free download 78 travel guides written by experts

Caii salbatici ramasi la ferma din Urleasca vor fi trasportati, sambata, la Letea

Povestea cailor salbatici de la Letea salvati de VIER PFOTEN din drumul catre abator va avea un deznodamant fericit sambata, 8 octombrie, cand ultimii 19 cai ramasi la ferma din Urleasca, judetul Braila, vor fi adusi in tarcul amenajat la Cardon, comuna CA Rosetti. Cei 17 cai adulti si 2 manji se vor alatura celor 22 de cai salbatici transferati deja la Letea, la finele lunii august.

Camionul va ajunge sambata dimineata, la ora 9.00, in portul localitatii Nufarul, din judetul Tulcea, de unde vor fi incarcati pe o nava de transport fluvial. In jurul orei 15.00, caii vor ajunge la Sulina si, ulterior, la Cardon.

VIER PFOTEN a obtinut, cu sprijinul localnicilor si al autoritatilor, toate pasapoartele cailor si documentele necesare transferului. In prezent, Fundatia VIER PFOTEN este in mod oficial proprietarul tuturor cailor salvati.

Distanta dintre Sulina si Cardon s-a redus la numai un sfert de ora de mers cu masina, gratie lucrarilor de reabilitare a drumului demarate in baza protocolului incheiat pe 28 august intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Fundatia VIER PFOTEN privind dezvoltarea turistica a regiunii profitand de existenta singurei populatii de cai salbatici din Europa.

Aceasta este inca o dovada a faptului ca prezenta cailor salbatici, intr-un numar controlat, nu numai ca nu afecteaza zona, ci reprezinta o oportunitate extraordinara de dezvoltare pentru comunitatea locala.

In tarcul de la Cardon a fost gazduit si manzul Stelica, ramas singur la Letea dupa transportul ilegal din luna mai. Acesta fusese ranit si traumatizat atunci cand caii adulti si manjii au fost separati, inainte de a fi incarcati in camionul ce trebuia sa-i duca abator. Manzul a fost gasit de copii si adapostit intr-un grajd, unde a fost hranit necorespunzator. Stelică este acum in grija VIER PFOTEN si primeste tratament si o dieta speciala, care urmeaza sa fie continuate pana la completa lui reabilitare. Manzul si-a revenit spectaculos si, pentru prima data in viata lui, a fost capabil sa stea în picioare singur si sa fuga pe distante scurte.

Fundatia VIER PFOTEN a inceput inca de luna trecuta sa aduca provizii de hrana destinate tuturor cailor salbatici din Grindul Letea. Primul transport a cuprins 90 de tone de lucerna si va fi urmat de inca doua livrari, care vor ajuta animalele sa supravietuiasca in conditiile climatice aspre din timpul iernii, fara a afecta ecosistemul padurii protejate.

Bucuresti, 07.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *