free download 78 travel guides written by experts

Burse de cercetare despre bere în valoare de 150.000 de lei

Programul de burse dedicate cercetării efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea inițiat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție continuă cu o nouă ediție. Valoarea totală a burselor acordate este de 150.000 de lei, iar perioada de depunere a proiectelor este deschisă până pe 30 aprilie 2019.

Programul de burse de cercetare se adresează pasionaților în domeniu, studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România. De asemenea, în program pot aplica și cadre medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, doritorii pot solicita un formular de înscriere la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro sau îl pot descărca accesând pagina www.beresanatatenutritie.ro, secțiunea „Burse de cercetare”, pe care ulterior îl completează și îl depun pe email până la data de 30 aprilie 2019.

Burse de cercetare despre bere

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor trebui să dispună de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Aplicanții cadre medicale pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

„Continuăm căutarea de noi rute de cercetare în acest domeniu extrem de ofertant pe care ni-l pune la dispoziție berea, cu același entuziasm cu care anunțam prima ediție a burselor. Ne bucurăm că deja am reușit să acumulăm o experiență relevantă în ceea ce privește impactul pe care stilul nostru de viață și alegerile alimentare pe care le facem le au asupra sănătății. Ne propunem ca și proiectul pe care il vom desemna câștigător al acestei ediții sa ofere informații relevante și necesare atât pentru comunitățile medicale cât și pentru publicul larg”, a declarat dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Studiile finaliste trebuie să aibă caracter de noutate și originalitate privind efectele consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Până în prezent, sub umbrela Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție au fost finalizate cinci proiecte de cercetare, care au analizat asocierea consumului moderat de bere cu: ameliorarea simptomelor perioadei post-menopauză, efectele asupra funcțiilor cognitive ale creierului, stimularea puterii antioxidante a organismului, parametrii statusului ponderal (demontarea mitului burții de bere) și scăderea incidenței bolilor cardiovasculare.

Detalii cu privire la procesul de înscriere, condițiile de eligibilitate, procesul de selecție și de realizare a studiilor după anunțarea câștigătorilor sunt disponibile în regulamentul oficial care poate fi accesat online, pe site-ul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *