. Experiența de șef de investigații îl ajută să prezinte cazurile incluse în romane printr-o analiză meticuloasă a dovezilor, ipotezelor și prin crearea unor situații, personaje și discuții veridice.

Suspansul este foarte bine dozat, iar alternarea cazurilor ține cititorii cu sufletul la gură. Seria care în îl are ca protagonist pe William Wisting este una de succes internațional, iar în România, la Editura Trei, a apărut și volumul Casa de vacanță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *