free download 78 travel guides written by experts

Cabalistul din Praga

Marek Halter
Editura All

Cartea pare a fi scrisa de David Gans, acum ratacitor de veacuri prin spatiul cel vesnic. David este un evreu care a avut o viata nu tocmai usoara, dar care a avut sansa de a fi fost luat in preajma-i de MaHaRalul din Praga.

Ne plimbam asadar prin Praga, prin cartierul evreiesc si il urmarim de-a lungul catorva decenii pe David – dar si pe prietenii lui si chiar si pe copiii lui, inclusiv pe Eva, nepoata sa.

David ajunge sa se intalneasca cu oameni foarte cunoscuti. Lucrurile par a merge bine – mai ales daca evreii se bucurau de protectia conducerii tarii. Dar lucrurile nu sunt deloc simple si astfel se ajunge la un fapt deosebit: insufletirea unui obiect de lut – MaHaRal da viata Golem-ului. Si de-aici o seama de implicatii.

Lucrarea e mult mai mult decat o prezentare. Sunt multi termeni caracteristici evreilor, elemente din credinta lor. Si lucruri care te fac sa te gandesti.

Un roman interesant pe care il citesti chiar daca nu crezi ca l-ai lectura. Te captiveaza si te fascineaza.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *