Kinodiseea

BUSINESS Magazin: Companiile se prevaleaza de criza pentru a nu functiona normal

Blocajul financiar, care a afectat economia romaneasca la mijlocul anilor `90, revine in contextul crizei economice pe care o traversam acum. Cum va evolua, de ce trebuie sa se fereasca companiile, ce trebuie sa faca executivii si de unde ar putea veni ajutorul, sunt subiectele despre care scrie in aceasta saptamana BUSINESS Magazin

Analistul economic Dragos Cabat, managing partner al companiei de consultanta Financial View Consulting si presedintele Asociatiei Romane a Analistilor Financiari (CFA Romania), spune pentru BUSINESS Magazin ca oamenii de afaceri au devenit constienti de aparitia blocajului financiar si ca exista multe companii care si-au majorat termenele de incasare a facturilor si care se plang de scaderea incasarilor. O alta dovada a reaparitiei blocajului financiar sunt fraudele tot mai dese si tentativele de acest gen, lucruri care nu se mai intamplau in ultima vreme.

“Nimeni nu isi mai respecta termenele de plata, nimeni nu mai respecta contractele – toata lumea se prevaleaza de criza pentru a nu functiona normal. Formula <win-win situation> nu prea mai este uzitata. Acum fiecare incearca sa ramana in piata, sa nu paraseasca arena de joc si foloseste orice mijloc sa reziste: neplata la timp, disponibilizari, acumulare de arierate”, spune  pentru BUSINESS Magazin Oana Simion, directorul general al producatorului de dispozitive medicale Novei Medical.

Cititi in BUSINESS Magazin de miercuri, 4 februarie, materialul pe larg despre solutiile specialistilor pentru traversarea acestei perioadei fara pierderi majore.

Bucuresti, 03.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *