free download 78 travel guides written by experts

BUSINESS Magazin din aceasta saptamana: Esti tanar si castigi lunar 500 de euro? Joaca la bursa!

Pentru a deveni investitor la bursa, un roman trebuie castige lunar cel putin 500 de euro, sa poata economisi si, cel mai important, sa isi permita sa piarda. In numarul de miercuri, 22 iulie, revista BUSINESS Magazin explica pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a ajunge sa castigi bani din bursa.

Astfel, “se poate incepe o investitie si cu un venit mediu de 500 euro pe luna. Din aceasta suma, aproximativ 10% se pot duce lunar spre bursa; nu e mult, dar este un inceput”, spune pentru BUSINESS Magazin Nicolae Pascu, presedintele societatii de administrare STK Financial.

“Bursa este deschisa pentru oricine. Tehnic, nu exista bariere legate de venituri, practic insa, se poate vorbi despre investitii incepand de la venituri lunare de cel putin 500 euro”, spune si Razvan Pasol, presedintele societatii de brokeraj Intercapital Invest.

Poate mai importante decat veniturile sunt economiile viitorului investitor, scrie BUSINESS Magazin. Mai exact, banii de care un investitor se poate dispensa pentru o perioada de cel putin un an sau doi, pentru care nu are facute planuri si, mai ales, banii pe care isi poate permite sa ii piarda.

Dupa parerea brokerilor, cu cat intri mai devreme la bursa, cu atat e mai bine, pentru ca tineretea da investitorului un interval mai lung de timp in care sa isi poata recupera eventualele pierderi. Cand este tanar, investitorul are un apetit si o rezistenta la risc mult mai ridicate si, ca atare, are sanse sa obtina profituri mai mari. Cel mai devreme pentru investitia la bursa este, potrivit brokerilor citati de BUSINESS Magazin, varsta de 20 de ani.

“Varsta de 20 de ani este cea mai buna pentru inceperea investitiilor. Pana la 30 de ani, daca ai avut o strategie buna, poti ajunge sa ai mai multi bani decat restul persoanelor de varsta ta”, crede Pascu. “Se poate incepe chiar din perioada facultatii, cand studentul are destul timp liber pentru a urmari piata si pentru a se documenta”, adauga Pasol.

Brokerii spun ca nu exista o perioada din an sau o zi din saptamana recomandate pentru prima investitie. Cei mai multi clienti noi vin atunci cand piata creste, si nu in perioada de corectie, cand preturile scad si actiunile sunt ieftine, scrie BUSINESS Magazin.

Pe larg sfaturile profesionistilor din piata de capital pentru cei care doresc sa investeasca in bursa in numarul din aceasta saptamana al revistei BUSINESS Magazin.

Bucuresti, 22.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *